2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri
2024 Kadir Gecesi Tarihi: Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor? Kadir Gecesi Namazı, Duası, Tesbihleri ve Zikirleri İslam dünyası için en kutsal gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek. Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiği ise merak konusu. Peki Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Kadir Gecesi namazı, duası, tesbihleri ve zikirleri nelerdir? 2024 Kadir Gecesi tarihine dair detaylar.
4.04.2024 Bilgi Rehberi
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir?
TÖVBE DUASI - Tevbe İstiğfar Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Nedir? Tövbe Nasıl Edilir? İstiğfar duası olarak da bilinen tövbe duası Allah'tan işlenen günahlar, zina ve hatalardan dolayı af dilemek için okunur. Tövbe, Tevbe ya da Tevbei İstiğfar duası namazlardan sonra, kandillerde veya dini günlerde okunabilir. Arapça'da tevbe "geri dönmek, rücû etmek, dönüş yapmak" anlamına gelmektedir. Tövbe duası ile ilgili hadis kaynaklarında tövbe ettikten sonra o günahı bir daha yapılmaması gerektiği yer alır. Tövbe duası nedir? Tövbe nasıl edilir? İstiğfar Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Gündem
Yağmur Duası: Yağmur Duası Nasıl Yapılır? Yağmur Duası Türkçe Okunuşu Ve Arapça Yazılışı
Yağmur Duası: Yağmur Duası Nasıl Yapılır? Yağmur Duası Türkçe Okunuşu Ve Arapça Yazılışı Yağmur yağmadığı zaman Müslümanlar Yağmur Duası yapar. Yerleri ve Gökleri yaratan Rabbimiz Yağmuru da yaratır. Bu nedenle kurak geçen günlerde Allah-u Teala’dan yağmurun yağmasını istemeliyiz. Yağmur duası nedir? Türkçesi ve Arapçası Nedir? İşte, tüm detaylar.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Dilek Duası Oku Dinle | Dileklerin Kabul Olması için Okunacak Dualar ve Anlamları Nelerdir?
Dilek Duası Oku Dinle | Dileklerin Kabul Olması için Okunacak Dualar ve Anlamları Nelerdir? Dileklerin kabul olunması için okunacak dua müslümanlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in her ayeti her duası şifa ve rahmet olarak Allahü Teala tarafından bildirilmiştir. İşi olmayan, evlenmek isteyen, güzel bir gelecek isteyen veya bunun gibi birçok dileği olan müslümanlar Dilek duası nedir, dileklerin kabul olunması için hangi dualar okunur sorusuna yanıt arıyor. İşte Dilek duası okunuşu...
5.02.2024 Dualar
Seyyidül İstiğfar Duası Oku: Tevbe İstiğfar Duası Anlamı, Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Fazileti
Seyyidül İstiğfar Duası Oku: Tevbe İstiğfar Duası Anlamı, Türkçe Okunuşu, Arapça Yazılışı ve Fazileti Seyyidül istiğfar ne demektir? Seyyidül istiğfar okunuşu nasıldır? Tövbe etmenin önemi nedir? Seyyidül istiğfar Türkçe anlamı ve Arapça yazılışı nasıldır? Tövbe istiğfar duası neden yapılmalıdır? Tövbe istiğfar faziletleri ve faydaları nelerdir? Tövbe istiğfar nasıl yapılmalıdır? Seyyidül istiğfar ne demektir, nasıl yapılır, anlamı ve Arapça yazılışı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
2.11.2023 Dualar
Rabbi Yessir Duası Okunuşu: Rabbi Yessir Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Fazileti, Diyanet Meali
Rabbi Yessir Duası Okunuşu: Rabbi Yessir Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Fazileti, Diyanet Meali Rabbi Yessir "Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" şeklinde okunan kısa bir duadır. Bu dua herhangi bir işe başlamadan önce okunur. İşleri kolaylaştırması ve daha hayırlı şeylere vesile olması için okunur. Bu duayı okumanın pek çok fazileti bulunur. Rabbi Yessir Türkçe “Rabbim kolaylaştır” anlamına gelmektedir. Rabbi Yessir bir sure veya ayet değildir. Ezberlemesi kolay olan bu duayı insanlar yükünü kaldırmakta zorlandığı işler için okur. Rabbi Yessir Arapça, Türkçe meali ve fazileti için “Rabbi Yessir Duası ve Anlamı” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Maide Suresi Okunuşu ve Anlamı: Maide Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Maide süresi Medine’de indirildi. Sürenin 3.ayeti ise Mekke’ de nazil olmuştur. Toplam ayet sayısı 120 olan Maide Suresi Mushaftaki sıralamada beşinci, iniş süresine göre 112.süre olmaktadır. 6. cüzde yer alan surenin ismi 112. Ve 114. Ayetlerde bulunan maide “sofra” anlamını taşımaktadır. Maide Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, konusu, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
24.10.2023 Sureler
Tesbihat Nasıl Yapılır? Namaz Tesbihatı, Okunan Dualar ve Sureler
Tesbihat Nasıl Yapılır? Namaz Tesbihatı, Okunan Dualar ve Sureler Güne 5 vakit namaz Müslümanlara farz kılınmıştır. Namazlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olarak günde 5 vakit kılınır. Namazdan sonra okunan dualar ve tesbihat yapmak oldukça sevaptır. Tesbihat Allah'a yapılan zikir ibadetidir. Tesbih çekerek veya elle yapılabilir. Her ikisi de sünnettir. Tesbihatta uzun uzun dualar edilir. Tesbihatlarda Arapça dualar veya Kur'an-ı Kerim'den sureler okunur ve tesbih çekilir. Tesbihat nasıl yapılır? Namaz tesbihatı ve okunan dualar ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
