Ikyb

Ikyb

Son dakika IKYB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan IKYB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan IKYB haber sayfamızda...

Ikyb

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 393 ıkyb haberi bulunmuştur.
Irak Dışişleri Bakanı: PKK varlığını önlemek bizim görevimiz
Irak Dışişleri Bakanı: PKK varlığını önlemek bizim görevimiz CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtlayan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Türkiye-Irak ilişkilerine dair mesajlar verdi.
1.03.2024 Haberler
Irak Dışişleri Bakanı: PKK varlığını önlemek bizim görevimiz
Irak Dışişleri Bakanı: PKK varlığını önlemek bizim görevimiz CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtlayan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Türkiye-Irak ilişkilerine dair mesajlar verdi.
1.03.2024 Gündem
Maçta provokasyona soruşturma
Maçta provokasyona soruşturma TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’un 6’ncı haftasında Amed Sportif Faaliyetler’in, evinde Bursaspor’u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından olaylar çıktı. İçişleri Bakanlığı, stata sokulan ve gerginliğe neden olan görsellerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
26.09.2022 Gündem
Amed Sportif Faaliyetler - Bursaspor maçı sonrası olaylar çıktı! Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı
Amed Sportif Faaliyetler - Bursaspor maçı sonrası olaylar çıktı! Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'un 6'ncı haftasında Amed Sportif Faaliyetler'in, evinde Bursaspor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından olaylar çıktı. Diyarbakır Valiliği bazı taraftarların üzerlerindeki tişört ve açılan flamalarla ilgili yasal işlem başlatıldığını duyurdu.
25.09.2022 2.Lig
Ortadoğu’da enerji satrancı: Yeni planlar devreye girdi
Ortadoğu’da enerji satrancı: Yeni planlar devreye girdi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle, enerjide İsrail, Türkiye ve Kürt yönetimi ile yeni oyun kuruluyor. EastMed projesi gündemden düşünce, İsrail’in yanı sıra, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi de doğalgazda oyuna girdi.
26.04.2022 Vitrin
Son dakika: Erbil'e füze saldırısı! ABD konsolosluğu hedef alındı
Son dakika: Erbil'e füze saldırısı! ABD konsolosluğu hedef alındı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kenti Valisi Ümit Hoşnav, Erbil kentine çok sayıda roket düştüğünü belirterek, roketlerin Erbil'de yer alan ABD Konsolosluğu binası yakınlarına düştüğünü duyurdu.
13.03.2022 Dünya
Son dakika: Harita skandalı için IKBY'den açıklama geldi
Son dakika: Harita skandalı için IKBY'den açıklama geldi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, IKBY'nin Türkiye'deki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği ve Türkiye'nin tepkisini çeken pul bastırma planının onaylanmadığını duyurdu.
10.03.2021 Dünya
IKBY'de 5 ay sonra uçak seferlerine yeniden başlandı
IKBY'de 5 ay sonra uçak seferlerine yeniden başlandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yeni tip corona virüs (covid-19) nedeniyle 5 aydır kapalı bulunan Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki tüm uçak seferleri sağlık tedbirleri altında yeniden başladı.
1.08.2020 Ekonomi
İtalya'dan 'Peşmerge' açıklaması: Yardımlar sürecek
İtalya'dan 'Peşmerge' açıklaması: Yardımlar sürecek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini'yi Erbil'deki konutunda kabul etti.
17.12.2019 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesrur Barzani’yi kabul etti
28.11.2019 Haberler
Çavuşoğlu: NATO'nun tüm müttefiklerin endişelerini kapsayacak şekilde hareket etmesi lazım
Çavuşoğlu: NATO'nun tüm müttefiklerin endişelerini kapsayacak şekilde hareket etmesi lazım Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "NATO'nun tüm müttefiklerin endişelerini kapsayacak şekilde hareket etmesi lazım. Biz Baltık ülkelerine yönelik mukabele planına karşı değiliz. Baltık ülkeleri için istenilenin bizim için de istenmesi lazım" dedi.
28.11.2019 Siyaset
3 ülkenin kesiştiği nokta... Teröristlerin kabusu olacak!
3 ülkenin kesiştiği nokta... Teröristlerin kabusu olacak! Türkiye'nin güneyindeki terör örgütlerinin temizlenmesi için yürüttüğü operasyonlarla sınır hattı önemli ölçüde güvenli hale getirilirken, Habur'dan sonra Irak'a doğrudan geçişi sağlayacak yeni kurulacak Ovaköy Sınır Kapısı ile bu ülke üzerinden Suriye'deki terör örgütlerine yapılan silah ve mühimmat sevkiyatının da sonlandırılması hedefleniyor. Dohuk ile Şırnak valilikleri arasında 2014'te imzalanan protokolle faaliyete geçmesi kararlaştırılan Ovaköy Sınır Kapısı'nın açılması için Irak Merkezi Hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) mutabakatı bekleniyor.
5.11.2019 Haberler
3 ülkenin kesiştiği nokta... Teröristlerin kabusu olacak!
3 ülkenin kesiştiği nokta... Teröristlerin kabusu olacak! Türkiye'nin güneyindeki terör örgütlerinin temizlenmesi için yürüttüğü operasyonlarla sınır hattı önemli ölçüde güvenli hale getirilirken, Habur'dan sonra Irak'a doğrudan geçişi sağlayacak yeni kurulacak Ovaköy Sınır Kapısı ile bu ülke üzerinden Suriye'deki terör örgütlerine yapılan silah ve mühimmat sevkiyatının da sonlandırılması hedefleniyor. Dohuk ile Şırnak valilikleri arasında 2014'te imzalanan protokolle faaliyete geçmesi kararlaştırılan Ovaköy Sınır Kapısı'nın açılması için Irak Merkezi Hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) mutabakatı bekleniyor.
5.11.2019 Gündem
Tam 500 TIR! Hendekleri rahat kazsınlar diye...
Tam 500 TIR! Hendekleri rahat kazsınlar diye... Son bir haftada ABD tarafından gönderilen 500’den fazla TIR, PKK/SDG’ye silah ve malzeme taşıdı.
12.10.2018 Gündem
Erbil'de Barzani, Musul'da İbadi birinciliği elde etti
Erbil'de Barzani, Musul'da İbadi birinciliği elde etti Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği tarafından yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 316 bin oy alarak birinci parti oldu.
14.05.2018 Dünya
IKYB‘de muhalif Rabun Maruf’a linç girişimi
IKYB‘de muhalif Rabun Maruf’a linç girişimi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalif Yeni Nesli Partisi Erbil Başkanı Rabun Maruf, seçim kampanyası esnasında linç girişimine uğradı.
7.05.2018 Dünya
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Elysee Sarayı'nda
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani'yi Elysee Sarayında kabul etti.Heyetler arası görüşme sonrasında basın toplantısı düzenlendi. Macron, Irak'taki Kürtlerin haklarına önemi verdiğini belirterek Barzani ile terörle mücadele ve peşmerge konularının görüşüldüğünü ve konuşulduğunu söyledi. Macron referanduma da değindiklerini, Fransa?nın, Irak'ın güçlü olmasına ve toprak bütünlüğüne önem verdiğini söyledi. Ekim ayının sonunda Irak'ın kuzeyinde sağlanan ateşkesin önemli bir gelişme olduğun belirterek Fransa, Irak'ta yapıcı ve ulusal bir diyaloğun oluşması çağrısında bulunuyor dedi.Bu diyalog çerçevesinde Irak'ın sınırlarının federal kontrolün meşruluğu tanınması gerektiğini ve Fransa'nın Irak'ın bütünlüğü ve Kürtlerin haklarını korunması için elinden geleni yapacağını genç yönetime güvendiğini ve gelecek hafta ve aylarda bu diyaloğun sürmesi için Fransa?nın her şeyi yapacağını ayrıca sorunların çözüme kavuşmasının Erbil ile Bağdat yönetimi arasındaki diyaloğa bağlı olduğunu da söyledi ve bu toplantının sonrasında Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşeceğini dile getirdi.
11.09.2019 Haberler
IKYB’nin yasa dışı referandumuyla ilgili karar açıklandı
IKYB’nin yasa dışı referandumuyla ilgili karar açıklandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimin (IKYB) yasa dışı referandumuyla ilgili beklenen karar çıktı. Irak Federal Mahkemesi, referandumun anayasaya aykırı olduğuna hükmetti ve sonuçları iptal etti. Irak Federal Yüksek Mahkemesinin yasa dışı referandumla ilgili kararı açıklandı. Yüksek Mahkeme, IKBY’nin 25 Eylül’de düzenlediği bağımsızlık referandumunu yasa dışı ilan etti. ve sonuçlarını geçersiz saydı. Türkiye ve çevre ülkelerinin tüm uyarılarına rağmen referandumu gerçekleştiren Bölgesel Yönetim, en son geri adım atmış ve referandumu dondurma teklifinde bulunmuştu. Mesud Barzani de gayrimeşru referandumun ardından yaşananlar sebebiyle, 29 Ekim’de başkanlık görevini bırakmak zorunda kalmıştı.
11.09.2019 Haberler
Peşhabur’a üçlü kontrol
Peşhabur’a üçlü kontrol Irak yönetimi ile Kürt heyeti arasında ABD gözetimindeki görüşmelerde sınır kapıları ve havaalanlarının kontrolü konusunda anlaşma sağlandı. Peşhabur’da üçlü kontrol mekanizması uygulanacak
30.10.2017 Dünya
Bağdat’a ‘referandumu dondurma’ teklifi
Bağdat’a ‘referandumu dondurma’ teklifi Haşdi Şabi desteğindeki Irak ordusu, peşmerge güçlerini geriletirken Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), referandum sonuçlarını donduracağını Bağdat yönetimine bildirdi.
25.10.2017 Siyaset
Ve Habur Barzani’den alınıyor
Ve Habur Barzani’den alınıyor Son yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Habur Sınır Kapısı olarak da bilinen, "İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Merkezi Irak Yönetimi'nce devralınması sürecinin başlatılması hükümete tavsiye edilmiştir" açıklaması sonrasında Ankara harekete geçti.
