İnternet Alışverişi

İnternet Alışverişi

Son dakika internet alışverişi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan internet alışverişi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan internet alışverişi haber sayfamızda...

İnternet Alışverişi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 606 internet alışverişi haberi bulunmuştur.
Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı; 33 bin lira dolandırıldı
Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı; 33 bin lira dolandırıldı Sosyal medyada gördüğü ucuz eşya linkine tıkladı; 33 bin lira dolandırıldı.Dolandırıcılar hakkında şikayette bulunan Nurcan İbili, şimdi 33 bin lirasını alanların yakalanmasını bekliyor.
19.03.2024 Haberler
Hep aynı taktik: Kendilerini aileymiş gibi gösteriyorlar
Hep aynı taktik: Kendilerini aileymiş gibi gösteriyorlar İstanbul'da yaşayan 40 yaşındaki Nurcan İbili, sosyal medyada gördüğü 11 bin liralık koltuk takımı linkini görünce satın almak istedi. Linke tıklayan İbili, dolandırıcıların ağına düşerek 33 bin lira dolandırıldı. İbili, "Satıcı sandığım kişi bana sürekli 'Güle güle kullanın', 'Hayırlı olsun', 'Hiç pişman olmayacaksınız', 'Kiminin parası kiminin duası' gibi şeyler yazdı. Bana samimi geldiği için inandım" diye konuştu.
19.03.2024 Gündem
Kuyumculardan sahte altın uyarısı
Kuyumculardan sahte altın uyarısı Altın fiyatları son 7 yılın en yüksek seviyelerine yükselirken, uzmanlar sahte altın mağduriyetlerinin yaşanmaması için ziynet eşyası alırken internet alışverişi, altın esnemesi ve altın sesinin kontrollerine dikkat çekiyor.
9.12.2023 Ekonomi
Çanta sipariş etti, şapka geldi! 'Kendi isteğimle dolandırılmış gibiydim'
Çanta sipariş etti, şapka geldi! 'Kendi isteğimle dolandırılmış gibiydim' Birçok kişi daha pratik ve uygun fiyatlı olmasından ötürü alışverişini internet üzerinden yapmayı tercih ediyor. Ancak burada dolandırıcıların tuzağına düşmek bir hayli kolay. Tıpkı kendine çanta almak isterken farkında olmadan şapka sahibi olan Aylin Çelik gibi... "Kendi isteğimle dolandırılmış gibiydim" diyen genç kadının başına gelenler, adı pek bilinmeyen dijital mecralardan neden alışveriş yapılmaması gerektiğini gözler önüne serdi.
13.10.2023 Gündem
Sosyal medyadan paylaştı, ortalık karıştı! Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlar dikkat
Sosyal medyadan paylaştı, ortalık karıştı! Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlar dikkat Sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından, kargo paketleri üzerindeki etikette yer alan kişisel verilerin, kargo teslim alındıktan sonra imha edilip edilmemesi tartışma konusu oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Çöpü karıştıran biri telefonumu buldu; rahatsız etti. Polise şikayet ettim, öyle kurtuldum. Mutlaka silin arkadaşlar" paylaşımı yaptı. Paylaşımın altına yorum yapanlar ise, sosyal medyada başlarına gelen benzer olayları anlattı.
29.08.2023 Haberler
Sosyal medyadan paylaştı, ortalık karıştı! Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlar dikkat
Sosyal medyadan paylaştı, ortalık karıştı! Kargo etiketlerini yırtmadan çöpe atanlar dikkat Sosyal medyadaki bir paylaşımın ardından, kargo paketleri üzerindeki etikette yer alan kişisel verilerin, kargo teslim alındıktan sonra imha edilip edilmemesi tartışma konusu oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı "Çöpü karıştıran biri telefonumu buldu; rahatsız etti. Polise şikayet ettim, öyle kurtuldum. Mutlaka silin arkadaşlar" paylaşımı yaptı. Paylaşımın altına yorum yapanlar ise, sosyal medyada başlarına gelen benzer olayları anlattı.
29.08.2023 Gündem
Kafaları karıştıran kargo iade ücretinde son durum! 2 uzman artısıyla eksisiyle anlattı
Kafaları karıştıran kargo iade ücretinde son durum! 2 uzman artısıyla eksisiyle anlattı Pandemi etkisiyle internet üzerinden yapılan alışverişlerin her geçen gün artması beraberinde bazı önemli sorunlar da doğurdu. 1 Eylül'den itibaren internet üzerinden alınan ürünlerin iade sürecinde değişikliğe gidildi. Buna göre internetten alınan ürünlerin iadesi artık satıcılar tarafından değil, tüketiciler tarafından karşılanacak. Peki bu karar önümüzdeki günlerde ne gibi sonuçlar doğurabilir? Uzmanlara sorduk.
9.09.2022 Ekonomi
'Türkiye'de durum böyle olmadı' dedi ve açıkladı: Beklenmedik hareket!
'Türkiye'de durum böyle olmadı' dedi ve açıkladı: Beklenmedik hareket! Pandemi döneminde evlerimiz ofis ve okul olurken, alışveriş şekli ve tüketimlerimiz de farklılaştı. "Tüm dünya tasarrufa yönelirken Türkiye'de durum böyle olmadı" diyen Doç. Dr. Serpil Kahraman'a göre salgın bittiğinde de pek çok şey değişmeyecek.
1.01.2022 Ekonomi
Alışverişte Efsane Cuma hareketi
Alışverişte Efsane Cuma hareketi Alışverişte Efsane Cuma hareketi erken başladı. 26 Kasım’daki bu indirimli alışveriş günü için markalar kolları sıvarken, 50 milyar TL’lik ciro hedefleniyor. Stok sıkıntısı nedeniyle bazı indirimler etkilenebilir.
24.11.2021 Ekonomi
İnternet alışverişlerinde kritik uyarı! Alınan gıdaların...
İnternet alışverişlerinde kritik uyarı! Alınan gıdaların... Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internet üzerinden yapılan gıda alışverişlerinde, tüketicinin raftaki ürünü kontrol edemediğini belirterek, "Eve gelen ürünlerin muhakkak son kullanma tarihine bakılması gerekiyor." dedi.
26.07.2021 Ekonomi
Talep patlaması yaşandı! En çok mobil tercih ediliyor
Talep patlaması yaşandı! En çok mobil tercih ediliyor Mobil cihazlarla yapılan işlemlerde alışveriş markası veya pazar yeri uygulamalarının payı 2019'da yüzde 56,4 iken 2020'de yüzde 82,3'e yükseldi. Bu yüksek artış, Kovid-19 salgını sürecinde tüketicilerin çevrim içi alışveriş yapma eğiliminin arttığını ve kullanım kolaylığı sunan mobil uygulamaların daha sık kullanılmaya başlandığını ortaya koydu.
14.05.2021 Teknoloji
İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ EĞİTİMİ
İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ EĞİTİMİ Kordon Rotaract Kulübü Fakülte Ajans işbirliğinde KOBİ’lere yönelik sosyal medya eğitimlerine bugün başlıyor.
17.04.2021 Ege
"İnternet alışverişi iptalinde para iadesi hemen yapılsın" önerisi
"İnternet alışverişi iptalinde para iadesi hemen yapılsın" önerisi Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, internet üzerinden yapılan alışverişlerin iptali durumunda paranın iadesinin anında tüketicinin hesabına geçmesi gerektiğini söyledi.
29.03.2021 Ekonomi
E-ticarette sepet tutarı arttı
E-ticarette sepet tutarı arttı Kasım ayı şüphesiz birçok e-ticaret sitesi ve çevrimiçi pazar yerleri için büyük önem taşıyor. Dünya’nın pek çok yerinde uygulanan ve spesifik bir güne özel olan Cuma günü indirimlerinin, Türkiye’de bir güne değil, Kasım ayının tamamına yayılmış durumda olduğunu görüyoruz.
18.12.2020 Ekonomi
Uzmanlar alışveriş çılgınlığında dolandırılmamak için uyardı
Uzmanlar alışveriş çılgınlığında dolandırılmamak için uyardı Tüm online alışveriş platformlarında indirim kampanyaları başladı. Kara Cuma, Efsane Günler, Efsane Cuma adı altında yapılan kampanyalar nedeniyle, internet üzerinden alışveriş yapan kişilerin sayısında da artış yaşandı. Fakat uzmanlar, sitelerden yapılan alışverişlerde olumsuz durumlarla karşılaşmamak için uyardı. Özellikle internet sitelerindeki SSL damgasına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran İzmir Barosu Tüketici Komisyonu Üyesi Avukat Oğuz Gökyıldız, sanal kartla alışveriş yapılmasını önererek, sorun yaşandığı durumlarda vatandaşların başvurabilecekleri hukuki yolları anlattı.
