Çalışma izin belgesi nasıl alınır, doldurulur? Çalışma izin belgesi nasıl çıkarılır? e - Devlet girişi
Çalışma izin belgesi nasıl alınır, doldurulur? Çalışma izin belgesi nasıl çıkarılır? e - Devlet girişi İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma genelgesi yayımlandı. Genelgede yer alan ve en önemli maddelerden biri olan çalışma izin belgesi büyük ilgiyle karşılaştı. 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma sürecinde muaf olan kişiler çalışma izin belgesi almak zorunda. Peki çalışma izin belgesi nasıl alınır? e-Devlet veya telefon numarası ile çalışma izin belgesi alınır mı? İşte çalışma izin belgesi alma seçenekleri...
1.05.2021 Gündem
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var mı? 18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma izni saatleri
65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var mı? 18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma izni saatleri 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması ve saatleri son dakika haberleri gündemde yer alıyor. Koronavirüs vaka sayısının artışı sonrası İçişleri Bakanlığı yeni genelgeyi paylaştı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması hakkında araştırmalar da başladı. Peki, 65 yaş üstü sokağa çıkma izinli saatleri değişti mi, 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri kaç oldu?
25.04.2021 Gündem
20 Yaş altı ve 65 yaş üstü kısıtlaması ne zaman bitecek? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı 15 Ocak'ta bitiyor mu?
20 Yaş altı ve 65 yaş üstü kısıtlaması ne zaman bitecek? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı 15 Ocak'ta bitiyor mu? Koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler uygulanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz tarihlerde alınan kararlar arasında bulunan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar belirlenen saatler dışında dışarı çıkamıyor. 81 ilde her gün uygulanan bu tedbir bazı vatandaşları arayışa geçirdi. Peki 20 Yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri kaç? 20 yaş altı izin saatleri ve 65 yaş altı sokağa çıkma izni ne zaman? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı 15 Ocak'ta bitiyor mu? İşte İçişleri Bakanlığı'nın 81 il için belirlediği yaş kısıtlaması hakkında bilgiler...
7.01.2021 Gündem
Son dakika: Cezaevleri için korona izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevleri için korona tedbirleri...
Son dakika: Cezaevleri için korona izinleri uzatıldı mı? Açık cezaevleri için korona tedbirleri... Dünya çapında ve Türkiye genelinde salgını devam eden koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler arasında açık cezaevlerinin boş kalması da yer alıyordu. Fakat bu süre ikişer aydı. Kasım ayında süresi dolacak olan açık cezaevleri için son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Cezaevleri için korona izinleri uzatıldı mı? İşte cezaevleri için korona tedbirleri...
20.10.2020 Gündem
Bakan Selçuk: Yabancı çalışma izin başvurularını sonuçlandırmaya başladık
Bakan Selçuk: Yabancı çalışma izin başvurularını sonuçlandırmaya başladık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, normalleşme süreci kapsamında, yurt içinde ikamet eden yabancı uyrukluların çalışma izinlerinin sonuçlandırılmaya başlandığını açıkladı.
21.07.2020 Ekonomi
Garajda 20 gündür mahsur kedi, savcılık izni ile kurtarıldı
Garajda 20 gündür mahsur kedi, savcılık izni ile kurtarıldı Yalova'da garaj olarak kullanılan bir dükkânda 20 gündür mahsur olan kedi, savcının talimat vermesiyle polis nezaretinde çilingir tarafından kapı açılarak kurtarıldı.Yalova'da Süleymanbey Mahallesi Tükenmez Sokak Ateş Apartmanının zemin katında bulunan dükkânda mahsur kalan kedi, mahalle halkını seferber etti. Kediyi kurtarmak için her yolu denediklerini söyleyen mahalleli, özel mülk olması nedeniyle içinde lüks bir aracın park edildiği dükkânın kapısını açma girişiminde bulunamadı. Konuya duyarlı yaklaşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise gereken girişimleri yapacağını, sorunun savcılık kararıyla aşılabileceğini açıkladı. Başkan Salman'ın bu açıklamasının ardından Yalova Cumhuriyet Savcılığı kedinin kurtarılması için kapının açılması yönünde talimat verdi. Talimat üzerine dükkanın kilitli kapısı Emniyet Müdürlüğü ekipleri nezaretinde çilingir tarafından açıldı. Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı kurtarma grişiminde bulunduğu yerden çıkarılan kedi, hayvan ambulansı ile barınağa götürüldü. Kedinin burada sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra doğal ortamına bırakılacağı bildirildi. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, konuya ilişkin açıklamasında, Burada mahsur olan kedi belediye çalışanlarımız ve mahalle sakinleri tarafından fark edilmiş, 20 gündür beslenmesi yapılmıştır. Gerekli mercilere bildirilmesinin ardından sorun ancak bugün savcılık talimatıyla çözülmüştür. Kedi, Veteriner İşleri Müdürlüğümüz veterineri tarafından alınarak rehabilite edilmek üzere müdürlüğümüze götürülmüştür. Emeği bulunan herkese teşekkür ederim dedi.
