İstanbul Sözleşmesi nedir? İstanbul Sözleşmesinin özellikleri nelerdir?
İstanbul Sözleşmesi nedir? İstanbul Sözleşmesinin özellikleri nelerdir? Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un İstanbul Sözleşmesi açıklamasının ardından vatandaşlar İstanbul Sözleşmesi nedir, özellikleri nelerdir sorusuna yanıt aramaya başladı. Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada Nasıl usülü yerine getirilerek imzalanmışsa, usülünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır açıklamasında bulundu. Peki İstanbu Sözleşmesi nedir?
2.07.2020 Gündem
CHP heyeti Yunanistan'a alınmadı
CHP heyeti Yunanistan'a alınmadı Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin Batı Trakya'ya girmesine izin veren Yunan makamları, beraberindekileri içeri sokmadı.CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Yunanistan'da Batı Trakya'yı ziyaret ediyor. Yunan makamları, İnce'nin yanındaki CHP heyetinin girişine izin vermedi. Geziyi izleyen CNN Türk muhabiri, Cansu Karadan yaşananları, "İpsala Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafındayız. Yunanistan tarafına geçtik, pasaportlarımızı aldılar, mühür vurdular. CHP'li belediye başkanları, milletvekilleri ve dokuz basın mensubunun olduğu heyet içeriye giremedi. Tam iki saat boyunca bekledik" dedi. Karadan, yayının devamında, "İddiaya göre İnce'nin ekibiyle, gazetecilerle Yunanistan'a gideceğini bildirmesi gerekiyordu. Ancak böyle bir bilgilendirme yapılmadığı için gümrük polisi 'toplu giremezsiniz' dedi" ifadelerini kullandı. CHP heyetinde Erdin Bircan, Mustafa Akaydın, Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu siyasetçilerle dokuz kişilik gazeteci grubu vardı.
11.09.2019 Yaşam
Bisikletli gencin kazası kamerada
Bisikletli gencin kazası kamerada Amasya’da hızla ilerleyen bisiklet araca çarptı. Aracın camının kırılması ile başı camdan içeri giren genç yaralandı.Edinilen bilgiye göre, yolda ilerleyen bisikletli genç, Hakimiyet Kavşağı'na yaklaştığı esnada daha da hızlandı. O sırada yola çıkan hafif ticari aracı fark etmesine rağmen duramayan 16 yaşındaki Efe Mesut A., aracın camına çarptı. Başı camın kırılması ile araçtan içeri giren genç kazayı ucuz atlattı. Daha sonra toparlanan Efe Mesut A.'nın başına gelen o anlar çevredeki bir güvenlik kamerası tarafındaki kaydedildi. Olay anını anlatan lise 10. sınıf öğrencisi Efe Mesut A., “Yokuş aşağıya iniyordum, hızlıydım. Sağa doğru döndüm. Tam virajı alırken önüme araba çıktı. Duramadım, cama vurdum. Kafam içeri girdi. Geri dışarı düştüm. Çağrılan ambulansla hastaneye götürdüler. Kafama 5 dikiş atıldı. Biraz da çizik var” dedi. "Her zaman takıyordum ama o gün bir ihmale geldi" Genelde kullandığı kaskı kazanın yaşandığı gün takmayı ihmal ettiğine değinip bisiklet ve motosikletlilere tavsiyelerde bulunan Efe Mesut A., “Kaskım yoktu. Aslında her zaman takıyordum ama o gün bir ihmale geldi. Taksaydım belki yara almadan bile kurtulabilirdim. Kask çok önemli. Kask taksınlar, bütün güvenlik önlemlerini alsınlar” diye konuştu.
11.09.2019 Yaşam
Otomobiliyle cezaevinin kapısını kırıp içeri girdi
Otomobiliyle cezaevinin kapısını kırıp içeri girdi KOCAELİ'nin Kandıra ilçesinde, 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan yakınını ziyarete gelen kişi, içeri alınmayınca sinirlenip otomobiliyle cezaevinin kapısının yıkıp içeri girdi. Jandarma havaya ateş açarken, otomobiliyle içeri giren kişi gözaltına alındı. Dün, Kocaeli 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na bir yakınını ziyaret etmek için gelen kişi, cezaevine alınmadı. Bu duruma çok sinirlenen kişi, otomobiliyle cezaevinin kapısına dayandı. İsmi öğrenilemeyen kişi, otomobili ile cezaevinin önündeki büyük metal kapıya çarptı. Jandarmaların durdurmak istemesine rağmen, ismi açıklanmayan kişi otomobiliyle kapıya çarparak içeri girdi. Jandarmalar havaya ateş açarken, otomobilden güçlükle indirilen kişi gözaltına alındı. Cezaevinin kapısı hasar görürken, aracıyla kapıya çarparak içeri giren kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Yaşanan anlar ise cep telefonu ile kaydedildi.
11.09.2019 Yaşam
Geyik otobüsten içeri daldı
Geyik otobüsten içeri daldı ABD'nin Pennsylvania eyaletinde zıplayarak yolun karşısına geçmeye çalışan bir geyik, ön camına çarptığı otobüsten içeri daldı.
11.09.2019 Haberler
Böyle arkadaş olmaz olsun!
Böyle arkadaş olmaz olsun! Genç adam duştayken banyoya öyle bir şey attılar ki, neredeyse arkadaşlarını öldürüyorlardı...
11.09.2019 Nevidyo