İznik Gölü

İznik Gölü

Son dakika İznik Gölü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İznik Gölü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İznik Gölü haber sayfamızda...

İznik Gölü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 335 iznik gölü haberi bulunmuştur.
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım
İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali için geri sayım Bursa'nın İznik ilçesinde 3 gün boyunca sürecek, Dünya’da büyük ilgi ile takip edilen, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölünde gerçekleşen İznik Ultra Maratonu ve Koşu Festivali 19-21 Nisan’da...
15.04.2024 Diğer
Marmara'da yeni fay sürprizi
Marmara'da yeni fay sürprizi Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi. Öte yandan CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şürkü Ersoy ise Bursa'da keşfedilen Kayapa-Yenişehir fayının 7.3 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
23.02.2024 Haberler
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilir
Kentte 20 günde 150 mikro deprem: Yeni bir fay olabilir Çanakkale'nin Biga ilçesinde 4 Şubat'tan bu yana 150'ye yakın mikro deprem meydana geldi. Prof. Dr. Tolga Bekler, "Yeni bir fayın ortaya çıktığını söylemek söz konusu olabilir" dedi. Öte yandan CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Şürkü Ersoy ise Bursa'da keşfedilen Kayapa-Yenişehir fayının 7.3 şiddetinde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
23.02.2024 Gündem
Kültür varlıkları nasıl korunuyor?
Kültür varlıkları nasıl korunuyor? Anadolu, bu topraklarda var olmuş her medeniyetten izler barındırıyor. Bu medeniyetlerin izleri olan arkeolojik kalıntılar ülkemizin hukuk sistemiyle korunuyor.
21.01.2024 Arkeoloji
İznik’i yeniden düşlemek
İznik’i yeniden düşlemek İznik, Anadolu Selçukluları ile İslâm kültürünü temsil eden bir yapıya bürünmüş; Osmanlı’nın kuruluş yıllarında bir ilim merkezi haline gelmiştir.
21.01.2024 Arkeoloji
Tarihin köşe taşı: Ayasofya
Tarihin köşe taşı: Ayasofya İznik Ayasofya’sı, son Ekümenik Konsil’e ev sahipliği yapması nedeniyle Hristiyanlık tarihi açısından çok önemli bir yapı. Bugün kentin merkezinde, halkın günlük yaşamı ile iç içe olan mekânın bir kısmı cami, bir kısmı da müze olarak düzenlenmiş durumda.
21.01.2024 Arkeoloji
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu
Tarihin sahnesi İznik Tiyatrosu İznik’te bulunan 2000 yıllık Roma Tiyatrosu’nda tiyatro oyunlarının ardından gladyatör dövüşleri, ilerleyen dönemde de dinî toplantılar yapıldı. M.S. 8. yüzyılda taşları surların güçlendirilmesinde kullanılan tiyatro, Osmanlı Dönemi’nde seramik fırınlarına ev sahipliği yaptı.
21.01.2024 Arkeoloji
Dört taçlı kent: İznik
Dört taçlı kent: İznik 8500 yıl öncesine kadar uzanan tarihi ve barındırdığı eserlerle İznik, bir açık hava müzesi... Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’dan izler taşıyan kentte sur, kapı, tiyatro, kilise, cami gibi kültür varlıklarını kentin her köşesinde görebilirsiniz. Tarihin hediyesi taşınabilir kültür varlıkları ise Nilüfer Hatun İmareti Türk İslam Eserleri Müzesi ve İznik Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.
21.01.2024 Arkeoloji
Hikâyeler yaratan ev
Hikâyeler yaratan ev Salıcı Evi, 1993’te başlayan bir İznik hikâyesi, bir geçmiş zaman tutkusu, uzun göç yollarının keyfe keder bir durağı...
21.01.2024 Arkeoloji
Gemlik'ten sonra neden Yalova'da deprem oldu? 20 yıl gerçeği: 'Harita kıpkırmızı'
Gemlik'ten sonra neden Yalova'da deprem oldu? 20 yıl gerçeği: 'Harita kıpkırmızı' 17 Aralık gecesi binlerce kişinin hissettiği 4.1 büyüklüğündeki Yalova depremi olası İstanbul depremiyle ilgili korkuları yeniden canlandırdı. Merkez üssü Çınarcık açıkları olan depremden 2 hafta önce güneyde, Gemlik Körfezi’nde 5.1’lik bir sarsıntı meydana gelmişti. 20 yıla işaret eden Prof. Dr. Murat Utkucu, Marmara’daki gittikçe kızaran hareketliliği yorumladı.
19.12.2023 Gündem
Feci kaza! Güneşliği indirdiği sırada TIR'a çarptı
Feci kaza! Güneşliği indirdiği sırada TIR'a çarptı Bursa’da sürücüsünün araç güneşliğini indirdiği sırada TIR'a arkadan çarpan otomobildeki Ahmet Öz (43), yaralandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
18.12.2023 Haberler
Feci kaza! Güneşliği indirdiği sırada TIR'a çarptı
Feci kaza! Güneşliği indirdiği sırada TIR'a çarptı Bursa’da sürücüsünün araç güneşliğini indirdiği sırada TIR'a arkadan çarpan otomobildeki Ahmet Öz (43), yaralandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