22.10.2017 Gündem
Bozdağ’dan flaş Kuzey Irak ve OHAL açıklaması
Bozdağ’dan flaş Kuzey Irak ve OHAL açıklaması Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “OHAL süresinin 3 ay daha uzatılması Bakanlar Kurulunda karara bağlandı” dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL’in 3 ay daha uzatılması kararı alındığını, Türk hava sahasının Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) kapatıldığını, çaya yapılan yüzde 20 zammın geri alındığını açıkladı. Somali’de yaşanan terör saldırısına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, Türkiye’nin yaraları sarmak üzere yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozdağ, “Bugün 35 yaralının Türkiye’ye ulaşması ve Ankara’da tedavi altına alınmasını bekliyoruz” dedi. Ayrıca Deniz Baykal’ın rahatsızlığına ilişkin de açıklamada bulunan Bozdağ, “Sayın Baykal’a hükümetimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarız ki kısa sürede sağlığına kavuşur ve siyasi hayatında ülkemize ve milletimize hizmetine kaldığı yerden devam eder” diye konuştu. ÇAYKUR Yönetim Kurulunun çay fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapma kararını hatırlatan Bozdağ, “Bakanlar Kurulumuz bu konuyu ele aldı, yüzde 20 yapılan zammın geri alınmasını kararlaştırdı. ÇAYKUR Yönetim Kurulu, Bakanlar Kurulunun aldığı karar sonrasında yapılan yüzde 20 zammı geri alacaktır” şeklinde konuştu.
11.09.2019 Haberler
Barzani’ye 6 maddelik ültimatom
Barzani’ye 6 maddelik ültimatom Kerkük’te gerilim tırmanırken, Irak Cumhurbaşkanı Masum’un Barzani’ye 6 maddelik talep listesi verdiği belirtiliyor. Talepler arasında IKBY kuvvetlerinin 2014 öncesi sınırlara geri çekilmesi de var. Barzani’ye verilen süre ise dün gece doldu
15.10.2017 Dünya
Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşların askıya alınmasıyla otübüslere rağbeti artırdı
Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşların askıya alınmasıyla otübüslere rağbeti artırdı RAK Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül'de yaptığı bağımsızlık referandumunun ardından Irak merkezi hükümetinin Erbil ve Sülaymaniye havalimanlarını dış uçuşlara kapatması kararından sonra Türkiye'ninde bu iki kentte yapılan uçuşları durdurması üzerine Kuzey Irak'a ulaşım sağlayan otobüslere rağbet artığı belirtildi. Daha önce Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük seferlerini düzenleyen Diyarbakır'da otobüs firmaları, uçuşların iptalinin ardından sefer sayılarını artırdı. Yaklaşık 6 yıldır Erbil'e ulaşım sağlayan otobüs firması yetkilisi Ferman Aldan, IKYB'de yapılan referandumun ardından seyahatte artış yaşandığını belirterek, bölgeye hergün 4 servis yapıklarını söyledi. Irak, Türkiye ve İran başta olmak üzere bir çok ülkenin karşı çıkmasına rağmen Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylül'de yaptığı bağımsızlık referandumundan sonra Kürt Yönetimi kontrolü bölgesine uygulanan yaptırımlar kapsamında Süleymaniye ve Erbil havalimanlarının dış uçuşlara kapatılmıştı. Merkezi Irak Yönetiminin aldığı karar doğrultusunda yıllardır Türkiye'den bu iki kentte yapılan uçuşlarda 29 Eylül tarihinde durdurulmuştu. Havadan uçuşların durdurulması ile Diyarbakır'dan Irak'ın kuzeyine yapılan otobüs seferlerinde artış yaşandığı belirtildi. ERBİL'E UÇAK İLE 45 DAKİKA, OTOBÜS İLE 11 SAATTE GİDİLİYOR Diyabakır ile Erbil arasında yaşanan yoğun ticari ilişkilerin olmasından ötürü uçuşların iptaliyle ulaşımda da sorunların yaşanmasına neden oldu. Daha önce Duhok, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük seferlerini düzenleyen Diyarbakır'da otobüs firmaları, uçuşların iptalinin ardından gelen yoğun talepler üzerine sefer sayılarını artırdı. Diyarbakır'dan uçakla yaklaşık 45 dakikaya Erbil'e ulaşılırken, otübüslerle bu süre 11 saate çıkıyor. Yaklaşık 6 yıldır Erbil'e ulaşım sağlayan otobüs firması yetkilisi Ferman Aldan, IKYB'de yapılan referandumun ardından seyahatte artış yaşandığını belirterek, bölgeye hergün 4 servis yapıklarını söyledi. Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmecili
11.09.2019 Haberler
Partinin şerefi  herkesin şerefinin çok daha önünde
Partinin şerefi herkesin şerefinin çok daha önünde “Metal yorgunluğu halinde makamın boşaltılmasının istenmesi niye yadırganıyor?” diyen Erdoğan tepkisini şöyle sürdürdü: ‘Benim şanım, şerefim var’ dersen, kusura bakma ama, partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir”
5.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ikyb ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.