Ordu’da otomobil şarampole devrildi: 3 ölü, 2 yaralı
Ordu’da otomobil şarampole devrildi: 3 ölü, 2 yaralı Ordu'nun Kabadüz ilçesinde otomobilin şarampole devrildiği kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
1.08.2023 Haberler
Dinamit patlatılan yoldan fırlayan kayalar, evin çatısı ve duvarını yıktı
Dinamit patlatılan yoldan fırlayan kayalar, evin çatısı ve duvarını yıktı Ordu'nun Kabadüz ilçesinde yol genişletme çalışması sırasında dinamitli patlatma nedeniyle çevreye savrulan kaya parçaları, 2 katlı eve isabet etti. Evin duvarı ve çatısı yıkılıp, camları kırıldı.
19.08.2022 Gündem
18 keskin virajlı yol, süreyi 2 saat kısaltıyor
18 keskin virajlı yol, süreyi 2 saat kısaltıyor Ordu'nun Kabadüz ilçesinde 7 yıl önce santral çalışması için dağ yamacına yapılan 18 keskin virajlı yol, 5 mahallenin sakinleri tarafından daha kısa güzergah olduğu için kullanılmaya başlandı. Ulaşım süresini 2,5 saatten yarım saate indiren yol, kentte 'en tehlikeli kestirme yol' olarak anılıyor. Zorlu güzergahı kullanan sürücüler, bariyerle önlem alınmasını istiyor.
8.12.2020 Ekonomi
Karı-kocayı öldürüp, intihar eden eski başkan, 'akıl sağlığı' raporuyla tahliye olmuş
Karı-kocayı öldürüp, intihar eden eski başkan, 'akıl sağlığı' raporuyla tahliye olmuş Ordu’nun Kabadüz ilçesinde, 20 gün önce iş yerinde çalışan muhasebecisini tabancayla ayağından vurup yaralayan, 2 akrabasını rehin aldıktan sonra da ikna edilerek teslim olan, eski belediye başkanı Orhan Aktaş (58), tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edilince dehşet saçtı. Eski çalışanı Şener Dursun (55) ile eşi Halime Dursun'u (55) tabancayla öldürdükten sonra intihar eden Aktaş'ın yaraladığı muhasebecisinin şikayetçi olmaması ile verilen 'akıl ve ruh sağlığı yerinde değil' raporu üzerine, 13 gün tutuklu kaldığı cezaevinden salıverildiği ortaya çıktı.
24.03.2020 Gündem
Eski başkan 2 çalışanını öldürdükten sonra intihar etti
Eski başkan 2 çalışanını öldürdükten sonra intihar etti Ordu’da 20 gün önce muhasebecisini ayağından vuran eski belediye başkanı, cezaevinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldıktan sonra bu kez 2 kişiyi öldürüp intihar etti.
24.03.2020 Haberler
Künk yüklü kamyon şarampole devrildi! Sürücü ağır yaralandı
Künk yüklü kamyon şarampole devrildi! Sürücü ağır yaralandı Ordu'nun Kabadüz ilçesinde kontrolden çıkıp şarampole devrilen beton künk yüklü kamyonda sıkışan Ali Öztürk (50), ağır yaralandı.
4.11.2019 Gündem
Kurtlar köpeği parçaladı
Kurtlar köpeği parçaladı Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, sürü halindeki kurtlar saldırdıkları köpeği parçalayarak yedi.Kar yağışının etkili olduğu, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü Çambaşı Yaylası'nda kurtlar, bir Kangal köpeğine saldırdı. Kurtların parçalayarak telef ettikleri köpekten geriye kemikleri kaldı. Bölge sakinlerinin durumu fark etmeleri üzerine kurt sürüsü, ormanlık alana kaçtı. Köpeğin kime ait olduğu ise araştırılıyor.
11.09.2019 Yaşam
Ordu-Kabadüz karayolu çalışmaları havadan görüntülendi
Ordu-Kabadüz karayolu çalışmaları havadan görüntülendi Ordu-Kabadüz karayolundaki yeni yol açma çalışmaları sürüyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Ordu-Kabadüz karayolundaki yeni yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karayolunda çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Kaya, şunları ifade etti: "Çalışmalar kapsamında Melet ırmağı yatağında iki tane viyadüğün yapımı tamamlandı. Tünel açma çalışmaları ise devam ediyor. Bu çalışmaların yanında Karakiraz Mahallesi Maraşlıoğlu semtinde yeni yol açma ve sanat yapılarının yapımı hızla sürüyor. Çalışmalar ilerledikçe ortaya çıkan yol herkesi mutlu ediyor."
11.09.2019 Haberler
Yanan evini çıplak ayaklarıyla çaresizce izledi
Yanan evini çıplak ayaklarıyla çaresizce izledi Ordu'da yanan evinin söndürme çalışmalarını çıplak ayaklarıyla izleyen yaşlı kadının hali görenlerin yüreğini burktu. Kabadüz ilçesinde Nesibe Bayındır’a (73) ait evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Her şeyin kül olduğu yangında çıplak ayaklarıyla söndürme çalışmalarını çaresizce izleyen Nesibe Bayındır’ı komşuları teselli etmeye çalıştı. İlçenin Dağdelen semtinde yaşayan Nesibe Bayındır ve oğlu Ferda Bayındır’ın evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ve Kabadüz Emniyet Amirli yetkililerine haber verdi. Ekipler kısa sürede olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucunda evdeki yangını söndürdü. Çıkan yangında evde büyük ölçüde maddi hasar meydana gelirken, hiçbir eşya kurtarılamadı.
11.09.2019 Yaşam
Karadeniz yaylaları şenleniyor
Karadeniz yaylaları şenleniyor Ordu’nun Kabadüz ilçesinde uçsuz bucaksız ladin ormanlarının içinde bulunan Karaarslan Obası, yaylacıların gelmesiyle birlikte hareketlenmeye başladı. İlçenin Çambaşı Yaylası'nda bin 800 rakımda bulunan Karaarslan Obası, kütük evleri ve doğal güzelliğiyle yaylanın en önemli yerlerden bir tanesi olarak gösteriliyor. Kış mevsiminde sadece bir tane bekçinin kaldığı Karaarslan Obası, bu günler de yavaş yavaş yaylacılarla dolmaya başladı. Elektriğin olmadığı, hayvanların sere serpe otlandığı obayı ziyaret edenler kendinden geçiyor.
11.09.2019 Yaşam
Ordu-Kabadüz karayolu çalışmaları havadan görüntülendi
Ordu-Kabadüz karayolu çalışmaları havadan görüntülendi Ordu-Kabadüz arası karayolunda yeni yol açma çalışmaları devam ediyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, devam eden yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ordu-Kabadüz karayolunun tamamlandığında vatandaşların ilçeye daha rahat ulaşım sağlayacağını aktaran Kaya, şunları kaydetti: “Karayolu çalışmalarında Melet Irmağı yatağında viyadük ve tünel yapımına ağırlık veriliyor. Sürdürülen çalışmalar neticesinde viyadüğün yapımı tamamlandı. Tünelin ise açma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımızın ilçemize ulaşımı önemli derecede rahatlayacak. İlçemizin çehresi değişecek.”
11.09.2019 Yaşam
36 yıl sonra kavuştular! Gözyaşlarını tutamadılar
36 yıl sonra kavuştular! Gözyaşlarını tutamadılar Ordu'nun Kabadüz ilçesinde yaşlı çifttin 36 yıllık yol hayali belediye tarafından gerçekleştirildi.
