Irak Başbakanı el-Kazımi, protestoculardan derhal parlamentoyu terk etmelerini istedi
Irak Başbakanı el-Kazımi, protestoculardan derhal parlamentoyu terk etmelerini istedi Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, başkent Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’de bulunan parlamento binasını basan Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçilerinin derhal parlamento binasından çekilmelerini istedi. Protestolar sırasında 4 kişinin yaralandığı bildirildi.
27.07.2022 Haberler
'Türkiye, Irak’ı 5 milyar dolar desteklemeye hazır'
'Türkiye, Irak’ı 5 milyar dolar desteklemeye hazır' Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Türkiye’nin Kuveyt Konferansı’nda taahhütte bulunduğu 5 milyar dolarla Irak’ı desteklemeye hazır olduğunu söyledi.
21.12.2020 Ekonomi
'Irak, Türk yatırımlarına kapılarını açma konusunda ciddi'
'Irak, Türk yatırımlarına kapılarını açma konusunda ciddi' Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ülkesinin güçlü bir şekilde Türk yatırımlarını çekmeye ve ekonomik tabanı genişleterek ham petrole bağımlılığı azaltmaya yöneldiğini açıkladı.
17.12.2020 Ekonomi
'Ankara ziyareti için Erdoğan’ın davet mektubunu aldım'
'Ankara ziyareti için Erdoğan’ın davet mektubunu aldım' Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ı kabulü sırasında, Ankara’yı ziyaret için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davet mektubunu aldığını bildirdi.
14.10.2020 Dünya
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Kazımi ile görüştü
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Kazımi ile görüştü Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile telefonda görüştü. Erdoğan-Kazımi görüşmesinde, covid-19 salgınıyla mücadele konusu ile ikili ve bölgesel meseleler ele alındı.
15.05.2020 Siyaset