İstanbul Tiyatro Festivali

İstanbul Tiyatro Festivali

Son dakika İstanbul Tiyatro Festivali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İstanbul Tiyatro Festivali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İstanbul Tiyatro Festivali haber sayfamızda...

İstanbul Tiyatro Festivali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.953 istanbul tiyatro festivali haberi bulunmuştur.
Tiyatro Festivali’nin yeni küratörü Mehmet Birkiye
Tiyatro Festivali’nin yeni küratörü Mehmet Birkiye İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali 2022’de alınan bir kararla her yıl farklı küratörle düzenlenmeye başlamıştı.
12.01.2024 Kültür Sanat
Bir 1980 darbesi müzikali
Bir 1980 darbesi müzikali Türkiye’nin sevilen müzik gruplarından Peyk’in imzasını taşıyan “Hamiyet” adlı müzikal, seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. 
29.12.2023 Kültür Sanat
Beyoğlu’nda kalan ‘buruk’ iz
Beyoğlu’nda kalan ‘buruk’ iz “Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı” düşle gerçek arasında bir oyun. Yönetmeni Kayhan Berkin anlattı.
24.12.2023 Kültür Sanat
Türk ve Yunanlardan ortak tarif “Baklava Cumhuriyeti”
Türk ve Yunanlardan ortak tarif “Baklava Cumhuriyeti” “Baklava Cumhuriyeti” bu paylaşılamayan geleneksel tatlı üzerinden ulus ve kimlik kavramlarını tartışıyor. Tartışırken de hem fena hâlde una buluyor etrafı hem de güçlü mizahı ve müzikleriyle coşturuyor. Türk ve Yunan bir çiftin evliliği üzerinden gelişen hikâyeyi oyunun yönetmeni Anestis Azas ve oyuncuları Cem Yiğit Üzümoğlu ve Katerina Mavrogeorgi ile konuştuk.
10.12.2023 Pazar
Direnen kadınların hikâyeleri
Direnen kadınların hikâyeleri “Tut!Bırak!” adlı oyun Belçika’dan Türkiye’ye konu oluyor. Direnen kadınların hikâyelerini bir araya getiren oyun aynı zamanda enstalasyona ve dansa dönüşen bir performatif sahneleme.
5.12.2023 Kültür Sanat
Kendi seçtiğim kız kardeşim
Kendi seçtiğim kız kardeşim Wajdi Mouawad’ın yazıp yönettiği “Kız Kardeşler”, İstanbul Tiyatro Festivali’ne konuk oldu. Farklı acılardan geçseler de birbirlerinin yurdu olmayı seçen, ikisini de aynı oyuncunun canlandırdığı iki kadının hikâyesini anlatan oyun teknolojiden büyük destek alıyor.
26.11.2023 Kültür Sanat
Sahne adalet için kuruluyor
Sahne adalet için kuruluyor Eş sanat yönetmenliğini Övül Avkıran ile Mustafa Avkıran’ın üstlendikleri 1. Bodrum Uluslararası Tiyatro Festivali, 3-16 Kasım’da düzenleniyor. Festivalde Alman derin devletini  sorgulayan “NSU: Kurbanlar Arasında Almanlar da Var” ile 20 yıldır kaynayan “ashura” dikkat çekiyor.
2.11.2023 Kültür Sanat
Kasımda Milliyet Sanat bir başkadır
Kasımda Milliyet Sanat bir başkadır Milliyet Sanat, kasım sayısıyla raflardaki yerini aldı. Kapak konusunu bu ay Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ne ayıran dergi Orhan Pamuk’un ‘Eşyaların Tesellisi’ projesinden Mustafa Kemal Atatürk’ün kitapçısına okuru keyifli bir yolculuğa davet ediyor.
1.11.2023 Kültür Sanat
Ayna sahneden tutuluyor
Ayna sahneden tutuluyor Bu yıl 27’nci kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor. Yurt içi ve yurt dışından 20 projenin sahneleneceği festival yalnızlıktan ulus kimliğine, terörizmden pandeminin acılarına insanın yaşadığı ne varsa aynadan onu yansıtıyor.
24.10.2023 Kültür Sanat
Şehirde kültür ve sanat mevsimi
Şehirde kültür ve sanat mevsimi Sonbahara adım attığımız bugünlerde, şehirde kültür ve sanatın kalbi yeniden atmaya başlıyor.
24.09.2023 Pazar
Saint Benoît kapısını festivallere açtı
Saint Benoît kapısını festivallere açtı Saint Benoît Fransız Lisesi, 2023-24 eğitim öğretim yılında kültür sanatla iç içe olmaya devam edecek.
13.09.2023 Kültür Sanat
‘İstanbul’u çok seviyorum’
‘İstanbul’u çok seviyorum’ 80. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Adagio”da rol alan usta oyuncu Toni Servillo ile bir araya geldik, sanat kariyerini ve İstanbul sevgisini konuştuk.
12.09.2023 Kültür Sanat
Deprem bölgesine teşvik
Deprem bölgesine teşvik İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından verilecek beşinci Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, bu yıl deprem bölgesinde çalışmalar yürütecek iki ekibi destekleyecek.
28.07.2023 Kültür Sanat
Dijital rehberiniz
Dijital rehberiniz Bulunduğunuz yerlerin kültürel mirasını keşfetmek gezi rehberliği sunan mobil uygulamalar sayesinde artık çok daha kolay.
22.07.2023 Pazar
Çocuklar bu tiyatroda eşitliği öğreniyor
Çocuklar bu tiyatroda eşitliği öğreniyor Odeabank tarafından geliştirilen ve kadın-erkek eşitliği bakış açısıyla yeniden yorumlanan masallardan uyarlanan “Eşit Masallar” tiyatro oyunu, Türkiye’nin çeşitli illerinde çocuklarla buluşuyor.
12.12.2022 Ekonomi
Bedenle ruhu birleştiren yangın
Bedenle ruhu birleştiren yangın 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında izleyicilerle buluşan “Pasolini: Gizli Yangınlar” bedenle, ruhun derinliklerinin anlatıldığı, İtalyan yönetmenin zihninde dans ettiğiniz eşsiz bir gösteri.
30.11.2022 Kültür Sanat
Güvenli bir yer arayışı hâlâ evrensel
Güvenli bir yer arayışı hâlâ evrensel 26. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında izleyicilerle buluşan Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyunu “Kapalı”, Maraş’tan ayrılmak zorunda kalanların dönüşe ve barışa özlemlerini anlatıyor.
16.11.2022 Kültür Sanat
'Ferhan Abi, ‘Kral Çıplak’ diyen çocuk'
'Ferhan Abi, ‘Kral Çıplak’ diyen çocuk' “Şahları da Vururlar”ın yönetmeni Volkan Sarıöz, “Ferhan Abi’nin bir derdi vardı, hayatı boyunca o derdini metinlerinde ve sahnede anlattı. ‘Kral Çıplak’ diyen çocuğa benziyor bu anlamda” diyor.
13.11.2022 Kültür Sanat
Tiyatro
Tiyatro III...
6.11.2022 Kültür Sanat
Yine yeni yeniden Milliyet Sanat
Yine yeni yeniden Milliyet Sanat  Milliyet Sanat dergisi kasım sayısında 50. sanat yılını kutlayan Nilüfer yolculuğunu anlatırken, “Kurak Günler” ile Emin Alper ve “Bir Aşk Masalı” ile Ahmet Ümit söyleşileri yer alıyor.
3.11.2022 Kültür Sanat
Tiyatro
Tiyatro Acının hikâyesi Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kapalı” adlı oyunu İstanbul Tiyatro Festivali’nin “Bu İşte Bir Kadın Var” bölümü kapsamında 12 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek...
30.10.2022 Kültür Sanat
İstanbul alkışlara ev sahipliğine hazır
İstanbul alkışlara ev sahipliğine hazır “Bu dönemde bir festival ne anlatmalı?” sorusunun peşinden kurgulanan 26. İstanbul Tiyatro Festivali bir ay boyunca tiyatroseverleri şehrin farklı noktalarında 24 tiyatro, performans ve dans gösterisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.
23.10.2022 Kültür Sanat
Yaşasın Demokrasi
Yaşasın Demokrasi Eskişehir Şehir Tiyatroları, Haldun Taner’in oyunlarından, hikâyelerinden ve gazete yazılarından derleyip sahneye uyarladığı “Yaşasın Demokrasi” ile 20 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alacak...
23.10.2022 Kültür Sanat
Milliyet Sanat 50 yaşında
Milliyet Sanat 50 yaşında Milliyet Sanat, Abdi İpekçi’nin öncülüğünde başlayan ve birbirinden değerli isimlerin katkılarıyla zenginleşen 50 yıllık yolculuğunu, raflarda ve dijital uygulamalarda yerini alan Ekim 2022 sayısıyla kutluyor.
4.10.2022 Kültür Sanat
Tiyatro ‘yerli yerinde’ seyircisini bekliyor
Tiyatro ‘yerli yerinde’ seyircisini bekliyor İKSV tarafından düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
8.09.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Tiyatro Festivali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.