Kabe

Kabe

Son dakika kabe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kabe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kabe haber sayfamızda...

Kabe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.115 kabe haberi bulunmuştur.
Osmanlı bayram tebrik kartları
Osmanlı bayram tebrik kartları Osmanlı’da 19. yüzyıl sonunda görülmeye başlayan kartpostallar, bayramların da önemli bir parçasıydı. Bazı kutsal mekânların ve dinî metinlerin kartpostallarda kullanılması yasak olduğundan bayram tebrik kartları çiçek görselleriyle süsleniyordu.
11.04.2024 Gündem
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
Yaşar Alptekin dört katlı villasının kapısını Evrim Akın'a açtı!
Yaşar Alptekin dört katlı villasının kapısını Evrim Akın'a açtı! 1989 yapımı 'Lambada' filmiyle hafızalarda yer eden eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, dört katlı lüks villasının kapılarını Evrim Akın İle Ev Gezmesi’ne açtı. Evinde kutsal emanetler köşesi de olan ünlü ismin antika eşyaları, kileri ve saunalı giyinme odası dikkat çekti.
1.04.2024 Cadde
Kutsal olan yolculuktan izler
Kutsal olan yolculuktan izler Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde gerçekleşen “Haremeyn – Kutsal Yolculuk Sergisi” ziyarete açıldı.
28.03.2024 Kültür Sanat
Bursa Ulu Camii
Bursa Ulu Camii Bursa Ulu Camii, Osmanlı Padişahı Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 yılları arasında yaptırıldı.
20.03.2024 Gündem
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları İslam’ın ikinci şartı olan namaz Müslüman alemi için farz kılınmıştır. Dinin direği olarak da nitelendirilen namaz 5 vakit kılınır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı vakitlerinde kılınan namaz surelerinin sıralaması vardır. Namaz sureleri sıralaması ve namazda okunan dualar ile anlamları ibadette önemli yere sahiptir. Zammı sureler namazda okunan kısa surelere denir ve Kur'an-ı Kerim'in son sayfalarında yer alır. Namazda okunan zammı sureler sıralaması ve okunuşu nelerdir? diyorsanız "Namaz sureleri sırası" içeriğimizden detaylıca okuyabilrsiniz.
28.03.2024 Sureler
İslam tarihinde Ramazan
İslam tarihinde Ramazan İslam tarihinde birçok önemli hadise de Ramazan ayında gerçekleşti. Mekke ve Endülüs’ün Fethi, Bedir Savaşı bu önemli olaylardan bazıları.
10.03.2024 Gündem
Tarihte koku
Tarihte koku Kokunun kadim geçmişi doğudan gelen bir kültür olarak karşımıza çıkıyor. Antik Mısır, Babil, Hitit, Hint, İran, Akdeniz ve Mezopotamya medeniyetleri için koku çok değerliydi.
18.02.2024 Gündem
Ulu Cami’deki Kabe örtüsünün püskülleri koruma altına alındı
Ulu Cami’deki Kabe örtüsünün püskülleri koruma altına alındı Bursa Ulu Cami’de Kabe örtüsünün kayıp püsküllerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı, kısa süre içinde de onarılarak yerine asılacağı öğrenildi.
21.01.2024 Gündem
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi
Osmanlı’nın zirve hattatlarından: Nabluslu Abdullah Zühdi Efendi 19. Yüzyıl’ın değerli hattatı Abdullah Zühdi Efendi çok değerli bir sanatkârdı ve son derece mütevazı bir zat idi. AutoCad ile Mescid-i Haram yazısı yazıp, melamet hırkası altında kibir dağları barındıran tipler gibi değildi.
7.01.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Takvimimizde aksama yok
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Takvimimizde aksama yok AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik canlı yayında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Çelik yerel seçim sürecine ve AK Parti'nin pazar günü açıklayacağı adaylar üzerine konuştu.
4.01.2024 Gündem
İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: İ Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: İ Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebeklerine kavuşacağı günü bekleyen aileleri hamilelik döneminde isim telaşı sarıyor. Erkek bebek bekleyen anne ve baba adaylarının çocuklarına vereceği isim konusu kafalarını karıştırıyor. Hayatları boyunca taşıyacakları ismin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyorlar. İsim konusunda derin araştırmaya giren çiftler anlamlarına da özellikle dikkat ediyor. Kulağa hoş gelen isimleri tercih eden ebeveynler keşfedilmemiş, nadir bulunan, değişik, popüler ve modern çağa uygun isimler vermek istiyorlar. İ harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “İ ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. H harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “H ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Z ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Z Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
