İt Dalaşı

İt Dalaşı

Son dakika it dalaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan it dalaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan it dalaşı haber sayfamızda...

İt Dalaşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 212 it dalaşı haberi bulunmuştur.
Savaşan İHA Yarışması için başvurular başladı
Savaşan İHA Yarışması için başvurular başladı TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen Savaşan İHA Yarışması için başvurular başladı. Katılım için son başvuru tarihi 20 Şubat.
8.01.2024 Teknoloji
Milli muharip uçak "KAAN"a geri sayım! Türkiye bu uçağı bekliyor! Radar göremeyecek, tam isabet vuracak
Milli muharip uçak "KAAN"a geri sayım! Türkiye bu uçağı bekliyor! Radar göremeyecek, tam isabet vuracak Herkes bu uçağı konuşuyor, herkes merakla bekliyor! TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil o sürpriz açıklamayı CNN TÜRK'te yapmıştı. O açıklama dünya medyasında da büyük yankı uyandırdı. Çünkü beklenenden çok çok geriye çekilmişti tarih. F-16'ların yerini alacak olan milli savaş uçak KAAN 27 Aralık'ta uçacak. İşte merak edilen tüm detaylar...
16.12.2023 Gündem
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre!
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre! Güney Çin Denizi semalarında uçan B-52 stratejik bombardıman jetine yaklaşan Çinli pilotun manevraları yayınlandı, dünyayı şoka uğratan restleşme tam da Çin Dışişleri Bakanı'nın Washington ziyareti öncesine rastladı.
27.10.2023 Haberler
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre!
ABD ve Çin jetleri kapıştı, felakete üç metre! Güney Çin Denizi semalarında uçan B-52 stratejik bombardıman jetine yaklaşan Çinli pilotun manevraları yayınlandı, dünyayı şoka uğratan restleşme tam da Çin Dışişleri Bakanı'nın Washington ziyareti öncesine rastladı.
27.10.2023 Dünya
İngiliz pilota Rus baskını! 'Onları gözden kaybediyorum'
İngiliz pilota Rus baskını! 'Onları gözden kaybediyorum' İngiliz devlet medyası, 3 Rus jeti ile karşı karşıya kalan İngiliz pilotun görüntülerini yayınladı. Söz konusu gelişmede pilotun tepkilerine de yer verildi.
22.08.2023 Dünya
Skandal 3+1 formülü: Türkiye yok!
Skandal 3+1 formülü: Türkiye yok! Sık sık Türkiye karşıtı sözlerle gündeme gelen ABD'li Senatör Menendez, bu sefer hem F-16 konusu hem de Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayarak Yunan basınında ilk haber oldu.
29.07.2023 Dünya
1000 tanesine 7.5 milyar dolar! Türk SİHA'ları savaşları değiştirdi, ABD geri kalmadı
1000 tanesine 7.5 milyar dolar! Türk SİHA'ları savaşları değiştirdi, ABD geri kalmadı Türk SİHA'larının özellikle Ukrayna'da yaptığı başarılı operasyonlar sonrası İngiliz basını ABD'nin yaptığı son hamleyi yazdı.
5.07.2023 Dünya
Dikkat çeken ‘Tayfun’ değerlendirmesi: Vuruş hassasiyeti dünyada yok
Dikkat çeken ‘Tayfun’ değerlendirmesi: Vuruş hassasiyeti dünyada yok Son dönemde Türkiye’nin yerli savunma sanayii projeleri göz kamaştırıyor. Yerli eğitim uçağı Hürjet, balistük füze Tayfun ve Kaan gibi önemli projeleri Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer, CNN Türk’te değerlendirdi. Güçlüer’in ‘Tayfun’ değerlendirmesi dikkat çekti.
11.06.2023 Haberler
Hürjet, Kaan, Tayfun! Canlı yayında dikkat çeken değerlendirme: Vuruş hassasiyeti dünyada yok
Hürjet, Kaan, Tayfun! Canlı yayında dikkat çeken değerlendirme: Vuruş hassasiyeti dünyada yok Son dönemde Türkiye’nin yerli savunma sanayii projeleri göz kamaştırıyor. Yerli eğitim uçağı Hürjet, balistik füze Tayfun ve 5. nesil uçak Kaan gibi önemli projeleri Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer, CNN Türk’te değerlendirdi. Güçlüer’in ‘Tayfun’ değerlendirmesi dikkat çekti.