18.12.2023 Gündem
Marmara'da riskli 3 bölge! Son 10 günde bölge peş peşe sallandı, Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı
Marmara'da riskli 3 bölge! Son 10 günde bölge peş peşe sallandı, Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı Deprem dün gece bir kez daha kendini hatırlattı. Marmara Denizi'nde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Marmara'da 3 bölgeye dikkat çeken Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Potansiyel bir risk taşıdığını söyleyebiliriz' ifadelerini kullandı.
15.12.2023 Gündem
Marmara'daki depremlerin ardından 3 il için 'potansiyel risk taşıyor' uyarısı
Marmara'daki depremlerin ardından 3 il için 'potansiyel risk taşıyor' uyarısı Deprem dün gece bir kez daha kendini hatırlattı. Marmara Denizi'nde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. , Marmara'da 3 bölgeye dikkat çeken Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 'Potansiyel bir risk taşıdığını söyleyebiliriz' ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Haberler
Marmara’da peş peşe iki deprem! Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir
Marmara’da peş peşe iki deprem! Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede ikinci bir deprem oldu. Aynı noktada 3 dakika sonra 10.45'te 4.5 büyüklünde deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da hissedilen depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den, “Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir” açıklaması geldi.
5.12.2023 Gündem
İstanbul ve Bursa'da hissedilen deprem!
İstanbul ve Bursa'da hissedilen deprem! Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Çanakkale ve Sakarya'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı.
4.12.2023 Haberler
Marmara Denizi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Bursa'da da hissedildi
Marmara Denizi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Bursa'da da hissedildi Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Çanakkale ve Sakarya'da hissedilen depremin ardından AFAD'dan son dakika açıklaması yapıldı.
4.12.2023 Gündem
'Ev yapma' kavgasında ailesinden 4 kişiyi öldürdü! Katilden şok sözler
'Ev yapma' kavgasında ailesinden 4 kişiyi öldürdü! Katilden şok sözler Bursa'da annesi, ağabeyleri ve yengesini tabancayla öldüren Adem Ergüner'in ifadesi ortaya çıktı.
5.10.2023 Gündem
Karasu'da dalgalara kapılan çocuk kayboldu
Karasu'da dalgalara kapılan çocuk kayboldu Sakarya’da denize giren Muhammet Cebrail Kozan (14), dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Sahil güvenlik ve deniz polisi Kozan için arama çalışma başlattı.
17.09.2023 Gündem
Kayıp gençten acı haber! Sulama kanalında cesedi bulundu
Kayıp gençten acı haber! Sulama kanalında cesedi bulundu Mersin'in Tarsus ilçesinde sara hastası ve aynı zamanda zihinsel engeli olan genç sulama kanalında ölü olarak bulundu.
28.08.2023 Gündem
İznik Gölü'nde kaybolan yaşlı adamın cansız bedenine ulaşıldı
İznik Gölü'nde kaybolan yaşlı adamın cansız bedenine ulaşıldı Bursa'da, İznik Gölü'ne girdikten sonra gözden kaybolan Ahmet Kavas (80), ekipler tarafından ölü olarak sudan çıkarıldı.
25.08.2023 Gündem
İznik Gölü'ne giren 8 yaşındaki Yusuf boğularak hayatını kaybetti
İznik Gölü'ne giren 8 yaşındaki Yusuf boğularak hayatını kaybetti Bursa'da, ailesiyle birlikte piknik yapmak için gittiği İznik Gölü'nde suya girdikten sonra gözden kaybolan Yusuf Baran Akdeniz (8), balıkçılar tarafından ölü olarak sudan çıkarıldı.
24.08.2023 Gündem
Sakarya'da bulunan top mermisi kovanının akıbeti belli oldu
Sakarya'da bulunan top mermisi kovanının akıbeti belli oldu Sakarya'da inşaat alanında bulunan top mermisi kovanıyla ilgili detaylar incelemenin sonucunda belli oldu.
17.08.2023 Gündem
İznik Gölü'nde top mermisi bulundu
İznik Gölü'nde top mermisi bulundu Bursa'nın İznik ilçesinde balıkçılar gölün içerisinde top mermisi buldu. Hangi döneme ait olduğu bilinmeyen top mermisi bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde patlatıldı.
9.08.2023 Gündem
3 genç feci kazada can vermişti! Kahreden detay ortaya çıktı
3 genç feci kazada can vermişti! Kahreden detay ortaya çıktı Bursa’da, takla atan otomobilde hayatını kaybeden Abidin Çavdar (22), Onur Şenol (21) ve Eren Kaya (21) ile yaralanan Berke Can Darı’nın, İznik Gölü kıyısına eğlenmeye giderken, kazanın yaşandığı belirtildi.
8.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İznik Gölü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.