Japon gazeteci özür diledi!
Japon gazeteci özür diledi! Terör örgütü DEAŞ tarafından Suriye'de 3 yıl esir tutulduktan sonra serbest kalan gazeteci Jumpei Yasuda, Japon hükümetini zor durumda bıraktığı için özür diledi.  Terör örgütü DEAŞ tarafından Suriye'de 3 yıl esir tutulduktan sonra serbest kalan ve Türkiye'ye getirildikten sonra ülkesine dönen Japon Gazeteci Jumpei Yasuda, Suriye'de yaşadıklarını Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlediği basın toplantısında anlattı.
11.09.2019 Haberler
Japon gazeteci 3 yılı böyle anlattı: Aylarca...
Japon gazeteci 3 yılı böyle anlattı: Aylarca... Suriye'de 3 yıl rehin kaldıktan sonra serbest bırakılan  Japon gazeteci Jumpei Yasuda, aylarca 1,5 metre yüksekliğinde ve bir metre  genişliğinde bir hücrede tutulduğunu söyledi.
26.10.2018 Dünya
Japon gazeteciden Bakan Varank’a teşekkür
Japon gazeteciden Bakan Varank’a teşekkür Suriye’de teröristlerin elinden kurtarılan Japon Gazeteci Jumpei Yasuda’da ülkesine dönmek için havaalanında bulunduğu sırada karşılaştığı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti.
25.10.2018 Siyaset
El Kaide'nin bıraktığı Japon gazetecinin kimliği belirlendi
El Kaide'nin bıraktığı Japon gazetecinin kimliği belirlendi Terör örgütü El Kaide'nin üç yıl rehin tuttuğu ve dün gece serbest bırakılan Japon gazeteci Jumpei Yasuda'nın kimliği, Hatay'da teyit edildi. Suriye'de bırakılan kişinin Japon gazeteci Yasuda olup olmadığını belirlemek için Japon görevliler Hatay'a geldi. İhlas Haber Ajansı, Hatay'a ulaşan görevlilerin Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden olduğunu bildirdi. Son olarak Hatay Valisi Erdal Ata, dün Suriye'den Türkiye'ye getirilen kişinin, 2015 yılında kaçak yollarla girdiği Suriye'de kaçırılan kayıp Japon gazeteci Jumpei Yasuda olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Vali Ata, valilik binasında yaptığı basın açıklamasında, 23 Ekim Salı günü üzerinde kimlik bulunmayan ve Japon vatandaşı olduğunu belirten bir şahsın güvenlik ve istihbarat birimlerince Suriye'den Türkiye'ye getirildiğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
IŞİD'den dürbünlü taciz
IŞİD'den dürbünlü taciz Suriye’nin Telabyad Sınır Kapsı'nı kontrolde tutan IŞİD militanları, rehine takası için Türkiye tarafında bulunan gazetecileri dürbünle gözetledi. Telabyad Sınır Kapısı'nda yer alan gümrük binasının çatısına çıkan IŞİD militanları, Türkiye tarafındaki Japon ve Türk gazetecileri izledi. Gazeteciler de kameraları ile IŞİD militanlarını kayda aldı.
11.09.2019 Haberler