İyot

İyot

Son dakika iyot haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan iyot gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan iyot haber sayfamızda...

İyot

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 677 iyot haberi bulunmuştur.
Neden iyota ihtiyaç duyarız? İçeriğinde bolca iyot olan yiyecekler ifşa oldu
Neden iyota ihtiyaç duyarız? İçeriğinde bolca iyot olan yiyecekler ifşa oldu İyotun genel sağlığınızda önemli bir rolü vardır ve iyot oranı yüksek gıdaların çoğu, sağlık açısından birçok başka fayda da sunar. Peki hangi besinler iyot içerir? İyot eksikliği ve fazlılığı vücutta hangi sorunlara neden olur?
15.01.2024 Genel Sağlık
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı'
Kanlı öksürük hayatını kurtardı! 'Türkiye'de görülme sıklığı yüzde 200 arttı' Nefes alamıyor, hatta yutkunamıyordu. Aylarca süren öksürük nöbetlerinin sonunda ağzından kan geldi ve soluğu doktorda aldı. İlk yapılan testlerde her şey oldukça normaldi, ta ki tomografi çekilene kadar... Öksürük sayesinde kansere yakalandığını öğrenen kadının başına gelenler aslında herkes için alarm niteliğinde.
6.12.2023 Genel Sağlık
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası
Depresyon ve enerji düşüklüğüyle kendini gösteriyor! İyotun 6 faydası İyot, tiroid bezinin büyüme, beyin gelişimi ve enerji metabolizmasının hızından sorumlu tiroid hormonlarını üretebilmesi için gerekli bir mineral. İyotun vücutta eksik olması ise tiroid hormonu seviyelerinin düşmesine neden olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
14.10.2023 Genel Sağlık
Kemiklerde kırılma riski artıyor! Tuz tüketimini dengelemek için sebepleriniz var
Kemiklerde kırılma riski artıyor! Tuz tüketimini dengelemek için sebepleriniz var Tuzu en sağlıklı ve ideal miktarda tüketmek için onca farklı öneri var. Ancak kimsenin tuz tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını ele almaması kafaları karıştırıyor. Fazla tuzun kemikler üzerindeki olumsuz etkisinden uzak durmak ve az tuzun kalp ve damarı hastalıklarını tetiklememesi için neler yapmalısınız? Hepsi haberimizde.
8.10.2023 Genel Sağlık
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir?
Himalaya Tuzu Nedir, Nasıl Kullanılır? Himalaya Tuzu Faydaları Nelerdir? İnsan sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan tuzun çeşitleri vardır. Son günlerde adını duyduğumuz bu tuzlardan bir tanesi de himalaya tuzudur. Himalaya tuzunda yaklaşık 84 mineral bulunur. Himalaya tuzu iyot, sodyum, kalsiyum ve fosfor açısından çok güçlüdür. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen himalaya tuzu yüksek basınç altında kalarak kristalleşir. Himalaya tuzunun aşırı tüketiminin zararları olabilir. Bu yüzden kullanım miktarı iyi ayarlanmalıdır. Himalaya tuzu nedir, nasıl kullanılır? “Himalaya tuzu faydaları” içeriğimizden detaylı bilgi olabilirsiniz.
26.09.2023 Sağlık
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir?
Kelime Gezmece Cevapları 2023: Kelime Gezmece Tüm Seviyeler ve Cevapları Nelerdir? Kelime dağarcığını test eden Kelime Gezmece bir bulmaca oyunudur. Farklı şehirlerin isimlendirildiği bu oyunda zorlu seviyeleri ve bölümler bulunuyor. Toplam 47 bölümden oluşan oyun cep telefonlarından oynanabiliyor. Oyun seviyesi arttıkça cevaplarını bulmak da bir o kadar zor oluyor. Özellikle bazı bölümlerin cevaplarını bulmak oldukça zor. Kelimeleri bulmanın yanı sıra Kelime Gezmece cevapları ile kelime haznesi ve düşünme yeteneğinin gelişmesine yardımcı oluyor. Kelime Gezmece tüm seviyeler ve cevapları için “Kelime Gezmece Cevapları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır?
Periyodik Tablo ve Cetveli: Periyodik Sistemde Kaç Tane Element Vardır? Periyodik Tablo ve Sıralaması Nasıldır? Kimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit!
Nükleer atık suyu ekolojik tehdit! Japonya’nın, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif atık suyunu Pasifik Okyanusu’na boşaltmasıyla dünya ayağa kalktı. Uzmanlar, nükleer atık suyunun ekolojik tehdit oluşturacağını vurguluyor.
25.08.2023 Gündem
Okyanusa nükleer bomba mı atılıyor?
Okyanusa nükleer bomba mı atılıyor? Japonya, tüm itirazlara rağmen, 2011’deki depremde zarar gören Fukuşima nükleer santralinin radyoaktif atık suyunu yarından itibaren Pasifik Okyanusu’na bırakmaya başlıyor.
23.08.2023 Dünya
‘Genetiktir’ deyip geçmeyin… Saçlarınız beyazlıyorsa vücudunuz sinyal veriyor olabilir! Saç beyazlamasına bunlar neden oluyor
‘Genetiktir’ deyip geçmeyin… Saçlarınız beyazlıyorsa vücudunuz sinyal veriyor olabilir! Saç beyazlamasına bunlar neden oluyor Saçlar, insanların en değerli aksesuarıdır. Ancak kimi zaman beklenmedik zamanda beyazlayarak can sıkıcı görüntülere sebep olabilmektedir. Saçların olağan beyazlaması ileri yaşlarda normal kabul edilmektedir. Fakat erken beyazlayan saçlar kişinin yaşam kalitesiniz olumsuz etkilemektedir. Erken yaşta saçlarınız beyazladıysa sebepleri bunlar olabilir. Az bilinen sebepler hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
4.08.2023 Saç Bakımı
Tiroit nodülü 4 cm'den büyükse dikkat! Ameliyat mı yoksa ilaç mı gerekiyor?
Tiroit nodülü 4 cm'den büyükse dikkat! Ameliyat mı yoksa ilaç mı gerekiyor? Tiroit kanserinin kan tahlilleriyle değil ancak ultrasonLA ortaya çıkabileceğini belirten Endokrin Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Erhan Ayşan, “Nodül çapı artıkça kanser riski de artıyor. Burada kritik değer 4 cm" diyerek kanser uyarısında bulundu.
10.07.2023 Genel Sağlık
İSTANBUL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
İSTANBUL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HASTANEMİZ NÜKLEER TIP KLİNİĞİ İHTİYACI 4 KALEM RADYOFARMASÖTİK ÜRÜN ALIMI mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır...
15.06.2023 Resmi İlanlar
31 yaşındaki kadın botoks sonrası ölümden döndü! 5 gün yoğun bakımda kaldı
31 yaşındaki kadın botoks sonrası ölümden döndü! 5 gün yoğun bakımda kaldı Gaziantep’te yaşayan Y.L. isimli kadın, terlemeyi önlemek amacıyla yaptırdığı botoks nedeniyle az kalsın canından oluyordu. Botoks zehirlenmesi yaşayan ve yoğun bakımı alınan kadın, bulunan panzehirin enjekte edilmesi ile yeniden yaşama tutundu.
13.06.2023 Gündem
Tuza standart geliyor
Tuza standart geliyor Yemeklik tuz için hazırlanan yeni standarda göre tuz ambalajları, ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında kapatıldığı belli olacak şekilde olacak. Paketlerde tuzun iyot içeriği ve tavsiye edilen tüketim tarihi zorunlu olacak. Yemeklik tuzda; kilogram başına 0.1 miligrama kadar civa, 2 miligrama kadar kurşun, 0.5 miligrama kadar arsenik bulunabilecek.
1.04.2023 Ekonomi
Rus televizyonunda korkutan uyarı! 'Derhal sığınaklara koşun'
Rus televizyonunda korkutan uyarı! 'Derhal sığınaklara koşun' Rusya bu sabah Ukrayna'nın birçok şehrini füzelerle vurdu. Dünya yaşananlarla çalkalanırken, Rus televizyonlarında gündeme bomba gibi düşen bir olay yaşandı.
9.03.2023 Dünya
‘Tiroid kanserinde en etkili yöntem cerrahi’
‘Tiroid kanserinde en etkili yöntem cerrahi’ Batıgöz Sağlık Grubu Balçova- İzmir Şubesi Tanısal Radyoloji Uzmanı Dr. Aresh Soudmand tiroid bezi hastalıklarının genelde belirti vermediğini kaydetti, “Tiroid kanseri tedavisinin en etkili yöntemi cerrahidir” vurgusunu yaptı.
23.02.2023 Ege
Vegan sporcular anlatıyor: Kaslarımız erimedi,  aksine güçlendik
Vegan sporcular anlatıyor: Kaslarımız erimedi, aksine güçlendik Yaklaşan 1 Kasım Dünya Vegan Günü vesilesiyle Türkiye’den farklı branşlarda profesyonel sporculara, veganlığa geçiş motivasyonlarını, bitkisel temelli beslenmenin sportif performanslarına etkisini, menülerinin vazgeçilmezlerini sorduk.
30.10.2022 Pazar
Beyaz Kuğu ve Ayı ortaya çıktı! Nükleer telaş
Beyaz Kuğu ve Ayı ortaya çıktı! Nükleer telaş Ünlü Amerikan B-52 bombardıman uçaklarının havalanmasına saatler kala, sınırın dibinde görünen Rus nükleer jetleri dünyayı şoka sürükledi. Olenya'da 11 stratejik bombardıman uçağı var.
17.10.2022 Dünya
İyotun sağlığımızdaki rolü
İyotun sağlığımızdaki rolü İyot eksikliği, günümüzde sıkça karşılaştığımız ve merak edilen bir konu. “Biz iyodu tuzlardan alıyoruz” dediğinizi duyar gibiyim.
14.10.2022 Cadde
Beyaz Saray: Üretim kesintisi Rusya'nın gelirlerini artıracak
Beyaz Saray: Üretim kesintisi Rusya'nın gelirlerini artıracak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, OPEC+ ülkelerinin petrol üretimini azaltma kararını eleştirerek, “Üretim kesintisi Ukrayna'yı işgal eden Rusya'nın gelirlerini artıracak ve yaptırımların etkinliğini azaltacak" dedi.
13.10.2022 Dünya
Nükleer korku! İyot tablet stokları tükendi
Nükleer korku! İyot tablet stokları tükendi Dünya Rusya-Ukrayna savaşındaki nedeniyle ortaya çıkabilecek olası bir nükleer kazaya karşı alarmda. Olası bir kazaya karşı önlem almak isteyen Finlandiyalılar eczanelere akın etti.
13.10.2022 Dünya
Cam tavanımızı kendimiz kıralım
Cam tavanımızı kendimiz kıralım İş dünyasında kadınlara cesaret tavsiyesinde bulunan Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, “Önce kendimiz cam tavanlarımızı kıralım” diyor.
7.10.2022 Milliyet Executive
İz Element Nedir, Ne İşe Yarar? İz Element Örnekleri Nelerdir?
İz Element Nedir, Ne İşe Yarar? İz Element Örnekleri Nelerdir? İz elementi toprak içerisinde bulunan ve bitkilerin sağlıklı büyümesini sağlayan elementler grubunun bir parçasıdır. İz elementleri toprak içerisinde olması sebebiyle bitkilere protein sağlamaktadır. İşte, tüm detaylar.
6.09.2022 Eğitim
Ukrayna'da radyasyon önlemi! 5 milyondan fazla gönderildi
Ukrayna'da radyasyon önlemi! 5 milyondan fazla gönderildi Avrupa Birliği (AB), Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmaların ardından "önleyici bir güvenlik önlemi" olarak Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı 5 milyondan fazla anti-radyasyon tableti gönderileceğini açıkladı. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi ve beraberindeki heyetle Zaporijya Nükleer Santrali'nde yaşanan gelişmeleri ele aldı.
30.08.2022 Dünya
Guatr Nasıl Geçer? Guatr Ameliyatsız Tedavi Edilir Mi?
Guatr Nasıl Geçer? Guatr Ameliyatsız Tedavi Edilir Mi? İnsanların yaşadığı ciddi sağlık problemi vardır. Özellikle guatr hastaları çok zor süreçler geçirebiliyor. Guatr hastalığını merak edenler araştırma yaparak hastalığı daha iyi öğrenmek istiyor. Guatr hastalığının nasıl tedavi edildiği de kişilerin ilgi gösterdiği bir konu. Guatr nasıl geçer? Guatr ameliyatsız tedavi edilir mi? Guatr hastalığının tedavi yöntemleri hakkında detayları derledik.
10.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İyot ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.