Bakanlar Turhan ve Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nı helikopterle havadan inceledi
Bakanlar Turhan ve Pakdemirli, Yusufeli Barajı'nı helikopterle havadan inceledi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Artvin'in Yusufeli ilçesindeki Yusufeli Barajı inşaatı ve ilçenin yeni yerleşim yerini helikopterle havadan inceledi. Bakan Pakdemirli, 2020 yılında bitecek olan barajın ekonomiye yıllık 600 milyon lira katkısı olacağını söyledi.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, incelemenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli projelerinden Yusufeli Barajı'nın inşası dolayısıyla bazı yolların baraj gölü altında kaldığını söyledi. Artvin'i Bayburt'a, Oltu üzerinden Erzurum'a bağlayan yolların bu baraj gölünün altında kaldığını belirten Turhan, "Baraj gölünün altında kalan yolların yeniden rölekasyon yolları yapılması için bu bölgede yaklaşık 75 kilometre uzunluğunda yeniden yol yapım projelerimiz var. Bu yollar arazinin dağınık olması sebebiyle ağırlıklı olarak tünellerle, viyadüklerle yapılıyor. Yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira, 3 milyar lira civarında yol yatırımımız bulunuyor." dedi. Turhan, bu yolları barajda su tutulmadan önce tamamlayıp hizmete almaya çalıştıklarını aktardı. "Devletimiz Allah'a şükür uyumuyor, milletimize hizmet için var" Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise "Büyük devlet olmak istiyorsanız mega projeler yapmanız lazım." ifadesini kullanarak yol boyu Bakan Turhan ile bölgedeki büyük projeleri incelediklerini söyledi. Türkiye'nin büyük projelerinden olan Ovit Tüneli, Zigana Tüneli, duble yol, gölet ve barajları da gördüklerini anlatan Pakdemirli, "Bu tabii milletimiz açısından çok gurur verici. Büyük devlet olacaksanız iddialı projeler yapmanız lazım. Yusufeli Barajı da bu iddialı projelerden bir tanesi." diye konuştu. Pakdemirli, bazı konuları incelemek ve yerinde görmek için bölgeye geldiklerine işarett.
11.09.2019 Haberler
Emine Erdoğan TBMM'deki 'Sıfır Atık' projesini inceledi
Emine Erdoğan TBMM'deki 'Sıfır Atık' projesini inceledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TBMM'deki 'Sıfır Atık' projesini inceledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi" çalışmaları kapsamında TBMM bahçesinde oluşturulan Atık Geçici Depolama Alanı ile çeşitli bitkilerin yetiştirildiği serada incelemelerde bulundu. Emine Erdoğan'a TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile eşi Şengül Kurum, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve diğer ilgililer eşlik etti. Emine Erdoğan, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Başkanlığının Sıfır Atık Projesi'ne destek olmasının memnuniyet verici olduğunu, bu kapsamda teşekkür ziyaretinde bulunmak istediğini söyledi. Ülke genelinde hızla yayılan Sıfır Atık Projesi'nin TBMM'de uygulanmasının sembolik bir anlamı bulunduğunu belirten Emine Erdoğan, "Bütün vekillerimiz bunu sahiplenirse, herkes bunu kendi ilinde uygularsa bütün Türkiye'ye yayılacak." diye konuştu. Emine Erdoğan, söz konusu projenin birçok konuda fayda sağlanacağını vurguladı. Kompost gübreye önem verdiğini de dile getiren Emine Erdoğan, proje kapsamında organik atıklardan elde edilen kompost gübrenin çiçekler ve ağaçların altını besleyeceğini kaydetti. Emine Erdoğan, "Bundan sonra kimyasal gübreleri de kullanmayacağız, hedefimiz bu." dedi. Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a ve bakanlık çalışanlarına projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
11.09.2019 Yaşam
Cinayet zanlısı polisin izlediği bin saatlik görüntüler ile yakalandı
Cinayet zanlısı polisin izlediği bin saatlik görüntüler ile yakalandı Malatya’da 2 ay önce işlenen bir cinayetin ardından kurulan özel ekip, yaklaşık bin saatlik güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek zanlıların izine rastladı. İstanbul ve Bursa’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile cinayetin zanlısı 4 kişi kıskıvrak yakalandı. Malatya’da 16 Ekim günü Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak üzerinde bulunan bir otoparkta yaşanan olayda kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu işletmeci Murat Uçkan (34) ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayın ardından çok yönlü inceleme başlatan polis ekipleri, olayın şüphelilerinin yakalanması için titiz bir çalışmaya imza attı. Özel ekip kuruldu. Faili meçhul cinayetin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan özel ekip, olayın yaşandığı adrese giden tüm sokak ve caddelerdeki ikamet, işyeri ve Mobese güvenlik kameraları ile bölgede o saatte seyreden özel araç ve belediye otobüslerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. 600 kameranin bin saatlik görüntüsü izlendi 600 adet kameranın yaklaşık bin saate yakın görüntüsünü titizlikle izleyen ekipler, olayın şüphelileri olarak Z.E., S.T., B.K. ve G.K.’nin kimliğine ulaştı. Şüphelilerin 3’nün İstanbul’da 1’inin ise Bursa’da olduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Malatya’dan İstanbul ve Bursa’ya giden özel ekip, gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile 4 şüpheliyi de kıskıvrak yakaladı. Kasten yaralama ile uyuşturucu kullanma ve ticaretini yapma suçlarından çok sayıda sabıkaları bulunan 4 şüpheli de gözaltına alınarak Malatya’ya getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.K. adli kontrol kararı ile bırakılırken diğer şüpheliler Z.Eç, S.T. ve G.K. ise m tutuklanarak Malatya E Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
11.09.2019 Yaşam