Kadın Hastalıkları

Kadın Hastalıkları

Son dakika kadın hastalıkları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kadın hastalıkları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kadın hastalıkları haber sayfamızda...

Kadın Hastalıkları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.022 kadın hastalıkları haberi bulunmuştur.
Hamilelerde görülüyor! Hurafelerle bebeğinizin ve kendinizin sağlığını riske atmayın
Hamilelerde görülüyor! Hurafelerle bebeğinizin ve kendinizin sağlığını riske atmayın Minik yavrusunu kucağına almak için gün sayan anne adayları hamilelikte ortaya çıkabilen gebelik diyabeti karşısında paniğe kapılabiliyor. Halk arasında ‘gebelik diyabeti’ olarak adlandırılan Gestasyonel Diyabet’in hamilelikte en sık karşılaşılan endokrinolojik bir hastalık olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji (Yüksek Riskli Gebelik) Uzmanı Prof. Dr. Murat Yayla, gebelik diyabeti hakkında bilinmesi gereken 7 önemli noktayı anlatarak önerilerde bulundu.
27.03.2024 Genel Sağlık
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber
890 gram dünyaya geldi! 62 gün sonra Parla bebekten güzel haber İzmir’de hamileliğinin 30'uncu haftasındayken gebelik zehirlenmesi geçirince gelişme geriliği saptanan bebeğini 890 gram olarak dünyaya getirmek zorunda kalan Aslı Yıldız (32), kuvöze konan kızı Parla'ya 62 gün sonra kavuştu.
22.03.2024 Gündem
2 yıl öne çekiyor! Menopozu hızlandıran 7 hatalı alışkanlık
2 yıl öne çekiyor! Menopozu hızlandıran 7 hatalı alışkanlık Kadınlarda adet döngüsünün ve doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burcu Yılmaz, menopoz sürecini hızlandıran hatalı alışkanlıkları anlatarak, uyarılarda bulundu.
19.03.2024 Genel Sağlık
Miyomlar tedavi edilmezse çocuk sahibi olmayı engelleyebiliyor!
Miyomlar tedavi edilmezse çocuk sahibi olmayı engelleyebiliyor! Kadınlar arasında en sık görülen tümörler arasında yer alan miyomlar rahimdeki yerleşim yerine göre farklı sorunlara neden olabiliyor. Araştırmalara göre kadınların yaklaşık yüzde 80'inde hayatlarının bir döneminde rahim miyomlarının gelişebildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Mert Yeşiladalı, bu tümörlerin çoğunluğunun iyi huylu olsa da adet döngüsünden doğurganlığa kadar kadının yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebileceğini söyledi.
12.03.2024 Genel Sağlık
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar
Tüp bebekte doğru bilinen yanlışlar Doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek uygulamaları günümüzde tercih ediliyor. Tüp bebek tedavisi konusunda kulaktan dolma bilgiler ise çiftleri olumsuz etkiliyor.
9.03.2024 Pazar
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı
Hamza Dağ'dan girişimci kadınlara hibe desteği! Detayları açıkladı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 'Eşsiz İzmir Kadın ve Aile Lansmanı'nı gerçekleştirdi. Lansmana AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım gösterdi.
8.03.2024 Gündem
Hastalığını pinpon topuyla tedavi etti, yeniden yürüdü! 'Kanıtlarsam çığır açacak'
Hastalığını pinpon topuyla tedavi etti, yeniden yürüdü! 'Kanıtlarsam çığır açacak' Kadın hastalıkları ve jinekoloji alanında başarılı bir doktordu. Mesleğinin zirvesindeyken kendisine konan hastalık tanısıyla tüm hayatı değişse de o yılmadı. Aynı hastalığa sahip kişilerle bir araya gelerek başlattığı turnuva ise tıp dünyasında çığır açabilir!
5.03.2024 Genel Sağlık
Doğum günü 4 yılda bir kutlanacak bebekler dünyaya geldi
Doğum günü 4 yılda bir kutlanacak bebekler dünyaya geldi Takvimlere göre 4 yılda bir gerçekleşen ‘29 Şubat’ gününde Van’da 11 bebek dünyaya geldi.
29.02.2024 Haberler
Ömer Asaf ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak
Ömer Asaf ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak Şubat ayının 29 gün olması 4 yılda bir yaşanırken, bugün Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde dünyaya gelen Ömer Asaf bebek de ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak. Anne Elif Lütfüoğlu, “Sürpriz oldu, bugünün tarihini hiç beklemiyorduk” dedi.
