İSTİKLAL MARŞI... İstiklal Marşı Sözleri, Okunuşu, Kabulü ve Notaları Nedir?
İSTİKLAL MARŞI... İstiklal Marşı Sözleri, Okunuşu, Kabulü ve Notaları Nedir? Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletinin bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmıştır. Bestesi Osman Zeki Üngör'e aittir. İstiklal Marşı toplamda 10 kıtadır. Özel günler ve törenlerde İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtası okunur. Sözleri ve okunuşu açısından Türk milletinin ruhunun derinliklerine işleyen İstiklal Marşı milli marş yarışması sonucunda kabul edilmiştir. İstiklal Marşı kaç kıta? İstiklal Marşı 10 kıtası sözleri, kabulü, notaları ve okunuşu ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.09.2023 Gündem
Mehmet Akif Ersoy hayatı | Mehmet Akif Ersoy kimdir, mezarı nerede? İşte tarihimizdeki değeri...
Mehmet Akif Ersoy hayatı | Mehmet Akif Ersoy kimdir, mezarı nerede? İşte tarihimizdeki değeri... Bugün İstiklal Marşı kabulünün 100. yılı...Milli marşımız olan İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'dur. 20 Aralık 1873'de doğan ve 27 Aralık 19362da vefat eden Mehmet Akif Ersoy, bugün İstiklal Marşı kabulünün yıl dönümü olması nedeniyle gündeme geldi. Peki Mehmet Akif Ersoy kimdir, mezarı nerede? Mehmet Akif Ersoy'un tarihimizdeki değeri nedir? İşte vatandaşlar tarafından büyük merak konusu olan Mehmet Akif Ersoy hayatı...
12.03.2021 Gündem
2019'da Google'da neleri aradık?
2019'da Google'da neleri aradık? Her yıl olduğu gibi Google bu sene de en çok arananların listesini yayınladı. Yılın Arama Trendleri 2019'da beş farklı kategoride açıklandı. Listelerinin ilk sıralarında Genel kategoride “İstanbul Seçim Sonuçları”, “Geleceğe Nefes” ve “Deprem”; İsimler kategorisinde Emine Bulut, Yemek kategorisinde “Revani”, Diziler kategorisinde “Mucize Doktor”, Şarkılar kategorisindeyse Reynmen’den “Derdim Olsun” yer aldı.
19.12.2019 Teknoloji Haberleri
Türkiye Hakkında Bilgiler; Türkiye Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Türkiye Hakkında Bilgiler; Türkiye Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtasında toprakları bulunmaktadır. Toplamda 81 ilden oluşan ülke, 7 coğrafi bölgeden oluşuyor. Bu bölgelerin isimleri, Marmara, Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesidir. Türkiye hakkındaki bilgileri sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
ÖZEL | Vakıfbank'tan milli damga! Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka
ÖZEL | Vakıfbank'tan milli damga! Ferkan Merdan: Bizim gururumuz bir başka Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı ve Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ferkan Merdan milli takımın başarısına vurgu yaparken, “Bizim mutluluğumuz herkesten fazla. Çünkü 100’ün üzerinde sporcu altyapımızdan yetişip milli takım formasını giydi” dedi.
24.09.2023 Voleybol
İstiklal Marşı ile İlgili Kompozisyon: İstiklal Marşı’nın Önemini Anlatan Kısa Kompozisyon Örnekleri
İstiklal Marşı ile İlgili Kompozisyon: İstiklal Marşı’nın Önemini Anlatan Kısa Kompozisyon Örnekleri  Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı yurdumuzun milli marşıdır. Türkiye devleti ve milletinin bağımsızlığını simgeler. Toplamda 10 kıtadan oluşur. 1921’de kabul edilen İstiklal Marşı özel ve resmi günlerde okunur. Türk ordusuna armağan edilen İstiklal Marşı ile ilgili okullarda kompozisyon ödevleri verilir. İstiklal Marşı ile ilgili kompozisyonlar öğrencilerin bu yüzden araştırdığı konular arasında yer alır. İstiklal Marşı’nın önemini anlatan kısa kompozisyon örnekleri için “İstiklal Marşı ile İlgili Kompozisyon” içeriğimize göz atabilirsiniz.  
28.08.2023 Eğitim
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Cevapları 2022-2023 Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenciler yoğun bir ders dönemine girdi. Eğitim öğretim hayatının önemli derslerinden birisi de Türkçe’dir. Türkçe kitaplarında birbirinden farklı konular ve etkinlikler yer almaktadır. 7. sınıf öğrencilerinin kendilerini geliştirmesi için bu etkinlikler genellikle ev ödevi olarak verilir. Kitaplardaki etkinlikler ve örnekler MEB kararı ile yıldan yıla farklılık göstermektedir. Öğrencinin dilsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan 7. sınıf Türkçe ders kitabı MEB ve Özgün Yayınları olarak ikiye ayrılıyor. 7. sınıf Türkçe ders kitabı Özgün Yayınları cevapları için “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 2022-2023” içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.12.2022 Eğitim
Bakan Ersoy ‘O Günün Hikayesi’ filminin galasına katıldı
Bakan Ersoy ‘O Günün Hikayesi’ filminin galasına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘O Günün Hikayesi’ filminin galasına katıldı. Galada konuşan Bakan Ersoy, “Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılırken o tarihi dönemeçte büyük hizmetlerde bulunmuş ve geride nesilden nesle aktarılacak bir miras bırakmıştır” dedi.
12.01.2022 Kültür Sanat
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'deki tarihi törende konuştu: Bizden kimse beklemesin!
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'deki tarihi törende konuştu: Bizden kimse beklemesin! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkının kanıyla, canıyla, şehitlerinin fedakarlığıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyorlar. 10 yıllardır değişmeyen, kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu nobran tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık bundan sonra geriye dönüş beklemesin." dedi.
20.07.2021 Siyaset
Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara döviz ve altın çağrısı! 30 Haziran'a kadar...
Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara döviz ve altın çağrısı! 30 Haziran'a kadar... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. Vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, 'Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını yansıtmıyor. Vatandaşlarımızın evlerindeki döviz ve altını çeşitli finansla araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. İş insanlarımıza da, 30 Haziran'a kadar devam eden varlık barışından yararlanarak, yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum.' dedi.
24.03.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunuyor. Dolar rezervi tartışmalarına değinen Erdoğan, "Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası'nın rezervinde..." ifadelerini kullandı.
10.03.2021 Haberler
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş döviz rezervi açıklaması
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş döviz rezervi açıklaması Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Dolar rezervi tartışmalarına değinen Erdoğan, "Kaybolan bir şey yok! Hepsi Merkez Bankası'nın rezervinde..." ifadelerini kullandı. Koronavirüs salgınındaki son durum hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Önümüzdeki hafta kabine toplantısında haritayı güncelleyeceğiz." dedi.
10.03.2021 Siyaset
İstiklal marşı şiiri - Mehmet Akif Ersoy
İstiklal marşı şiiri - Mehmet Akif Ersoy Okullarda da sık sık okutulan İstiklal Marşı, Türklerin adeta özüdür. İstiklal Marşı'nı okumak, dinlemek veya ezberlemek isteyenler için 10 kıta sözlerini haberimize yazdık.İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından Anadolu'da Milli Mücadele devam ederken yazılmıştır. 12 Mart 1921 yılında TBMM tarafından marş olarak kabul edilmiştir. İşte İstiklal marşının sözleri
3.11.2023 Şiirler
Son dakika | Sporda 2020 yılı böyle geçti!
Son dakika | Sporda 2020 yılı böyle geçti! 2020 yılını uğurlamaya hazırlanıyoruz. Kovid-19 sporu da sekteye uğrattı. ABD'li efsane basketbolcu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna, California'daki helikopter kazasında hayatını kaybetti. Futbol efsanesi Diego Armando Maradona da hayata gözlerini yumdu. İşte sporda 2020'nin olayları...
