İbrahim Uslu

İbrahim Uslu

Lisans eğitimini 1983-1987 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Yüksek Lisanasını aynı üniversitede 1988-1991 yılları arasında Sosyal Politika üzerine yaptı. 1993-1995 yıllarında Amerika Birleşik Devletlerinde Doktora Seminerleri için bulundu.   1995 yılında başladığı Doktorasını 1999 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Sosyal Politika üzerine yaptı.   1988-1999  İstanbul Üniversitesi  Araştırma Görevlisi  1999-2003  İstanbul Üniversitesi  Öğretim Üyesi   1995-1996  YTM (Yüksek Teknoloji Merkezi)  Proje Koordinatörü   2002-2003  Bersay İletişim Danışmanlığı Danışman   2003-2004  Bersay İletişim Danışmanlığı Başkan Yardımcısı   2004 yılından itibaren Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.   Siyasal Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Türkiye Araştırmacılar Derneği üyesidir.   Zeynep Karahan Uslu ile evlidir ve bir kız çocuğu babasıdır.

İbrahim Uslu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 785 ibrahim uslu haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
23.04.2024 Gündem
Bize oy verenleri pişman etmeyeceğiz
Bize oy verenleri pişman etmeyeceğiz CHP Genel Başkanı Özel, CHP’ye oy veren hiç kimseyi pişman etmeyeceklerini belirterek “Biz belediyeleri, ikinci yüzyılın ilk genel seçiminde Atatürk’ün partisini iktidar yapmak üzere aldık. Herkesi kucaklayacağız” dedi.
17.04.2024 Gündem
İnegölspor Başkanı Osman Sevim'den Sergio Ramos açıklaması
İnegölspor Başkanı Osman Sevim'den Sergio Ramos açıklaması İnegölspor Başkanı Osman Sevim, dünyaca ünlü İspanyol futbolcu Sergio Ramos ile ilgili çıkan transfer haberleri hakkında, "Sergio Ramos’un İnegölspor ile anılması gerçekten bizleri onurlandırdı. Ancak böyle bir şeyin mümkün olmadığını tüm Türkiye gibi bizler de biliyoruz. Bence İnegölspor’un adının Sergio Ramos ile anılması, İnegölspor’a ne kadar büyük bir güç kattıysa, Sergio Ramos’a da katmıştır diye düşünüyorum. Bizler Ramos’tan daha büyük bir kulübüz. Sergio Ramos’tan daha büyük bir ismimiz var" dedi
24.06.2023 2.Lig
RTÜK Başkanı'ndan FETÖ firarisi Bülent Korucu'ya sert yanıt
RTÜK Başkanı'ndan FETÖ firarisi Bülent Korucu'ya sert yanıt RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve RTÜK Başkan Yardımcısı Bülent Uslu, FETÖ firarisi Bülent Korucu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.
29.05.2023 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu, liselilere 'iyilik' anlattı
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu, liselilere 'iyilik' anlattı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Ankara'da 11'inci sınıf öğrencilerinin düzenlediği 'İyilik Zirvesi' söyleşisine konuk oldu. Uslu, "Hangi görevde olursak olalım öncelikle kendi iyiliğimiz için iyilik yapmaya, iyilik yapan kurumların parçası olmaya devam edeceğiz" dedi.
26.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu’ndan ‘başlama vuruşu’
Kılıçdaroğlu’ndan ‘başlama vuruşu’ CHP’nin ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması’nda Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının şifrelerini parti kurmayları ve araştırmacılar “adaylık mesajı” ve “bir yol yürüyüşünün başlangıcı” olarak yorumladı.
5.12.2022 Siyaset
Kütahya’da işçi servisi traktöre çarptı: 20 yaralı
Kütahya’da işçi servisi traktöre çarptı: 20 yaralı Kütahya’da işçi servis midibüsü, önünde giden pancar yüklü traktöre çarptı. Kazada, 20 kişi yaralandı.
