İthib

İthib

Son dakika İTHİB haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İTHİB gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İTHİB haber sayfamızda...

İthib

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 193 ithib haberi bulunmuştur.
‘Sürdürülebilir ve katma değerli üretim önemli’
‘Sürdürülebilir ve katma değerli üretim önemli’ Ticaret Bakanlığı himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen, Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.
29.12.2023 Ekonomi
Üretimin %70’i yeniden devrede
Üretimin %70’i yeniden devrede Deprem felaketinin ardından tekstil sektörünün yaralarını sarmak için yoğun bir gayretle çalışıldığını ifade eden İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, İTHİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş ve Hatay’da incelemelerde bulundu.
26.06.2023 Ekonomi
‘Mesleki eğitimde sektör iş birliği şart’
‘Mesleki eğitimde sektör iş birliği şart’ Sanayicilerin ara eleman sorunu devam ediyor. Ara eleman sorununu aşmak isteyen sektörler, bu yönde pek çok çalışmaya imza atarken mesleki eğitimde sektör iş birliğinin önemine vurgu yapılıyor.
9.06.2023 Ekonomi
Tekstilciler sıfır atığa odaklandı
Tekstilciler sıfır atığa odaklandı İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Hollanda’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Circular Textile Days (Döngüsel Tekstil Günleri) etkinliğine katıldı.
7.06.2023 Ekonomi
Tekstil sektörü Küba ve Dominik çıkarmasında
Tekstil sektörü Küba ve Dominik çıkarmasında Türk tekstil sektörü, hedef ülkeler stratejileri kapsamında Küba ve Dominik Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi.
20.05.2023 Ekonomi
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’ DataExpert ve Milliyet Executive iş birliğinde BMI organizasyonuyla CFO Summit 2023 düzenlendi. Finans liderlerinin bir araya geldiği zirvede, belirsizliklere karşı dayanıklı olmak gerektiğinin altı çizildi.
9.04.2023 Milliyet Executive
Dünya markalarından ‘iş birliğine’ devam mesajı
Dünya markalarından ‘iş birliğine’ devam mesajı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) ev sahipliğinde Türkiye’den yıllık toplam 10 milyar dolarlık hazır giyim alımı yapan uluslararası markaların alım ofisi temsilcileri ile bir ay içinde düzenlenen ikinci toplantıda Türkiye’nin siparişleri karşılamasında ve yeni iş birliklerine imza atılmasının önünde engel bulunmadığı vurgulandı.
29.03.2023 Ekonomi
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’
‘Belirsizliklere karşı dayanıklı olmak şart’ DataExpert ve Milliyet Executive iş birliğinde BMI organizasyonuyla CFO Summit 2023 düzenlendi. Finans liderlerinin bir araya geldiği zirvede, yaşanan belirsizliklere karşı dayanıklı olmak gerektiğinin altı çizildi.
23.03.2023 Ekonomi
Tekstilde üretim kademeli artacak
Tekstilde üretim kademeli artacak Tekstil üreticileri, depremden etkilenen bölgede üretimin kademeli bir şekilde artacağını belirtirken, iş gücü için teşvik talep ediyor.
16.03.2023 Ekonomi
İlçe bazlı teşvik talep ediliyor
İlçe bazlı teşvik talep ediliyor 6 Şubat’taki depremlerin ardından büyük yıkım yaşanan Kahramanmaraş’ta iş dünyasının gündemi ilçe bazlı teşvikler ve çek… Sanayi ve ticaret alanlarının zarar gördüğü belirtilirken, yeniden üretime geçmek için destek bekleniyor.
16.03.2023 Ekonomi
Türk tekstil sektöründen New York’ta ihracat atağı
Türk tekstil sektöründen New York’ta ihracat atağı ABD New York’ta İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘I of the World’ etkinliğinde Türk tekstil sektörü ile ABD’nin önde gelen hazır giyim üreticileri, tasarımcıları ve tekstil distribütörleri bir araya geldi.
22.01.2023 Ekonomi
İhracatçılar rotayı çizdi
İhracatçılar rotayı çizdi 2022 yılında yapılan ihracat 254.2 milyar doları aştı. Her sektörde ihracat artışları yaşandı. İhracatçılar Cumhuriyetin 100. yılına ise daha güçlü planlamalarla giriş yaptı. ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’ öncelikli hedef olacak.
6.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati İTHİB üyeleri ile görüştü
Bakan Nebati İTHİB üyeleri ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) üyeleri ile bir araya geldi.
24.12.2022 Gündem
Vegan deri ödül getirdi
Vegan deri ödül getirdi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden öğretim görevlileri Melis Baloğlu ile Elif Tekcan, zeytin posasından ürettikleri vegan deriyle İstanbul’da Türkiye birincisi oldu.
7.12.2022 Ege
Sürdürülebilirlikte ortak yol haritası oluşturulmalı
Sürdürülebilirlikte ortak yol haritası oluşturulmalı İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) stratejik ortaklığında ve Orbit Consulting ve Kipaş Textiles iş birliğinde bu yıl üçüncü kez Sustainability Talks düzenlendi.
3.11.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5'inci tekstil üretici ve ihracatçısı konumuna yükseldik
Bakan Varank: Dünyanın en büyük 5'inci tekstil üretici ve ihracatçısı konumuna yükseldik Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Dünyanın en büyük 5. tekstil üretici ve ihracatçısı konumuna yükseldik. Biz bunu çok daha ileri taşıyabilecek kabiliyete sahibiz. En kısa sürede biz dünya liderliğine oynayabileceğiz" dedi.
6.10.2022 Ekonomi
Katma değerli ihracat artacak
Katma değerli ihracat artacak İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından tekstil sektöründe katma değerli ihracata katkı sunmak amacıyla düzenlenecek olan ‘Futuretex İstanbul’ yarışmasının ikinci jüri değerlendirmesi gerçekleştirildi.
26.08.2022 Ekonomi
Yeşil dönüşümde ‘tekstil’ avantajı
Yeşil dönüşümde ‘tekstil’ avantajı Tekstil sektöründe yeşil dönüşüm çalışmaları sürüyor. Yüzde 95’i geri dönüştürülebilir materyallerden oluşan sektörün yeşil dönüşüm konusunda avantajlı olduğu belirtiliyor.
19.07.2022 Ekonomi
Paris’teki fuara Türk çıkarması!
Paris’teki fuara Türk çıkarması! Paris’te 5-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision’a Türk üreticiler adeta çıkarma yaptı.
13.07.2022 Ekonomi
Ev tekstilinde güç birliği
Ev tekstilinde güç birliği Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük buluşmaları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı.
19.05.2022 Ekonomi
Kumaş tasarımcıları için yarışma daveti
Kumaş tasarımcıları için yarışma daveti İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) İTHİB tarafından 15 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması bu yıl ilk defa ‘Futuretex İstanbul’ markası altında “FutureBase International” ve ‘FutureTech’ olarak iki ayrı yarışma gerçekleştirilecek.
31.03.2022 Kobi
İhracat hedefine fuar desteği
İhracat hedefine fuar desteği HOMETEX Fuarı, 17 Mayıs’ta 26’ncı kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 21 Mayıs’a kadar sürecek fuara, ulusal ve uluslararası 600 firma katılacak. Fuarın, ev tekstilinde 2022 için hedeflenen ihracat rakamına yüzde 25-30 oranında katkı vermesi bekleniyor.
31.03.2022 Ekonomi
Geleceğin tasarımcıları yarışacak
Geleceğin tasarımcıları yarışacak İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 15 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması, bu yıldan itibaren ‘Futuretex İstanbul’ adı altında devam edecek.
28.03.2022 Cadde
‘İhracata 1 milyar $ katkı’ fuarı
‘İhracata 1 milyar $ katkı’ fuarı İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) İstanbul Ticaret Odası (İTO) iş birliği ile küresel alıcılarla sektörü buluşturan Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı.
17.03.2022 Ekonomi
Geleceğin tasarımcıları Futuretex İstanbul’da yarışacak
Geleceğin tasarımcıları Futuretex İstanbul’da yarışacak İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından 15 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması, bu yıldan itibaren ‘Futuretex İstanbul’ adı altında devam edecek. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Türk tekstil sektörünün dünya liginde ilk üçe çıkması için tasarımın ve yenilikçi fikirlerin üretileceği bu yarışma büyük önem taşıyor. Onların yeteneklerini, heyecanını, cesaretini ve yaratıcılığını öne çıkarırken tüm paydaşlarımız için yarattığımız katma değeri artıracak ve dünyadaki güçlü konumumuzu pekiştireceğiz’’ dedi.
25.03.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

İthib ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.