'Beni görenler işi bırakıyordu'
'Beni görenler işi bırakıyordu' İzmir'in Torbalı ilçesinde çalıştığı kurşun fabrikasında kurşun zehirlenmesi sonucu bacaklarını kullanamaz hale gelip, koltuk değnekleriyle yaşamak zorunda kalan işçi Suat Akbal, hukuk mücadelesi başlattı. Sorumlular hakkında açtığı dava yaklaşık 2 yıldır süren Akbal, "Beni bu halde görenler işi bırakıyordu" dedi.
14.10.2020 Gündem
İzmir'in Çernobil'inde bilirkişi raporu hazır
İzmir'in Çernobil'inde bilirkişi raporu hazır İzmir’in Gaziemir ilçesinde yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle risk oluşturan eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişi, raporunda ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin hala bölgede yer aldığını belirtirken, topraktan tüten dumanlar da kameraya yansıdı.
1.10.2020 Gündem
İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor, tehlike saçmaya devam ediyor
İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor, tehlike saçmaya devam ediyor İzmir Gaziemir ilçesindeki, halk arasında 'İzmir'in Çernobil'i olarak bilinen ve yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle risk oluşturan eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişi, raporunu tamamladı. Raporda ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin bölgede hala yer aldığı belirtilirken, gün içinde kendiliğinden alev alan toprak objektiflere yansıdı. Mahalle sakinleri ise "Kanser oluyoruz, burada yaşayanların çoğu astım hastası" diyerek acil çözüm istedi.
30.09.2020 Gündem
Gömdüler ama kurtulamadılar! İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor!
Gömdüler ama kurtulamadılar! İzmir'in Çernobil'i için için yanıyor! İzmir Gaziemir ilçesindeki, halk arasında 'İzmir'in Çernobil'i olarak bilinen ve yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle risk oluşturan eski kurşun fabrikasında inceleme yapan bilirkişi, raporunu tamamladı. Raporda ağır kimyasal ve radyoaktif kirleticilerin bölgede hala yer aldığı belirtilirken, gün içinde kendiliğinden alev alan toprak objektiflere yansıdı. Mahalle sakinleri ise "Kanser oluyoruz, burada yaşayanların çoğu astım hastası" diyerek acil çözüm istedi.
30.09.2020 Gündem