Libya'da sıcak gelişme! Hafter milislerine darbe üstüne darbe...
Libya'da sıcak gelişme! Hafter milislerine darbe üstüne darbe... Gelen son dakika haberlerine göre; Libya ordusu, başkent Trablus'ta ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Trablus Havalimanı ile Remle mevkisine "güçlü bir şekilde" ilerlediklerini duyurdu.
30.05.2020 Dünya
Raco’ya ilerleyiş sürüyor
Raco’ya ilerleyiş sürüyor Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yürüttüğü Zeytin Dalı harekatı 13. gününde de sürüyor. Teröristlerin yaptıkları yığınaklarla savunma hattı oluşturduğu stratejik öneme sahip Raco beldesine hâkim tepeler kontrol altına alınırken, Mehmetçik ve ÖSO güçlerinin de Raco’ya doğru ilerlemesi de devam etti. Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı", 13. gününde de devam ediyor. Burseya Dağı’nın teröristlerden temizlenmesinin ardından teröristlerin yığınak yaparak savunma hattı oluşturduğu ve stratejik önemi yüksek olan Afrin’in batısındaki Raco bölgesindeki tepelerde de kontrol sağlandı. Raco beldesine ilerleyiş sürüyor Mehmetçiğin ve ÖSO güçlerinin Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Sugediği mevkiinden Raco’ya ilerleyişinin sürdüğü gözlenirken, Afrin’e yönelik yapılan harekatta ilk meskûn mahal operasyonunun da Raco beldesinde başlaması öngörülüyor.
11.09.2019 Haberler
ÖSO birçok köyü ele geçirdi
ÖSO birçok köyü ele geçirdi Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı, dördüncü gününde. Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı Türk ordusunun desteğiyle ilçe merkezine hakim olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı. Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. Cerablus ilçesinde kontrolü ele geçiren ÖSO, Karkamış Sınır Kapısı yakınına terör örgütü IŞİD'in döşediği el yapımı patlayıcıları buluyor. İlçede oluşturduğu güvenlik noktalarıyla kontrol çalışmalarını sürdüren ÖSO güçleri, yoğun şekilde alan temizliği yapıyor. ÖSO mensupları, sınır hattına döşenen el yapımı patlayıcıları imha ediliyor. İmha sırasında gerçekleşen patlama sesi, sınırın kuzeyindeki Gaziantep Karkamış'tan duyuluyor. Ayrıca, patlamayla birlikte gökyüzüne yükselen dumanlar da yine Karkamış'tan net bir şekilde görülüyor. Karkamış ilçesinin Kıvırcık Mahallesi karşısında bulunan Cerablus’a bağlı Keklice kırsalında art arda beş büyük patlama meydana geldi. Sınıra yakın bölgede yaşanan patlamaların ardından yoğun toz bulutu oluştu.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri