İkinci  Dönem

İkinci Dönem

Son dakika ikinci dönem haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ikinci dönem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ikinci dönem haber sayfamızda...

İkinci Dönem

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 17.781 ikinci dönem haberi bulunmuştur.
MEB OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR 🔔 Yaz tatiline kaç gün kaldı? 2023-2024 okulların kapanış tarihi (MEB takvimi)
MEB OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR 🔔 Yaz tatiline kaç gün kaldı? 2023-2024 okulların kapanış tarihi (MEB takvimi) Okulların kapanış tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı takvimi üzerinden araştırılıyor. Öğrenciler ikinci ara tatiline nisan ayında çıktı ve ardından ikinci dönem eğitimlerine kaldıkları yerden devam ettileri. Tatil takvimine göre yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar hangi tarihte kapanacak?
24.04.2024 Bilgi Rehberi
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat
Tatil bitiyor, uyum sorunlarına dikkat Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatili yarın bitiyor. 9 günlük tatilin ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Hatta bazı çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler dahi görülebiliyor.
14.04.2024 Eğitim
ARA TATİL BİTTİ Mİ, NE ZAMAN BİTİYOR? İkinci dönem başladı mı? Okullar ne zaman açılacak, ilk ders 15 Nisan Pazartesi mi?
ARA TATİL BİTTİ Mİ, NE ZAMAN BİTİYOR? İkinci dönem başladı mı? Okullar ne zaman açılacak, ilk ders 15 Nisan Pazartesi mi? İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ara tatile başladı. Gündeme ise okullar ne zaman açılacak sorusu geldi. 2024 / 2. ara tatil ne zaman bitiyor? Bayrama denk gelen ara tatil sonrasında ilk ders zili hangi gün çalacak? İşte tarih...
13.04.2024 Bilgi Rehberi
Öğrenciler ara tatil öncesi bugün son derse girecek
Öğrenciler ara tatil öncesi bugün son derse girecek Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, ikinci dönem ara tatili için bugün son derslerine girecek.
5.04.2024 Eğitim
Uzmanı sınava girecek öğrencileri uyardı: Konu eksiklerinizi tamamlayın
Uzmanı sınava girecek öğrencileri uyardı: Konu eksiklerinizi tamamlayın Ramazan Bayramına da denk gelen 9 günlük ara tatil için öğrencilere çeşitli önerilerde bulunan Eğitimci Adil Kurt, bu tatilin lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri açısından çok iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi.
5.04.2024 Eğitim
Ara tatil bugün başlıyor
Ara tatil bugün başlıyor MEB’e bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 19 milyonu aşkın öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen için ikinci dönem ara tatil bugün başlıyor.
5.04.2024 Eğitim
Antalya’da ‘Böcek’ yeniden
Antalya’da ‘Böcek’ yeniden Akdeniz Bölgesi’nde 8 ilin 4’ünü CHP, 3’ünü AK Parti, 1’ini MHP kazandı. Antalya’da resmi olmayan sonuçlara yüzde 48.65 oy alarak yerini koruyan Muhittin Böcek, “Herkesin belediye başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz” dedi.
1.04.2024 Gündem
Düzce'de seçim sonuçları! Faruk Özlü başkan seçildi
Düzce'de seçim sonuçları! Faruk Özlü başkan seçildi Düzce’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlarına göre, AK Parti Faruk Özlü, Belediye başkanı oldu. Partililer ve vatandaşlar Özlü’nün seçilmesinin ardından Düzce Belediyesi binası önünde kurulan ramazan etkinlik çadırında toplanarak kutlama yaptı. İlçelerde ise AK Parti 4, MHP 3 ve CHP belediye başkanlığı kazandı.
31.03.2024 Gündem
Ortak sınavların soru ve cevapları yayımlandı
Ortak sınavların soru ve cevapları yayımlandı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart’ta; 6 ve 9. sınıf matematik dersleri için de 27 Mart’ta ülke genelinde yapıldı.
