İnsan Vücudu

İnsan Vücudu

Son dakika insan vücudu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan insan vücudu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan insan vücudu haber sayfamızda...

İnsan Vücudu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.691 insan vücudu haberi bulunmuştur.
Gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız! İnsan vücudu hakkında doğru bilinen 8 yanlış
Gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız! İnsan vücudu hakkında doğru bilinen 8 yanlış Her efsane içinde mantıklı ve yanlış bilgiler barındırır. İnsanlar bu yalanları paylaşma ve bilimsel gerçekmiş gibi sunma eğiliminde olduklarından, artık vücudumuzla ilgili pek çok yanlış bilgiyle çevrelenmiş durumdayız. Neyse ki bilimsel araştırmalar, bu iddiaların doğruluğunu kontrol etmemizi sağlıyor. İşte aslında doğru bildiğimiz bazı yanlışlar!
12.03.2024 Genel Sağlık
Her biri vitamin deposu! Kışı ayakta atlatmak için bu meyveleri tüketin
Her biri vitamin deposu! Kışı ayakta atlatmak için bu meyveleri tüketin Kış aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişi için meyve tüketim alışkanlıkları da bu doğrultuda değişti. Türkiye'nin yılda 4 mevsim yaşayan ülkelerden biri olması sayesinde bu dönemde taze kış meyvelerinin tüketilmesi insan vücudu için oldukça yararlı etkilere sahip. İşte bazı kış meyvelerinin faydaları.
2.03.2024 Genel Sağlık
Fotoyaşlanmayı böyle durdurun! Bildiğimiz gibi değil, cilt altındaki hücreleri yok ediyor
Fotoyaşlanmayı böyle durdurun! Bildiğimiz gibi değil, cilt altındaki hücreleri yok ediyor Hepimiz yaşlanmanın ve bunun insan vücudu üzerindeki etkilerinin farkındayız. Çoğu kişi zamanı dondurmak istese de yaşlanma süreci durdurulamaz. Fotoyaşlanmayı önlemek için yapacağımız cilt bakım ipuçlarını haberimizde bulabiliriz.
27.02.2024 Cilt Bakımı
Kahvenin beklenmeyen etkileri! Bir yudum bile yeterli oluyor
Kahvenin beklenmeyen etkileri! Bir yudum bile yeterli oluyor Kahve , yüksek kafein içeriği nedeniyle insan vücudu üzerinde önemli etkilere sahip olabilir . Kafein tüketildiğinde hızla kan dolaşımına karışarak merkezi sinir sistemini uyarır ve rahatlamayı ve uykuyu teşvik eden bir nörotransmitter olan adenosinin etkilerini bloke eder. Bu iyi bilinen etkinin yanı sıra başka ilginç sonuçlar da var.
10.02.2024 Genel Sağlık
‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat! Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor?
‘İnceltici’ denilerek pazarlanan ‘limon şişesi’ne dikkat! Yağları mı yoksa sağlığı mı eritiyor? TikTok’ta videoları 80 milyon kez izlenen ve şişesi 2 bin liraya satılan “Lemon Bottle” adlı sıvının yağları eriterek hızla zayıflattığı öne sürülüyor. Ancak birçok kişi bu ürün nedeniyle rahatsızlanınca uzmanlar “uzak durun” diye uyardı.
26.12.2023 Dünya
Japon bilim insanları son noktayı koydu! İşte en zeki kan grubu, hepsinden farklıymış
Japon bilim insanları son noktayı koydu! İşte en zeki kan grubu, hepsinden farklıymış İnsan vücudu için hayati önem taşıyan kan, kendi içerisinde belirli gruplara ayrılıyor. Japon bilim adamlarının son yaptığı araştırmalar kan gruplarının belirli kişilik özelliklerine dair ipuçları verdiğini de ortaya koydu. İşte detaylar.
8.12.2023 Genel Sağlık
Kahvenin bilinmeyen 5 mucizesi! Açlığı bastırıyor, yağları parçalıyor
Kahvenin bilinmeyen 5 mucizesi! Açlığı bastırıyor, yağları parçalıyor Kahve , yüksek kafein içeriği nedeniyle insan vücudu üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Kafein tüketildiğinde hızla kan dolaşımına karışarak merkezi sinir sistemini uyarır ve rahatlamayı ve uykuyu teşvik eden bir nörotransmitter olan adenosinin etkilerini bloke eder. Bu iyi bilinen etkinin yanı sıra kahveye dair başka ilginç sonuçlar da var.
Çekilen, çürüyen dişi yeniden çıkarttı! Bu ilacın tek dozu bile yetiyor
Çekilen, çürüyen dişi yeniden çıkarttı! Bu ilacın tek dozu bile yetiyor Artık çürüyen ya da çekilen dişlerin yerini protez ya da implant dişlerle telafi etmek zorunda kalmayabilirsiniz. Üstelik bunun için tek doz ilaç yetebilecek. Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma, diş eksikliği sorunu yaşayan birçok kişi için umut olacak türden.
2.11.2023 Genel Sağlık
Faydalı olmadığı organ yok! D vitamini eksikliği bunlara yol açıyor
Faydalı olmadığı organ yok! D vitamini eksikliği bunlara yol açıyor İnsan vücudu için en önemli vitaminlerden olan D vitamininin eksikliği, bağışıklığın düşmesine sebep oluyor. D vitamininin vücuda sayısız faydası olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, yeteri kadar alınmaması durumunda birçok sağlık sorunu yaşanabileceğine dikkat çekti.
27.10.2023 Genel Sağlık
Bakliyatların gazını anında alıyor… Haşlarken 1 çay kaşığı koymak yeterli
Bakliyatların gazını anında alıyor… Haşlarken 1 çay kaşığı koymak yeterli Kuru fasulye ve nohut gibi bakliyat yemekleri Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi. Ancak gaz yapması nedeniyle gaz ve mide problemleri ortaya çıkıyor. Bu yüzden bakliyatlarının gazının alınması gerekiyor. Bakliyatları haşlama esnasında bir çay kaşığı koyunca gazını anında alıyor… İşte detaylar…
23.10.2023 Püf Noktası
D vitamini depolarını dolduruyor, adeta ilaç gibi! Her gün yiyenlere hastalık uğramıyor
D vitamini depolarını dolduruyor, adeta ilaç gibi! Her gün yiyenlere hastalık uğramıyor İnsan vücudu için fazlasıyla önemli olan D vitamini, bağışıklığı güçlendiren ve dinç olmamızı sağlayan vitaminlerden biri. Ancak eksik olduğunda ise birçok sağlık problemini beraberinde getiriyor. İşte D vitaminini kolayca alabileceğiniz besinlerin listesi.
17.10.2023 Genel Sağlık
Restoranda yediği yemekten sonra ölmüştü! 550 gündür minik kızının otopsi raporunu bekliyor
Restoranda yediği yemekten sonra ölmüştü! 550 gündür minik kızının otopsi raporunu bekliyor İzmir’deki restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, hayatını kaybeden ve ölüm nedeni 'belirsiz' olarak kayıtlara geçen Ece Melisa'nın (5) kanser hastası annesi Hasret Mercankaya'ya (34), bu kez zatürre tanısı kondu. Anne Mercankaya, zor günlerden geçtiğini, 550 gündür kızının detaylı otopsi raporunu beklediğini söyledi.
15.10.2023 Gündem
Cenazede çarpıcı sözler: Üzüntü, yas için değil, teşekkür etmek için toplandık
Cenazede çarpıcı sözler: Üzüntü, yas için değil, teşekkür etmek için toplandık Balıkesir'de 2019 yılında vefat eden ve Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’ne kadavra olarak bağışlanan, Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay İsmet Ermetinler’in cenazesi ailesine törenle teslim edildi.
13.10.2023 Gündem
Son teknolojiler mobilya ile buluştu!
Son teknolojiler mobilya ile buluştu! Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) ve Kayseri OSB işbirliği ile düzenlenen Anadolu’nun en büyük Mobilya Fuarı ANAMOB, 200’ün üzerinde firmanın katılımı ile Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.
7.10.2023 Ekonomi
Tüm hastalıklara iyi gelen bağırsak diyeti! 2 ay deneyenler anlattı: 'Hayatım değişti'
Tüm hastalıklara iyi gelen bağırsak diyeti! 2 ay deneyenler anlattı: 'Hayatım değişti' Depresyon, anksiyete, Alzheimer, Parkinson, migren, obezite, vitamin-mineral eksiklikleri, cilt rahatsızlıkları, karaciğer yağlanması, romatizma, alerji, diyabet ve fibromiyalji gibi pek çok hastalığın altında bağırsaklar yatıyor. Bozulan bağırsak sağlığı nedeniyle ortaya çıkan hastalıklara 'bağırsak diyeti'nin iyi geldiğini söyleyen Diyetisyen Banu Belkıs Güner’e söz konusu diyetin nasıl yapıldığını ve kişiye nasıl bir değişim yaşattığını sorduk.
4.10.2023 Genel Sağlık
Bu meyve doğal ilaç gibi, her şey içinde var! 5 tane tüketince bakın nelere iyi geliyor
Bu meyve doğal ilaç gibi, her şey içinde var! 5 tane tüketince bakın nelere iyi geliyor Beslenme düzeni ne kadar iyi olursa insan vücudu da bir o kadar sağlıklı olur. Bunun için elbette vücudun ihtiyacı olan besinleri tüketmek şart. İşte bu noktada mürdüm eriği ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabilir. İşte detaylar.
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir?
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir? İnsan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan tuzun çeşitleri vardır. Son günlerde adını duyduğumuz bu tuzlardan bir tanesi de himalaya tuzudur. Himalaya tuzunda yaklaşık 84 mineral bulunur. Himalaya tuzu iyot, sodyum, kalsiyum ve fosfor açısından çok güçlüdür. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen himalaya tuzu yüksek basınç altında kalarak kristalleşir. Himalaya tuzunun aşırı tüketiminin zararları olabilir. Bu yüzden kullanım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Himalaya tuzu nedir, nasıl kullanılır? “Himalaya tuzu faydaları” içeriğimizden detaylı bilgi olabilirsiniz.
26.09.2023 Sağlık
Gördüğünüz tüm insanları unutun... O haliyle Guinness Rekorlar Kitabına girdi
Gördüğünüz tüm insanları unutun... O haliyle Guinness Rekorlar Kitabına girdi Guinness rekorlar kitabı, dünyanın her yerinde yapılmakta olan ve kırılan rekorların kayıt altına alındığı bir kitap olma özelliğine sahiptir. Akıllara gelen en farklı, ilginç ve aşırı durumlarla ilgili olarak rekor kırılması durumunda Guinness rekorlar kitabına geçmesi söz konusu olmaktadır. İşte, merak edilen detaylar.
25.08.2023 Dünya
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin Düzenli ve sağlıklı bir hayat için vücut metabolizması çok önemli rol oynar. Eğer sağlığını koruyan besinler ile beslenebiliyorsan Ömrünü uzatacak ve daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besini birlikte incelemek gerekiyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.08.2023 Alternatif Tıp
İnsan vücudu ne kadar sıcağa dayanabilir?
İnsan vücudu ne kadar sıcağa dayanabilir? Sıcak havaların etkisini sürdürdüğü şu günlerde bilim insanları insan vücudunun ne kadar sıcaklığa dayanabileceğini açıkladı.
6.08.2023 Dünya
Kanser tedavisine yeni umut mu?
Kanser tedavisine yeni umut mu? ABD’li bilim insanlarının geliştirdiği hedefli kemoterapi yoluyla katı tümörleri yok eden ‘kanser öldürücü hap’ umutlandırdı.
4.08.2023 Yaşam
Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici
Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına adeta savaş açıyorlar... Tam bir doğal ağrı kesici Baş ağrısı çekmek, herkes için oldukça zor bir durumdur. Aniden gelebildiği gibi yavaş sinyallerle de gelebilmektedir. Başı ağrıyanlar için hemen doktora gitmek yerine doğal kaynaklarla çözüm üretebilmek te mümkündür. Besin öğelerinin içeriği ve ağrı kesici özellikleri bulunmaktadır. Biri tatlı, biri acı! Baş ağrısına savaş açan birbirinden etkili besinler hakkında merak edilen tüm detaylar.
31.07.2023 Alternatif Tıp
İş insanı sporcular kulübü
İş insanı sporcular kulübü Astronomik kazançlara sahip yıldız sporcuların bir kısmı, hayatlarının ilerleyen döneminde doğru yatırımlarla servetlerine servet katmayı başarıyor. Futboldan tenise basketboldan boksa, spor dünyasından iş hayatına atılanlar kulübünde kimler var?
29.07.2023 Pazar
Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu
Hızlı çalışan bir metabolizma hayal değil! Uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucu Kilo vermek isteyen birçok kişi metabolizmasının yavaş olduğundan yakınıyor. Ancak sanıldığının aksine insan vücudu bu hıza mahkum olmak zorunda değil. Metabolizmayı hızlandırmak için uzmanların hemfikir olduğu 5 ipucunu uygulamak ise çok kolay.
17.07.2023 Genel Sağlık
Ufuk Özkan'ın karaciğerini bitiren meyve diyeti mi? Menajeri de açıkladı, gerçek çok başka
Ufuk Özkan'ın karaciğerini bitiren meyve diyeti mi? Menajeri de açıkladı, gerçek çok başka Ünlü oyuncu Ufuk Özkan'ın 3'üncü derece siroz hastalığına yakalandığı ve organ nakline ihtiyacı olacağına ilişkin haberlerin ardından pek çok şey yazılıp çizildi. Özkan'ın rolüne hazırlanırken uyguladığı Hollywood diyeti ise başrolde. Oyuncunun menajerliğini yapan şirket iddiaları yalanlarken, siroz hastalığının ardındaki gerçeği ise İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya açıkladı.
17.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnsan Vücudu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.