Yeraltı tünelleri üzerindeki Ayasofya ne kadar sağlam? 'En büyük onarım başlıyor'
Yeraltı tünelleri üzerindeki Ayasofya ne kadar sağlam? 'En büyük onarım başlıyor' Tarih boyu kilise, müze ve cami olarak kullanılan Ayasofya, günümüzde milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın geçtiğimiz günlerde çok ziyaretçisinin olmasının Ayasofya'yı yıpratabileceği yönündeki açıklamaları ise tartışma yarattı. Ayasofya gerçekten güvenli mi, değil mi? Prof. Dr. Hasan Fırat Diker ve Prof. Dr. Serkan Yazıcı'ya sorduk.
28.09.2023 Gündem
Fuat Oktay: Ülkemizi asırlık hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz
Fuat Oktay: Ülkemizi asırlık hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, esnaf ziyaretlerinin ardından Sincan Lale Konferans Salonu'nda Sincan İlçesi Sivil Toplum Kuruluşları ile Salon Toplantısı'nda konuştu.
13.04.2023 Gündem
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'ne asılan mahya videosunu paylaşarak, "Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'nin minareleri, bu yıl da 'La İlahe İllallah' yazılı mahya ile hem İstanbul'umuzu hem de gönüllerimizi aydınlatacak" ifadelerini kullandı. 
22.03.2023 Gündem
Kıskançlık cinayetinin detayları ortaya çıktı! 'Kadir ve Nadja yatak odasındaydı'
Kıskançlık cinayetinin detayları ortaya çıktı! 'Kadir ve Nadja yatak odasındaydı' Antalya'da bir şahıs ve 3 yıldır birlikte yaşadığı Alman kadının evlerine davet ettikleri arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Şahsın ‘canavarca hisle kasten öldürme’, Alman sevgilisinin ise ‘kasten öldürmeye iştirak’ suçundan yargılandığı davada kadının adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, şahsın ise tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
9.11.2022 Gündem
Yargıtay, Rabia'nın katilinin müebbetle yargılanmasına hükmetti
Yargıtay, Rabia'nın katilinin müebbetle yargılanmasına hükmetti Antalya’da pompalı tüfekle Rabia Çerçi'yi (19) öldüren, Nazif Genç'i de yaralayan Hasan Hüseyin Demir'e (30) verilen 34 yıl hapis cezası, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nce bozuldu. Yargıtay, 'olası kastla öldürme' suçundan ceza alan Demir'in, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapisle yargılanması gerektiğine hükmetti.
4.07.2022 Gündem
‘Deli ırmak daraldı sonra böyle oldu’
‘Deli ırmak daraldı sonra böyle oldu’ Bartın’da yaşanan selde evleri yıkılan ve zarar gören vatandaşlar, bölgeye yapılan baraj ve derenin daraltılması nedeniyle evlerinin zarar gördüğünü iddia ediyor.
1.07.2022 Gündem
Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri & Kemal Doğulu kimdir kaç yaşında?
Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri & Kemal Doğulu kimdir kaç yaşında? Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak TV8 ekranında Doya Doya Moda programında sunuculuk yapan Kemal Doğulu, 2021 yılında Paranoya şarkısına klip çekti. İşte Kemal Doğulu hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...
25.02.2022 Cadde
Son dakika... AB ile yaşanan protokol krizine Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama
Son dakika... AB ile yaşanan protokol krizine Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Protokol kriziyle ilgili Bakan Çavuşoğlu, 'Ben de gördüğümde şaşırdım fakat teyit ettiler. Orada iki kurum arasındaki rekabet ve kavgayı görmekten biz üzüntü duyduk. Kadının siyasette, iş hayatında toplumda bizde önemi büyüktür. Kendi aralarındaki kavga ve çekişmeyi Türkiye'ye yansıtmasınlar. Umarım AB için de bu tekerrür etmez.' dedi.
6.05.2021 Siyaset
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman ile görüştü
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kral Selman ile görüştü Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud ile telefonda görüşme yaptı.
4.05.2021 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan 'çok açık, net söylüyorum' deyip ilan etti: Merkezinde CHP var
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan 'çok açık, net söylüyorum' deyip ilan etti: Merkezinde CHP var Son dakika haberlere göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuşma yaptı. 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisine ilişkin Erdoğan, 'Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104 kişinin içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz.' dedi. Kanal İstanbul hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız. İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık, projenin ÇED raporu tamamlandı." ifadelerini kullandı.
