İrini Operasyonu

İrini Operasyonu

Son dakika İrini Operasyonu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İrini Operasyonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İrini Operasyonu haber sayfamızda...

İrini Operasyonu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 57 irini operasyonu haberi bulunmuştur.
Son dakika... Akdeniz'deki tartışmalı İrini Operasyonu'nun süresi uzatıldı!
Son dakika... Akdeniz'deki tartışmalı İrini Operasyonu'nun süresi uzatıldı! Avrupa Birliği (AB), Akdeniz'de Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için hayata geçirdiği tartışmalı İrini Operasyonu'nun yetki süresini 31 Mart 2023'e kadar uzattı.
26.03.2021 Dünya
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Düzensiz göç, Avrupa sorunudur
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Düzensiz göç, Avrupa sorunudur Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, düzensiz göçün, Avrupa'nın sorunu olduğu konusunda anlaşmaları gerektiğini söyledi.
19.03.2021 Dünya
Borell'den Türkiye mesajı: AB destek olmak zorunda
Borell'den Türkiye mesajı: AB destek olmak zorunda Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin, ağırladığı göçmenler dolayısıyla Türkiye'ye yardım etmek zorunda olduğunu söyledi.
18.03.2021 Dünya
AB İrini Operasyonu ile Frontex iş birliklerini genişletecek
AB İrini Operasyonu ile Frontex iş birliklerini genişletecek Avrupa Birliği'nin (AB) Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için hayata geçirdiği İrini Operasyonu ile birliğin Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (Frontex) arasında iş birliğini genişletmeye yönelik mutabakat imzalandı.
18.01.2021 Dünya
Rusya'dan İrini Operasyonu kapsamında durdurulan gemiye ilişkin AB'ye tepki
Rusya'dan İrini Operasyonu kapsamında durdurulan gemiye ilişkin AB'ye tepki Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Adler" isimli Rus kargo gemisinin Akdeniz'de AB'nin İrini Operasyonu kapsamında Yunan donanmasınca aranmasına tepki gösterdi.
15.01.2021 Dünya
Son dakika... 'Türk kuvvetleriyle savaşa hazır olun' diyen Hafter'e Türkiye'den net cevap!
Son dakika... 'Türk kuvvetleriyle savaşa hazır olun' diyen Hafter'e Türkiye'den net cevap! Libya'da gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in "Tüm kuvvetlerimizi Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum." sözlerine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan cevap gecikmedi. Akar, 'Katil Hafter ve destekçileri bilmelidirler ki, Türk unsurlarına herhangi bir saldırı girişiminde her yerde meşru hedef olarak görüleceklerdir' dedi.
27.12.2020 Siyaset
Roseline-A gemisi artık Türkiye'de! Şirketten ilk açıklama geldi
Roseline-A gemisi artık Türkiye'de! Şirketten ilk açıklama geldi Doğu Akdeniz'de, geçen 22 Kasım'da Yunan komutanın sevk ve idaresinde yürütülen İrini Harekatı'nda hukuksuz şekilde aranan Türk bayraklı Roseline-A gemisi, bugün gerekli prosedürlerin tamamlanması ve yükünün boşaltılması için Alsancak Limanı'na yanaştı. Şirketten ilk açıklama yapıldı...
10.12.2020 Ekonomi
Çavuşoğlu’ndan İrini Operasyonu açıklaması: Yanıt hakkımızı saklı tutuyoruz
Çavuşoğlu’ndan İrini Operasyonu açıklaması: Yanıt hakkımızı saklı tutuyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘TRT World Forum 2020’de, “Kovid-19 Sonrası Dış İlişkiler ve Devletlerarası İlişkilerde Yeni Gerçekler” başlıklı oturumda yaptığı konuşmada Türkiye’nin bölgesinde kilit rol oynadığına dikkat çekti.
3.12.2020 Siyaset
Son Dakika... Akdeniz'de skandal! Sinsi operasyon...
Son Dakika... Akdeniz'de skandal! Sinsi operasyon... Libya Bingazi'nin 200 kilometre kuzeyinde kargo gemisini durdurup hukuk dışı arama yapmak isteyen Alman donanma askerleri, Ankara'nın anında devreye girmesiyle gemiyi terk etti. IRINI operasyonu, Avrupa Birliği şemsiyesi altında, BM’nin Libya'ya silah kısıtlamasını denetlemek için başlatılmıştı. Ancak amacı kağıt üzerinde kaldı. Harekat merkezi Roma'da olan operasyonun komutanı İtalyan, yardımcısı ise Fransız. Denizdeki unsurlarının komutanı ise Yunan. O üç isim deşifre oldu. İşte son dakika haberinin detayları..
28.11.2020 Dünya
İşte skandal emri veren Yunan amiral!
İşte skandal emri veren Yunan amiral! AB’nin, Libya’ya silah ambargosunun denetlenmesi için yürüttüğü İrini operasyonu kapsamında insani yardım malzemesi taşıyan Türk gemisinin aranması emrini veren komutanın kimliği belli oldu.
26.11.2020 Dünya
MGK’dan ‘İrini Operasyonu’na kınama: Gerekli adımlar atılacak
MGK’dan ‘İrini Operasyonu’na kınama: Gerekli adımlar atılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK), kasım ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün yapıldı.
26.11.2020 Siyaset
Son Dakika... AB'den ikiyüzlü operasyon: Göz yumuyor!
Son Dakika... AB'den ikiyüzlü operasyon: Göz yumuyor! Avrupa Birliği (AB), hedefini Libya'da silah ambargosunun uygulanmasını sağlamak olarak belirlediği İrini Operasyonu ile Akdeniz’i kontrol altında tutarken Mısır ile kara sınırı ve hava yolundan yapılan sevkiyatlara göz yumuyor.
25.11.2020 Dünya
İrini Operasyonu çelişkisi... Taraflı AB göz yumuyor!
İrini Operasyonu çelişkisi... Taraflı AB göz yumuyor! Avrupa Birliği (AB), hedefini Libya'da silah ambargosunun uygulanmasını sağlamak olarak belirlediği İrini Operasyonu ile Akdeniz’i kontrol altında tutarken Mısır ile kara sınırı ve hava yolundan yapılan sevkiyatlara göz yumuyor.
25.11.2020 Dünya
‘İrini’ ile Akdeniz’de üçüncü provokasyon
‘İrini’ ile Akdeniz’de üçüncü provokasyon Libya’ya silah ambargosunu denetlemek amacıyla başlatılan İrini Operasyonu kapsamında Akdeniz’de Türkiye’ye karşı üç kez provokatif eylem düzenlenmiş oldu.
25.11.2020 Gündem
Türkiye'den skandal arama için açıklama: Hukuka aykırı biçimde ve zorla!
Türkiye'den skandal arama için açıklama: Hukuka aykırı biçimde ve zorla! Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliğinin (AB), İrini Operasyonu kapsamında Akdeniz'de Türk gemisinde gerçekleştirilen arama öncesinde Türkiye'nin rızasının istendiği yönündeki açıklamasına yanıt verdi.
24.11.2020 Siyaset
Son dakika: Skandal aramayla ilgili MSB'den açıklama: Müttefik donanmaca yapılması düşündürücü
Son dakika: Skandal aramayla ilgili MSB'den açıklama: Müttefik donanmaca yapılması düşündürücü Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Akdeniz'de Türk ticaret gemisinin uluslararası hukuka aykırı şekilde durdurularak aranmasına ilişkin, "Bayrak devleti ve gemi kaptanının rızası olmamasına rağmen, Alman fırkateyninin silahlı ve teçhizatlı arama timi, helikopterle cebren gemiye çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.
25.11.2020 Gündem
Son dakika... Almanya ve AB'den skandala yeni boyut kazandıran açıklamalar!
Son dakika... Almanya ve AB'den skandala yeni boyut kazandıran açıklamalar! Son dakika haberlere göre, Türk kargo gemisini Akdeniz'de arayan Alman askerlerin Ankara'nın devreye girmesiyle araçtan inmesi ve sonrasında yaşananlar, dünya medyasında geniş yer buldu. İsrail'den ABD'ye, Almanya'dan Yunanistan ve İngiltere'ye birçok ülkede haber manşetten verilirken, Alman basını "Türkiye'yi zapt etmek giderek zorlaşıyor" diye yazdı. Gün içinde hem Almanya hem de Avrupa Birliği'nden skandala yeni boyut kazandıran açıklamalar geldi. Türkiye'den Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan peş peşe açıklamalar yapıldı.
24.11.2020 Dünya
Almanya'dan Türk gemisindeki aramaya ilişkin yeni açıklama
Almanya'dan Türk gemisindeki aramaya ilişkin yeni açıklama Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, pazar günü Akdeniz'de Türk gemisine yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin, Alman askerlerinin "kendilerinden talep edileni yaptığını" savundu.
24.11.2020 Dünya
Akdeniz’de skandal
Akdeniz’de skandal Akdeniz’de Türkiye bandıralı yük gemisi Alman fırkateyni tarafından durduruldu ve Libya’ya uygulanan ‘silah ambargosunu deldiği’ iddiasıyla arama yapıldı
24.11.2020 Dünya
Almanya, arama yapılan Türk gemisinde yasak malzeme bulunmadığını açıkladı
Almanya, arama yapılan Türk gemisinde yasak malzeme bulunmadığını açıkladı Almanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Christian Thiels, Akdeniz'de Türk gemisine dün yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin geminin yükünde yasak olan herhangi bir malzeme bulunmadığını açıkladı.
23.11.2020 Dünya
İrini Operasyonu, Türk gemisine yönelik denetimin Türkiye'nin izni olmadan yapıldığını kabul etti
İrini Operasyonu, Türk gemisine yönelik denetimin Türkiye'nin izni olmadan yapıldığını kabul etti İrini Operasyonu Komuta Merkezi, Akdeniz'de Türk gemisine dün yapılan hukuk dışı aramaya ilişkin, bayrak devleti Türkiye'den cevap almadan gemiye çıkıldığını bildirdi.
23.11.2020 Dünya
Türk gemisine hukuk dışı arama! Nota verildi
Türk gemisine hukuk dışı arama! Nota verildi Son dakika haberine göre, Türk ticari gemisine Türkiye’nin açık izni olmadan çıkılması ve denetlenmesi nedeniyle AB, İtalya büyükelçileri ve Almanya maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılarak nota verildi.
23.11.2020 Gündem
Son Dakika... Alman donanma askerleri Türk gemisine indi! Emri veren bakın kim çıktı!
Son Dakika... Alman donanma askerleri Türk gemisine indi! Emri veren bakın kim çıktı! Gelen son dakika haberlerine göre; Libya Bingazi'nin 200 kilometre kuzeyinde kargo gemisini durdurup hukuk dışı arama yapmak isteyen Alman donanma askerleri, Ankara'nın anında devreye girmesiyle Pazartesi sabah gemiyi terk etti. "Yetkisiz ve güç kullanılarak yapılan bu eylemi protesto ediyoruz. Denetleme sırasında personele adeta suçlu muamelesi yapılmış olmasını esefle karşılıyoruz" açıklamasını yapan Dışişleri Bakanlığı, Irini Operasyonu'nun Hafter'e giden gemileri denetlemediğini duyurdu. Öte yandan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ankara'daki AB ve İtalya büyükelçileri ile Almanya Maslahatgüzarı'nın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal tarafından Bakanlığına çağırıldığı kaydedildi. Açıklamada, "Roseline-A adlı ticari gemimize İrini Operasyonu çerçevesinde ülkemizin açık izni olmadan çıkılması ve denetlenmesi olayı protesto edilmiş ve ilgili ülkelere Nota verilmiştir. Notamızda olayın uluslararası hukuka aykırı olduğu ve tazminat haklarımızın da muhafaza edildiği kayıt altına alınmıştır." ifadesine yer verildi.
23.11.2020 Dünya
Son Dakika: Alman askerleri Türk gemisine çıktı! Türkiye açıkladı
Son Dakika: Alman askerleri Türk gemisine çıktı! Türkiye açıkladı Libya Bingazi'nin 200 kilometre kuzeyinde kargo gemisini durdurup hukuk dışı arama yapmak isteyen Alman donanma askerleri, Ankara'nın anında devreye girmesiyle Pazartesi sabah gün doğarken gemiyi terk etti. Dışişleri Bakanlığı da, Türk gemisinin Akdeniz'de hukuk dışı bir şekilde aranmasına ilişkin olarak, "Yetkisiz ve güç kullanılarak yapılan bu eylemi protesto ediyoruz. Denetleme sırasında personele adeta suçlu muamelesi yapılmış olmasını esefle karşılıyoruz" açıklaması yaptı.
23.11.2020 Dünya
Son dakika! Türk gemisine hukuksuz arama! Dışişleri'nden son dakika açıklaması
Son dakika! Türk gemisine hukuksuz arama! Dışişleri'nden son dakika açıklaması Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk bayraklı geminin Doğu Akdeniz'de izinsiz aranmasına ilişkin, "Silah ambargosunu ihlal etmediği görülen gemimizin ağır hava şartları altında saatlerce güzergâhından alıkonulmasını, ayrıca denetleme sırasında personele adeta suçlu muamelesi yapılmış olmasını esefle karşılıyoruz. Yetkisiz ve güç kullanılarak yapılan bu eylemi protesto ediyoruz. Bundan doğabilecek zarar ve kayıplara karşı ilgili gerçek ve tüzel kişilerin her türlü tazminat hakkı tabiatıyla saklı olacaktır" açıklamasını yaptı.
23.11.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İrini Operasyonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.