25.11.2020 Ekonomi
İnternet Alışverişi Ev Hanımlarının da Hakkı
İnternet Alışverişi Ev Hanımlarının da Hakkı İnternetten alışveriş, teknolojinin hayata kattığı en büyük kolaylıklardan biri. Dijital çağın vazgeçilmez bir parçası haline gelen internetten alışveriş, ürünü almaktan vazgeçecek kadar uzun kuyruklarda beklememek, ürünle ilgili detayları öğrenebilmek, diğer ürünler arasında karşılaştırma yapmak gibi pek çok kolaylık sağlıyor. Öyle ki Türkiye’de internet alışverişlerinin oranı %91’e ulaştı. Alışveriş yapanların sayısı artsa da banka hesabı veya kredi kartı olmayan kadınlar internetten alışverişin kolaylıklarından yararlanamıyor. Türkiye’nin fintek lideri iyzico, işte bu noktada devreye giriyor ve banka hesabı olmayan ev hanımlarına da internetten alışverişin kapılarını açıyor.
19.11.2020 Advertorial
Güneydoğulu halıcılar internetten satışa daha da ağırlık verecek
Güneydoğulu halıcılar internetten satışa daha da ağırlık verecek Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, internetten satışın ilerleyen süreçte sektördeki payının artmasını öngördüklerini belirterek pandemi sürecinde ulaştıkları bazı ülkelerde bu alandaki satışların yüzde 10 oranında arttığını söyledi.
6.08.2020 Ekonomi
e-bebek’e ulaşılamıyor, kullanıcılar endişeli...
e-bebek’e ulaşılamıyor, kullanıcılar endişeli... Bebek ürünleri satan e-bebek’e ulaşım sorunu devam ediyor. Dün Milliyet’in manşete taşıdığı e-bebek’e düzenlenen siber saldırıyı öğrenen kullanıcılar, başta kredi kartı bilgileri olmak üzere kişisel verilerinin, korsanların eline geçmiş olmasından endişe ediyor.
10.07.2020 Ekonomi
Nisan ayında internet alışverişinin ilk 10’u belli oldu
Nisan ayında internet alışverişinin ilk 10’u belli oldu Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği, nisan ayında, korona günlerinde internet üzerinden yapılan alışverişteki ilk 10 ürünü açıkladı.
9.05.2020 Ekonomi
İşten hiç kopmadık hobiye de sarıldık
İşten hiç kopmadık hobiye de sarıldık Koronavirüs salgını nedeniyle izolasyon yaşadığımız bu süreçte iş dünyasının önemli isimleri de evlerinde kalarak hem işlerini sürdürüyor hem de hobilerine vakit ayırıyor. Toplantılarını video konferansla yaparken, evde kalan boş vakitlerini de değerlendiriyorlar. Online eğitimler, kitap okumak, spor ve yemek yapmak, dizi ve film izlemek hobiler arasında
21.04.2020 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan "internet alışverişi" uyarısı!
Ticaret Bakanlığı'ndan "internet alışverişi" uyarısı! Ticaret Bakanlığı, yeni tip corona virüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sonucu artan internet alışverişlerinde yaşanabilecek mağduriyetlere karşı vatandaşları uyardı.
16.04.2020 Ekonomi
Jeff Bezos'un serveti 138 milyar dolara çıktı
Jeff Bezos'un serveti 138 milyar dolara çıktı Dünyanın en zengin kişisi ünvanına sahip olan Jeff Bezos, servetine 24 milyar dolar daha kattı. Corona virüs salgını nedeniyle internet üzerinden alışverişlerde yaşanan patlama Amazon'un hisselerinin iyice değerlenmesiyle, kurucusu ve patronu Jeff Bezos'un servetine 24 milyar dolar daha kattı.
15.04.2020 Ekonomi
Amazon, koronavirüs nedeniyle bir milyon ürünü sitesinden kaldırdı
Amazon, koronavirüs nedeniyle bir milyon ürünü sitesinden kaldırdı Amerikan e-ticaret sitesi Amazon, bazı şirketlerin ürünlerini korona ile mücadelede tedavi ürünü olarak sunmasının ardından en az bir milyon ürünün satışını engelledi.
29.02.2020 Ekonomi
Mağazada 750 lira, internette 328 lira! İşte sebebi...
Mağazada 750 lira, internette 328 lira! İşte sebebi... Tüketiciler alışveriş yaparken çoğu zaman aynı ürünü mağazadan almak yerine internetten alıyor. Nedeni ise fiyat. Çünkü birçok marka aynı ürünü mağazasında ve internette hayli farklı fiyatla satıyor. Peki ürün aynıyken fiyat nasıl değişiyor? İşte detaylar...
22.01.2020 Ekonomi
Dijital tehlikelere bilimsel uyarılar
Dijital tehlikelere bilimsel uyarılar SODİGEM Bilim Kurulu’nun ‘Dijital Güvenlik Uyarıları’ kitapçığında, internet kullanıcılarına internet alışverişi, şifre belirleme, ücretsiz wifi kullanımı gibi konularda uyarılarda bulunuldu...
13.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnternet Alışverişi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.