Ramazan ve bayram sevinci
Ramazan ve bayram sevinci Kültürümüzde derin ve müstesna bir yeri olan ramazan ve bayram coşkusu edebiyatımıza da yansımış. Bayramları ele alıp yücelten eserlere edebiyatımızda “iydiyye” ya da “bayramiyye” denilirdi. Ramazanla ilgili şiir ve kasidelere de ramazaniyye...
12.04.2024 Gündem
Tolgahan Sayışman: Almeda'nın psikolojisi bozuldu!
Tolgahan Sayışman: Almeda'nın psikolojisi bozuldu! Tolgahan Sayışman, önceki gün Bebek’teydi. Sayışman, deprem bölgesiyle ilgili yaptığı çalışmaların hatırlatılması üzerine Ramazan ayının ilk haftasında tekrardan orada olacağını söyledi. Ünlü oyuncu eşi Almeda için "Deprem olduğundan beri psikolojisi bozuldu" dedi.
17.03.2023 Cadde
‘Almeda’nın psikolojisi bozuldu’
‘Almeda’nın psikolojisi bozuldu’ Tolgahan Sayışman, önceki gün Bebek’teydi.
17.03.2023 Cadde
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Teravih namazı camilerimizde cemaatle kılınacaktır
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Teravih namazı camilerimizde cemaatle kılınacaktır Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ramazan ayı boyunca irşat faaliyetlerimizi büyük oranda yüz yüze gerçekleştireceğiz. Beş vakit namazda olduğu gibi teravih namazı da camilerimizde cemaatle kılınacaktır" şeklinde açıklama yaptı.
29.03.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Ramazan Bayramı' mesajı
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Ramazan Bayramı' mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ramazan Bayramı mesajında, "İsrail'in etnik temizlik yapmasını, Filistinlileri zorla anavatanlarından etmesini, ibadet edenlere saldırmasını ve Filistin halkını meşru haklarını kullanmaktan mahrum bırakmasını önlemek için başta İslam ülkeleri olmak üzere bütün dünyanın harekete geçmesi ahlaki ve hukuki bir sorumluluktur" dedi.
12.05.2021 Siyaset
Rize’de tam kapanmada köyler doldu! Uyarı geldi
Rize’de tam kapanmada köyler doldu! Uyarı geldi Rize’de, 'tam kapanma' dönemini, köy ve yaylalarda geçirenler için uyarı yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek, “Köydeyiz, açık havada bir şey olmaz diyerek iç içe bulunmayalım. Sıkı tedbirleri uygulamazsak süreç uzar” dedi.
6.05.2021 Gündem
Bakan Pakdemirliden video konferanslı bayram kutlaması
Bakan Pakdemirliden video konferanslı bayram kutlaması Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Teşkilatının Ramazan Bayramını video konferans aracılığıyla kutladı.
25.05.2020 Siyaset
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: Dayanışma içinde güzel bir sınav verdik
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: Dayanışma içinde güzel bir sınav verdik Koronavirüs ve Ramazan sürecinde güzel bir dayanışma örneği verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "7/24 esasıyla çalışarak, ilçe sakinlerimizin hem maddi hem de manevi yanlarındayız" dedi.
22.05.2020 Gündem
Sahurda su tüketimi
Sahurda su tüketimi Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle su tüketiminin de önemi artmıştır. Yazın sıcak ve kavurucu havasıyla uzun oruç saatleri birleştiğinde kişilerin daha dikkatli olması gerekmektedir. Peki, bu süreçte iftar ve sahur vakitleri arasında ne kadar su tüketilmelidir?
19.05.2018 Gündem
Ebu Leheb’e beddua okunan sure: Tebbet
Ebu Leheb’e beddua okunan sure: Tebbet Peygamberimizin amcası Ebu Leheb, daha önce Hz. Muhammed’i çok sevdiği halde peygamber olduktan sonra düşmanı oldu. Ebu Leheb’in Peygamberimize kötü söz söylediği bir olaydan sonra Tebbet suresi nazil oldu. Surede Hz. Muhammed’e karşı düşmanca davranışlar sergileyen Ebu Leheb ve karısı Ümmü Cemîl eleştirilmektedir
24.06.2016 Cadde
Ramazan'da beslenme nasıl olmalı?
Ramazan'da beslenme nasıl olmalı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Evnur Saray oruç tutanlara Ramazan'da sağlıklı beslenme üzerine önemli bilgiler verdi.
17.02.2022 Ramazan Sofrası
Şener’den AKP’ye eleştiri
Şener’den AKP’ye eleştiri Eski Başbakan Yardımcısı Şener, Gaziantep'e yaklaşık bin araçlık bir konvoyla girdi. Şehir turu atan Şener'i eski AKP milletvekilleri karşıladı.
15.09.2008 Siyaset
Topraktepe fırtına gibi
17.11.2003 Skorer