İstanbul Bienali

İstanbul Bienali

Son dakika İstanbul bienali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul bienali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul bienali haber sayfamızda...

İstanbul Bienali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.027 istanbul bienali haberi bulunmuştur.
Deniz Aktaş, Gwangju Bienali’nde
Deniz Aktaş, Gwangju Bienali’nde Küratörlüğünü daha önce İstanbul Bienali’ne de konuk olan Nicolas Bourriaud’un üstlendiği Asya’nın önemli sanat etkinliklerinden Gwangju Bienali’nin programı açıklandı.
2.04.2024 Kültür Sanat
İstanbul Bienali’nde direktör vedası
İstanbul Bienali’nde direktör vedası İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’nin düzenlediği İstanbul Bienali’nin direktörü Bige Örer görevinden ayrılma kararı aldı.
28.12.2023 Kültür Sanat
İstanbul’un çağdaş ve ‘modern’ yüzü
İstanbul’un çağdaş ve ‘modern’ yüzü Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern yeni binasına kavuştu. Müzenin açılışını 19 Mayıs’ta yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya İstanbul’u, İstanbul Modern’le çok daha farklı bir şekilde tanıyacaktır” diye konuştu
29.10.2023 Kültür Sanat
İKSV’de sular durulmuyor
İKSV’de sular durulmuyor İKSV’nin, 18. İstanbul Bianeli’nin küratörlüğüne danışma kurulunun önerdiği Defne Ayas yerine Iwona Blazwick’i atamasının tartışmaları sürüyor.
7.10.2023 Kültür Sanat
‘Küratörlük krizi’ Venedik’e sıçradı
‘Küratörlük krizi’ Venedik’e sıçradı İKSV’de patlak veren ‘18’inci İstanbul Bienali Küratörü’ krizinde yeni halka 60’ıncı Venedik Bienali. 2024 Nisan’ında yer alacak Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda izlenecek sanatçı Gülsün Karamustafa’nın sergi küratörlüğüne seçtiği Esra Sarıgedik Öktem görevini bıraktı
16.08.2023 Kültür Sanat
İKSV’de küratör tartışması
İKSV’de küratör tartışması İKSV’nin düzenleyeceği 18’inci Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlük seçim süreci sancılı geçiyor. İKSV, Bienal Danışma Kurulu’nun Defne Ayas tercihi yerine kararını Iwona Blazwick’ten yana verdi. Ayas yaşananların İKSV ve Bienal’in şeffaflığına yaraması umudunda olduğunu belirtti.
14.08.2023 Kültür Sanat
İstanbul Bienali’ne Kraliyet Nişanı Sahibi Küratör: Iwona Blazwick
İstanbul Bienali’ne Kraliyet Nişanı Sahibi Küratör: Iwona Blazwick İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Bienali’nin 18’incisi, 14 Eylül-17 Kasım 2024 arasında gerçekleşecek
6.08.2023 Kültür Sanat
Geleceğin sergisini açmış ‘Mutlu’ bir insana övgü
Geleceğin sergisini açmış ‘Mutlu’ bir insana övgü 2005’te uğurlanan sanatçı Mutlu Çerkez, Almanya’nın Baden Baden şehri Resmi Kültürevi’nde, küratör Misal Adnan Yıldız imzasıyla düzenlenen sergide 20 yıl aradan sonra tekrar hatırlanıyor.
16.07.2023 Kültür Sanat
Ukrayna’da yaşananlar sanatıyla da gündemde
Ukrayna’da yaşananlar sanatıyla da gündemde Dünya sanat tarihine yön vermiş modern sanatçıların yuvası Ukrayna ve sanat camiası, İstanbul’da da izlenmiş Ilya Kabakov gibi büyük bir imzanın ardından alkış tutarken ülkenin sanat birikimi, Avrupa’da düzenlenen sergi ve dayanışma hareketleriyle kendini gösteriyor.
4.06.2023 Kültür Sanat
‘En önemli şey yaşamaktır!’
‘En önemli şey yaşamaktır!’ Arter’de açılan “Bugün de Yaşıyorum”, Cengiz Çekil’e vefa sergisi. Sanatçı eserlerinde enerji, zaman, ölüm, inanış ve ritüel gibi yaşama dair temel kavramları ele alıyor.
22.03.2023 Kültür Sanat
İKSV’den yardım maratonu
İKSV’den yardım maratonu Yaşanılan deprem felaketinin ardından Türkiye tek yürek olup yaralarını sarmaya çalışıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı da İstanbul Bienali’ne katılan özel üretimler için müzayede düzenleyecek, öğrenci ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, tüm desteğini bölgeye aktaracak.
1.03.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın 'Türk Resminin Panoraması Sergisi"nin açılışına katıldı
Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın 'Türk Resminin Panoraması Sergisi"nin açılışına katıldı Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın Başakşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kapsamında, 'İlklerden Güncele' başlığıyla düzenlediği Türk Resminin Panoraması Sergisi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Kalın "Son 150 yıllık tarihimizi, görsel bir sanat dalımız yani resim üzerinden okumak anlamaya çalışmak hem geçmişimizi hem bugünümüzü anlamlandırmak açısından da kıymetli bir faaliyet. Burayı gezerken 150 yıllık tarihimizin seyrini de görme imkanı olacak" dedi.
28.01.2023 Gündem
Ağlamıyorum gözüme ‘90’lar kaçtı
Ağlamıyorum gözüme ‘90’lar kaçtı “Sahnede ‘90’lar” sergisinden ‘90’lar Türkiye’sinin fon olduğu “Aftersun”a, İzel-Çelik-Ercan’ın 30 yıl sonra bir araya gelmesinden yayımlanan ‘90’lı yıllar temalı kitaplara... Esen ‘90’lı yıllar rüzgârını ardımıza alıp 10 yılın sanatta yarattığı dönüşüme baktık.
15.01.2023 Kültür Sanat
İyilik güzellik tablosu
İyilik güzellik tablosu Pandemide çevrimiçine taşınan sergiler, galeri ve müzelere döndü. 2022 sanat fuarlarından bienallere, solodan koleksiyon sergilerine kadar pek çok sanat olayına ev sahipliği yaptı.
28.12.2022 Kültür Sanat
Archiprix Türkiye 2022
Archiprix Türkiye 2022 TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi‘nde gerçekleşecek Archiprix Türkiye 2022’ye başvurular başladı. Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Mimarlar Derneği 1927 tarafından ortak olarak düzenlenecek yarışmaya son başvuru tarihi 30 Aralık 2022 olarak belirlendi.
25.12.2022 Mimarlık
Bienale 500 bin  ziyaretçi katıldı
Bienale 500 bin ziyaretçi katıldı 17. İstanbul Bienali sergileri dokuz haftada 500 bine yakın sanatseveri ağırladı.
29.11.2022 Kültür Sanat
Küresel sorunlara sanatsal çözümler
Küresel sorunlara sanatsal çözümler Özyeğin Üniversitesi’nin 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı projesiyle ortaya attığı “Küresel sorunların çözümü için sanat ne yapabilir?” sorusu hepimizi düşünmeye ve aksiyon almaya çağırıyor.
23.11.2022 Kültür Sanat
Ara tatile özel atölyeler başlıyor
Ara tatile özel atölyeler başlıyor Bu hafta itibarıyla ara tatile giren çocukları, tasarımdan müziğe, danstan aşçılığa farklı alanlarda düzenlenen atölyelerle dolu bir hafta bekliyor.
13.11.2022 Pazar
Dokuz aylık geliri 647 milyar TL
Dokuz aylık geliri 647 milyar TL Koç Holding, 2022 yılının ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 646.9 milyar TL gelir elde ederken, 24.1 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.
6.11.2022 Ekonomi
TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri Sahiplerini Buldu
TürkSMD 15. Mimarlık Ödülleri Sahiplerini Buldu Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir verilen Mimarlık Ödülleri’nin 15. dönem sahipleri belli oldu.
30.10.2022 Mimarlık
Rüzgâr ile dalga hiç ayrılmayacak
Rüzgâr ile dalga hiç ayrılmayacak 17. İstanbul Bienali kapsamında Ayşe Erkmen’in “Haliç Haliç’te” adlı kalıcı eseri Balat’taki Akşemsettin Parkı’na yerleştirildi. Ayna niteliği taşıyan esere bir köşesinden baktığınızda yeşili, bir köşesinden baktığınızda maviyi görüyorsunuz. Yaklaştığınızda da kendinizi...
26.10.2022 Kültür Sanat
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Beğeni rekoru ‘Barış Akarsu Merhaba’ filminin ilk fragmanı yayınlanır yayınlanmaz tıklanma rekorları kırdı...
20.10.2022 Cadde
İstanbul’un sesleri yankılanıyor
İstanbul’un sesleri yankılanıyor İstanbul’un sesi dendiğinde kulağınızda ne beliriyor? Vapur düdüğü, martıların sesleri ya da denize düşen simit parçalarının sesi mi? Kornalar, kent kalabalığı ve kulağımızda durmadan uğuldayan insan konuşmaları belki de…
10.10.2022 Kültür Sanat
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Etkileyici sergi Güney Afrikalı sanatçı Jake Michael Singer, İstanbul Bienali kapsamında Yedikule Hisarı Top Kulesi’nde sergilenen ‘On Bin Şey’ başlıklı enstalasyonuyla sanatseverlerin karşısına çıktı...
8.10.2022 Cadde
Şiirden al haberi
Şiirden al haberi ‘Şiir Hattı’ projesinin danışmanı Süreyyya Evren’e göre şairlere “Dünyayı değiştirme gücünüz olsaydı neleri değiştirirdiniz” diye sorarsak eğer, “Olmadığını nereden biliyorsunuz?” yanıtını verirler.
2.10.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Bienali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.