Işık Üniversitesi

Işık Üniversitesi

Son dakika ışık üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ışık üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ışık üniversitesi haber sayfamızda...

Işık Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.671 ışık üniversitesi haberi bulunmuştur.
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır'
'Çocuklar için spor hayatın provasıdır' Türkiye’de okul ve sporun bir arada yürütebileceğinin en güzel örneklerinden birisi olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, Florya’daki yeni kampüsünde de aynı amaçla hareket etti. Vakıf Başkanı Akın Süel ile Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Polat bu mükemmel düzeni nasıl kurduklarını MİLLİYET’e anlattı.
24.03.2024 Diğer
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor
MIT Mimarlık Fakültesi Bursiyerler Arıyor Mimarlığın geleceği için yenilikçi vizyonları desteklemeyi misyon edinmiş olan MIT Mimarlık Fakültesi’nin yenilikçi vizyonunda burslar merkezi bir rol oynuyor.
1.01.2024 Mimarlık
Yüz’ümüz Cumhuriyet!
Yüz’ümüz Cumhuriyet! Türkiye’nin en uzun soluklu kültür sanat dergisi Milliyet Sanat ekim sayısında Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor. “Yüz’ümüz Cumhuriyet” diyen Milliyet Sanat, Cumhuriyet’in köklerine uzanarak sanatımızın öyküsünü okurla buluşturuyor.
2.10.2023 Kültür Sanat
Baraja GES, çatıya hasat, yola asfalt
Baraja GES, çatıya hasat, yola asfalt Milliyet, kuraklığın yaşandığı, barajlarında dibin görüldüğü İstanbul’da tasarruf çağrısı dışında su kaybının önlenmesi için neler yapılması gerektiğini uzmanlarına sordu. Barajlardaki buharlaşmaya karşı GES projesi öneren uzmanlar, yağmur hasadı projelerinin yaygınlaştırılmasını, yağmur suyu geçirimli beton veya asfalt döşenmesini öneriyor.
29.09.2023 Gündem
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su Dünyada farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına katılırken ve teknoloji adeta ışık hızıyla ilerlerken İnsan Kaynakları Direktörleri'nin, yani CHRO'ların (Chief Human Resources Officer) omzundaki yük giderek artıyor. Yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO'lar belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor.
13.09.2023 Milliyet Executive
Çağdaş Arap Sanatı: Mucize mi, serap mı?
Çağdaş Arap Sanatı: Mucize mi, serap mı? Christie’s müzayede evinin ay sonuna dek Londra’da açtığı alanındaki en kapsamlı çağdaş Arap sanatı sergisi, Körfez’de yükselişe geçen kültür ve sanat yatırımları ve üretimine daha da dikkatle bakmayı gerektiriyor. Türkiye’den uzmanlar, bu tür yükselişlerin farklı ülke ve niyetlerle önceden de yaşandığı vurgusuyla, demokrasi ile yaratıcılık arasındaki paralelliğin altını çiziyor.
6.08.2023 Kültür Sanat
Dağılan moloz değil tarih
Dağılan moloz değil tarih Kahramanmaraş merkezli depremin büyük yıkıma yol açtığı 11 ilde zarar gören tarihî yapıların restorasyonu başladı. Uzmanlar restorasyon sürecinde belgelenmeye özen gösterilmesine dikkat çekiyor. Dağılan, yıkılan tek bir taşın dahi önemi büyük.
12.03.2023 Kültür Sanat
‘Yönetmeliğe uygun bina oranı yüzde 5’
‘Yönetmeliğe uygun bina oranı yüzde 5’ Kahramanmaraş Başsavcılığı talimatıyla bilirkişi olarak atanan ve deprem bölgesinde incelemeler yapan Işık Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü doktor öğretim üyeleri Ali Sercan Kesten, Önder Umut ve Bora Akşar, afet bölgesindeki yapılara ilişkin gözlemlerini aktardı.
3.03.2023 Gündem
Yüzyıllardır şifanın adresi: Mısır Çarşısı
Yüzyıllardır şifanın adresi: Mısır Çarşısı İstanbul’un Tarihi Yarımada’sında Yeni Cami Külliyesi’nin bir parçası olarak 17. yüzyılda inşa edilen Mısır Çarşısı, yıllar içinde geçirdiği yangınlar ve depremler sonrasında büyük değişime uğradı.
18.12.2022 Gündem
Resmen yayımlandı! 8 üniversiteye rektör atandı
Resmen yayımlandı! 8 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla, 8 üniversiteye rektör ataması yapıldı.
8.04.2022 Gündem
Aşkım Burçe Tunay kaç yaşında, kimdir? Survivor Aşkım Burçe boyu kaç, hangi yıl yarıştı?
Aşkım Burçe Tunay kaç yaşında, kimdir? Survivor Aşkım Burçe boyu kaç, hangi yıl yarıştı? Survivor Aşkım Burçe Tunay, Survivor yarışmasıyla adını duyurdu. Tunay, cimnastik alanında birçok başarıya imza attı. İstanbul Akademik Cimnastik Spor Kulübü sporcuları arasında yer alan Aşkım Burçe Tunay boyu ve yaşı merak konusu!
2.03.2022 Cadde
Bir Zamanlar Çukurova Gülten öldü mü, neden yok? Gülten'i oynayan Selin Genç diziden neden ayrıldı? Selin Genç hayatı...
Bir Zamanlar Çukurova Gülten öldü mü, neden yok? Gülten'i oynayan Selin Genç diziden neden ayrıldı? Selin Genç hayatı... Gülten öldü mü, diziden neden ayrıldı? Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Gülten rolünü canlandıran Selin Genç, yayımlanan 120. bölümde trafik kazası ardından hayatını kaybederek diziden ayrıldı. İzleyenler ise Gülten diziden neden ayrıldı sorusuna yanıt arıyor.
3.02.2022 Cadde
Bir Zaman Çukurova Gülten öldü mü? Gülten'i oynayan Selin Genç diziden ayrıldı mı, neden ayrıldı?
Bir Zaman Çukurova Gülten öldü mü? Gülten'i oynayan Selin Genç diziden ayrıldı mı, neden ayrıldı? Gülten ölüyor mu, diziden ayrılıyor mu? Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Gülten karakterini canlandıran güzel oyuncu Selin Genç'in dizideki akıbeti yeni bölüm fragmanı ile araştırma konusu olmuştu, oyuncudan açıklama geldi. Dizi takipçileri, 'Gülten neden öldü, diziden neden ayrıldı?' sorusuna yanıt aramaya başladı.
20.01.2022 Cadde
Üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi? Üniversitelerde online eğitime geçilir mi?
Üniversiteler kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi? Üniversitelerde online eğitime geçilir mi? Üniversitelerde online eğitime geçilecek mi? Hangi üniversiler online eğitim yapıyor? Bulaşma hızı çok daha fazla olan omicron varyantı nedeniyle eğitim sisteminde online eğitim adımları atılıyor. Bazı üniversitelerde uygulamalı dersler hariç online eğitim yapılması kararlaştırıldı. Peki, üniversiteler kapanacak mı?
5.01.2022 Gündem
Biri bizi gözetliyor! Hackerlar ev içi kameralara dadandı
Biri bizi gözetliyor! Hackerlar ev içi kameralara dadandı Bakıcı hizmeti alan ailelerin birçoğu, çocuklarının güvenliği için evlerine ‘bebek kamerası’ taktırırken, bu cihazlara yönelik hacker saldırılarında ciddi artış olduğu uyarısı yapıldı.
18.12.2021 Gündem
Bir Zamanlar Çukurova Gülten diziden ayrılıyor mu? Gülten'i oynayan Selin Genç diziden çıkıyor mu?
Bir Zamanlar Çukurova Gülten diziden ayrılıyor mu? Gülten'i oynayan Selin Genç diziden çıkıyor mu? Selin Genç kimdir, nereli? Başarılı oyuncu, Bir Zamanlar Çukurova dizisinde Gülten karakteri ile izleyici karşısına çıkıyor. Fenomen dizide ayrılıklar peş peşe gelirken 'Gülten diziden ayrılıyor mu?' sorusu da gündeme geldi. Peki, Selin Genç Bir Zamanlar Çukurova'dan ayrılıyor mu?
