İdrar Yolu Enfeksiyonu

İdrar Yolu Enfeksiyonu

Son dakika idrar yolu enfeksiyonu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan idrar yolu enfeksiyonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan idrar yolu enfeksiyonu haber sayfamızda...

İdrar Yolu Enfeksiyonu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 421 idrar yolu enfeksiyonu haberi bulunmuştur.
Yüksek ateş, iştahsızlık, kusmaya yol açıyor! Çocuklarda yılda 3 kez görülüyorsa dikkat
Yüksek ateş, iştahsızlık, kusmaya yol açıyor! Çocuklarda yılda 3 kez görülüyorsa dikkat Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu (İYE) sık görülen ateşli hastalık nedenlerinden biri. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İrfan Serdar Arda, yüksek ateş yanında iştahsızlık, halsizlik, kusma ve beslenme isteksizliği gibi bulgularla ortaya çıkan hastalıkla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
23.02.2024 Genel Sağlık
Kanser tedavisi gören ABD Savunma Bakanı Austin hastaneye kaldırıldı
Kanser tedavisi gören ABD Savunma Bakanı Austin hastaneye kaldırıldı Savunma Bakanı Lloyd Austin'e geçen aralık ayında kanser teşhisi konmasına karşın Başkan Biden ve üst düzey yetkililerin konuyla ilgili bilgilendirilmemesi tepkiye neden olmuştu.
12.02.2024 Dünya
ABD Savunma Bakanı Austin hastalığını gizlediği için özür diledi
ABD Savunma Bakanı Austin hastalığını gizlediği için özür diledi ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu ayın başında geçirdiği bir operasyonun ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle hastaneye kaldırıldığının günlerce ABD Başkanı Joe Biden’dan gizlenmesi nedeniyle ABD halkından özür diledi.
1.02.2024 Dünya
Ameliyat olan ABD Savunma Bakanı Austin görevine geri dönüyor
Ameliyat olan ABD Savunma Bakanı Austin görevine geri dönüyor ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, aralık ayında prostat kanseri ameliyatı olan Savunma Bakanı Lloyd Austin’in pazartesi günü görevine döneceğini açıkladı.
27.01.2024 Dünya
Kanser olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'den ilk görüntü geldi
Kanser olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'den ilk görüntü geldi Kanser olduğu açıklanan ABD Savunma Bakanı günler sonra ilk kez görüntülendi.
24.01.2024 Dünya
Gizli ses kaydı ortaya çıktı! ABD'yi sarsan konuşma
Gizli ses kaydı ortaya çıktı! ABD'yi sarsan konuşma ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in geçirdiği hastalık nedeniyle 911'i arayan kişinin yetkililere söyledikleri dünya medyasında ses getirdi.
17.01.2024 Dünya
ABD Savunma Bakanı taburcu edildi: Kanser olduğu açıklanmıştı
ABD Savunma Bakanı taburcu edildi: Kanser olduğu açıklanmıştı  ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde prostat kanseri ameliyatının ardından idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle yeniden hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in taburcu edildiği bildirildi.
16.01.2024 Dünya
Hastalığı Biden'dan gizlenmişti! ABD Savunma Bakanı taburcu edildi
Hastalığı Biden'dan gizlenmişti! ABD Savunma Bakanı taburcu edildi ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde prostat kanseri ameliyatının ardından idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle yeniden hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in taburcu edildiği bildirildi.
15.01.2024 Dünya
Biden'a bilgi verilmemişti! Austin'in prostat kanseri olduğu ortaya çıktı
Biden'a bilgi verilmemişti! Austin'in prostat kanseri olduğu ortaya çıktı ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in prostat kanseri tedavisi gördüğü bildirilerek, Austin'e kanser teşhisinin geçtiğimiz sene aralık ayında konulduğu belirtildi.
9.01.2024 Dünya
Görüntülü konuşmayla ortaya çıkan gerçek! Ayaktaki hastayı, entübe edilmiş gösterdiler
Görüntülü konuşmayla ortaya çıkan gerçek! Ayaktaki hastayı, entübe edilmiş gösterdiler Adana'da özel hastanede idrar yolu enfeksiyonu tanısıyla 28 gün tedavi gören ve taburcu olduktan sonra yaşamını yitiren Şadiye Taşdan'ın (75), ikinci derece yoğun bakım hastası olmasına rağmen üçüncü derece entübe edilmiş olarak gösterilip, fazla fatura kesildiği ortaya çıktı.
25.12.2023 Gündem
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor
Kız çocuklarında görülüyor! Böbrek hasarına neden olabiliyor İdrar yolu enfeksiyonunun kız çocuklarda daha yaygın görülebildiğini söyleyen Uzm. Dr. Neşe Yar, hastalığın ilerlemesi halinde ciddi semptomlar ortaya çıkacağına dikkat çekti.
30.10.2023 Genel Sağlık
Tedaviye başlanmazsa kronikleşebilir! 'En az 1.5-2 litre su içilmeli'
Tedaviye başlanmazsa kronikleşebilir! 'En az 1.5-2 litre su içilmeli' Böbreklerin birinde ya da ikisinde birden ilerleyen bu idrar yolu enfeksiyonu, birçok kişiye ciddi sağlık problemleri yaşatabiliyor. Uzmanlar ise su tüketiminin önemine vurgu yaparak böbrek iltihabı ve tedavisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.
11.10.2023 Genel Sağlık
Hastalık zili de çaldı
Hastalık zili de çaldı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı
14.09.2023 Gündem
Her 3 bebekten 2’si uyku sorunu yaşıyor! Nedeni ‘anneler’ olabilir
Her 3 bebekten 2’si uyku sorunu yaşıyor! Nedeni ‘anneler’ olabilir Bebeklerin yeterli ve dengeli uyumalarında uyku eğitiminin son derece önemli olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Korkmaz, bebeklerin uykuya geçişini kolaylaştıracak 10 öneriyi açıkladı.
31.08.2023 Bebek
Kız çocuklarında daha fazla görülüyor! Apandisit habercisi olabiliyor
Kız çocuklarında daha fazla görülüyor! Apandisit habercisi olabiliyor Her 4 çocuktan 1’inde ara ara görülen karın ağrısı şikâyetine kız çocuklarında daha fazla rastlandığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Evşen Çetin, bu şikayetleri ‘Gaz ağrısıdır geçer’ diyerek hafife almak tedavinin gecikmesine neden olabileceğini dile getirdi.
30.08.2023 Genel Sağlık
Her 3 kadından birinde görülüyor! '24 saatte geçmiyorsa doktora başvurulmalı'
Her 3 kadından birinde görülüyor! '24 saatte geçmiyorsa doktora başvurulmalı' Yaz dönemini kâbusa dönüştürebilen sistitin erişkin bir kadında bir yıl içerisinde 3 kez ve daha sık görülmesi durumunda dikkatli olmak gerekiyor. Uzmanlar, sistit belirtileri, tedavisi ve doğal korunma yöntemleri hakkında önemli uyarılarda bulunuyor.
2.08.2023 Genel Sağlık
Havuzda kadınları bekleyen 'klor' tehlikesi! Tedavi gerekli, yoksa yayılıyor
Havuzda kadınları bekleyen 'klor' tehlikesi! Tedavi gerekli, yoksa yayılıyor Yaz aylarında en büyük keyiflerden biri de kavurucu sıcaklara karşı havuzda serinlemek oluyor. Ancak masum görünen bu durum kadınlar için birtakım problemlere yol açabilir. Bazı detaylara dikkat edilmediği takdirde vajinal enfeksiyon yaşanabileceğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gültekin Koçun, alınması gereken önlemleri açıkladı.
11.07.2023 Genel Sağlık
Kızına böbreğini vererek yaşama döndürdü
Kızına böbreğini vererek yaşama döndürdü Bolu’da öğretmen Aslı Gönül Ertuğrul (41), böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde 2 kez kalbi duran kızı Eda Reyan Ertuğrul'a (6) böbreğini bağışlayarak hayatını kurtardı.
11.05.2023 Haberler
Kızına böbreğini vererek yaşama döndürdü
Kızına böbreğini vererek yaşama döndürdü Bolu’da öğretmen Aslı Gönül Ertuğrul (41), böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde 2 kez kalbi duran kızı Eda Reyan Ertuğrul'a (6) böbreğini bağışlayarak hayatını kurtardı.
11.05.2023 Gündem
Fındıkkıran sendromu olduğu 14 yıl sonra ortaya çıktı!
Fındıkkıran sendromu olduğu 14 yıl sonra ortaya çıktı! Hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, tam 13 yıl boyunca böbrek ve şiddetli karın ağrısı ile onlarca doktor, hastane dolaştı. Hastalığına bir türlü teşhis konamayan genç kız, geçtiğimiz yıl yapılan anjiyo sonucu nihayet doğru teşhisi alabildi ve şikayetlerinin, çok nadir görülen bir hastalık olan "fındıkkıran sendromu" nedeniyle ortaya çıktığı anlaşıldı.
28.08.2022 Gündem
Aşırı sıcak ve nemin çocuklarda görülmeyi artırdığı 6 hastalık
Aşırı sıcak ve nemin çocuklarda görülmeyi artırdığı 6 hastalık Güneşin tüm cömertliğini sergilediği ve kavurucu sıcakların hakim olduğu bugünlerde çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığında artış yaşanıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Sarıtaş, bugünlerde çocuklarda en sık görülen 6 hastalığı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
28.08.2022 Çocuk Sağlığı
Bir sorun, 3 kötü senaryo
Bir sorun, 3 kötü senaryo Doç. Dr. Tunç Özdemir, vezikoüreteralreflü denilen çocukluk çağında mesaneden böbreklere idrar kaçağının çocukluk çağındaki en önemli böbrek yetmezliği sebeplerinden biri olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Özdemir, “Bu sorun genellikle yineleyen idrar yolu enfeksiyonu olan çocuklarda ileri inceleme yapıldığında ortaya çıkıyor. O yüzden bu ayrıntı hep akılda tutulmalı” dedi.
8.08.2022 Sağlık
Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yolları
Çocuklarda inatçı kabızlığı önlemenin yolları Karın ağrısı, kusma, idrar kaçırma, idrar yolu enfeksiyonu gibi diğer yakınmalarla başvuran çocukların değerlendirilmesi sonucunda kabızlık saptanabiliyor. Çocuk Sağlığı, Hastalıkları ve Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, “Kabızlık sorunu yaşayan çocukların beslenme menülerine armut, kayısı, bal kabağı, kabak, bezelye, ıspanak, brokoli, fasulye, mercimek, barbunya, baklagiller gibi lifli gıdaların eklenmesi iyi olur” önerisinde bulundu.
27.07.2022 Çocuk Sağlığı
Sünnetin faydası
Sünnetin faydası Sünnet işlemi bazı çocuklarda sağlık sebepleriyle zorunlu olarak yapılıyor...
26.07.2022 Cadde
Deniz ve havuz gibi ortamlar idrar yolları enfeksiyonuna neden olabilir
Deniz ve havuz gibi ortamlar idrar yolları enfeksiyonuna neden olabilir Üroloji uzmanı Op. Dr. Egemen İşgören, idrar yolları enfeksiyonunun kadınlarda 8 kat fazla görüldüğünü belirterek, “Havuz, deniz, sauna gibi ıslak ortamlar ve vajinal akıntı gibi durumlar da riski arttıran nedenler arasındadır” diye uyarıda bulundu.
25.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.