11.06.2023 Ekonomi
Belarus’a nükleer transfer başladı!
Belarus’a nükleer transfer başladı! Rusya, daha önce açıkladığı gibi, Belarus’a nükleer silah transferine başladı. Bu adımın küresel gerilimi daha da artırmasından endişe ediliyor.
27.05.2023 Dünya
Milyonlarca doları böyle saf dışı bıraktı! Ukrayna'da drone'lu it dalaşı
Milyonlarca doları böyle saf dışı bıraktı! Ukrayna'da drone'lu it dalaşı Ukrayna'da devam eden savaşın en büyük aktörlerinden birisi de kolay şekilde tedarik edilebilen ticari drone'lar. Oldukça basit bir idare sistemine sahip bu sistemler savaşta ciddi kayıplar verilmesine sebep olurken, gelecekte muharebe sahalarının nasıl şekilleneceğine dair de önemli bir ipucu veriyor.
26.05.2023 Dünya
ABD-Rusya gerilmi Suriye'ye sıçradı! Görüntüler yayınlandı
ABD-Rusya gerilmi Suriye'ye sıçradı! Görüntüler yayınlandı 18 ve 2 Nisan tarihli iki video paylaşan Washington, Moskova'nın Suriye'de uluslararası yankı uyandıracak bir olay yaratma peşinde koştuğunu belirtiyor.
29.04.2023 Dünya
MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil, CNN Türk'te açıkladı
MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil, CNN Türk'te açıkladı Milli Muharip Uçak beklenenden önce tamamlandı. Uçuşun 2025'te planlandığını ama öne çekildiğini duyuran Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e yaptığı açıklamada, 'Milli Muharip Uçak 2023'ün sonlarında uçacak' dedi.
9.01.2023 Haberler
Son dakika... MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil, CNN Türk'te açıkladı
Son dakika... MMU'da ilk uçuş öne çekildi! Temel Kotil, CNN Türk'te açıkladı Milli Muharip Uçak beklenenden önce tamamlandı. İlk uçuşunun 2025'te planlandığı açıklanan MMU için tarih güncellendi. Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, CNN Türk'ten Fulya Öztürk'e özel açıklamalarda bulundu.
9.01.2023 Gündem
Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak
Erdoğan'dan muhalefete 'helalleşme' tepkisi: Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tek parti faşizminden başlayarak 27 Mayıs’tan 28 Şubat’a kadar toplum hafızamızda derin yaralar açan acıları iyileştirmenin çabasında olduk. Eski Türkiye’nin inkarcı, dışlayıcı, kısıtlayıcı o nobran yaklaşımını tüm izleriyle ortadan kaldırmak için çalıştık” ifadelerini kullandı.
19.12.2022 Gündem
Tayfun'a karşı 'fırtına'! Yunanistan hayal gördü
Tayfun'a karşı 'fırtına'! Yunanistan hayal gördü Yunan televizyonunda ABD'nin Atina Büyükelçisi'ne 'Türkiye Yunanistan'a saldırırsa Washington ne yapacak?' diye soruldu. Türkiye'nin Tayfun'dan sonraki balistik füzesinin menzilini aktaran medya, Tayfun'a karşı sahaya sürülen silahı yazdı.
7.11.2022 Dünya
Yunanistan'ın tacizlerine sert tepki: Tehlikeli sonuçları olabilir
Yunanistan'ın tacizlerine sert tepki: Tehlikeli sonuçları olabilir AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik TFF binasına yapılan saldırıya ilişkin olarak, "Sayın Büyükekşi ile görüştüm. Olay daha yeni gerçekleşmiş ve emniyetimizce bütün yönleri ile araştırılıyor." ifadelerini kullandı. Yunanistan'ın tacizlerine tepki gösteren Çelik, "Uçaklarımıza Girit Adasında konuşlandırılmış S-300’ler vasıtasıyla radar kitlemesi yapılması NATO standartlarına göre düşmanca bir hareket olarak tanımlanır. Uçaklarımıza radar kitlemesi yapılması NATO literatüründe düşmanca yaklaşımdır. Tehlikeli sonuçları olabilir' ifadelerini kullandı.
1.09.2022 Siyaset
Ticari gemilerle zafere yolculuk
Ticari gemilerle zafere yolculuk Kıbrıs Barış Harekâtı ve Kıbrıs zaferinde 15 ticari gemi büyük rol oynadı. 4 gemi yakıt taşırken, 7 gemi sahte konvoyla hedef şaşırttı. 4 gemi de asker ve sivillere yardım götürdü.
20.07.2022 Gündem
Rus pilotlar giymeden havalanıyor! 'İki sebebi olabilir'
Rus pilotlar giymeden havalanıyor! 'İki sebebi olabilir' Rusya-Ukrayna savaşında gökyüzünde yaşananlar çatışmaların ilk gününden bu yana dikkat çekiyor. Havacılık tarihi boyunca pek çok ilke imza atan Rus Hava Kuvvetleri'nin, son aylardaki başarısızlığının temelinde ise eğitim ve disiplin eksikliğinin yattığı belirtiliyor. Öyle ki Rus pilotların 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana standart pilot teçhizatı olan 'G-Suit'i bile giymediği ortaya çıktı.
26.05.2022 Dünya
'Gri Kurt'un ölümünde kafaları karıştıran iddia! Fotoğraf yağıyor
'Gri Kurt'un ölümünde kafaları karıştıran iddia! Fotoğraf yağıyor Rus ordusu günlerdir Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ele geçirmeye çalışıyor. Kiev karadan Ukrayna ordusu ve gönüllü direnişçiler tarafından korunurken, gökyüzünde de çetin bir savaş sürüyor. Tecrübeli savaş pilotu Albay Oleksandr Oksançenko'nun da bu hava savaşında hayatını kaybettiği belirtiliyor. Peki, 'Gri Kurt' lakaplı pilotun uçağı Rusya’ya ait S-400'ler tarafından mı vuruldu? Savunma ve güvenlik araştırmacısı Arda Mevlütoğlu, "Teorik olarak mümkün" diyerek önemli bir detaya dikkat çekti.
4.03.2022 Dünya
Japonya Rusya'yı şiddetle protesto etti
Japonya Rusya'yı şiddetle protesto etti Japonya hava sahasını ihlal eden Rus uçağı nedeniyle hükümetin, Rusya'yı şiddetle protesto ettiği bildirildi.
14.09.2021 Dünya
Selçuk Bayraktar: "Bugüne kadar bu ödülü kazanan takım olmadı"
Selçuk Bayraktar: "Bugüne kadar bu ödülü kazanan takım olmadı" TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bursa’da düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’na katıldı, takımları ziyaret etti. Takımların projeleri hakkında bilgi alan Bayraktar, “Bizim için en önemli yarışmalardan biri. Hava sert rüzgarlı olmasına rağmen yarışacak takımlarımız var. Bu yıl büyük ödüle yaklaşan takımlar var” dedi.
7.09.2021 Haberler
Selçuk Bayraktar: Bugüne kadar bu ödülü kazanan takım olmadı
Selçuk Bayraktar: Bugüne kadar bu ödülü kazanan takım olmadı TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bursa’da düzenlenen Savaşan İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması’na katıldı, takımları ziyaret etti. Takımların projeleri hakkında bilgi alan Bayraktar, “Bizim için en önemli yarışmalardan biri. Hava sert rüzgarlı olmasına rağmen yarışacak takımlarımız var. Bu yıl büyük ödüle yaklaşan takımlar var” dedi.
7.09.2021 Ekonomi
Son Dakika: Türk gemisine Ege'de tacize flaş yorum: Yunanistan tek başına bunun kararını veremez
Son Dakika: Türk gemisine Ege'de tacize flaş yorum: Yunanistan tek başına bunun kararını veremez Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait 4 F-16'nın, Kuzey Ege'nin uluslararası sularında bilimsel ve teknik araştırmalar yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etmesine ilişkin Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz flaş açıklamalarda bulundu. Gelen son dakika haberine göre; tacizin planlı bir kışkırtmanın olduğunu belirten Gürdeniz, 'Yunanistan tek başına bunun kararını veremez. Bu kararın ardında mutlaka Atlantik güçlerin olduğunu söyleyebiliriz' dedi. Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk ve Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş da Yunan tacizine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları...
23.02.2021 Gündem
Mucize kurtuluş
Mucize kurtuluş İngiltere’de Birinci Dünya Savaşı’ndan kalma uçaklarla ilgili gösteri sırasında bir uçak yere çakıldı, pilot şans eseri kurtuldu
4.09.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

İt Dalaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.