Jinekomasti Nedir? Erkekte Meme Büyümesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir?
Jinekomasti Nedir? Erkekte Meme Büyümesi Neden Olur, Nasıl Tedavi Edilir? Erkeklerde meydana gelen bazı hastalıklar bulunur. Bu hastalıkların belirtisi görüldükten sonra mutlaka tedavi yöntemi belirlenmelidir. Erkeklerde özellikle jinekomasti çok sık görülmektedir. Jinekomasti nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
11.03.2021 Sağlık
Erkeklerde meme oluşumuyla ilgili bilinmesi gerekenler
Erkeklerde meme oluşumuyla ilgili bilinmesi gerekenler Op. Dr. Diren Çelik, erkeklerde ki meme probleminin ameliyat ile tedavi edilebileceğini açıkladı. Jinekomasti yani erkeklerde meme oluşumu nasıl tedavi edilir? Erkeklerde ki meme sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte Jinekomasti yani erkeklerde meme problemiyle ilgili bilinmesi gerekenler
2.11.2020 Erkek Sağlığı
Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır?
Jinekomasti ameliyatı nasıl yapılır? Erkek memesinin kadın memesi şeklinde büyümesine jinekomasti denir. estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Hakkı İzmirli Konu Hakkında Bilgiler Verdi.
15.03.2019 Erkek Sağlığı
Jinekomasti nedir, sebepleri nelerdir?
Jinekomasti nedir, sebepleri nelerdir? Erkeklerde meme büyümesi olarak adlandırılan bir sorun olan jinekomasti sebepleri arasında birçok farklı etken yer alır. Fazla kilo, alkol ve kullanılan vücut geliştirme ilaçlarına bağlı biçimde ortaya çıkabilen jinekomasti, son yıllarda toplumda yüzde 65 oranında görülebilir bir sorun haline dönüşmüştür. Jinekomasti nedir, sebepleri nelerdir merak edenler için işinize yarar tüm bilgileri yazımızda topladık. İşte en sık görülen jinekomasti sebepleri..
26.03.2018 Erkek Sağlığı
Erkeklerde jinekomasti ameliyatı yayılıyor
Erkeklerde jinekomasti ameliyatı yayılıyor Çeşitli sebeplerden dolayı erkeklerde meme büyümesi olarak bilinen jinekomasti yayılmaya başladı. Peki jinekomasti nedir? İşte jinekomasti ameliyatı hakkında bilinmesi gerekenler...
21.07.2017 Erkek Sağlığı
Jinekomasti nedir?
Jinekomasti nedir? Sadece kadınlar memeyle ilgili sıkıntı mı çekiyor? Hayır, erkekler de oldukça fazla miktarda bu konudan muzdarip diyebiliriz. Hele toplumumuzda oldukça fazla miktarda erkek memesinin belirginliği söz konusu. Normalde erkek memesi meme ucu oldukça küçüktür. Tişörtten belli olmayacak derecededir. Yani normalde erkeklerde de meme var fakat bu oldukça düz olduğu için belli olmaz. Neden jinekomasti oluyor? O da çok kolay bir şey. Ergenlik çağında alınan kilolar meme bezinde büyümeye neden oluyor. Östrojen miktarı fazla olduğu için aynı kadın gibi erkekte de meme bezi gelişmiş oluyor. Sonradan kilo verilse de o bez dokusu gitmiyor ne yazıkki kalıyor. Bunun dereceleri var. Kilo miktarına göre de sarkma oranı değişken. Kimi hastalara sadece yağ dokusunun alınması yeterli iken bazen meme dokusundan çok yağ dokusu olabiliyor. Bazen de meme dokusu daha fazla olabiliyor.Yaş fazlaysa sadece yağ alımı yapılabilir. Bazen hem yağ hem meme bezi alınması gerekebilir ki %90'ı böyle oluyor onu da söyleyeyim. Bazen de oldukça sarkma vardır, o zaman deri de alınması ve meme ucunun da küçültülmesi gerekiyor. Gerçekten ne kadar kilolu da olsanız, karnınız da belirgin olsa meme dokusunun belirginliğini saklamak bir erkek için oldukça zor. Kadınlar memesi küçükse çeşitli dolgulu sütyenler, push up sütyenler gibi bir sürü bir şeylerle kamufle edebiliyorlar bunu. Ama erkek için gerçekten zor, hep bol büyük kıyafetler giymek zorunda kalıyorlar. Hele yaz dönemi denize gitmek istemiyorlar, tişortla denize giren var. Hatta hatta bazen üstüne devamlı yelek giyen var. Bu da çok engelleyici bir şey çünkü onlar için sanki utanılacak bir durum gibi algılıyorlar. Halbuki bunun toptan çözülmesi çok kolay. Yaklaşık bir en fazla bir buçuk saatlik bir ameliyatla kesin çözüm oluyor. Yani tekrar meme eskisi kadar olmuyor. Çok rahatca halledilebilir. Böylece o kıyafet sıkıntısıdır, sosyal hayattaki engellenme ortadan kaldırılabilir.
27.12.2016 Sağlık
Jinekomasti nedir? Tedavisi nasıl olur?
Jinekomasti nedir? Tedavisi nasıl olur? Plastik ve Estetik Cer. Uzm. Op. Dr. Nuri Battal sorularımızı yanıtlıyor.
11.09.2019 Bir Bilene Sorduk