31.03.2024 Eğitim
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; Türkiye’de 4’üncü sırada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2023 yılı ikinci dönem çerçevesinde 208 Türk üniversitesi arasında 4’üncü sırada yer aldı.
28.03.2024 Eğitim
ORTAK SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? MEB 2. dönem ortak sınav soruları ve cevap anahtarı yayımlandı mı?
ORTAK SINAV SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? MEB 2. dönem ortak sınav soruları ve cevap anahtarı yayımlandı mı? İkinci dönem ortak sınavları yapılıyor! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 ve 9. sınıflar için ortak sınav gerçekleştirildi. Yayımlanan kılavuza göre ortak sınavların soru sayısı ve tarzı duyuruldu. Türkçe, matematik ve edebiyat derslerinden yapılan 2. dönem ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
28.03.2024 Bilgi Rehberi
KARNE GÜNÜ 2024 👩‍🎓👨‍🎓 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, okulların kapanmasına kaç gün var? Yaz tatili ne zaman, karneler hangi gün verilecek?
KARNE GÜNÜ 2024 👩‍🎓👨‍🎓 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK, okulların kapanmasına kaç gün var? Yaz tatili ne zaman, karneler hangi gün verilecek? MEB akademik takvimine göre okulların açılış ve kapanış tarihleri belli oldu. Öğrenciler geçtiğimiz eylül ayında 2023-2024 öğretim yılı için sınıflarda yerini almıştı. İkinci dönem 5 Şubat günü başladı. Öğrencilerin gündemindeki soru ise ''Okullar ne zaman kapanacak, karneler ne zaman verilecek?'' sorularına yanıt arıyor.
22.03.2024 Bilgi Rehberi
Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş
Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin’deki borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin artmasıyla peş peşe gelen rekorlar yerini sert düşüşe bıraktı. Önceki gün 73 bin 798 dolara çıkarak rekor tazeleyeyen kripto para birimi, haftanın son işlem gününde yüzde 4,6’lık sert düşüşle 68 bin dolara kadar geriledi.
16.03.2024 Ekonomi
Sağlık Bakanı Koca: Yeni açılan 541 kadroya 545 hekim yerleştirildi
Sağlık Bakanı Koca: Yeni açılan 541 kadroya 545 hekim yerleştirildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İç hastalıkları hariç, yeni açılan 541 kadroya yüzde 100'ün üzerinde dolulukla 545 hekim yerleştirildi" dedi.
6.03.2024 Gündem
Açık uçlu soru dönemi başlıyor! Sonuçlar e-Okul sisteminde görülecek
Açık uçlu soru dönemi başlıyor! Sonuçlar e-Okul sisteminde görülecek Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak amacıyla 26-27 Mart'ta yapılacak ülke geneli ortak sınavlarda ilk kez öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.
4.03.2024 Eğitim
Ortak sınavlar 27 Mart’ta
Ortak sınavlar 27 Mart’ta Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde ülke genelinde yapılacak açık uçlu ve kısa cevaplı ortak sınavlara ilişkin kılavuzu yayımladı.
3.03.2024 Eğitim
ORTAK SINAV KILAVUZU 6. ve 9. Sınıf: 2. dönem ortak sınavlar ne zaman? MEB ortak sınav soru dağılımı
ORTAK SINAV KILAVUZU 6. ve 9. Sınıf: 2. dönem ortak sınavlar ne zaman? MEB ortak sınav soru dağılımı Ortak sınav tarihleri, öğrencilerin gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ikinci dönem birinci yazılı sınavları için beklenen kılavuz da yayımlandı. 6. ve 9. sınıflar için uygulanacak olan ortak sınav ne zaman? İşte, MEB ortak sınav soru dağılımı...
2.03.2024 Bilgi Rehberi
OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL TARİHİ 2024 MEB 👩‍🎓👨‍🎓 İkinci dönem ara tatil ne zaman başlıyor ve bitiyor? Nisan ara tatili iptal mi?
OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL TARİHİ 2024 MEB 👩‍🎓👨‍🎓 İkinci dönem ara tatil ne zaman başlıyor ve bitiyor? Nisan ara tatili iptal mi? Okullarda ara tatil heyecanı başladı! İkinci dönemin ortasında öğrenci ve öğretmenleri bekleyen bir haftalık ara tatil tarihleri MEB takviminden sorgulanıyor. 2024 yılında ikinci ara tatil Ramazan Bayramı'na denk geliyor. Bu nedenle Nisan ara tatili iptal mi, olacak mı? soruları yöneltiliyor. İşte, ikinci ara tatil tarihleri...
2.03.2024 Bilgi Rehberi
ORTAK SINAV TARİHLERİ 2024 | MEB 2. dönem 6. ve 9. sınıf ortak sınavlar ne zaman? Ders ders ikinci dönem ortak sınav konu soru dağılımı
ORTAK SINAV TARİHLERİ 2024 | MEB 2. dönem 6. ve 9. sınıf ortak sınavlar ne zaman? Ders ders ikinci dönem ortak sınav konu soru dağılımı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2. dönem ortak sınavları yapılacak. Ortaokul 6. sınıf ile lise 9. sınıfları kapsay ortak sınavlar için soru sayısı, konu soru dağılımı kılavuzu da yayımlandı. Türkçe ve matematik dersleri için 2. dönem ortak sınav konu soru dağılımı ve sınav tarihi...
29.02.2024 Bilgi Rehberi
RAMAZAN BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN 2024? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler? Bayram tatil süresi
RAMAZAN BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN 2024? Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak, hangi günler? Bayram tatil süresi Ramazan ayı ardından mübarek Ramazan Bayramı idrak edilecek. İslam alemi üç gün sürecek bayram dolayısıyla büyük heyecan yaşıyor. Diğer yandan Ramazan Bayramı tatil süresi de araştırılıyor. 2024 Bayram tatili kaç gün, uzatılacak mı?
23.02.2024 Bilgi Rehberi
Yemekhaneler zamlı açıldı
Yemekhaneler zamlı açıldı Üniversitelerin çoğunda ikinci dönem dün başladı.
20.02.2024 Eğitim
Matematiği sıfırdı ama NASA’ya girdi
Matematiği sıfırdı ama NASA’ya girdi Karne çocuğun başarısının tek kriteri değil. NASA’daki 10 yıllık çalışmasının ardından Türkiye’ye dönen Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, bunun kanıtı.
10.02.2024 Gündem
MEB’den deprem seferberliği
MEB’den deprem seferberliği Depremlerden 11 ilde, yaklaşık 3.9 milyon öğrenci ile 220 bin öğretmen de etkilendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün öğrenci sayısının 3 milyon 663 bin 546 olduğu bölgede, gidenlerin büyük bölümünün geri döndüğünü açıkladı. MEB, orta ve ağır hasarlı 12 bin 119 dersliğin iki katını inşa etmeyi hedefliyor.
6.02.2024 Gündem
PAZARTESİ 5 ŞUBAT (YARIN) okullar var mı, açılıyor mu? İkinci dönem ne zaman başlayacak? 15 tatil (yarıyıl) tatili süresi uzatıldı mı?
PAZARTESİ 5 ŞUBAT (YARIN) okullar var mı, açılıyor mu? İkinci dönem ne zaman başlayacak? 15 tatil (yarıyıl) tatili süresi uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı belli oldu. 15 tatil süresinin uzatıldığına dair iddialara ilişkin MEB'den konuya dair açıklama geldi. Peki Yarın okullar açılacak mı, 5 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu? İşte merak edilen o soruların yanıtları...
4.02.2024 Bilgi Rehberi
İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN başlayacak? 2023-2024 Okullar ne zaman açılacak? Yarıyıl tatili (15 tatil) süresi uzatıldı mı?
İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN başlayacak? 2023-2024 Okullar ne zaman açılacak? Yarıyıl tatili (15 tatil) süresi uzatıldı mı? Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzatıldı mı sorularının yanıtları öğrenci ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıkan öğrenciler tatilin bitmesine kısa bir süre kala yarıyıl tatili uzadı mı iddialarına yanıt arıyor. Peki Okullar ne zaman açılacak? 15 tatil süresi uzadı mı?
31.01.2024 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

İkinci Dönem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.