9.12.2021 Cadde
İlk ders: Korona! Üniversiteler kapılarını kapatmayacak
İlk ders: Korona! Üniversiteler kapılarını kapatmayacak Kovid-19 salgını nedeniyle 1.5 yıldır uzaktan eğitim gören üniversiteler, öğrencilerine kampüslerinde ‘Merhaba’ demeye başladı. Kapılarını bir daha kapatmamaya kararlı olan üniversiteler ilk derslerini de pandemiye ayırdı. Yeni akademik yılın odağında Kovid ve önlemleri yer alıyor.
4.10.2021 Eğitim
Işık Üniversitesinden Geleceği Şekillendirecek Yenilikçi Adımlar
Işık Üniversitesinden Geleceği Şekillendirecek Yenilikçi Adımlar Türkiye’nin ilk ve en saygın vakıf üniversitelerinden biri olan Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, 2021 – 2022 akademik yılını büyük yeniliklerle karşılıyor.
9.08.2021 Marka Haberleri
10 yeni fakülte kuruldu
10 yeni fakülte kuruldu Bazı fakültelerin kurulması ile bazı yüksekokul ve fakültelerin kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de dün yayımlandı.
26.06.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Kararı ile 10 fakülte kuruldu
Cumhurbaşkanı Kararı ile 10 fakülte kuruldu Bazı fakültelerin kurulması ile bazı yüksekokul ve fakültelerin kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 8 üniversiteye 10 yeni fakülte kuruldu. 6 üniversitedeki 4 yüksekokul ile 5 fakülte ise kapatıldı.
25.06.2021 Eğitim
Doğum günü kutlaması
Doğum günü kutlaması Işık Üniversitesi sanat tarihi öğretim üyelerinden Dr. Hülya Kalyoncu, doğum gününü Bebek Otel’de kutladı.
17.06.2021 Cadde
Hocalar kampüsü çok özledi
Hocalar kampüsü çok özledi Kimi amfide ders anlatmayı, kimi öğrencilerle kahve içip sohbet etmeyi, kimi üniversitenin muhteşem manzarasını, kimi de öğrencilerinin gülen yüzlerini görmeyi özledi.
14.05.2021 Eğitim
Uzem Nedir, Nasıl Olur? Uzem Açılımı Nedir, Hangi Üniversitlerde Var?
Uzem Nedir, Nasıl Olur? Uzem Açılımı Nedir, Hangi Üniversitlerde Var? Eğitim sisteminde birçok farklı sistem bulunuyor. Bu sistemlerden birisi olan UZEM, herkesin araştırdığı bir eğitim sistemidir. Bu eğitim sistemi her üniversitede bulunmuyor. Kişiler UZEM sisteminin hangi üniversitelerde bulunduğunu merak ederek araştırabiliyor. UZEM nedir, nasıl olur? UZEM açılımı nedir, hangi üniversitelerde var? İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.04.2021 Eğitim
Emre Aslan kimdir, kaç yaşında, nereli? BKM oyuncusu Emre Aslan sevgilisi kim?
Emre Aslan kimdir, kaç yaşında, nereli? BKM oyuncusu Emre Aslan sevgilisi kim? Çok Güzel Hareketler 2 oyuncuları arasında olan Emre Aslan'ın hayatına dair detaylar araştırılıyor. Aslan, BKM Mutfak'ta dikkat çeken isimler arasında bulunuyor. İrem Derici ile adı anılan Emre Aslan aslen nereli, yaşı kaç?
23.02.2021 Cadde
8 çocuk, 8 yaşanmış hikaye, 8 travma
8 çocuk, 8 yaşanmış hikaye, 8 travma Yaşadıkları travmalarla hayatlarının renklerini kaybetmiş 8 çocuğun öyküsünü anlattığı, tüm geliri Koruncuk (Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı’na bağışlanan ‘Çocukluk Çağı Travmasının Yansımaları: Tüm Renklerini Kaybetmiş Gökkuşağı Hikâyeleri kitabının editörü Dr. Psikolog Deniz Aktan ile kitabın detaylarını konuştuk.
28.11.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Işık Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.