7.04.2021 Siyaset
Son dakika... Montrö bildirisine savcıdan soruşturma! İşte imzacı 104 isim
Son dakika... Montrö bildirisine savcıdan soruşturma! İşte imzacı 104 isim Aralarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini üstlenen üç oramiralin de bulunduğu 104 emekli amiral, Montrö Sözleşmesi’ne ilişkin gece yarısı bildiri yayınladı. TCK 316. maddeden soruşturma başlatılan bildiriye öncülük edenlerin tespit edildiği ve ifadeye çağrılacağı öğrenildi.
5.04.2021 Siyaset
3 (üç) aylar ve ramazan ne zaman başlayacak? Kandiller ne zaman?
3 (üç) aylar ve ramazan ne zaman başlayacak? Kandiller ne zaman? Yeni yıla çok az bir süre kaldı. 2021 ile birlikte 3 ayların başlangıcı da yavaş yavaş aratılmaya başlanacak. Peki, 3 aylar ve ramazan ne zaman başlayacak? Kandiller ne zaman?
27.12.2020 Gündem
Son dakika... PKK'lı teröristlere mağarada büyük şok! Ellerinde patladı
Son dakika... PKK'lı teröristlere mağarada büyük şok! Ellerinde patladı Gelen son dakika haberine göre; Terör örgütü PKK'daki büyük çöküş tek tek ortaya çıkıyor. Teröristlerin şifreli görüşmeleri deşifre oldu. Zinar Koçer ve Tekoşer Amara telsiz kodlarını kullanan teröristler yaptıkları konuşmada, sınır hattındaki üs bölgesine eylem yapmak için Kandil'den çıkan 12 kişilik terörist grubundan 10'unun Türkiye'ye geçiş yapmak için kullandıkları Zagros dağında mola verdikleri mağarada el bombasının patlaması sonucu öldüklerini anlattı.
11.11.2020 Gündem
Mevlid Kandili önemi nedir? Mevlid Kandili ne zaman, o gün oruç tutulur mu?
Mevlid Kandili önemi nedir? Mevlid Kandili ne zaman, o gün oruç tutulur mu? Rebiülevvel ayına girmemizle birlikte Mevlid Kandili merak konusu olmaya başladı. Milyonlarca vatandaş, Mevlid Kandili önemi nedir sorusuna cevap ararken, diğer yandan Mevlid Kandili ne zaman, o gün oruç tutulur mu sorularını öğrenmek istiyor. İşte 2020 Mevlid Kandili tarihi ve Mevlid kandili önemi...
18.10.2020 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek? 2020 Mevlid Kandili tarihi ve önemi
Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün idrak edilecek? 2020 Mevlid Kandili tarihi ve önemi İslam aleminde Mevlid Kandili için geri sayım başladı. 2020 yılı içerisinde Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Kadir Gecesi, Aşure günü geride kaldı. 2020 Yılının son kandili olan Mevlid Kandili'nin tarihi ise merak konusu oldu. Peki Mevlid Kandili bu yıl ne zaman idrak edilecek? Mevlid Kandili bu yıl hangi güne denk geliyor? İşte Mevlid Kandili hakkında merak edilenler...
14.10.2020 Gündem
Ayasofya camii ne zaman açılacak, ilk namaz ne zaman kılınacak? Ayasofya camii nerede, tarihi nedir?
Ayasofya camii ne zaman açılacak, ilk namaz ne zaman kılınacak? Ayasofya camii nerede, tarihi nedir? Ayasofya'nın ibadete açılacağı kararından sonra vatandaşlar, Ayasofya camii hakkında arayışa geçti. Ayasofya xamii nerede, ne zaman açılacak sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Aynı zamanda Ayasofya camiide ilk namaz ne zaman kılınacak sorusu ise büyük merakla araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ayasofya ile ilgili açıklamalar peş peşe geldi. İşte Ayasofya hakkında merak edilenler ve ilk namaz tarihi...
14.07.2020 Gündem
Ayasofya ne zaman müze ve cami oldu? Ayasofya kaç yıllık, ne demek? İşte tarihi...