24.10.2022 Gündem
Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim ve İmamoğlu hamlesi
Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim ve İmamoğlu hamlesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılı sonbaharda erken seçim beklediğini söyledi.
9.08.2021 Gündem
Son dakika... RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması! Konunun takipçisi olacağız
Son dakika... RTÜK'ten Erol Mütercimler açıklaması! Konunun takipçisi olacağız Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, katıldığı bir televizyon programında imam hatip lisesi mezunları hakkında sarf ettiği sözlerinden yargılanan Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezasının iptal edildiğini açıkladı. Uslu, “Talihsiz ve hatalı bulduğumuz bu iptal kararını Üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesine taşıyacağız. Ve konunun takipçisi olacağız” dedi.
3.08.2021 Gündem
'RTÜK İletişim Dergisi' yayında
'RTÜK İletişim Dergisi' yayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK) hazırlanan 'RTÜK İletişim Dergisi' temmuz sayısıyla yayın hayatına başladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "RTÜK, bu dergisiyle iletişim kanallarına bir yenisini daha ekleyerek tüm paydaşlarıyla bağlantısını daha da güçlendiriyor" dedi.
16.07.2021 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Sen terör devletisin
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Sen terör devletisin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Filistinlilere yönelik saldırılarla ilgili olarak, "Biliyoruz, ne zulümlerin, ne işgallerin ne cinayetlerin biter; çünkü sen bir terör devletisin. Katil İsrail'sin" paylaşımında bulundu.
10.05.2021 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Podcast yükselen mecra
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Podcast yükselen mecra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Ipsos ve Podbee Media'nın yürüttüğü araştırmaya göre Türkiye'de düzenli Podcast dinleyen sayısının yaklaşık 650 bin; düzensiz aralıkla dinleyenlerin sayısının ise yaklaşık 2 milyona ulaştığını bildirdi.
4.05.2021 Ekonomi
CHP’den “rakip analizi” çalışması
CHP’den “rakip analizi” çalışması CHP, hem rakip analizi yapmak hem de kendi seçmeninin duygu ve düşüncelerini ortaya çıkarmak için çalışma yapıyor.
26.04.2021 Siyaset
RTÜK'ten 'lisans yenileme süresi' hatırlatması
RTÜK'ten 'lisans yenileme süresi' hatırlatması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, lisans süresi bitimine en az 2 ay kala Üst Kurula müracaat ederek lisans yenilenmesi talebinde bulunmaları gerektiğini belirtti.
30.03.2021 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'dan ebeveynlere önemli uyarı
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'dan ebeveynlere önemli uyarı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, mobil iletişim araçları ve kontrolsüz internet kullanımı yaygınlaştıkça çocukların uygunsuz içerikle karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek ebeveynlere uyarıda bulundu.
23.03.2021 Gündem
Son dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den Meral Akşener'e sert tepki
Son dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den Meral Akşener'e sert tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert tepki gösteren Bahçeli, 'İP’in Başkanı projedir, figürandır, kripto damarın ta kendisidir. MHP’nin içindeyken gizli amaçlarını özenle saklayarak uygun zaman ve zemin kollamış, bu esnada da şahsıma ve dava arkadaşlarıma abartılı da olsa nice övgüler yağdırmıştır. Bugün ise terbiyesizce sövmektedir' dedi.
10.03.2021 Siyaset
Türkiye sesli arama ve komut verme sistemini en çok kullanan 5'inci ülke
Türkiye sesli arama ve komut verme sistemini en çok kullanan 5'inci ülke Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Dijital 2021 Raporu'na ilişkin, "Raporda Türkiye'nin öne çıktığı başlıklar. Sesli arama ve komut verme sistemini dünyada en çok kullanan 5'inci ülkeyiz. Video oyunu kullanımında dünya ortalamasının üzerinde ve 5'inci sırada yer almaktayız. Tüm dünyada internette en çok üretilen içerik dili açısından Türkçe 4'üncü sırada" açıklamasında bulundu.
21.02.2021 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'dan 'Ebeveyn kontrolü' uyarısı!
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'dan 'Ebeveyn kontrolü' uyarısı! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, ilgili kuruluşların çocukları ve gençleri korumak adına gerekli teknik önlemleri aldığını belirterek, "Bizler de ebeveynler olarak bu önlemleri izleme alışkanlıklarımıza entegre ederek gerekli hassasiyeti lütfen gösterelim" dedi.
7.02.2021 Siyaset
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'dan İdlib için destek çağrısı
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'dan İdlib için destek çağrısı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan İdlib kampanyası için destek çağrısında bulundu.
24.01.2021 Gündem
Son dakika... MHP lideri Bahçeli'den net Cumhur İttifakı mesajı
Son dakika... MHP lideri Bahçeli'den net Cumhur İttifakı mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından son dakika açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi ve HÜDAPAR ile temaslarına ilişkin Bahçeli, 'Cumhur İttifakı hususunda fitne çıkarmak için tahkimat yapanlara da diyorum ki, rahat olun, huysuzluğu bırakın, hırçınlıktan dönün, samanlıkta olmayan iğneyi aramaktan vazgeçin. Net olarak açıklıyorum, neye mal olursa olsun Cumhur İttifakı sonuna kadar yaşayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhur İttifakı’nın zeminini genişletmek amacıyla yaptığı veya yapacağı temas ve ziyaretlerden rahatsız olmamız söz konusu değildir. Hatta bu temas ve ziyaretlerin ittifakımızın güçlenmesine hizmet edeceğinden dolayı desteğimiz tamdır' dedi.
14.01.2021 Siyaset
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Çocuklar, sosyal medya bağımlısı
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Çocuklar, sosyal medya bağımlısı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, "Pandemi etkisiyle çocuklarımız okul hayatından uzaklaşmakta ve evlerde daha çok zaman geçirmektedir. Bunun bir yansıması olarak da çocukların medya araçlarıyla geçirdikleri zaman daha da artmakta" dedi.
12.12.2020 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Uluslararası paydaşlarımızı Türkiye'de ofis açmaya davet ediyorum
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Uluslararası paydaşlarımızı Türkiye'de ofis açmaya davet ediyorum Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Netflix'in İstanbul'da ofis açma düşüncesinin çok yerinde olduğunu belirterek, "Lisansını alan veya almak üzere olan Amazon PrimeVideo, Mubi, Spotify, Deezer gibi uluslararası diğer paydaşlarımızı da daha güçlü işbirliği için Türkiye'de ofis açmaya davet ediyorum" dedi.
4.12.2020 Gündem
RTÜK'ten deprem bölgesindeki yayıncılara kolaylık
RTÜK'ten deprem bölgesindeki yayıncılara kolaylık Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), deprem bölgesinde yayın yapan medya hizmet sağlayıcılarının mali yükümlülük sürelerini mücbir sebep gözeterek 3 ay süreyle uzattı.
12.11.2020 Gündem
RTÜK, internetten lisanssız yayın yapan radyolara 72 saat süre verdi
RTÜK, internetten lisanssız yayın yapan radyolara 72 saat süre verdi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Türkiye'de internet üzerinden lisanssız yayın yapan radyolara, lisans müracaatında bulunmaları için 72 saat süre verildiğini belirterek, başvuruda bulunmayanlarla ilgili erişim engelleme süreci başlatılacağını ifade etti.
9.11.2020 Gündem
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Halkımızdan bir bildirim geliyorsa bu incelemeye alınır
RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu: Halkımızdan bir bildirim geliyorsa bu incelemeye alınır Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 11 yaşındaki çocuğun bıçaklanma sahnesi nedeniyle sonlandırılmasını istediği diziyle ilgili inceleme yapılacağını duyurdu. Dizinin başrol oyuncusunun buna tepkisi üzerine RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, 'Halkımızdan bir bildirim geliyorsa bu incelemeye alınır' açıklaması yaptı.
21.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İbrahim Uslu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.