11.09.2019 Yaşam
Yurt dışına çıkış izni zorunluluğu kalktı
Yurt dışına çıkış izni zorunluluğu kalktı Kamu görevlilerinin, yurt dışına çıkışta bağlı bulundukları kurumdan belge alma şartı bugünden itibaren kaldırıldı. Atatürk Havalimanı’nda bulunan belge kontrol masaları bu gün kapatılarak, belge kontrol işleminin bittiği yazısı asıldı. Atatürk Havalimanı'nda ve sınır kapılarında hizmet ve yeşil pasaport kullanan yolcuların yurt dışına çıkarken almak zorunda oldukları onay yazısı bugün gece yarısı itibariyle kaldırıldı. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı'nda bulunan uygulama masası gece 00.00'da kapatıldı. Uygulamanın sona erdiğini belirten duyurular bu noktalara asıldı. Darbe girişiminin ardından sınır kapılarında bir dizi önlemler alınmıştı. Bu kapsamda hususi ve hizmet damgalı pasaportları ile yurt dışına çıkmak isteyen kamu görevlilerinin bağlı bulundukları kurumlardan yurt dışına çıkabilir yazısı almaları gerekiyordu. Bu özellikteki yolcular biniş bankosundan aldıkları biniş kartları ile polisin kurduğu stantlara gelerek yazılarını ibraz ettirmeden yolculuk yapamıyordu. Sınır kapılarına gönderilen genelge doğrultusunda 15 Kasım'dan itibaren kamu görevlilerinden belge istenmeyecek.
11.09.2019 Yaşam
ABD’li yolcular Atatürk Havalimanı’nda vize engeline takıldı
ABD’li yolcular Atatürk Havalimanı’nda vize engeline takıldı Türkiye ve ABD arasında karşılıklı olarak başlatılan vize yasağının ardından Türkiye’ye girmek isteyen bazı ABD’li yolcular, vizesi olmadığı için ülkeye girişlerine izin verilmedi. Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında yaşanan vize krizi, etkilerini göstermeye başladı. Karşılıklı olarak başlatılan yasakla birlikte hali hazırda vizesi bulunmayan vatandaşların ülkeye girişini engelleyen uygulama, Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bazı ABD vatandaşlarını etkiledi. ABD’li yolcular vize engeline takıldı ABD’nin Washington Havalimanı’ndan kalkan uçakla İstanbul aktarmalı olarak Cape Town’a gitmek Atatürk Havalimanı’na gelen ABD vatandaşı Romney Edwars da vize yasağına takılan yolculardan biri oldu. Aktarma uçuşunu beklerken İstanbul’u gezmek için ülkeye giriş yapmak isteyen vize engeline takıldı. Dış Hatlar Terminalindeki vize bürosuna gelen ABD’li yolcu vize alamadı. Uygulamadaki değişiklikten haberi olmadığını Edwars,“ Böyle bir şey beklemiyordum. Son derece can sıkıcı” dedi. ABD’den Amsterdam aktarmalı olarak İstanbul’a gelen başka bir yolcu da vize alamadı. İstanbul’a giriş yapamayan yolcu, ABD’de havalimanından ayrılırken kimsenin kendisini vize yasağı hakkında uyarmadığını belirtti. Öte yandan transit yolcular havalimanında herhangi bir sorun yaşamazken 8 Ekim’den önce elektronik vize alan yolcular da sorunsuz şekilde ülkeye giriş yaptı.
11.09.2019 Yaşam
Doğum izni 6 aya çıkıyor
Doğum izni 6 aya çıkıyor Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, doğum iznini 6 aya çıkran yasa taslağının Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yapacakları toplantının ardından önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını belirterek, “Meclis kapanmadan biz bu çalışmayı parlamentoya göndermiş olacağız” dedi.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri