İlhan Cihaner

İlhan Cihaner

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul-3 2 .sıra Adayı.1968 yılında Kars’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kars’ta, liseyi ise Ankara Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde yüksek lisans yaptı. ‘’İnsan Hakkı Olarak Bilgi Edinme Hakkı’’ konulu yüksek lisans tezi bulunmaktadır. 1991 yılında adli yargı hakim-savcı adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla; Reyhanlı, İdil, Çamlıdere Cumhuriyet Savcısı; Vezirköprü, Alaşehir, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı; Adana Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Denizli Milletvekili seçildi. 2012 ve 2014’te yapılan CHP Kurultaylarında Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

İlhan Cihaner

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 912 ilhan cihaner haberi bulunmuştur.
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti CHP’de Genel Başkanlık yarışı inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. İlk turda Özgür Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Özel, 2 oy fark ile salt çoğunluğu kaçırınca seçim ikinci tura kaldı. Kıran kırana geçen oylama geç saatlere kadar sürerken kazananı ikinci tur sonuçları belirledi.
5.11.2023 Gündem
CHP'de kurultay günü! Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim
CHP'de kurultay günü! Kılıçdaroğlu'ndan sert mesajlar: Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 38'inci Olağan Kurultay'da yaptığı konuşmada dikkat çeken mesajlar verdi.
4.11.2023 Gündem
CHP kurultayında son durum! Kılıçdaroğlu: İhaneti gördük
CHP kurultayında son durum! Kılıçdaroğlu: İhaneti gördük CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda bugün genel başkan için seçim yapılıyor. CHP’nin liderliği için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özel çekişiyor.
4.11.2023 Haberler
Bugün başkan yarın PM seçilecek
Bugün başkan yarın PM seçilecek CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda bugün genel başkan, yarın PM için seçim yapılacak. CHP’nin liderliği için Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı Özel çekişecek.
4.11.2023 Gündem
CHP’de son kozlar yarın ‘salonda’ paylaşılacak
CHP’de son kozlar yarın ‘salonda’ paylaşılacak CHP’nin hafta sonu yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık yarışı Kemal Kılıçdaroğlu ve değişimcilerin adayı Özgür Özel arasında geçecek.
3.11.2023 Gündem
CHP'li Cihaner: Biz ikinci yol açmaya çalışıyoruz
CHP'li Cihaner: Biz ikinci yol açmaya çalışıyoruz CHP Genel Başkan adaylarından İlhan Cihaner, " Genel merkez ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi etrafında kümelenen değişimciler arasında bir vekalet savaşı veriliyor. Vekalet savaşının aktörleri, belediyeler, sonsuz mali olanaklarıyla, sonsuz kadro olarak ve biz de burada bir üçüncü yol açmaya, hatta ikinci yol açmaya çalışıyoruz. " dedi.
26.09.2023 Gündem
Özgür Özel'den CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım
Özgür Özel'den CHP Genel Başkanlığı vurgusu: Şampiyon yaparım CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, partisinin Manisa il kongresinde yaptığı konuşmada, 'Ama diyorsanız ki, 'Özgür biz sana inanıyor ve güveniyoruz, geç takımın başına'. Ben bu takımı şampiyon yaparım arkadaşlar' dedi. Kongrede partililer arasında arbede yaşandı.
24.09.2023 Gündem
CHP’nin Ankara İl Başkanı Erkol oldu
CHP’nin Ankara İl Başkanı Erkol oldu Genel merkeze yakınlığı ile bilinen Ümit Erkol ile değişimcilerin desteklediği ABB Başkanvekili Sercan Çığgın’ın aday olduğu kongrede Erkol, 340 oyla başkan oldu.
24.09.2023 Gündem
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'gizli protokol' tepkisi
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'gizli protokol' tepkisi CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokole tepki gösterdi.
17.09.2023 Gündem
CHP’de danışman krizi! Perinaz Mahpeyker Yaman'dan özür geldi
CHP’de danışman krizi! Perinaz Mahpeyker Yaman'dan özür geldi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçmişte kendisine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman atadığına yönelik tartışma devam ediyor.
3.09.2023 Gündem
CHP'nin 'yerel seçim' planı! Sevigen: Böyle liste olursa oy vermezler
CHP'nin 'yerel seçim' planı! Sevigen: Böyle liste olursa oy vermezler Devlet eski Bakanı ve 23'üncü Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Millet İttifakı'nın yerel seçimler için hazırlık yaptığını söyledi, Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.
1.06.2023 Haberler
CHP'nin 'yerel seçim' planı! Sevigen: Böyle liste olursa oy vermezler
CHP'nin 'yerel seçim' planı! Sevigen: Böyle liste olursa oy vermezler Devlet eski Bakanı ve 23'üncü Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, Millet İttifakı'nın yerel seçimler için hazırlık yaptığını söyledi, Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.
1.06.2023 Gündem
ÇHD davasında tutukluluk devam kararı
ÇHD davasında tutukluluk devam kararı Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 22 avukatın terör örgütü üyesi olmak ve yönetmek suçlamasıyla yargılandığı davada tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
7.09.2022 Gündem
‘İttifak daha da genişletilmeli’
‘İttifak daha da genişletilmeli’ Gelecek için Sol Kanat’ta yer alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve eski milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.
15.12.2021 Siyaset
Yargıtaydan eski savcı Osman Şanal'a FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezasına onama
Yargıtaydan eski savcı Osman Şanal'a FETÖ üyeliğinden verilen hapis cezasına onama Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ergenekon soruşturmasının Erzincan ayağını yürüten ve dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında gözaltına aldıran eski özel yetkili savcı Osman Şanal'a Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden verilen 11 yıl 3 ay hapis cezasını onadı.
11.11.2021 Gündem
CHP’deki ‘sol kanatlar’ tek grupta birleşti
CHP’deki ‘sol kanatlar’ tek grupta birleşti CHP’de aralarında eski ve yeni milletvekillerinin de olduğu ‘Gelecek için Biz’ ve ‘Sol Kanat’ grupları birleşti. Grubun yeni ismi ise ‘Gelecek için Sol Kanat’ oldu.
29.06.2021 Siyaset
Çekirdek ekiple devam
Çekirdek ekiple devam Üye sayısı 19’dan 16’ya düşürülen yeni CHP MYK’da eski kadro büyük oranda değişmedi, altı üyenin ismi çizildi, ekibe dört yeni isim eklendi. Uzun süredir boş olan genel sekreterlik koltuğuna Böke getirilirken Kılıçdaroğlu, kurultay sandığından çıkamayan yardımcılarını “başdanışmanlık” formülüyle korudu...
11.08.2020 Siyaset
Son dakika! CHP tarihinde ilk: Başörtülü aday
Son dakika! CHP tarihinde ilk: Başörtülü aday CHP’de kurultaydan sonra en yetkili organ olan Parti Meclisi üyeliği için çekişmeli bir yarış yaşandı. Kılıçdaroğlu, anahtar listesinde mevcut PM’deki 25 isme yer vermedi. 60 kişilik PM için 222 kişi yarıştı. Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. CHP Beykoz İlçe Başkanlığı yönetiminden başörtülü Avukat Sevgi Kılıç, Kılıçdaroğlu’nun listesine girdi.
27.07.2020 Siyaset
'Dostlarımızla iktidar olacağız'
'Dostlarımızla iktidar olacağız' CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda seçimlere tek aday olarak giren Kılıçdaroğlu 6. kez genel başkan seçildi. Millet İttifakı için ‘dostlarımız’ vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ‘İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni açıkladı.
26.07.2020 Siyaset
Kurultayda imza çekme tartışması
Kurultayda imza çekme tartışması CHP kurultayında, aday adaylığını açıklayan İlhan Cihaner cephesinden bazı isimler, 128 imza toplandığını ancak bu imzaların ‘parti yönetiminin baskısıyla’ geri çekildiğini iddia etti.
26.07.2020 Siyaset
Son dakika haberi... Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi
Son dakika haberi... Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi Gelen son dakika haberine göre; CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda, İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği seçimde 1318 delegenin 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.
25.07.2020 Siyaset
25 Temmuz 2020 Günün Özeti Milliyet'te
25 Temmuz 2020 Günün Özeti Milliyet'te Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan başlıklarını sizler için derledik.
25.07.2020 Haberler
Son dakika! CHP Kurultayında İlhan Cihaner konuştu: Bu ciddiyetsizlikle nasıl iktidara gideceğiz!
Son dakika! CHP Kurultayında İlhan Cihaner konuştu: Bu ciddiyetsizlikle nasıl iktidara gideceğiz! Gelen bir son dakika haberine göre; CHP'de gözler partinin 37. olağan kurultayının yapıldığı Bilkent Odeon'da. CHP Kurultayında İlhan Cihaner konuşuyor. Öte yandan gelen bir son dakika haberine göre; Cihaner, Atıcı ve Yarman yeterli imzaya ulaşamadı. Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay'da tek aday olarak seçime girecek.
25.07.2020 Gündem
CHP’nin ‘iktidar’ kurultayı başlıyor
CHP’nin ‘iktidar’ kurultayı başlıyor “Hedef iktidar” temasıyla bugün başlayacak kurultayda Kılıçdaroğlu sadece il başkanlarının imzasıyla aday olacak. Adaylıklarını açıklayan Cihaner, Atıcı ve Yarman’ın gerekli 68 imzayı bulamaması halinde imza jesti yapılmayacak
25.07.2020 Siyaset
Kılıçdaroğlu'ndan PM kararı! "Telefonumu bekleyin"
Kılıçdaroğlu'ndan PM kararı! "Telefonumu bekleyin" CHP liderinin delegeye sunacağı Parti Meclisi (PM) anahtar listesinde; Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen üyeler ile mevcut milletvekillerinin ağırlığını azaltarak, Anadolu temsiliyetini artıracak isimlere yer vereceği belirtiliyor.
24.07.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İlhan Cihaner ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.