Ayasofya ne zaman müze ve cami oldu? Ayasofya kaç yıllık, ne demek? İşte tarihi... Danıştay'ın Ayasfoya ile ilgili verdiği kararın gündeme gelmesi ile birlikte Aysofya'nın tarihi araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'yı ibadete açan kararı imzaladı. İşte Ayasofya tarihi ile ilgili detaylar...
10.07.2020 Gündem
Ayasofya kararı son dakika durumu ne oldu, ibadete açıldı mı? Ayasofya nerede?
Ayasofya kararı son dakika durumu ne oldu, ibadete açıldı mı? Ayasofya nerede? Ayasofya ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca vatandaş, Ayasfoya için verilen karar için meraklanıyor. Ayasofya ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı ve karar belli oldu. İşte Ayasofya kararı nedir, ibadete açıldı mı, sorularının yanıtları...
10.07.2020 Gündem
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? - 2020 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil olacak?
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? - 2020 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil olacak? 2020 Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Bu yıl 30 Temmuz 3 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek.. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması nedeniyle bu bayramda da yasak olup olmayacağı oldukça merak ediliyor. İşte hem 2020 Kurban Bayramı tarihi hem de kısıtlama ile ilgili bilgiler...
29.06.2020 Gündem
Kurban Bayramı tarihi ne zaman, tatil kaç gün - 2020 Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?
Kurban Bayramı tarihi ne zaman, tatil kaç gün - 2020 Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de heyecanla beklenen Kurban Bayramı için geri sayım başladı 30 Temmuz Perşembe Arefe günü ile başlayacak olan bayramın geri kalan günleri ise Cuma-Cumartesi,Pazar ve Pazartesi günleri olacağı için toplamda 5 günlük bir tatil olması öngörülüyor.
28.06.2020 Gündem
Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil? - 2020 Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün tatil? - 2020 Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de heyecanla beklenen Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması nedeniyle bu bayramda da yasak olup olmayacağı oldukça merak ediliyor. İşte hem 2020 Kurban Bayramı tarihi hem de kısıtlama ile ilgili bilgiler...
25.06.2020 Gündem
2020 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor, bayram tatili kaç gün olacak?
2020 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor, bayram tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan Bayramını evlerinde geçiren binlerce kişi Kurban Bayramı için geri sayıma başladı. Vacip olan Kurban ibadetinin yerine getirileceği Kurban Bayramında kesilen hayvanların etleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturulacak. Peki Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte 2020 Kurban Bayramı tarihleri...
22.06.2020 Gündem
2020 Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor? Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün olacak?
2020 Kurban Bayramı hangi aya denk geliyor? Kurban Bayramı ne zaman, tatil kaç gün olacak? Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan kurban ibadeti ne zaman yerine getirilecek sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Ramazan Bayramını evlerinde geçiren binlerce müslüman şimdilerde Kurban Bayramı için hazırlıklarına başladı. Peki 2020 Kurban Bayramı ne zaman hangi güne denk geliyor? İşte 2020 Kurban Bayramı hakkında merak edilenler...
18.06.2020 Gündem
Kurban Bayramı ne zaman? Bayram hangi günler ve tatil kaç gün?
Kurban Bayramı ne zaman? Bayram hangi günler ve tatil kaç gün? Günler ilerliyor, Kurban Bayramı'na gitgide yaklaşılıyor. Kurban kesip dağıtacak olan Müslümanları heyecan sararken '2020 Kurban Bayramı ne zaman?' sorusu yoğunlaşıyor. İşte bayram tarihleri ve tatil zamanı...
16.06.2020 Gündem
2020 Kurban Bayramı ne zaman, bayrama kaç gün kaldı? Bayram tatili 9 gün olacak mı?
2020 Kurban Bayramı ne zaman, bayrama kaç gün kaldı? Bayram tatili 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Bu yıl koronavirüs nedeniyle Ramazan Bayramını evlerinde geçiren binlerce vatandaş şimdilerde 2020 Kurban Bayramı ne zaman sorusuna yanıt aramaya başladı. Kurban ibadetinin yerine getirileceği bayramda kesilen kurbanlar yakın akraba ve ihtiyaç sahipleri ile buluşturulacak. Paylaşma ve kardeşlik duygularının en üst seviye çıktığı bayram günlerinde aynı zamanda akraba ve mezarlık ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Peki 2020 Kurban Bayramı ne zaman, bayram tatili 9 gün mü olacak?
15.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri