İştahsız Çocuk

İştahsız Çocuk

Son dakika iştahsız çocuk haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iştahsız çocuk gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iştahsız çocuk haber sayfamızda...

İştahsız Çocuk

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 60 iştahsız çocuk haberi bulunmuştur.
İştahsız çocuklara yemeyi sevdirip kolaylaştıracak öneriler
İştahsız çocuklara yemeyi sevdirip kolaylaştıracak öneriler Çocukluk döneminde sıkça rastlanan iştahsızlık, beslenme reddi pek çok ailenin ortak sorunu. Çocuğunuzdaki iştahsızlığın nedenlerini tespit edip doğru yöntemleri uygulayarak bu problemden kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof.Dr. Makbule Eren, çocuklarda iştahsızlıkla ilgili önerilerde bulundu
16.03.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuk Gastroenteroloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar?
Çocuk Gastroenteroloji Nedir? Hangi Hastalıklara Bakar? Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme tıbbi bilim dalı, çocuklarda sindirim sistemi, safra yolları ve karaciğer ile ilgili tüm hastalıklara ek olarak çocukların beslenmesi ve beslenme bozukluklarının tanı ve tedavisi için geliştirilmiştir. Bu sayede çocukluk döneminde görülen çok sayıda hastalık çok daha kısa bir süre içinde tanı ve tedavi edilebiliyor. Çocuk gastroenteroloji nedir? İşte, tüm detaylar.
16.02.2021 Sağlık
Çocuğum neden yemek yemiyor? İşte sebepleri
Çocuğum neden yemek yemiyor? İşte sebepleri Ebeveynler çocuklarının gelişimi ve sağlığı için en iyisini istese de farkında olmadan geliştirdikleri tutumlar, çocuklarda yeme bozukluklarının oluşmasına neden olabilir. Bu noktada bebeklik döneminden itibaren bebek ile ebeveyn arasında doğru bir ilişkinin gelişmesi hayati bir öneme sahiptir. Çocukluk döneminde büyümeyi etkileyen en önemli faktörün genetik etkenlerden sonra beslenme olduğuna dikkat çeken Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, çocuklarda görülen yeme bozuklukları ile ilgili önemli bilgiler verdş
4.09.2020 Çocuk Sağlığı
Çocuğunuz “iştahsız mı” yoksa “az yiyen mi?”
Çocuğunuz “iştahsız mı” yoksa “az yiyen mi?” Annelerinin en büyük korkularından biri çocuğunun “iştahsız” olmasıdır. “İştahsızlık” ile “az yeme” birbirine karıştırılır. Uzman Diyetisyen Canan Aksoy, çocuğunuzun iştahsız mı yoksa az yiyen mi? olduğunu anlamak için “gelişimini takip edin” uyarısında bulunuyor.
22.08.2016 Ebeveyn
İştahsız çocuklara nasıl yemek yedirebiliriz?
İştahsız çocuklara nasıl yemek yedirebiliriz? Çocuğu yemedi mi aç hisseden annenin bitmeyen çilesi...
23.10.2015 Aile
İştahsız çocuklara yemek yedirmenin yolları
İştahsız çocuklara yemek yedirmenin yolları Çocuklarının iştahsız olması, birçok ebeveynin en büyük problemlerinden biridir.
11.03.2013 Ebeveyn
Her sene bir santimetre uzasın!
Her sene bir santimetre uzasın! İştahsız çocuk yuvada yemeye başlıyor. Bu nedenle yeme sorunu en geç okul çağında bitiyor. Yemeyen çocuk ise her yıl 1 cm. kısa kalıyor.
16.12.2011 Ebeveyn
Çocuklarda iştahsızlığın sırrı çözüldü
Çocuklarda iştahsızlığın sırrı çözüldü Yurt dışı ve yurtiçinden bir çok araştırmacı bilim insanının katkısıyla hayat bulan IMFeD Programı, beslenme güçlükleri olan çocukları 6 kategoriye ayırıyor:
30.12.2011 Ebeveyn
HER SENE 1 CM. UZAMAK ELiNDE
HER SENE 1 CM. UZAMAK ELiNDE İştahsız çocuk yuvada yemeye başlıyor. Bu nedenle yeme sorunu en geç okul çağında bitiyor. Yemeyen çocuk ise her yıl 1 cm. kısa kalıyor
9.07.2010 Cadde
Çocuğunuz iştahsız mı?
Çocuğunuz iştahsız mı? Büyüme ve beslenme arasındaki kuvvetli ilişki nedeniyle iştahsızlık, çocuğunuzun büyümesini risk altına sokuyor.
15.03.2007 Çocuk Sağlığı
Çocuğun iştahını anne kesiyor!
Çocuğun iştahını anne kesiyor! Her 4 çocuktan birinde iştahsızlık görüldüğünü belirten Büyükgebiz, büyüme geriliği olan çocukların yüzde 80'inde de iştahsızlık yakınması olduğunu bildirdi...
18.08.2006 Yaşam
İştahsız çocuk için ne yapmalı?
İştahsız çocuk için ne yapmalı? İştahsız çocuk, aile ve doktorlar açısından önemli bir sorun olmuştur. Günümüzde çocukluk çağı obezitesi gibi iştahsız çocuk sorunu da artmaktadır
3.07.2006 Yaşam
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer?
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeklerde İştahsızlık Nasıl Geçer? Bebekler ebeveynlerin hayatına ilk girdikleri andan itibaren ebeveynlerinin bütün hayatı olurlar. Bebek bakımda hem annelerin hem de babaların en hassas oldukları nokta da şüphesiz ki beslenme konusu olmaktadır Ancak bazen işler yolunda gitmez ve bebeklerde iştahsızlık sorunu baş gösterir. Siz de böyle bir sorun yaşıyor, nedenini merak ediyor ve bunun üstesinden nasıl geçireceği cevabını arıyorsanız tüm detayları derledik.
7.09.2021 Sağlık
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler Geçtiğimiz aylarda ilk yılını geride bıraktığımız Covid-19 pandemisi tüm dünyada yaşamın hemen her alanını etkiledi. Özellikle bebek ve küçük çocuklarda gelişim takibinin de yapıldığı rutin doktor kontrolleri önemli olup, kimi zaman aksatıldı. Gelişim ile ilgili sorunların erken tespiti, gerekli önlemelerin alınması, bazı durumlarda tedavinin geciktirilmeden yapılması çocuğun sonraki hayatındaki karşılaşabileceği sağlık problemlerini de önlemiş olur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Atıcı, ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenleri anlattı.
21.06.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda 1 haftayı aşan iştahsızlık neyin habercisi olabilir?
Çocuklarda 1 haftayı aşan iştahsızlık neyin habercisi olabilir? Bebek ve çocuk bakımında ebeveynlerin en hassas olduğu nokta beslenme oluyor. Çocukların bazen iştahsız olabildiğini ve bunun bazen doğal bir durumken bazen de bir hastalığın belirtisi olabildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu “Bebeklerde ve çocuklarda görülen iştahsızlık aileler için endişe edici bir durum. 1 haftadan uzun süren ve kilo kaybına sebep olan iştahsızlıkta mutlaka doktora başvurulmalı” açıklamasında bulundu
11.03.2021 Çocuk Sağlığı
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler
Ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenler Bebeğimin boyu kısa mı? Kilosu normal mi? Bebeğim çevremde gördüğüm aynı yaştaki bebeklere göre daha zayıf görünümde, acaba gelişim geriliği mi var? Ebeveynlerin merak ettiği benzer soruların cevaplarını ve bebek gelişiminde bilinmesi gereken bazı önemli noktaları aileler için hazırladık. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Atıcı, ailelerin bebek gelişimi ile ilgili bilmesi gerekenleri anlattı.
18.02.2021 Çocuk Sağlığı
Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Diyabet Hastalığı Kendini Nasıl Belli Eder?
Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Diyabet Hastalığı Kendini Nasıl Belli Eder? Diyabet, kandaki fazla şeker veya hiperglisemi ile karakterize kronik bir hastalıktır. Bu yazımızda sizler için şeker hastalığı belirtileri nelerdir, diyabet hastalığı kendini nasıl belli eder, şeker hastalığı nedir gibi sorulara cevapları derledik.
10.01.2021 Sağlık
Bebeğin beslenme tarzını etkileyen faktörler
Bebeğin beslenme tarzını etkileyen faktörler Yeme bozukluklarının altında bebeklik döneminde anne ile kurulan bağın rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Emin Çağlar, "Psikiyatrik açıdan anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor. İlk 1 yaşta anne bebek ilişkisi bozulursa sonraki dönemlerde o çocukta beslenme ve yeme bozuklukları açısından risk meydana geliyor" dedi.
6.01.2021 Çocuk Sağlığı
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur, Nasıl Giderilir? İştah Açan Yiyecekler Nelerdir?
Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur, Nasıl Giderilir? İştah Açan Yiyecekler Nelerdir? Bebekler ebeveynlerin hayatına ilk girdikleri andan itibaren ebeveynlerinin bütün hayatı olurlar. Bebek bakımda hem annelerin hem de babaların en hassas oldukları nokta da şüphesiz ki beslenme konusu olmaktadır Ancak bazen işler yolunda gitmez ve bebeklerde iştahsızlık sorunu baş gösterir. Siz de böyle bir sorun yaşıyor, nedenini merak ediyor ve bunun üstesinden nasıl geçireceği cevabını arıyorsanız tüm detayları derledik.
25.12.2020 Ebeveyn
Çocuklardaki iştahsızlığı gidermek için uzman önerileri
Çocuklardaki iştahsızlığı gidermek için uzman önerileri Çocukların iştahsızlık sonucu gerekli besin ögelerini alamadığını, bu yaşlarda yetersiz ve dengesiz beslenme durumunda, fiziksel gelişimin yanı sıra zeka gelişimi ve öğrenme yeteneklerinin de olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Havva Kılınç konu hakkında bilgi verdi.
27.07.2020 Sağlık
Yasemin’den hayata davet
Yasemin’den hayata davet Lösemi tedavisi gören 9 yaşındaki Yasemin Bulak, açtığı Youtube kanalında, aynı hastalıkla mücadele eden akranlarına seslendi: Moralinizi bozmayın!
24.08.2019 Gündem
Ebeveynlerin can sıkıntısı: Çocuklarda iştahsızlık
Ebeveynlerin can sıkıntısı: Çocuklarda iştahsızlık Her yaşta görülebilen iştahsızlık durumu özellikle ilk dört yaşta ve ergenlik döneminde belirginleşmektedir. Konuyla ilgili sorularımızı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret İşbilir yanıtladı…
20.06.2019 Ebeveyn
Bebeğinizdeki ani değişimlerin nedeni 'büyüme atağı' olabilir
Bebeğinizdeki ani değişimlerin nedeni 'büyüme atağı' olabilir Bebekte görülen ani huy değişimlerinin altında 'büyüme ataklarının' yattığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Tuba Coşkun, "Büyüme atakları sonrası bebeklerde önemli gelişimsel değişiklikler gözlemlenir. Bu dönemde sabırla bebeğinizin ihtiyaçlarına karşılık vererek onu dinlemeli ve ona karşı uygun yaklaşım sergilemelisiniz" dedi.
12.12.2018 Bebek
Bronşlara kaçan cisimler için uyarı
Bronşlara kaçan cisimler için uyarı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Mehmet Bilgin, çocukların ağlarken, yetişkinlerin ise hapşırırken ve öksürürken ana bronşlar ya da soluk borusuna yabancı cisim kaçırdıklarını belirtti.
27.07.2018 Gündem
Annelerin derdi: İştahsızlık
Annelerin derdi: İştahsızlık Günümüzde obeziteyle birlikte vitamin ve mineral eksiklikleri de sıklıkla görülmekte... Sağlıklı gıdalara karşı istahsız olan çocuklar için destek alınabilir.
10.03.2018 Cadde

Benzer Haber Etiketleri

İştahsız Çocuk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.