29.02.2024 Gündem
Tıpta nadir görülen durum onların başına geldi! ‘1 bebek diye yola çıktık her kontrolde sayı arttı’
Tıpta nadir görülen durum onların başına geldi! ‘1 bebek diye yola çıktık her kontrolde sayı arttı’ Antalya'da yaşayan 37 yaşındaki Asiye Sönmez, uzun bir tedavinin ardından tek bir bebek beklerken hayatının şokunu yaşadı. Her doğum kontrolüne gittiğinde bebek sayısı arttı. Tıpta binde bir görülen durum hastanede büyük sevinç oluştururken, bebekler sağlıklı şekilde taburcu edildi.
26.02.2024 Gündem
Erken ve tekrarlayan gebelik kayıpları
Erken ve tekrarlayan gebelik kayıpları Gebeliğin ilk 20 hafta içinde sonlanması erken gebelik kaybıdır. 40 yaş üzerinde gebelik kaybının görülme oranı yüzde 30’lara dayanıyor. Bunun genetik başta olmak üzere pek çok sebebi var.
17.02.2024 Pazar
Teşhisi 10 yılı bulabiliyor! Endometriozisle başa çıkmak için 7 öneri
Teşhisi 10 yılı bulabiliyor! Endometriozisle başa çıkmak için 7 öneri Halk arasında ‘çikolata kisti’ olarak adlandırılan endometriozis, endometrium dokusunun rahim dışındaki bölgelerde tutulum yapması anlamına geliyor. Toplumda sanılanın aksine ‘çikolata kisti’ endometriozisin çeşitlerinden sadece biri olup, çok daha şiddetli türü olarak karşımıza Derin Pelvik Endometriozis çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Faruk Abike, “Endometriozis hastalığının sadece çikolata kisti olarak algılanması son derece yanlıştır ve bu yanlış algının bir an önce değiştirilmesi gerekir. Çünkü hastada çikolata kisti saptanmamış olsa da, endometriozisin en şiddetli çeşidi olan Derin Pelvik Endometriozis söz konusu olabilir ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir” dedi.
15.02.2024 Genel Sağlık
Cinsel organı olmadan dünyaya geldi: İlk kez 17 yaşında hastaneye gittim
Cinsel organı olmadan dünyaya geldi: İlk kez 17 yaşında hastaneye gittim Ankara'da doğuştan rahmi ve vajinası olmayan, daha önce bacağından alınan doku ile yapılan vajina kapanan A.T.'ye (26), bu kez karın iç zarından alınan parça ile vajina oluşturuldu.
15.02.2024 Gündem
Endometriozis (Çikolata Kisti)
Endometriozis (Çikolata Kisti) İsmi ile tatlıyı çağrıştıran, gel gelelim ki hiç de öyle olmayan, dünyada yaklaşık 190 milyon kadında, ülkemizde her 10 kadından 1’inde de gözlemlenen çikolata kistleri hakkında konuşalım…
10.02.2024 Pazar
Sağlık turistinin tercihi Türkiye
Sağlık turistinin tercihi Türkiye Bu yıl Alman, İngiliz ve Araplar başta olmak üzere farklı ülkelerden 2 milyon sağlık turistinin tedavi için Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Sağlık turizminden elde edilecek gelirin 3 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.
7.02.2024 Ekonomi
Çocuk isteminde rahim ve tüplerin önemi
Çocuk isteminde rahim ve tüplerin önemi Rahim filmi ile rahimle birlikte tüpler de incelenir ve tüplerin kapalı olup olmadığını görebilmek için sıvı gönderilir. Bu sıvı bazen tüplerin açılmasına yardımcı olur ve sadece rahim filmi sonrası bile müjdeli bebek haberleri verilebilir.
3.02.2024 Pazar
En çok özel randevu alınan branş Psikoloji
En çok özel randevu alınan branş Psikoloji Özel bir sağlık platformu, Türkiye’nin 2023 yılı sektör verilerini açıkladı. Verilere göre geçen yıl en çok “Psikoloji”, “Kadın Hastalıkları ve Doğum”, “Psikiyatri” oldu. Hastalar, hasta yakınları ve sağlık araştırması yapan kullanıcılar ile sağlık profesyonellerini bir araya getiren DoktorTakvimi, 2023 verilerini paylaştı.
29.01.2024 Gündem
18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor! Anne olmayı engelleyebiliyor
18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor! Anne olmayı engelleyebiliyor Halk arasında “çikolata kisti” olarak bilinen endometriozis, normalde rahmin iç zar tabakasında bulunması gereken hücrelerin çoğunlukla yumurtalıklar olmak üzere rahim dışında herhangi bir bölgeye yerleşmeleri olarak tanımlanıyor. Dünyada ve ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen endometriozis, kadınlık hormonu olan östrojen ile ilişkili olması ve bu yaşlarda vücutta daha fazla bulunması nedeniyle üreme çağı olan 18-45 yaş grubundaki kadınları tehdit ediyor. Başta ağrı kesiciler ile geçmeyen ağrılı ve düzensiz adetler olmak üzere pek çok soruna yol açarak hayat kalitesini düşürebiliyor, çok daha önemlisi anne olmayı engelleyebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya, endometriozisin atlanmaması gereken 10 sinyalini anlattı, önemli bilgiler verdi.
28.01.2024 Genel Sağlık
Dünyada aşısı olan tek kanser türü
Dünyada aşısı olan tek kanser türü Her gün yaklaşık 7 kadın rahim ağzı kanseri tanısı alırken, 3 kadın bu kanserden hayatını kaybediyor, dünyada her yıl 500 binden fazla kadının ölümüne sebep oluyor. HPV, rahim ağzı kanserine yol açan bir virüs. Ancak HPV’nin sebep olduğu rahim ağzı kanseri, dünyada aşısı olan ve önlenebilen tek kanser türü…
27.01.2024 Gündem
Vajinal akıntı, sık idrara çıkma! Kadınların önemsemesi gereken 7 ciddi sinyal
Vajinal akıntı, sık idrara çıkma! Kadınların önemsemesi gereken 7 ciddi sinyal Kadın hastalıklarında erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor. Ancak geç kalındığında tedavisi oldukça güçleşen ciddi hastalıkların belirtileri kadınlar tarafından ‘strestendir’ veya ‘önemli bir sorun yoktur’ düşüncesiyle göz ardı edilebiliyor. Oysa dikkate alınmayan adet düzensizliği, ara kanamalar ve sık idrara çıkma gibi belirtiler ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağrı Arıoğlu Aydın, “Kadınların herhangi bir yakınmalarında hekimlerine başvurmaları çok önemlidir. Zira, erken tanı ve tedavi sayesinde pek çok hastalık daha ciddi sağlık problemlerine yol açmadan tedavi edilebilir” dedi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Çağrı Arıoğlu Aydın, kadınların mutlaka hekime başvurmaları gereken 7 sinyali açıkladı.
25.01.2024 Genel Sağlık
600 bin kadının kapısını çalıyor! HPV aşıları hakkında doğru sanılan 8 yanlış
600 bin kadının kapısını çalıyor! HPV aşıları hakkında doğru sanılan 8 yanlış Virüs bulaşması sonucu oluşan ancak bu virüse karşı geliştirilen aşı sayesinde korunmanın da mümkün olduğu tek kanser türü olan Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, dünyada her yıl yaklaşık 600 bin kadının kapısını çalıyor. Cinsel yolla bulaşan HPV (Human Papilloma Virüs)’nin yol açtığı Rahim Ağzı Kanseri’nin HPV aşısı ile önlenebildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Faruk Köse, buna karşın gerek toplumsal farkındalığın az olması gerekse doğru sanılan yanlış bilgiler nedeniyle yeterince önlem alınamadığını vurguluyor.
24.01.2024 Genel Sağlık
30-44 yaş arası kadınlarda artış gösterdi! Ölüme götürebilir
30-44 yaş arası kadınlarda artış gösterdi! Ölüme götürebilir Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, "Bu hastalık daha çok genç kadınlarda, üreme çağındaki kadınlarda görülebilen bir hastalık. Son yıllarda da özellikle 30-44 yaş grubunda artış görülen bir hastalık" dedi.
22.01.2024 Gündem
Türkiye’de her yıl 1500 kadın hayatını kaybediyor! Nedeni HPV ve aşısı koruyor
Türkiye’de her yıl 1500 kadın hayatını kaybediyor! Nedeni HPV ve aşısı koruyor Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri “Serviks” yani rahim ağzı kanseri. Dünyada her sene ortalama 500 bin, Türkiye’de ise 3 bin kadın rahim ağzı kanseri tanısı alıyor ve ülkemizde her yıl 1500 kadın bu hastalık sebebiyle yaşamını yitiriyor. Bu hastalık, az gelişmiş ülkelerde yaşam süren çok sayıda kadının ölümüne neden oluyor. Her kadının bu konuda daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
12.01.2024 Genel Sağlık
Yapay zeka gündemi: En sağlıklı embriyoyu seçecek
Yapay zeka gündemi: En sağlıklı embriyoyu seçecek Günümüz dünyasında giderek daha önemli bir yere sahip olan yapay zekâ sistemleri, insanların sağlıklarına hatta doğmamış bebeklerine bile fayda sağlayabilecek hale geldi. Tüp bebek alanında yapay zekâ sayesinde başarı oranları artarken, doğacak bebeklerin sağlıklı olması da sağlanabiliyor.
8.01.2024 Gündem
2023 yılında neler oldu?
2023 yılında neler oldu? Her geçen yıl teknolojinin ve tıbbın gelişimi ile birlikte anne-baba olmanın önündeki engeller azalıyor. Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelme oranı artıyor. İşte bilimsel çalışmalar ve yenilikler...
30.12.2023 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Hastalıkları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.