İrtifa Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? İrtifa Cümle İçinde Nasıl Kullanılır?
İrtifa Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? İrtifa Cümle İçinde Nasıl Kullanılır? Televizyon izlerken ya da kitap okurken bilmediğimiz ya da daha önceden duyup da anlamını hatırlayamadığımız zamanları sıklıkla yaşarız. Özellikle eskimiş yapıya sahip olan ve günümüzde fazla kullanılmayan kelime çeşitlerinde bu durum oldukça fazla bir biçimde yaşanır. Eskimiş olan ve anlamını merak ettiğimiz kelimelerden bir tanesi de irtifadır. İrtifa kelimesinin ne olduğunu, kökeninin nereden geldiğini, irtifa kelimesinin cümle içerisinde nasıl kullanıldığına dair detayları derledik.
31.05.2021 Eğitim
Bakan Kasapoğlu: Bu süreci Türk sporu için asla bir irtifa kaybı olarak isimlendirmeyeceğiz
Bakan Kasapoğlu: Bu süreci Türk sporu için asla bir irtifa kaybı olarak isimlendirmeyeceğiz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan süreci, Türk sporu için asla bir irtifa kaybı olarak isimlendirmeyeceklerine işaret ederek, ''Bilakis bu süreci daha iyi hazırlanma ve imkana dönüştürmek için gayretle mücadele edeceğiz" dedi.
1.07.2020 Basketbol
Spor Bakanı Kasapoğlu: Salgın, Türk sporunda irtifa kaybına neden olmaz
Spor Bakanı Kasapoğlu: Salgın, Türk sporunda irtifa kaybına neden olmaz Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan sürecin Türk sporunda irtifa kaybına neden olmayacağına inandığını söyledi.
1.07.2020 Futbol
İrtifa kaybeden yolcu uçağında 40 kişi yaralandı
İrtifa kaybeden yolcu uçağında 40 kişi yaralandı Avustralya havayolları şirketi Qantas’a ait A330-300 tipi yolcu uçağının havada irtifa kaybetmesi sonucu 40’ı aşkın yolcunun yaralandığı bildirildi.
7.10.2008 Yaşam