Irak Türkmen Cephesi’nden Aydın Maruf: Türkmenlerin anavatanı Türkiye
Irak Türkmen Cephesi’nden Aydın Maruf: Türkmenlerin anavatanı Türkiye Uluslararası sempozyumda konuşan Maruf, Türkiye-Irak arasındaki ilişkinin önemine dikkat çekti ve ‘Türkiye’nin Ortadoğu’yla ilgili alacağı kararlar önemlidir. Çünkü Türkiye Ortadoğu’nun lideri’ dedi
20.11.2019 Gündem
Iraklı Türkmenler Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesine karşı
Iraklı Türkmenler Peşmerge'nin Kerkük'e dönmesine karşı Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, "Peşmerge'nin Kerkük'e dönüşüyle ilgili hiç kimse mutabık değil." dedi.
7.02.2019 Dünya
Kerkük'te Türkmenler valilik makamına talip oldu
Kerkük'te Türkmenler valilik makamına talip oldu Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, "Hükümet kurma sürecinde Kerkük üzerinden siyasi pazarlık yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
26.07.2018 Dünya
Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de onlardan geldi
Zeytin Dalı Harekatı'na bir destek de onlardan geldi Irak Türkmenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu'na tam destek veriyor. Irak Türkmenleri, Türk askerleriyle birlikte düşmana karşı hazır olduklarını ve Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklerini dile getirdi. Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye bugün milli mücadele vermektedir. O milli mücadele Türkiye'nin bekası, bölgenin istikrarı için çok önemlidir. Irak Türkmenleri ve Türkmen Cephesi olarak Türkiye'yi destekliyoruz ve arkasındayız. Gerekirse bir asker olarak Türkiye'ye gelip, Türkiye'de mücadele vermeye hazırız. İnşallah bu operasyondan Mehmetçiklerimiz başarıyla çıkar" dedi.
11.09.2019 Haberler