İsrail'e

İsrail'e

Son dakika İsrail'e haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İsrail'e gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İsrail'e haber sayfamızda...

İsrail'e

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 252 israil'e haberi bulunmuştur.
Fatih Erbakan: Yeniden Refah ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor
Fatih Erbakan: Yeniden Refah ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milletten oy alamıyor, nereye gitse emekli, memur, işçi, çiftçi tepki gösteriyor. Nereye gitse Gazze'yi soruyorlar. 'İsrail ile neden ticarete devam ediyorsunuz' diyorlar. Bu tabloyu manzarayı görüyor. Anketlere bakıyor. Oylar kartopu gibi eriyor. Gelmiş Yeniden Refah adayını geri çekecekmiş de bize destek olacakmış. Ne münasebet. Herkes çalışacak, herkes millete kendisini anlatacak, hizmet yarışına girecek ve milletimiz özgür iradesiyle kimi istiyorsa onu seçecek" dedi.
16.03.2024 Gündem
Barış yanlısı İsrailli CNN Türk'te! 'Milletvekillliğim düşürülecek'
Barış yanlısı İsrailli CNN Türk'te! 'Milletvekillliğim düşürülecek' İsrail'e yönelik soykırım davasında, Filistin'e destek verdiğini söyleyen İsrailli Milletvekili Ofer Cassif, CNN Türk'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Haberler
Barış yanlısı İsrailli CNN Türk'te! 'Milletvekillliğim düşürülecek'
Barış yanlısı İsrailli CNN Türk'te! 'Milletvekillliğim düşürülecek' İsrail'e yönelik soykırım davasında, Filistin'e destek verdiğini söyleyen İsrailli Milletvekili Ofer Cassif, CNN Türk'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Gündem
Kenzül Arş Duası Oku: Kenzül Arş Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Nedir?
Kenzül Arş Duası Oku: Kenzül Arş Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Nedir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kenzül Arş duası birçok ayet ve hadisin bir araya getirilmesi ile oluşan duadır. Bu yüzden okuması ve dinlemesi oldukça faziletlidir. Uzun bir dua olan Kenzül Arş sıkıntılı durumlarda ve kendini çaresiz hisseden kişilerin okuması önerilir. Sabah namazından sonra veya gece yarısı dilek için okunabilir. Kenzül Arş duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Al-i İmran süresi Medine’de indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in 3. süresidir. 200 ayetten oluşmaktadır. Al-i İmran süresinden önce en uzun süre olan Bakara, sonrasında ise Nisa süresi bulunmaktadır. Al kelimesinin anlamı aile, akraba veya sülale demektir. Al-i İmran süresinin 33.ayetinde yer alan imran ailesi anlamına gelen “Al-i İmran” dan oluşmaktadır. İniş sırasına göre 89. süre olmakla birlikte mushafta ki sıralaması üçüncüdür. Al-i İmran süresinin eman, tayyibe, kenz isimleri de bulunmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
İsra Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 17. Suresi olan İsra Suresi, faziletleri bakımından oldukça zengin kabul edilmektedir. 111 ayet-i kerimeden oluşan bu surenin ismi 1. Ayetinde geçen “isra” kelimesinden gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Neml Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Neml Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 27. suresi olan Neml Suresi’nin Mekke’de indirildiği kabul edilmektedir. Neml, anlam itibari ile karınca manasına gelmektedir.
24.10.2023 Sureler
Yunus Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Yunus Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Yunus Suresi’nin bazı ayetleri Mekke’de, bazı ayetleri ise Medine döneminde nazil olmuştur. Sure, Hz. Muhammed’in peygamberliğini yalanlayan müşrikler için daha önce de bazı peygamberlerin gönderildiğini söylemek üzere indirilmiştir. Bu bağlamda, 109 ayetten oluşan sure içerisinde Yunus Peygamber ile onun kavminin kıssaları anlatılmaktadır. Yunus peygamber dışında, Hz. Nuh ve Hz. Musa’nın kavimlerine de yer verilmektedir. Surenin diğer bölümlerinde ise Allah’ın tüm varlıkları, yeri ve göğü yarattığının vurgusu yapılmaktadır. Bunlara ek olarak da Allah’ın rahmetinin, gazabından daha büyük olduğu hatırlatılmaktadır.
24.10.2023 Sureler
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
A’raf Suresi Oku: A’raf Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali A’raf Suresi Mekke döneminde indirildiği düşünülen ve okunduğunda da farklı faziletleri içerisinde barındıran bir suredir. Surenin ismi, içerisinde yer alan 46. ve 48. Ayetler ile bağlantılıdır. Bu bağlamda A’raf, “Cennet ve Cehennem arasında kalan dağ” anlamına gelmektedir. Bu kelime, sure içerisinde el-A’raf şeklinde geçirilmiştir. A’raf Suresi, içerisinde bazı peygamberler hakkındaki kıssalara yer verilmektedir. Bunun yanı sıra çok sayıda dini hüküm ve emir de kullara aktarılmaktadır. A’raf Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. sırada bulunmakta ve toplamda 206 ayetten oluşmaktadır. A’raf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Meryem Suresi Okunuşu ve Anlamı - Meryem Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Meryem Suresi Okunuşu ve Anlamı - Meryem Suresi Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Kur'an-ı Kerim'in 19. suresi olan Meryem Suresi 98 ayetten oluşur. Mekke döneminde indiğine inanılan sure Kur'an-ı Kerim'de 16. cüzde ve 304. sayfada yer alıyor. Meryem Suresi Meryem'in İsa'yı dünyaya getirişini anlatmaktadır. Okuması ve dinlemesi oldukça faziletli sureler arasında yer alır. Surenin 58. ve 71. ayetleri ise Medine döneminde indiğine inanılmaktadır. Meryem suresi, içerisinde tilavet secdesi bulunan surelerin de arasındadır. Meryem Suresi Türkçe okunuşu, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Ahkaf Suresi Okunuşu ve Anlamı - Ahkaf Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
Ahkaf Suresi Okunuşu ve Anlamı - Ahkaf Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Ahkaf, Yemen’de yer alan bir bölgenin adı olarak kabul edilmektedir. Kur’an-ı Kerim’in 46. suresinde yer alan Ahkaf Suresi de Ad Kavminin yaşadığı yeri işaret etmektedir. Sure toplamda 35 ayetten oluşur. Mekke döneminde indiğine inanılmaktadır. Ayette geçen kardeş kelimesi Hud ile, ahkaf ise yer ismi olarak yorumlanmaktadır. Ahkaf Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Taha Suresi Oku - Taha Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Meali
Taha Suresi Oku - Taha Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı ve Meali Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi olan Taha toplamda 135 ayetten oluşturmaktadır. Adını 1. suredeki Tah-Ha kelimesinden alan surenin Medine'de indiğine inanılmaktadır. Bazı hadis kaynaklarında yer alan bilgiye göre Hz. Ömer’in bu sûre vesilesiyle Müslüman olduğu rivayet edilir. Surede insanlara önderlik etmesi için peygamberlerin görevlendirildiği belirtilmiştir. Taha Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı ve meali ile ilgili detayları merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
TAHA SURESİ 39. Ayet Oku: Taha Suresi Okunuşu, Anlamı, Tefsiri ve Fazileti
TAHA SURESİ 39. Ayet Oku: Taha Suresi Okunuşu, Anlamı, Tefsiri ve Fazileti Toplam 135 ayetten oluşan Taha Suresi Kur’an-ı Kerim’in 20. suresidir. 16. cüzde yer alır. Mekke döneminin ortalarında nazil olan bu sure adını birinci ayette yer alan harflerden alıştır. İslam kaynaklarında Taha Suresi okumanın faziletleri hakkında pek çok bilgi yer alır. Kur’an-ı Kerim’in en uzun surelerinden olma özelliği taşır. Taha Suresi okunuşu, anlamı, tefsiri ve fazileti hakkında “Taha Suresi 39. Ayet” içeriğimizden detaylı bilgi elde edebilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
İstanbul'da barış umutları yeşerdi
İstanbul'da barış umutları yeşerdi Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki görüşmesine ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Putin ile görüştü. Erdoğan, Putin ve Zelenskiy’i bir araya getirip barış gayretini taçlandırmak istediklerini söyledi.
2.04.2022 Siyaset
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler Bu gece Miraç Kandili. Müslümanlar ve tüm İslam alemi için en mübarek gecelerden olan Miraç gecesinde dua etmek ve ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Hz. Peygamber (S.A.S)'in Allah katına yükselişini ifade eden bu gecede namaz kılmak, tövbe etmek ve günahlardan arınmak gerekir. Peki, Miraç Kandilinde hangi dualar okunur? Kandil gecesi için özel bir namaz var mıdır?
10.03.2021 Gündem
Taha süresi nasıl okunur, anlamı nedir? Taha suresi oku...
Taha süresi nasıl okunur, anlamı nedir? Taha suresi oku... Binlerce öğrenci LGS sınavına girecek. Sınav öncesi hem ebeveynler hem de öğrenciler bol bol sure ve dua akuyor. Bu surelerden biri de Taha suresi... Peki, Taha süresi nasıl okunur, anlamı nedir?
19.06.2020 Gündem
Gallup: ABD'de İsrail'e destek rekor düzeye ulaştı
Gallup: ABD'de İsrail'e destek rekor düzeye ulaştı ABD'de gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre, ABD vatandaşı olan yetişkinlerin yüzde 74ü İsraili Filistine karşı destekliyor.
14.03.2018 Dünya
İsrail'e ait roket kalıntıları Lübnan'a düştü
İsrail'e ait roket kalıntıları Lübnan'a düştü İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında kullandığı roketlere ait kalıntılar Lübnan topraklarına düştü.
10.02.2018 Dünya
İsrail'e ait roket kalıntıları Lübnan'a düştü
İsrail'e ait roket kalıntıları Lübnan'a düştü İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında kullandığı roketlere ait kalıntılar Lübnan topraklarına düştü.
10.02.2018 Dünya
BBP Genel Başkanı Destici'den Telafer ve Tazehurmatu açıklaması
BBP Genel Başkanı Destici'den Telafer ve Tazehurmatu açıklaması Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Telafer ve Tuzhurmatunun ivelidilikle vilayet yapılması gerektiğini söyledi. Genel Merkez Binasında haftalık basın toplantısında konuşan Destici, Diyarbakır'da PKKlılarla girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Hatip Çağlara Allahtan rahmet, aynı çatışmada yaralananlara ise acil şifalar diledi. Hafta sonu Kuzey Irakta yapılan referandum ile ilgili de açıklama yapan Destici, Türkiyenin bu referandum ile ilgili bazı kararları ve yaptırımları var. Örneğin, Rudawın Türksattan çıkarılması, pazar günü Erbile giden Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) temsilcisine geri dönme denmesi. Bunlar çok küçük adımlar dedi.
27.09.2017 Siyaset
İbrahim Tatlıses'ten 'O ses İsrail' yorumu!
İbrahim Tatlıses'ten 'O ses İsrail' yorumu! İbrahim Tatlıses 'O Ses İsrail'de birinci olan Türk asıllı Sapir Saban'ın kendi şarkısını seslendirdiğini duyunca çok mutlu oldu. İmparator, "İsrailliler beni çok sever" dedi.
21.03.2017 Cadde
Türkiye ve İsrail 1 Şubat'ta Ankara'da toplanacak
Türkiye ve İsrail 1 Şubat'ta Ankara'da toplanacak Türkiye-İsrail ilişkilerinde 2010 yılından bu yana ilk kez siyasi istişarelerde bulunulacak. İki ülke 1 Şubat'ta Ankara'da toplanacak
30.01.2017 Gündem
İsrailli yolcu THY pilotunu alkol almakla suçladı
İsrailli yolcu THY pilotunu alkol almakla suçladı İsrailli bir yolcunun THY pilotu hakkında asılsız çıkan suçlamaları ve uçuşta yaptığı taşkınlık, Türk Hava Yollarının Amsterdam-İstanbul uçağının Almanya'nın Düsseldorf Havalimanına zorunlu iniş yapmasına neden oldu
7.05.2015 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İsrail'e ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.