İnsan Hakları Eylem Planı

İnsan Hakları Eylem Planı

Son dakika İnsan Hakları Eylem Planı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İnsan Hakları Eylem Planı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İnsan Hakları Eylem Planı haber sayfamızda...

İnsan Hakları Eylem Planı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 458 insan hakları eylem planı haberi bulunmuştur.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Adalet milletin hak kapısı olmalıdır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Adalet milletin hak kapısı olmalıdır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Adalet herhangi bir ideolojik grubun elinde olan enstrüman değil milletin hak kapısı olmalıdır” dedi.
4.04.2024 Gündem
'Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere'
'Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere' Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Önümüzdeki haftalarda Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere. 2028'e kadar yol haritamızı belirleyecek olan hem İnsan Hakları Eylem Planı hem de Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz." açıklamasını yaptı.
4.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin iptali için yapılan 2 başvuruda karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesine ilişkin açıklama yaptı.
23.02.2024 Gündem
Bakan Tunç: Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir
Bakan Tunç: Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 800 dokunulmazlık dosyanının büyük bir bölümünün terör propagandasıyla alakalı olduğunu belirterek, 'Vekiller terörü desteklerse konu yargıya gelir' dedi.
26.12.2023 Gündem
Yeni yargı paketi hazırlığı: Mahkûmlara disiplin affı
Yeni yargı paketi hazırlığı: Mahkûmlara disiplin affı Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 8’inci yargı paketinde mahkûmların disiplin suçlarına af getirilmesi gündemde.
16.12.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili flaş açıklama
Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili flaş açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yönelik soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.
14.12.2023 Gündem
Üniversitelerde 'Adalet' ve 'Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği' programları kaldırıldı
Üniversitelerde 'Adalet' ve 'Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği' programları kaldırıldı Yükseköğretim Kurulu bünyesindeki 'Adalet' ve 'Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği' ön lisans programları dönüştürülerek 'Mahkeme Büro Hizmetleri' programı açılabilmesine karar verildi.
5.12.2023 Eğitim
Bakan Tunç: 'Mavi Vatan'daki haklarımızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz
Bakan Tunç: 'Mavi Vatan'daki haklarımızı hiç kimseye yedirmeyeceğiz Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'nin Libya tezkeresine hayır oyu vermesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
1.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: İsrailli saldırganlar eninde sonunda yargılanacak
Bakan Tunç: İsrailli saldırganlar eninde sonunda yargılanacak  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
8.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne sunulan mütalaaya ilişkin konuştu.
7.11.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Ankara, İstanbul ve Adana'da başladı! Bakan Tunç'tan 'uzman uzlaştırmacı' modeli açıklaması
Ankara, İstanbul ve Adana'da başladı! Bakan Tunç'tan 'uzman uzlaştırmacı' modeli açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önümüzdeki süreçte belirli suçlarda 'uzman uzlaştırmacı' modeline geçileceğini ve uygulamanın Ankara, İstanbul ve Adana'da pilot olarak başladığını açıkladı.
24.10.2023 Gündem
Bakan Tunç açıkladı: İlk uygulama gerçekleştirilecek
Bakan Tunç açıkladı: İlk uygulama gerçekleştirilecek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk eğitiminde kaliteyi arttıracak yeni düzenlemelere dikkat çekti.
19.10.2023 Gündem
Çalışmanın ilk adımı ‘aile hukuku’ olacak