15.12.2020 Skorer
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Oruç Reis açıklaması: Saldırırsanız bedelini ödersiniz dedik
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Oruç Reis açıklaması: Saldırırsanız bedelini ödersiniz dedik Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamasında yaptığı açıklamada, "Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar." ifadelerini kullandı. Erdoğan AK Parti'nin kuruluşundan bahsederken, "AK Parti sadece milletimize yaslanan bir partidir. Bu yüzden bütün çabalarımızın semeresi, bütün başarılarımızın bereketi ülkemize ve milletimize aittir." şeklinde konuştu. Kadına yönelik şiddette 'sıfır tolerans' vurgusu yapan Erdoğan, "Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, 'sıfır tolerans' ilkesiyle sürdürüyoruz." dedi. Yerli otomobilin 2022 yılı sonunda banttan ineceğini açıklayan Erdoğan "Ülkemiz elektrikli araçlar konusunda dünyada lider ülkelerden biri haline gelecek" İfadelerini kullandı.
13.08.2020 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti: 'Kimse heveslenmesin'
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya ilan etti: 'Kimse heveslenmesin' Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gerek ülkemizin içinde, gerek dışında ister Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde, Libya'da, Azeri kardeşlerimize karşı Ermenistan'ın yaptığı saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.' ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planlanan 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93'ünün tamamlandığını da sözlerine ekledi.
21.07.2020 Siyaset
Hakan Hatipoğlu: Sayende 10 kıta İstiklal Marşı’nı...
Hakan Hatipoğlu: Sayende 10 kıta İstiklal Marşı’nı... Kim Milyoner Olmak İster’e dün akşam Arda Ayten damga vurdu.
7.10.2019 Cadde
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birkaç ay içerisinde üretir hale geleceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birkaç ay içerisinde üretir hale geleceğiz Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika başkanlarının kendisine kiralık bir İHA, SİHA dahi  vermediklerini anlatan Erdoğan, kötü komşunun ev sahibi yaptığını, şimdi  Türkiye'nin İHA'sını, SİHA'sını da ürettiğini, bunların daha ileri  seviyesindekilerin de birkaç ay içerisinde üretir hale gelineceğini kaydetti." dedi.
5.07.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birkaç ay içerisinde üretir hale geleceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birkaç ay içerisinde üretir hale geleceğiz Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika başkanlarının kendisine kiralık bir İHA, SİHA dahi  vermediklerini anlatan Erdoğan, kötü komşunun ev sahibi yaptığını, şimdi  Türkiye'nin İHA'sını, SİHA'sını da ürettiğini, bunların daha ileri  seviyesindekilerin de birkaç ay içerisinde üretir hale gelineceğini kaydetti." dedi.
5.07.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında anlayacakları dilden mesaj vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında anlayacakları dilden mesaj vereceğiz Özel Harekat Başkanlığı'ndaki törende önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz" dedi.
10.04.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında anlayacakları dilden mesaj vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çok yakında anlayacakları dilden mesaj vereceğiz Özel Harekat Başkanlığı'ndaki törende önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacakları dilden yeni mesajlar vereceğiz" dedi.
10.04.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Sen önce kendini sorgula
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Sen önce kendini sorgula Kocaeli'de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi: "Yeni Zelanda'da bir alçak cuma namazına giden 50 kardeşimizi şehit ediyor, CHP Genel Başkanı çıkıyor Müslümanlara kendilerini sorgulama tavsiyesinde bulunuyor. Sen önce kendini sorgula kendini." "DEAŞ'ından PKK'sına Neonazi'sinden FETÖ'süne kadar ülkemizi hedef alan şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmanızı istiyorum."
19.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bağlayıcılığı yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bağlayıcılığı yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Samsun Buluşması'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlementosu hangi kararı alırsa alsın hiçbir bağlayıcılığı yok" ifadelerini kullandı.
16.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bağlayıcılığı yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bağlayıcılığı yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Samsun Buluşması'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlementosu hangi kararı alırsa alsın hiçbir bağlayıcılığı yok" ifadelerini kullandı.
16.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye: Bir dershaneyi yönetemeyen bu ülkeyi yönetebilir mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye: Bir dershaneyi yönetemeyen bu ülkeyi yönetebilir mi? Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Muharrem dershane çalıştırmış. Öğretmenlerin sigortalarını ödememiş. Başörtüsünün yasaklanması için AYM'ye imza verenlerden bunlar. Yıkmaktan başka hiçbir vizyonu olmayan yıkım ekibinden hiçbir şey olmaz.  Bir dershaneyi yönetemeyen bu ülkeyi yönetebilir mi?" dedi.
19.06.2018 Siyaset