25.09.2023 Dini Bilgiler
Cuma Duası ve Cuma Sureleri Nelerdir? Cuma Günü Okunacak Dua ve Sureler
Cuma Duası ve Cuma Sureleri Nelerdir? Cuma Günü Okunacak Dua ve Sureler Her cuma Müslümanların büyük bir bölümü camilerde cuma namazını eda edecekler. Öte yandan müminler bugünden başlamak üzere cuma dualarını ve cuma surelerini aratmaya da başladılar. Cuma duası ve cuma sureleri nelerdir? Cuma günü okunacak dua ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
31.08.2023 Gündem
Sekine Duası Okunuşu ve Anlamı: Sekine Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Nedir?
Sekine Duası Okunuşu ve Anlamı: Sekine Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı ve Fazileti Nedir? Sekine duası Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın geçen isimlerinden oluşan duadır. Sekine sure değildir. Kur'an'da farklı surelerden geçen ayetlerden oluşur. Bu duada Allah'ın isimleri zikredilir. Sekinenin Türkçe anlamı huzur, sükûnettir. Fazileti oldukça çok olan Sekine duasını kişiyi huzura, ferahlığa erdirmesi için okuması tavsiye edilir. Dileklerin gerçekleşmesini isteyen kişiler Sekine duasını okuyabilirler. Sekine duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
18.05.2023 Dualar
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir?
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an, Allah tarafından Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek günde müminler ibadet eder, namaz kılar ve dualar eder. Kadir gecesinde okunacak dualar ve Kur'an da yer alan sureler müminler tarafından okunur. Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası ile Kadir Gecesinde okunacak dualar, ayetler ve tesbihler nelerdir? Kadir Gecesi duasını okumak ve detay bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Dualar
Arefe Günü hangi dualar okunur? Arefe günü önemi ve fazileti nedir? İhlası suresi okumanın fazileti...
Arefe Günü hangi dualar okunur? Arefe günü önemi ve fazileti nedir? İhlası suresi okumanın fazileti... Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kaldı. 1 Mayıs Pazar günü bayramın müjdeleyicisi olan Arefe günü idrak edilecek. Arefe günü Ramazan ayının son orucu tutulacak. İkindi namazının ardından mezarlık ziyaretleri yerine getirilecek. Peki Arefe günü hangi dualar okunmalı? Arefe günü okunacak dua ve sureler nelerdir?
30.04.2022 Gündem
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir?
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesinde Müslümanlar vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Dua kapılarının aralandığı bu mübarek gecede Kadir Gecesi namazı kılınır. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi okunması gerekir. Anca Kadir Suresini bilmeyen kişiler için yerine okunabilecek farklı sure bulunur. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi yerine ne okunabilir? Kadir Gecesi namazından okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...)
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...) İslam dünyası için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi duasını bu mübarek günde okumak ayrı bir öneme ve fazilete sahip. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) okumayı önerdiği dualar arasında yer alan ‘allahümme inneke afüvvün’ duası adını bu sözlerle başladığı için almıştır. Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül af ve fa'fü anni (Kadir gecesi duası okunuşu ve anlamı) duasını okumak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
7 Büyük Günah Ve Diğer Büyük Günahlar Nelerdir? Büyük Günahların Affı İçin Edilecek Dualar…
7 Büyük Günah Ve Diğer Büyük Günahlar Nelerdir? Büyük Günahların Affı İçin Edilecek Dualar… İslam'da en büyük günah Allah'a şirk koşmaktır. Kuran'ı Kerim'in birçok ayetinde de Allah'ın şirk dışında tüm günahları affedebileceği yazar. Bu günahı işleyen kişilere ise müşrik denir. Dini yalanlayanlara ve ahiret gününe iman etmeyenlere ise münkir ya da kafir olarak tanımlanır. 7 büyük günah ve diğer büyük günahlar nelerdir? Büyük günahların affedilmesi için hangi dualar edilmeli? İşte, tüm detaylar
17.02.2022 Dini Bilgiler
Tövbe Namazı Nedir, Nasıl Kılınır? Tevbe Namazının Niyet Edilişi Ve Okunacak Dualar
Tövbe Namazı Nedir, Nasıl Kılınır? Tevbe Namazının Niyet Edilişi Ve Okunacak Dualar İnsanlar yaşadıkları süre zarfı içinde yaşamlarını dini kurallar çerçevesinde sürdürmeye çalışırlar. Allah-ü Teala'nın emir ve yasaklarına ellerinden geldiği sürece uymaya çalışırlar. Yaşadığımız sürece insanlar istemeyerek de olsa bazen günah işleyebilirler. İşledikleri bu günahlardan arınabilmek içinde tövbe ederler ve namaz kılarlar. Tövbe için kılınan namazlarda var olmaktadır. Tövbe namazı nedir nasıl kılınır? Tövbe namazının niyet edilişi ve okunuşu nasıldır? Bu soruların cevaplarını ayrıntılı bir şekilde açıklamalarıyla beraber derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Yağmur Duası Türkçe okunuşu | Yağmur Duası nedir, nasıl yapılır?
Yağmur Duası Türkçe okunuşu | Yağmur Duası nedir, nasıl yapılır? Yağmur duası nedir, nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda bugün kılınacak olan cuma namazının ardından camilerde yağmur duası yapılacağı duyuruldu. Aralık ayına girilmesine rağmen yurt genelinde yağışların yok denecek kadar az olması nedeni ve önümüzdeki günlerde bizleri bekleyen kuraklık nedeniyle camilerde Yağmur Duası yapılacak. İşte Yağmur Duası Türkçe okunuşu...
17.02.2022 Dualar
Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir? Yağmur duası nasıl yapılır?
Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir? Yağmur duası nasıl yapılır? Ülke genelinde kuraklık yaşanırken bugün cuma namazı sonrası müminler yağmur duası edecek. Yağmur duasının nasıl okunacağını henüz bilmeyen vatandaşlar Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir sorusuna cevap arıyorlar.
11.12.2020 Gündem
Arefe günü okunacak dualar ve tesbihler! Arefe günü 1000 İhlas suresi okumanın faziletleri...
Arefe günü okunacak dualar ve tesbihler! Arefe günü 1000 İhlas suresi okumanın faziletleri... Mübarek arefe günü içerisinde edilecek olan dualar ve çekilecek olan tesbihler vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban bayramı arefesini ibadet ve dua ile geçirmeyi düşünen müslümanlar bu özel günde aynı zamanda okunacak duaları da araştırmaya devam ediyor. Peki arefe gününde okunacak dualar ve çekilecek olan tesbihler nelerdir?
17.02.2022 Dini Bilgiler
Arefe Günü ne zaman, hangi gün? Arife Günü tatil mi?
Arefe Günü ne zaman, hangi gün? Arife Günü tatil mi? Kurban Bayramı için artık sayılı günler var. 4 günlük bayram öncesi Arefe Günü aramaları başladı. Arife gününün hangi tarihe denk geldiği sorgulanırken tatil olup olmadığı da merak ediliyor. İşte detaylar...
27.07.2020 Gündem
Arefe günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arife günü tatil mi?
Arefe günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayram yaklaştıkça arefe günü aramaları da artıyor. Vatandaşlar arefe günü ve bayramın hangi güne denk geldiğini sorguluyor. Öte yandan arefe gününün tatil olup olmadığı da merak konusu...
23.07.2020 Gündem
Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dualar ve sureler okunur?
Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dualar ve sureler okunur? Mübarek Ramazan ayı içerisinde son günlerin içerisinde yer alıyoruz. Yarın Ramazan Bayramının müjdeleyicisi olan Arefe günü eda edilecek. Arefe gününü gündüz oruçlu geçirecek olan binlerce müslüman arefe gününde okunacak dular nelerdir sorularına yanıt aramaya başladı. Peki Arefe gününde nasıl dua edilmelidir, hangi dualar okunur, İhlas suresi okumanın fazileti nedir?
17.02.2022 Ramazan
Cuma günü hangi dualar - sureler okunur? Cuma gününde hangi duaları okumak büyük sevaptır?
Cuma günü hangi dualar - sureler okunur? Cuma gününde hangi duaları okumak büyük sevaptır? İslam alemine göre mübarek günler arasında yer alan Cuma günü için hazırlıklar başladı. Cuma gününde bol bol dua okumak isteyen Müslümanlar, Cuma gününde hangi dualar okunur sorusuna cevap arıyor. Dini görevlerini bu anlamlı günde yerine getirmek isteyenler, Cuma gününde hangi duaları okumak büyük sevaptır? arayışına geçti. Bol bol dua ederek, af dilemek isteyenler Cuma duaları nelerdir? sorusunu araştırıyor. Peki Cuma günü hangi dualar okunur? Cuma gününde hangi duaları okumak sevaptır? Cuma sureleri hangileri? Cuma duası nedir? İşte Cuma duaları haberimizde...
31.01.2020 Gündem