Çalışmanın ilk adımı ‘aile hukuku’ olacak Adalet Bakanlığı, ilki 2019’da hazırlanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi ve 2021’de başlatılan İnsan Hakları Eylem Planı’nı yenilemeye hazırlanıyor. Çocuk ve kadın hakları konusunda kritik kararlar alınması beklenen sürecin ilk mesajları ise aile hukuku alanında çalışmaları süren düzenleme ile verilecek.
18.10.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklaması
Bakan Tunç'tan Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların adli süreçlerde korunmasının devletin en asli vazifesi olduğunu belirterek, 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' ile ilgili yapılacak düzenlemeleri anlattı.
16.10.2023 Gündem
Son dakika! Bakan Tunç: Diğer teröristin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor
Son dakika! Bakan Tunç: Diğer teröristin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişimiyle ilgili konuşan Bakan Tunç, "Saldırıyla ilgili adli süreç devam ediyor. Diğer teröristin kimliği tespit edilmeye çalışılıyor." dedi.
2.10.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan, yeni adli yıl mesajı
Bakan Tunç'tan, yeni adli yıl mesajı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimize ve dünyaya ilan ettikleri 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda en güzel şekilde ifade bulan 'Güç değil, haklılık hak sebebidir' ilkesinin en mükemmel şekilde tesis edildiği bir yıl olacaktır" dedi.
1.09.2023 Gündem
AK Parti'li Güler: CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı gündemi değiştirmeye yönelik
AK Parti'li Güler: CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı gündemi değiştirmeye yönelik AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CHP'nin Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmasına ilişkin, "CHP'nin olağanüstü çağrısını samimi bulmadığımı, kendi partileri içinde yaşadıkları olayları örtmeye yönelik, gündemi değiştirmeye yönelik bir girişim olarak gördüğümü ifade etmek isterim" dedi.
21.07.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan 'arabuluculuk sistemi' açıklaması: Yüzde 70’i anlaşmayla sonuçlandı
Bakan Tunç'tan 'arabuluculuk sistemi' açıklaması: Yüzde 70’i anlaşmayla sonuçlandı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Arabuluculuk taraflar arasında barışı sağlayan ve dolayısıyla toplumsal uzlaşmayı sağlayan çok önemli bir yöntem. 2013 yılından bu yana arabuluculuk sistemine 4 milyon 477 bin başvuru yapıldı ve 2 milyon 840 bini anlaşmayla sonuçlandı bu dosyaların” dedi.
14.07.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili konuştu.
7.06.2023 Gündem
Azınlık vakıfları seçim yönetmeliği değişti
Azınlık vakıfları seçim yönetmeliği değişti Vakıflar Genel Müdürlüğü, Azınlık Vakıfları Seçim Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle 9 yıl önce iptal edilen yönetmeliğin yerine geçtiğimiz haziran ayında yayımlanan yeni yönetmeliğe yönelik bazı eleştirilerin giderilmesi amaçlandı.
18.09.2022 Gündem
Çekilme kararının iptali talebine ret
Çekilme kararının iptali talebine ret Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali istemlerini reddetti. Oy çokluğuyla alınan kararda “Cumhurbaşkanı Kararı’nda hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.
20.07.2022 Gündem
Azınlık vakıflarına seçim yolu açıldı
Azınlık vakıflarına seçim yolu açıldı Cemaat vakıflarının seçimleriyle ilgili hükümler, 2008’de yayımlanan yönetmelikle yürürlüğe girmiş, ancak bu yönetmelik 2013’te Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün genelgesiyle “yenisini hazırlamak” üzere iptal edilmişti.
19.06.2022 Siyaset
Dışişleri'nden ABD'nin 2021 İnsan Hakları Raporu'na tepki
Dışişleri'nden ABD'nin 2021 İnsan Hakları Raporu'na tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2021 İnsan Hakları Raporu’nda ülkemiz hakkında yer verilen asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
14.04.2022 Haberler
Dışişleri'nden ABD'nin 2021 İnsan Hakları Raporu'na tepki: 'Reddediyoruz!'
Dışişleri'nden ABD'nin 2021 İnsan Hakları Raporu'na tepki: 'Reddediyoruz!' Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2021 İnsan Hakları Raporu’nda ülkemiz hakkında yer verilen asılsız iddiaları talihsiz buluyor ve külliyen reddediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
14.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.