Japonya Deprem

Japonya Deprem

Son dakika Japonya deprem haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Japonya deprem gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Japonya deprem haber sayfamızda...

Japonya Deprem

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.152 japonya deprem haberi bulunmuştur.
Tokyo tatili dehşete döndü! Her anını kaydetmiş: 'Ateş topu gördüm'
Tokyo tatili dehşete döndü! Her anını kaydetmiş: 'Ateş topu gördüm' Tokyo'da bulunan Haneda Havalimanı'nda yeni yılın ilk günlerinde yaşanan kazanın yankıları sürürken, uçağın içerisindeki yolculardan 17 yaşındaki Anton Deibe'nin açıklamaları dikkat çekti. Tatil için gittiği Japonya'da ailesiyle birlikte korkunç dakikalar geçiren genç adam, kimsenin bilmediği detayları ilk kez anlattı.
5.01.2024 Dünya
Japonya'dan son dakika haberler: 7.5 Büyüklüğünde deprem! İnanılmaz görüntüler
Japonya'dan son dakika haberler: 7.5 Büyüklüğünde deprem! İnanılmaz görüntüler Pasifik Ateş Çemberi'nin üstündeki ülkede yeni yıl 7.5 büyüklüğündeki depremle başladı. İlk tsunami dalgaları kıyıya ulaştı.
2.01.2024 Dünya
Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu! Okyanusta aşkını arıyor
Tsunamide kaybolmuştu, aylar sonra son mesajını okudu! Okyanusta aşkını arıyor Japonya'da 2011 yılında gerçekleşen ve birçok kişinin mağdur olduğu Tōhoku tsunamisinde en trajik hikâyelerden birini Yasuo Takamatsu yaşadı. Biricik karısı Yuko'dan aldığı son mesaj ise onu 9 yıldır sonu gelemeyecek bir maceraya sürüklemiş durumda.
7.10.2022 Dünya
Son dakika haberi | Felaket gece 23.07’de geldi, 30 saniye sürdü! Nükleer sızıntı...
Son dakika haberi | Felaket gece 23.07’de geldi, 30 saniye sürdü! Nükleer sızıntı... Son dakika haberine göre, Japonya'yı büyüklüğü önce 7,1 olarak açıklanan ve sonra 7,3'e yükseltilen çok şiddetli deprem, gece yarısına dakikalar kala vurdu. Bazı binalar yıkıldı, evler ve ofisler şiddetle sarsıldı. Deprem sonrası yaklaşık 900 bin haneyi etkileyen elektrik ve su kesinti yaşanırken, Joban Otoyolunda toprak kayması meydana geldi. Şiddetli deprem sonrasında nükleer santralde 'sızıntı' paniği yaşandı.
14.02.2021 Dünya
Son dakika: Japonya'da şiddetli deprem! Depremin büyüklüğü...
Son dakika: Japonya'da şiddetli deprem! Depremin büyüklüğü... Japonya’nın Aomori eyaletinin doğu kıyısı açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
6.11.2020 Dünya
Kobe Depremi'nden sonra Japonya'da neler değişti?
Kobe Depremi'nden sonra Japonya'da neler değişti? Japonya coğrafi konumu itibari ile bir deprem ülkesi. Yılda yüzlerce sarsıntı ile baş başa kalan Japonya geçmişte büyük kayıplar verse de teknolojiyi kullanarak depreme karşı önlem alabilmeyi başarmıştır diyebiliriz. Peki Japonya'daki büyük 'Kobe' depreminden sonra neler değişti? Japonya'nın örnek teşkil edecek önlemleri, uygulamaları neler?
12.02.2023 Dünya
Teknoloji kullanımı ve Japonya'nın deprem hazırlığı
Teknoloji kullanımı ve Japonya'nın deprem hazırlığı Yenilikleri, yatırımları, eğitimleri ve geçmişteki hatalardan ders çıkarma yeteneği, Japonya'yı dünyadaki depreme en hazır ülkelerden biri haline getirdi. Bulunduğu coğrafya gereği 9.0 şiddetine kadar sarsıcı depremleri yaşayan Japonya’nın, teknolojiyi kullanarak aldığı önlemler bütün dünyaya ışık tutmakta. Öyleyse gelin hep birlikte bu önlemlere Molatik olalım...
2.11.2020 Teknoloji
Kuzey Kore karantinadaki 221 turisti bıraktı
Kuzey Kore karantinadaki 221 turisti bıraktı Pyongyang yönetimi 159 turisti ise halen karantinada tutuyor. Kuzey Kore ülkede görev yapan diplomatların da bir süreliğine çıkışlarına izin vermemişti.
6.03.2020 Dünya
Her yaz aynı korku: Deprem mi olacak?
Her yaz aynı korku: Deprem mi olacak? Hayvanların bazı tuhaf davranışları deprem işareti olarak yorumlanıyor. Filipinler'de yaşanan bir olay, hayvanların depremi önceden hissedip hissetmediğini ve deprem paranoyamızı tekrar gündeme getirdi.
25.06.2019 Doğa
Milliyet Tv Haber Bülteni - 20.04.2016
Milliyet Tv Haber Bülteni - 20.04.2016 Türkiye’nin gözü bugün Karaman’da …   Usta müzisyen Attila Özdemiroğlu, hayatını kaybetti.   Güvenlik güçlerinin Muş’ta düzenlediği operasyonlarda, PKK’nın Bitlis yapılanmasına ağır darbe vuruldu.   İzmir’in Torbalı ilçesinde bir deri fabrikasında çalışan altı işçi, kimyasal kazanın içerisine düşerek ağır yaralandı.   Rusya’da çekilen inanılmaz kurtarma operasyonu kameralara yansıdı.   ABD’nin Toronto Hayvanat Bahçesi’nde bir kadın, düşen şapkasını alabilmek için kaplan kafesinin etrafındaki bariyerleri aştı.   Trabzon’da yapılan fuhuş operasyonu polisi bile şaşkına çevirdi…   İstanbul Bağcılar'da ailevi problemleri olduğu öğrenilen bir kişi eşini evde bulamayınca yangın çıkardı.   Mısır’ın başkenti Kahire’de 'bir bardak çay' isyan çıkardı. Meteoroloji uyardı; bugün yurdun genelinde aralıklarla yağış var!   İki büyük depremle sarsılan Japonya'da, 3 otomotiv devi üretimini durdurma kararı aldı.   Hazırlayan ve Sunan: Beste Erkan
11.09.2019 Haberler
S&P: Türkiye’nin kredi notu fay hattında
S&P: Türkiye’nin kredi notu fay hattında Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor’s, ilk defa doğal felaketlerin kredi notları üzerine olası etkilerine dair bir araştırma raporu yayınladı ve iklimsel felaketlerin ülkelerin kredi notuna ölçülebilir etkileri olabileceğini ifade etti.
14.09.2015 Ekonomi
Olası Bir Depreme Hazırlıklı mıyız?
Olası Bir Depreme Hazırlıklı mıyız? “Depremde büyük acılar yaşamamak için oturacağınız evi iyi seçin!”
5.08.2013 Konut
Japonya deprem sonrası girdiği resesyonu geride bıraktı
Japonya deprem sonrası girdiği resesyonu geride bıraktı Japon ekonomisi, 4 çeyrektir ilk kez büyüme göstererek, durgunluktan çıktı. Japon ekonomisi 30 Eylül’de sona eren 3 aylık dönemde yıllık bazda yüzde 6 büyüdü. Bu, son 1.5 yıldır görülen en hızlı büyüme oldu.
14.11.2011 Ekonomi
Üçüncü reaktör yine duman saldı
Üçüncü reaktör yine duman saldı Japonya, deprem ve tsunaminin ardından nükleer felaketle mücadele etmeye devam ediyor
21.03.2011 Dünya
Japonya Depremi LCD'leri Fena Vuracak
Japonya Depremi LCD'leri Fena Vuracak Japonya'da meydana gelen depremin teknoloji dünyasına da büyük darbe vuracağı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Deprem birçok cihazın fiyatını yukarılara çekecek.
21.03.2011 Teknoloji
Son seçenek kum ve beton
Son seçenek kum ve beton Reaktörlerin soğutulması için şimdi de itfaiye seferber edildi. Püskürtülen su işe yaramazsa reaktör kum ve betona gömülecek
18.03.2011 Dünya
Para kokusuna geliyorlar
Para kokusuna geliyorlar Japonya, felaketin yaralarını sarmak için uğraşırken, açgözlü hedge fonlar yine sahnede. Krizdeki Japon ekonomisine karşı pozisyon alan felaket fırsatçıları, deprem ve tsunaminin etkisiyle kârlarına kâr katıyorlar.
16.03.2011 Ekonomi
Tokyo Borsası'nda rekor düşüş
Tokyo Borsası'nda rekor düşüş Japonya’da Tokyo Borsası’nın temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi yüzde 10,55 (1.015,34 puan) azalarak 8.605,15 puana geriledi. Bu arada İMKB 100 Endeksi birinci seansa, önceki kapanışa göre 724,53 puan düşerek 63.805,52 puan seviyesinden başladı.
15.03.2011 Ekonomi
Japonya Merkez Bankası harekete geçti
Japonya Merkez Bankası harekete geçti Japonya Merkez Bankası, deprem ve tsunaminin ardından finansal piyasaları istikrara kavuşturmak için bankacılık sistemine 15 trilyon yen (183 milyar dolar) likidite sağlayacak.
14.03.2011 Ekonomi
Japonya’daki felaket filmlerde yaşanmıştı!
Japonya’daki felaket filmlerde yaşanmıştı! Japonya'da yaşanan felaketin görüntüleri filmlerdeki sahnelerle birebir örtüşüyor. İşte o kareler...
14.03.2011 Cadde
Savaştan sonraki en ağır krizi yaşıyoruz
Savaştan sonraki en ağır krizi yaşıyoruz Japonya deprem ve tsunaminin ardından nükleer sızıntı riskiyle boğuşurken, Başbakan Naoto Kan dün bir basın toplantısı düzenledi ve 2. Dünya Savaşı’ndan beri en ciddi krizi yaşadıklarını söyledi.
13.03.2011 Gündem
MUCİZE KURTULUŞ
MUCİZE KURTULUŞ Tsunami dalgalarının on binlerce kişinin ölümüne yol açtığı Japonya’da, 60 yaşındaki bir adam felaketten 48 saatten uzun bir süre sonra, kıyının 15 kilometre açığında mucizevi bir biçimde kurtarıldı.
13.03.2011 Gündem
Japonya tüm vatandaşlarını anında uyarıyor
Japonya tüm vatandaşlarını anında uyarıyor Japonya deprem erken uyarı sisteminin en gelişmiş olduğu ülke durumunda. Ülkedeki erken uyarı sistemi son depremde milyonlarca Japon’u sarsıntıdan bir dakika önce uyardı
12.03.2011 Dünya
Google ve facebook’tan yardım linkleri
Google ve facebook’tan yardım linkleri Japonya’daki deprem, teknoloji devleri Facebook ve Google’ı da yardım için harekete geçirdi
11.03.2011 Dünya
F16’lar hedefi artık  yerli halatla vuracak
F16’lar hedefi artık yerli halatla vuracak Kaya Grubu, hareketli hedeflerin vurulması amacıyla düzenlenen tatbikatlarda F16 uçaklarında kullanılan ilk yerli hedef halatını üretti
14.08.2010 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Japonya Deprem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.