Z ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: Z Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının en çok kafasını kurcalayan konulardan birisi de isim seçme. Yeni doğacak bebeklerinin isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Bunun için ebeveynler derin bir araştırma içerisine girerler. Bazı aileler geleneksel isimleri vermek isterken bazıları da popüler, modern, keşfedilmemiş, nadir bulunan ve değişik isimler vermeyi tercih etmektedir. Anne ve baba adayları bunun dışında çocuklarının hayat boyu taşıyacağı isimlerin anlamlarına dikkat eder. Z harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “Z ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: B Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Anne ve baba adaylarının üzerine düşündüğü konulardan birisi de isimler. Erkek bebek bekleyen çiftler çocuklarına verecekleri isimlerin en güzel ve en eşsiz olmasını istiyor. Bu yüzden derin ve uzun soluk bir araştırma sürecine giriyorlar. İsimlerin kulağa hoş gelmesinin yanı sıra anlamları üzerinde düşünüyorlar. Bu dönemde karar vermekte zorlanan aileler yakınlarından fikir alıyor. Anne ve baba adayları çocuklarına verecekleri ismin keşfedilmemiş, duyulmamış, modern çağa uygun, popüler ve anlamlı olmalarına özen gösteriyor. B harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “B ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri 2024: S Harfi ile Başlayan Erkek İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Dünyanın en güzel duyguları arasında anne baba olmak yer alıyor. Yeni aile bireylerini kucağına alacağı günü sayan anne ve baba adayları çocuklarına ne isim vereceği konusunda da kafa koruyor. En güzel ve en anlamlı isimleri çocuklarına vermek isteyen aileler seçici oluyor. Keşfedilmemiş isimler, duyulmamış, değişik, nadir bulunan isimler anne ve baba adaylarının tercihi oluyor. İsimlerin dışında anlamlarına da dikkat ediliyor. S harfi ile başlayan erkek isimleri ve anlamları nelerdir? “S ile Başlayan Erkek Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Seçil Erzan’ın sildiği mesajlar kurtarıldı, Arda Turan'dan Fatih Terim mesajı
Seçil Erzan’ın sildiği mesajlar kurtarıldı, Arda Turan'dan Fatih Terim mesajı Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı.
3.01.2024 Gündem
Fatih Terim, Arda Turan, Semih Kaya ile mesajlar ortaya çıktı: Seçil'im bunlar canımızı yerler
Fatih Terim, Arda Turan, Semih Kaya ile mesajlar ortaya çıktı: Seçil'im bunlar canımızı yerler Fon yalanıyla aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 18 kişiyi 48 milyon liraya yakın dolandırdığı iddiasıyla İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Seçil Erzan’ın kırık telefonundan Fatih Terim’le mesajları ortaya çıktı.
3.01.2024 Gündem
Suudi Arabistan Hakkında Bilgiler; Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Suudi Arabistan Hakkında Bilgiler; Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Suudi Arabistan, Asya kıtasında ve Arap Yarımadasında yer almaktadır. Resmi adı Suudi Arabistan Krallığı olan ülke 23 Eylül 1932 tarihinde kuruldu. Yüz ölçümü 2.150.000 kilometrekaredir. 250 milyardan fazla petrol variline sahip olan Suudi Arabistan, ekonomisi en güçlü ülkeler listesinde 18. sırada yer alıyor. Suudi Arabistan hakkında en güncel bilgileri sizin için derledik.
2.01.2024 Dünya
2024 yılı hac kuraları çekildi! '2,5 milyona yakın adayımız var'
2024 yılı hac kuraları çekildi! '2,5 milyona yakın adayımız var' Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 2024 yılı hac ibadetine ilişkin kura çekilişi gerçekleştirildi.
2.11.2023 Gündem
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Al-i İmran süresi Medine’de indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in 3. süresidir. 200 ayetten oluşmaktadır. Al-i İmran süresinden önce en uzun süre olan Bakara, sonrasında ise Nisa süresi bulunmaktadır. Al kelimesinin anlamı aile, akraba veya sülale demektir. Al-i İmran süresinin 33.ayetinde yer alan imran ailesi anlamına gelen “Al-i İmran” dan oluşmaktadır. İniş sırasına göre 89. süre olmakla birlikte mushafta ki sıralaması üçüncüdür. Al-i İmran süresinin eman, tayyibe, kenz isimleri de bulunmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Duhan Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Duhan Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Duhan, Mekke döneminin sonlarına doğru nüzul etmiş bir suredir. Kur’an-ı Kerim’in 44. sırasında yer almaktadır ve toplam ayet sayısı 59’dur. Surenin ismi 10. ayette yer verilen “duhan” söyleminden gelmektedir. Buna göre duhan, ilgili ayette duman anlamında kullanılmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Fil Suresi Günde Kaç Kere Okunur?
Fil Suresi Günde Kaç Kere Okunur? Habeşistan Kralı Kabe'nin yıkılması için çok güvendiği fil ordusunu göndermiştir. Allah tarafından gönderilen Ebabil kuşları koca bir fil ordusunu perişan etmiştir. Fil suresinde bu konu anlatılmaktadır. Fil suresi günde kaç kere okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Fil Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?
Fil Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu? Fil suresi Kur’an’da yer alan önemli bir suredir. Bu sure ile ilgili olarak en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Fil suresinin abdestsiz ya da adetli iken okunup okunamayacağı konusudur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Kabe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.