İş Bulma

İş Bulma

Son dakika iş bulma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iş bulma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iş bulma haber sayfamızda...

İş Bulma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.869 iş bulma haberi bulunmuştur.
'2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak'
'2029 sonunda raylı sistemlerimiz 650 kilometreleri bulacak' "Ulaşılabilir İstanbul Temalı Proje Tanıtım Toplantısı" nda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2029 sonunda 650 kilometreleri bulacak olan raylı sistemimiz 2029'dan sonraki ilk dönemde 750 kilometreye ulaşarak İstanbul'u hak ettiği raylı sistem ağına hep birlikte kavuşturacağız" dedi.
13.03.2024 Gündem
Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da
Avrupa’da ‘en kolay iş’ Prag’da Avrupa Birliği’nde (AB) iş bulmanın en kolay olduğu şehrin Prag olduğu belirlendi. AB Komisyonu her yıl hazırladığı Avrupa Şehirlerinde Yaşam Kalitesi raporunu kamuoyuna duyurdu. İstihdam imkanlarının da değerlendirildiği rapora göre, AB’nin kuzey bölgelerinde iş bulma olasılığı güneye kıyasla daha fazla.
3.03.2024 Ekonomi
Deprem sanayiden inşaata yöneltti
Deprem sanayiden inşaata yöneltti Deprem bölgesinde işgücü piyasasında önemli değişimler yaşandığını ortaya koyan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı raporuna göre nitelikli işgücü göç etti, imalat sanayi darbe aldı ve sanayi çalışanları inşaata yöneldi.
19.02.2024 Ekonomi
Fabrika gibi okul
Fabrika gibi okul Teknik Anadolu Lisesi’nin plastik teknolojileri alanında eğitim gören öğrencileri hem öğreniyor hem de eğitim ekonomisine katkı sağlıyor.
17.02.2024 Ege
Diyarbakır ve İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu
Diyarbakır ve İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu Diyarbakır ve İzmir'de, sosyal medyada oluşturdukları kariyer platformlarından iş arayanları dolandıran ve paralarını alıp kamuda iş vaadinde bulunan 12 şüpheli, 'Paydos' adlı operasyonla yakalandı.
20.01.2024 Gündem
“Bugüne kadar bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık”
“Bugüne kadar bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kendi işini kurmak isteyen kadınların önemli fırsatlar yakaladığı kooperatiflerle kadın istihdamı alanında ciddi bir atılım sağlandığını belirterek, “81 il müdürlüğümüz koordinasyonunda oluşturduğumuz Kadın Kooperatifleri Çalışma Grupları aracılığıyla bugüne kadar bin 12 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını sağladık” dedi.
19.01.2024 Ekonomi
Depremzede kadınlara 'EL ELE' istihdam
Depremzede kadınlara 'EL ELE' istihdam İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Eleleyiz projesi ile NEET (ne eğitimde ne istihdamda olan) kadınların ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de başlayan proje, depremden etkilenin kadınların istihdamını artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 110 kadına kariyer mentorluğu sunuldu ve yüz kadına dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi ve ön muhasebe gibi birçok konuda mesleki eğitim verildi.
15.01.2024 Ekonomi
2024 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir?
2024 Sözel Bölümler: 2 Yıllık ve 4 Yıllık Üniversite Sözel (TS) Bölüm Meslekleri Nelerdir? Kısaltılmış hali TS olarak bilinen sözel bölümler Türkçe ve Sosyal Bilimler ağırlıklıdır. Türkçe, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslere ilgili olan öğrencilerin tercih ettiği bölümlerdendir. Yükseköğretime geçiş sınavlarında öğrencilerin aldıkları puanların hesaplanmasında kullanılan puan türüdür. Sözel alanlara yönelmek isteyen öğrencilerin merak ettiği başlıklar arasında sözel bölümler ve sözel meslekler yer almaktadır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite sözel bölüm meslekleri nelerdir? 2024 sözel bölümler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2024 Mühendislik Bölümleri Nelerdir?
Mühendis Nedir, Ne İş Yapar? Mühendis Olmak İçin 2024 Mühendislik Bölümleri Nelerdir? Mühendislik dört ana daldan oluşur. Makine, inşaat, kimya ve elektrik alanında hizmet veren mühendisler günlük hayatta ve üretim tesislerinde kullanılabilecek sistemler geliştirir. 30'a yakın mühendislik türü bulunmaktadır ve her birinin çalışma alanı farklıdır. Mühendis nedir, ne iş yapar? Merak edenler için ayrıntılı bir şekilde derledik.
1.01.2024 Kariyer
Japonya'da işsizlik oranı değişmedi
Japonya'da işsizlik oranı değişmedi Japonya'da kasım ayında işsizlik oranı değişmezken, iş bulma oranında düşüş yaşandı.
26.12.2023 Uzmanpara
208 üniversite değerlendirildi! İstihdamda Gebze Teknik fark attı
208 üniversite değerlendirildi! İstihdamda Gebze Teknik fark attı YÖK’ün Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’na göre 122 üniversitenin mezunu, 6 ay ve daha kısa sürede iş buldu. Gebze Teknik Üniversitesi mezunları 3.5 ayda işe giriş süresiyle diğer üniversiteleri geride bıraktı. Hacettepe Üniversitesi de KPSS ve ALES’teki başarısıyla öne çıktı.
25.12.2023 Eğitim
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi
“Gönül Bağı” ilk mezunlarını verdi Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlatılan Gönül Bağı Projeleri kapsamında Turkcell Akademi’nin eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.
12.12.2023 Teknoloji
‘Gönül Bağı’ ilk mezunlarını verdi
‘Gönül Bağı’ ilk mezunlarını verdi Turkcell’in Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlattığı Gönül Bağı Projeleri kapsamında Turkcell Akademi eğitim programlarıyla 7 bin kişiye eğitim verilmesi ve 1100 kişiye istihdam sağlanması hedefleri aşamalarla gerçekleştiriliyor.
12.12.2023 Ekonomi
Eşini 'iş bulma' tartışmasında darp etmişti! Karar çıktı
Eşini 'iş bulma' tartışmasında darp etmişti! Karar çıktı Kayseri’de 'iş bulma' tartışmasında eşi T.Ş.'yi (38) darbettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Arif Ş. (39), 'yaralama' suçundan 225 gün karşılığı 4 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.
11.12.2023 Gündem
İşverenler bölgesel asgari ücreti tartıştı
İşverenler bölgesel asgari ücreti tartıştı TÜSİAD, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Girerken” temasıyla düzenlediği ve sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, iş insanları ve siyasetçilerin de katıldığı bir dizi çalıştayın sonuçlarını raporlaştırdı.
10.12.2023 Ekonomi
Eğitimde yol ayrımı: Mikro sertifika mı? Diploma mı?
Eğitimde yol ayrımı: Mikro sertifika mı? Diploma mı? Sürekli öğrenme ve beceri geliştirme, kariyer ilerlemesinde önemli bir faktördür. Mikro-sertifikalar, en güncel trendlere ve teknolojilere hızla adapte olma esnekliği sunar.
18.11.2023 Pazar
‘Sosyal platformlarda’ boşluğa mı düşüyoruz?
‘Sosyal platformlarda’ boşluğa mı düşüyoruz? Aşırı paylaşımlarla sosyal platformlarda bir boşluk yaşanıyor: Twitter X durumda, Facebook’a sadece yazlıklardan giriliyor, Threads’e neden kaydolduğumuzu unuttuk, Instagram gerçek değil, TikTok fazla gerçek. ‘LinkedIn neden böyle oldu ya!’ çıkmazındayız…
14.10.2023 Ekonomi
Yine aynı kadın! Hastaneden kaçıp kendini araçların önüne attı
Yine aynı kadın! Hastaneden kaçıp kendini araçların önüne attı Denizli’nin Çivril ilçesinde 2 gündür trafikte araçların önüne yatarak ve çıktığı balkonda soyunup eşya fırlatarak polis ve vatandaşlara zor anlar yaşatan kadın, bugün yeniden ortaya çıktı.
13.10.2023 Gündem
Devletin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücreti, ehliyet...
Devletin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücreti, ehliyet... Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Teknolojiye ayak uyduranları seçin
Teknolojiye ayak uyduranları seçin Üniversite adaylarına önerilerde bulunan rektörler, tercihlerin ilgi ve yeteneklere göre yapılmasını vurguluyorlar. Ayrıca yapay zekâdaki gelişmeler karşısında aksiyon alan ve teknolojik altyapısı güçlü üniversitelerin önemine dikkat çekiyorlar.
4.08.2023 Eğitim
İstihdamda sağlık, kazançta pilotaj
İstihdamda sağlık, kazançta pilotaj Üniversitede bölüm tercihlerinde mezunların istihdam olanakları, işe giriş süresi, kazançları önemli bir gösterge. İstihdam oranında sağlık; kazancın en yüksek olduğu bölümlerde de aylık maaşı ortalama 100 bin TL’yi bulan pilotaj öne çıkıyor.
2.08.2023 Eğitim
Bölgenin en büyüğü etap etap yenilecek
Bölgenin en büyüğü etap etap yenilecek Ege Üniversitesi Hastanesi’nin yıkılıp, yerinde etap etap yeniden inşa edileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Proje Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Yaklaşık olarak sekiz milyar liraya mal olacak” dedi.
29.07.2023 Ege
Dil ve konuşma terapisi mezunları hızlı iş buluyor
Dil ve konuşma terapisi mezunları hızlı iş buluyor Üniversite tercih dönemi dün başladı, 8 Ağustos’a kadar devam edecek.
28.07.2023 Eğitim
Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın
Yurt dışı hayaliyle dolandırılmayın Dolandırıcıların hedefinde yurt dışında üniversite okumak isteyenler var. YÖK’ten denklik garantisi, oturum izni, iş bulma imkânı gibi vaatler sunarak kandırdıkları öğrencilerden binlerce dolar alıyorlar.
19.07.2023 Gündem
Üniversite ve bölüm değiştirmek zor değil
Üniversite ve bölüm değiştirmek zor değil Öğrencilere okuduğu üniversiteyi ya da bölümü değiştirme şansı sunan yatay geçiş için başvurular devam ediyor. Akademik başarıya göre kurum içi ve kurumlar arası geçişin yanı sıra merkezi sınav puanıyla da yer değiştirmek mümkün.
14.07.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

İş Bulma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.