10.05.2018 Gündem
36 yıl sonra yola kavuştular, gözyaşlarını tutamadılar
36 yıl sonra yola kavuştular, gözyaşlarını tutamadılar Ordu'nun Kabadüz ilçesinde yaşlı çifttin 36 yıllık yol hayali belediye tarafından yerine getirildi. İlçenin Akgüney Mahallesi'nde yaşayan Halil ve Selimiye Başarslan çiftinin yol sorunu Kabadüz Belediyesince çözüldü. Belediye tarafından açılan yeni yol ile yaşlı çifttin, yol özlemi giderildi, mutluluktan gözleri doldu. Yola kavuşmalarında emeği olan herkese çok teşekkür ettiği belirten Halil Başarslan, “Yolumuz olmadığı için ailecek yaz ve kışın çok sorun yaşıyorduk. Özellikle eşimin yıllardır devam eden rahatsızlığından dolayı zaman zaman rahatsızlandığında komşularımızın yardımıyla sedye üzerinde eşimi zorlukla ana yola getiriyorduk” dedi. Kendileri için yeni yol açılırken gözyaşlarını tutamadığını İfade eden Başarslan, “Bizlerin 36 yıllık hayalini özlemimizi gideren Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’ya sonsuz teşekkür ederim. Yola kavuşmuş olmanın mutluluğunu anlatmam imkansız" dedi. Selimiye Başarslan, “Yıllarca yol olmadığı için çok zorluklar yaşadık. Çok şükür bugün yolumuz açıldı. Çok mutluyuz” diye konuştu. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, “Yıllardır yol özlemi çeken ailemizin yol özlemini gidermiş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Yaşam
Ağaçlar fırtınanın şiddetine dayanamadı
Ağaçlar fırtınanın şiddetine dayanamadı Ordu'da Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası'nda etkili olan rüzgar, Tekmezar Ormanları'nda onlarca ağacı kökünden söktü. İlçenin Çambaşı Yaylası'nda dün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artırarak sabaha kadar devam eden fırtına birçok ağacın kırılmasına ve köklerinden sökülmesine neden oldu. Fırtınada en büyük hasarı ilçenin Tekmezar Ormanları görürken, orman içinden ulaşımı sağlayan yol ise devrilen ağaçlar nedeniyle kapandı. Bu durumu şaşkınlıkla karşılayan vatandaşlar, ilçede büyük bir doğa felaketinin yaşandığını ifade ettiler.
11.09.2019 Yaşam
Ordu - Kabadüz karayolu çalışmaları havadan görüntülendi
Ordu - Kabadüz karayolu çalışmaları havadan görüntülendi Ordu Kabadüz arasındaki karayolunda yeni yol açma çalışmaları yeniden başladı. Kış ayında karayolunda yaşanabilecek, toprak kayması ve heyelanların önüne geçmek için ekipler yeni yol açma çalışmalarını durdurmuştu. Baharla birlikte karayolunda ekipler çalışmalarına yeniden ağırlık verdi. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, karayolunda kış aylarında durdurulan çalışmaların yeniden başlatıldığını söyledi. Karayolunda ekiplerin yeni yol açma çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Kaya, "Ordu-Kabadüz arasındaki karayolumuzun bir an önce tamamlanması bizim en büyük önceliğimizdir. Kış ayında karayolu üzerinde çalışmalar kış nedeniyle durmuştu. Ancak Melet Irmağı yatağında köprü ve tünel yapımı kış boyunca aralıksız devam etti. Şimdi ise karayolunda çalışmalar yeniden başladı. Önümüzdeki günler içinde karayolundaki çalışmalar daha da hızlanacak" dedi.
