İstanbul Caz Festivali

İstanbul Caz Festivali

Son dakika İstanbul Caz Festivali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul Caz Festivali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul Caz Festivali haber sayfamızda...

İstanbul Caz Festivali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.699 istanbul caz festivali haberi bulunmuştur.
“İstanbul’da deniz festivali yapılabilir”
“İstanbul’da deniz festivali yapılabilir” “Aşk Olsun O Kayıklara! - İstanbul’da ‘Kürek Devrine’ Dair” adlı çalışmaya imza atan Prof. Dr. Artun Ünsal, “İstanbul Caz Festivali, İstanbul Film Festivali yapılıyor ama İstanbul’da hiçbir deniz festivali yapılmıyor. Kayıkların replikaları yapıldığı takdirde bu mehtap alayları senenin bir iki gününde İstanbul Mehtap Alemleri şeklinde düzenlenebilir” diyor.
23.03.2024 Pazar
Dijital Unkapanı’nda sesler yükseliyor
Dijital Unkapanı’nda sesler yükseliyor Her şey gibi müzik dinleme alışkanlıklarımız da değişti. Kasedi sarmak yerini çoktan tıklamaya bıraktı. Müzik sektörünün kalbinin attığı Unkapanı’nın yeriniyse dijital platformlar aldı. Sektörü yönlendiren dijital platformlar sunduğu imkânlar kadar sahte dinlenlemeler, gelir dağılımı ve ses kayıt kalitesiyle de tartışılıyor. Dijital Unkapanı’na kulak veriyoruz.
13.01.2024 Pazar
Afrika’nın diz çökmeyen ezgileri
Afrika’nın diz çökmeyen ezgileri Afrika ezgileri Fatoumata Diawara ile İstanbul’a geliyor. 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında yarın The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda sahneye çıkacak şarkıcıya bas gitar ve klavyede Juan Finger, gitarda Jurandir Da Silva, klavyede Fernando Tejero ve davulda Willy Ombe Monkama eşlik edecek. Diawara büyüleyici sesiyle müzikle iyileşilen, iletişim kurulan ve yaşanan bir coğrafya olan Afrika’nın ritmi Boğaz’a taşınacak.
16.07.2023 Kültür Sanat
30. İstanbul Caz Festivali müzikseverlere kapılarını açtı
30. İstanbul Caz Festivali müzikseverlere kapılarını açtı İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 30. İstanbul Caz Festivali, popüler ve yeni isimlerle dolu zengin bir programla başladı. Takeshı's Cashew: Florıan Feıt grubuyla açılışı yapılan festival 07-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek.
7.07.2023 Gündem
Barbie’den varoluş krizi sorgusu
Barbie’den varoluş krizi sorgusu Milliyet Sanat, “Barbie” filmini kapağına taşıdığı temmuz sayısında sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Dopdolu bir içerikle okur karşısına çıkan dergi sanatseverleri “Barbie”den Fatih Akın’a, Ayşe Kulin’den Virginia Woolf’a uzun bir yolculuğa çıkarıyor.
3.07.2023 Kültür Sanat
Şehirde rüzgâr ‘caz’dan yana esecek
Şehirde rüzgâr ‘caz’dan yana esecek İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın organize ettiği İstanbul Caz Festivali, 30. yılında da dopdolu bir programla müzikseverlerle buluşacak. Pek çok yerli ve yabancı ismi bir araya getirecek festival 7-19 Temmuz tarihleri arasında şehrin havasını değiştirecek.
2.07.2023 Kültür Sanat
Şehrin yaz ajandası
Şehrin yaz ajandası Yaza giriş yaparken şehrin dört bir yanından yükselen müziğin ritmine kapılmanın, festival ve açıkhava konserlerinin tadını çıkarmanın tam zamanı. Yazın coşkusunu yükseltecek bu konserlere ajandanızda yer açın.
10.06.2023 Pazar
İstanbul Caz Festivali 30’uncu mumu üfletiyor
İstanbul Caz Festivali 30’uncu mumu üfletiyor 30’ncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin programı önceki gün yapılan bir tanıtımla kamuoyuyla paylaşıldı.
10.06.2023 Kültür Sanat
Caz tarihinin ikonu Ahmad Jamal veda etti
Caz tarihinin ikonu Ahmad Jamal veda etti Caz müziğinin önemli ismi Ahmad Jamal, 92 yaşında yaşamını yitirdi. Ahmad Jamal, 13. Uluslararası İstanbul Caz Festivali ve Ramazanda Caz kapsamında ülkemizde de konserler vermişti.
18.04.2023 Kültür Sanat
Festival coşkusu başladı
Festival coşkusu başladı İstanbul Kültür Sanat Vakfı bu yaz gerçekleştireceği İstanbul Müzik Festivali, İstanbul Caz Festivali ve +1 Sunar: Gezgin Salon Festivali programlarını açıkladı. Cumhuriyet’in 100. yılına özel projelerle sanatseverlerin karşısına çıkacak olan İKSV farklı ülkelerden kültür sanat camiasının sevilen isimlerini bir araya getirecek.
16.03.2023 Kültür Sanat
Müzik, acı ve anlam
Müzik, acı ve anlam Bugün yeniden İstanbul’a konuk olacak Nick Cave’in dünyasını konu alan belgesel; müzik, acı ve anlam arayışının harmanı. Cave’in mesajı ise “Hepimizin hayatı tehlike ve risklerle dolu. Hayatımızdaki düzen pamuk ipliğine bağlı. Zamanla kontrolün bizde olmadığını anlıyoruz”
21.08.2022 Kültür Sanat
Teoman rüzgarı
Teoman rüzgarı Teoman, önceki akşam Harbiye Açıkhava’da sahne aldı.
8.07.2022 Cadde
Hayati Kafe’ye ödülü takdim edildi
Hayati Kafe’ye ödülü takdim edildi İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 29. İstanbul Caz Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibini buldu.
3.07.2022 Kültür Sanat
Dünya’nın klarnet başkenti
Dünya’nın klarnet başkenti Klarnet virtüözü Yom, hayranlarıyla buluşmaya hazır! Doğu, Klasik Batı ve Çingene ezgilerini harmanladığı şarkılarıyla müziğin coğrafi sınırları olmadığını gösteren usta müzisyene göre İstanbul, Dünya’nın klarnet başkenti.
3.07.2022 Kültür Sanat
Ağız armonikası virtüözü 'Balarısı Ahmet' hayatını kaybetti
Ağız armonikası virtüözü 'Balarısı Ahmet' hayatını kaybetti Ağız armonikası virtüözü, 'Balarısı Ahmet' lakabıyla tanınan, Ahmet Faik Şener 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 
30.06.2022 Gündem
Şehri caz rüzgârları sardı
Şehri caz rüzgârları sardı Yazın sabırsızlıkla beklenen etkinliği İstanbul Caz Festivali başladı. Yerli ve yabancı pek çok müzisyenin sahne alacağı festival boyunca şehirde caz tınıları yükselecek.
28.06.2022 Kültür Sanat
Kadınlar adlarını eşitlik için yazdıracak
Kadınlar adlarını eşitlik için yazdıracak İngiltere’nin erkek egemen festival sahnelerinden Türkiye’ye doğru bir yola çıktık. Vardığımız sonuç her ne kadar bizi şaşırtmasa da kadın sanatçılardan yükselen sesler umudumuzu yeşertiyor.
19.06.2022 Kültür Sanat
Sanat dolu nice 50 yıllara
Sanat dolu nice 50 yıllara Bu ay 50. yaşını kutlayan İKSV, bu önemli yıl dönümü için hazırladığı önemli etkinliklerle 50. yaşını kutlamak için gün sayan Milliyet Sanat’ın haziran sayısının konuğu oldu
2.06.2022 Kültür Sanat
Ahmet Ertegün kimdir? Ahmet Ertegün hayatı ve kariyeri
Ahmet Ertegün kimdir? Ahmet Ertegün hayatı ve kariyeri Ahmet Ertegün 31 Temmuz 1923 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 2006 yılında New York'ta hayatını kaybeden Ahmet Ertegün Türk-Amerikan müzik yapımcısı ve Atlantic Records'un kurucuydu. Dünyaca ünlü birçok ismi müzik dünyasına kazandıran Ahmet Ertegün, sosyal medyada yapılan bir paylaşım ardından gündeme geldi. İşte Ahmet Ertegün hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...
31.05.2022 Gündem
Yaşar’ın gururu!
Yaşar’ın gururu! Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi Yağmur Sena Mete 17. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’ndan birincilikle döndü
30.03.2022 Ege
13 günlük caz maratonu
13 günlük caz maratonu İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 25 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 29. İstanbul Caz Festivali'nin programı açıklandı.
20.03.2022 Kültür Sanat
Cazın genç  hâli albüm oldu
Cazın genç hâli albüm oldu İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla başlattığı Genç Caz projesi bu yıl ilk defa, Genç Caz konserlerine seçilen isimlerle özel bir albüm hazırlandı.
18.12.2021 Kültür Sanat
İki farklı müzisyen tek müzik
İki farklı müzisyen tek müzik 28. İstanbul Caz Festivali, Mabel Matiz ile Niels Broos’un birlikte vereceği konserle sona eriyor.
19.09.2021 Kültür Sanat
Doğulu’nun caz hali
Doğulu’nun caz hali Kenan Doğulu, ‘İhtimaller’ caz projesiyle, İKSV’nin düzenlediği 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı.
18.09.2021 Cadde
Kenan Doğulu’nun caz hali
Kenan Doğulu’nun caz hali Cazın büyüsü müzisyeni özgürleştirmesidir derler bu işin ustaları. Kenan Doğulu festival kapsamında verdiği konserde gece boyunca bu özgürlüğün tadını çıkardı
17.09.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Caz Festivali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.