Johns Hopkins Üniversitesi

Johns Hopkins Üniversitesi

Son dakika Johns Hopkins Üniversitesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Johns Hopkins Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Johns Hopkins Üniversitesi haber sayfamızda...

Johns Hopkins Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 477 johns hopkins üniversitesi haberi bulunmuştur.
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor?
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor? Hayranlık uyandıran kozmolojik olayların psikolojimiz üzerinde güçlü etkileri olabilir. 8 Nisan'da yine bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının üzerimizdeki olası etkilerini ödüllü bilim yazarı David Robinson kaleme aldı.
7.04.2024 Dünya
Nasıl uyuyorsan öyle yaşarsın
Nasıl uyuyorsan öyle yaşarsın ABD’de Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’ndeki araştırma, bazı uyku alışkanlıklarının diyabet riskini 2 kat artırdığını ortaya koydu.
31.03.2024 Dünya
'Yeni köprüyü inşa etmek yıllar sürebilir, en az 400 milyon dolara mal olabilir'
'Yeni köprüyü inşa etmek yıllar sürebilir, en az 400 milyon dolara mal olabilir' Uzmanlar, Baltimore'un çöken Francis Scott Key Köprüsü'nün yeniden inşasının 18 aydan birkaç yıla kadar sürebileceğini ve maliyetin en az 400 milyon dolar ya da bunun iki katından fazla olabileceğini söylüyor.
30.03.2024 Dünya
'Beyni olmayan adam' gerçek mi? 'Gizli yetenekleri ortaya çıkabilir'
'Beyni olmayan adam' gerçek mi? 'Gizli yetenekleri ortaya çıkabilir' Son günlerde herkes beyin dokusunun büyük bir kısmını kaybetmesine rağmen yine de normal bir hayat sürdürebilen kişiyi konuşuyor. Peki sosyal medya platformu TikTok'ta izlenme rekorları kıran bu videoda izlediklerimiz gerçek mi? Beyin hasarı alan bir kişinin günlük yaşamına devam etmesi mümkün mü?
2.12.2023 Gündem
Avustralya tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklıyor
Avustralya tek kullanımlık elektronik sigara ithalatını yasaklıyor Avustralya, nikotin bağımlılığıyla mücadele kapsamında, tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini 1 Ocak'tan itibaren yasaklayacak.
29.11.2023 Dünya
Avustralya'da şok karar! Tek kullanımlık sigaralara yasak geldi
Avustralya'da şok karar! Tek kullanımlık sigaralara yasak geldi Avustralya, nikotin bağımlılığıyla mücadele kapsamında, tek kullanımlık elektronik sigaraların ülkeye girişini 1 Ocak'tan itibaren yasaklayacak.
28.11.2023 Dünya
Koronada bir yan etki daha ortaya çıktı: İşitme kaybı
Koronada bir yan etki daha ortaya çıktı: İşitme kaybı ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Sağlık Merkezi’nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Amesh Adalja, “Kovid-19 ile ilişkili işitme kaybına dair raporlar var, koronavirüsün kulak hücrelerine girebileceği biliniyor. Ama bu komplikasyonun nasıl olabileceğine dair birçok soru bulunuyor. 
27.09.2023 Dünya
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su Dünyada farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına katılırken ve teknoloji adeta ışık hızıyla ilerlerken İnsan Kaynakları Direktörleri'nin, yani CHRO'ların (Chief Human Resources Officer) omzundaki yük giderek artıyor. Yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO'lar belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor.
13.09.2023 Milliyet Executive
Başarılarıyla gururlandırdılar
Başarılarıyla gururlandırdılar Kimi kanser aşısı üzerine çalıştı kimi en prestijli film okullarından kabul aldı kimi de okuduğu üniversiteyi onur derecesiyle bitirdi. Harvard, Stanford, Yale gibi dünyanın en gözde üniversitelerinden mezun olan gençler, başarılarıyla şimdiden Türkiye’nin gururu oldular.
30.08.2023 Eğitim
Sağlık için günde 4 bin adım ideal
Sağlık için günde 4 bin adım ideal Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
10.08.2023 Genel Sağlık
Yeni araştırma: Sağlıklı yaşam için 10 bin değil 5 bin adım yeterli
Yeni araştırma: Sağlıklı yaşam için 10 bin değil 5 bin adım yeterli Uzun zamandır sağlıklı ve formda kalmak için günde 10 bin adım atmanın önemli olduğu söylense de, yeni bir çalışma 5 bin civarında atılacak adımın da yeterli olabileceğini gösterdi.
9.08.2023 Dünya
Sıtmayla mücadelede 'rastlantısal keşif'
Sıtmayla mücadelede 'rastlantısal keşif' Bilim insanları, sıtmanın sivrisineklerden insanlara bulaşmasını durdurmaya yardımcı olabilecek, doğal olarak oluşan bir bakteri türü keşfetti.
4.08.2023 Dünya
DNA mucidinin yeni ortaya çıkan gerçeği
DNA mucidinin yeni ortaya çıkan gerçeği İngiliz bilim kadını Rosalind Franklin’in DNA’nın sırrının çözülmesine 3 meslektaşıyla “eşit” katkıda bulunduğu ama cinsiyetçilik yapılması ve erken vefat etmesi nedeniyle bu gerçeğin gizlendiği ortaya çıktı.
27.04.2023 Dünya
Bilim insanlarını afallatan gizemli kara delik
Bilim insanlarını afallatan gizemli kara delik Karanlık noktasından ışık çıkan yeni bir kara delik türü karşısında şaşkına dönen bilim insanları, bunun aslında yeni bir kozmik varlık çeşidi olabileceğini söylüyor.
21.04.2023 Dünya
Türkı̇ye'nı̇n 50 en etkin CFO'su
Türkı̇ye'nı̇n 50 en etkin CFO'su Tüm dünyada belirsizliklerin arttığı bir dönemde CFO'lar (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı) finans yönetimiyle ilgili, belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor. Dünyada enflasyon başta olmak üzere makroekonomik belirsizliklerin üzerine Türkiye'de CFO'lar doğal afetler, seçim takvimi ve finansa erişim gibi çok önemli konuları da dikkate almak durumunda.
10.03.2023 Milliyet Executive
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su Tüm dünyada belirsizliklerin arttığı bir dönemde CFO’lar (Chief Financial Officer - Mali İşler Başkanı) finans yönetimiyle ilgili, belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor. Dünyada enflasyon başta olmak üzere makroekonomik belirsizliklerin üzerine Türkiye'de CFO'lar doğal afetler, seçim takvimi ve finansa erişim gibi çok önemli konuları da dikkate almak durumunda.
3.03.2023 Milliyet Executive
Ne kadar az ‘karbon’ o kadar çok finansman
Ne kadar az ‘karbon’ o kadar çok finansman “IFC ile The Marmara Grubu’nun tüm portföyünün yeşil dönüşümünü ve karbondan arındırılmasını içeren projeyi geliştirdik. Böylece yeşil fonlar gibi seçici finansman kaynaklarına erişim becerimiz artacak”
15.02.2023 Milliyet Executive
ABD'yi faka bastıran Ana Montes serbest! Kimsenin ruhu bile duymadı
ABD'yi faka bastıran Ana Montes serbest! Kimsenin ruhu bile duymadı Her şeyi aklına kaydedip evine gittiğinde bilgisayarına aktardı, Washington'daki restoranlarda sızdırdığı 'çok gizli' bilgiler ABD tarihinin en ağır istihbarat hasarı olarak kayıtlara geçti. Sanılanın aksine kişisel bir çıkar peşinde koşmayan Ana Montes'in sırlarla dolu hikayesi, 1984 yılında bir üniversitede başladı.
8.01.2023 Dünya
Çin alev aldı! Caddenin adı Wulumuqi Lu
Çin alev aldı! Caddenin adı Wulumuqi Lu İlk kez 'Şi istifa' sloganları duyuldu, Pekin'den Şangay'a tüm büyük kentlerinde eşi görülmemiş bir isyan var. Boş beyaz pankartlar göze çarparken, bu sabah gün ağardığında caddelerde mavi bariyerler ortaya çıktı.
28.11.2022 Dünya
Kovid-19, dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı unvanını vereme kaptırdı
Kovid-19, dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı unvanını vereme kaptırdı Uzmanlara göre Kovid-19, dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı unvanını tüberküloza (verem) kaptırdı.
25.10.2022 Dünya
Aşıya dirençli Kovid-19 varyantı hızla yayılıyor
Aşıya dirençli Kovid-19 varyantı hızla yayılıyor Bilim insanları ilk olarak Hindistan’da ağustos ayında tespit edilen ve “XBB” olarak adlandırılan “şimdiye kadarki aşıya en dirençli Kovid-19 varyantının” dünya geneline hızla yayıldığını açıkladı.
20.10.2022 Dünya
NASA duyurdu! Dünya'yı savunma deneyi başarıyla tamamlandı
NASA duyurdu! Dünya'yı savunma deneyi başarıyla tamamlandı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Çift Asteroit Yönlendirme Testi (DART) kapsamında fırlattığı uzay aracının çarptığı Dimorphos adlı asteroidin yörüngesinin değiştiğini açıkladı.
11.10.2022 Dünya
Asteroidle çarpışmanın 10 bin kilometrelik izi görüntülendi
Asteroidle çarpışmanın 10 bin kilometrelik izi görüntülendi Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) DART uzay aracının asteroide çarpması sonrası oluşan 10 bin kilometrelik izin fotoğrafı paylaşıldı.
5.10.2022 Dünya
Dünya’yı kurtarma misyonu ‘tam isabet’
Dünya’yı kurtarma misyonu ‘tam isabet’  NASA’nın Dünya’yı tehdit edebilecek bir asteroidin gezegene çarpmasını önlemeyi amaçlayan DART misyonu başarıyla gerçekleşti.
28.09.2022 Dünya
NASA'nın uzay aracı asteroit ile çarpıştı
NASA'nın uzay aracı asteroit ile çarpıştı Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) DART misyonu çerçevesinde fırlattığı uzay aracı Dimorphos adlı asteroit ile çarpıştı. DART görevi çerçevesinde NASA, büyük asteroitlerin Dünya'ya çarpmasını engellemenin mümkün olup olmadığını belirlemeyi hedefliyor.
27.09.2022 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Johns Hopkins Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.