11.09.2019 Haberler
Karlar erimeye başladı, dereler coştu
Karlar erimeye başladı, dereler coştu Ordu’nun Kabadüz ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle yaylalardaki karlar hızla erimeye başladı, derelerin debisi yükseldi. İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan karların erimeye başlamasıyla derelerdeki su seviyelerinde artış yaşandı. Dişkaya Mahallesi'nin hemen altında bulunan Çağlayan Kaya Şelalesi de su seviyesinin artışıyla adeta coştu. Mahalle sakinlerinden Bahri Dişkaya, yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle derelerin su seviyelerinde artış yaşandığını söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Kabadüz karayolunda heyelan
Kabadüz karayolunda heyelan Ordu-Kabadüz ilçe karayolunda heyelan meydana geldi. Karakiraz Mahallesi Gamburoğlu mevkisinde meydana gelen toprak kayması sonucu trafik ekipleri yolun geliş ve gidiş yönlerinde önlem alarak araçların geçişine izin vermedi. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, heyelan nedeniyle Ordu-Kabadüz karayolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Toprak kaymasının ardından temizleme çalışmalarının başladığını belirten Başkan Kaya,"Karakiraz Mahallesi Gamburoğlu mevkisinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu yamaçtan kopan kaya kütleleri yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gece boyunca jandarma, polis ve zabıta ekiplerimiz bölgede bulundular"dedi. Aynı alanda geçmiş yıllarda da heyelan yaşandığını ifade eden Kaya, "Sabahın erken saatlerinde yolu kapatan toprak ve kaya kütleleri iş makineleriyle temizleme çalışmaları başladı. Karayollarının burada yol yapım çalışması vardı. Havaların düzelmesiyle birlikte aynı alanda yol yapım çalışmaları başlayacaktı. Bu süreçte hızlıca yolu tekrardan ulaşıma açmak için temizleme ve taş duvar yapım çalışmaları yapılacak" şeklinde konuştu. Diğer taraftan ilçeye ulaşım Karakiraz Maraşlıoğlu ile Karakiraz Topcuoğlu mevkilerinden sağlanıyor.
11.09.2019 Haberler
Havadan görüntülendi
Havadan görüntülendi Ordu-Kabadüz arası karayolunda yeni yol çalışmaları devam ediyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, karayolu projesinin büyük bir yatırım, dev bir proje olduğunu söyledi. Kabadüz yolunun dar ve virajlı olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, "Kabadüz için önemli projelerin başında gelen karayolu projesi tamamlandığında vatandaşlarımız modern bir yoldan ilçemize ulaşım imkanına kavuşacaklar. Şuan devam eden çalışmalar kapsamında karayolunda büyük sanat yapıları, bir tünel ve iki viyadük bulunuyor. Çalışmalar kapsamında bir viyadük tamamlandı, ikinci viyadüğün ve tünelin yapımı ise devam ediyor" dedi. Çambaşı-Kabadüz arası karayolunun yapım işini farklı bir firmanın aldığının altını çizen Kaya, "İlçemize ve Çambaşı Yaylamıza ulaşımı sağlayan karayolu tamamlandığında ilçemizin çehresinin değişeceğine yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu. Kaya, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
11.09.2019 Haberler
Karda donmak üzere olan katır kurtarıldı
Karda donmak üzere olan katır kurtarıldı Ordu'nun Kabadüz ilçesinde kar ve soğuk nedeniyle donmak üzere olan katır, vatandaş tarafından kurtarıldı. Kabadüz ilçesi Turnalık Yaylası'nda başıboş dolaşan bir katır hayırseverler tarafından donmadan son anda kurtarıldı. Turnalık Mahallesi'nde yaşayan Serdar Şimşek, yaylada başıboş dolaşan bir katırı kar ve soğuk nedeniyle donmaktan kurtardıklarını söyledi. 2 gün boyunca hayvanı yaylada yakalamaya çalıştığını belirten Şimşek, "Yaylamıza başıboş bırakılan bir katırı, iki gün süren takibin ardından yakalamayı başardık. Yaylada şiddetli kar yağışı ve çok soğuk var. Bu soğukta hayvanın dışarıda ölüme terk edilmesini doğru bulmuyoruz. Bizler sıcak evlerimizde üşürken o hayvanın dışarıda kalmasına razı olamazdık. İki gün hayvanı yakalamaya çalıştık ve sonunda yakalayarak ahırımıza aldık. Şimdi hayvanın karnını hem doyuyor hem de soğuktan koruyoruz" dedi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri