5 NİSAN CUMA BUGÜN KANDİL Mİ, KADİR GECESİ Mİ? Bu gece ne kandili? Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün idrak edilecek? 2024 Kadir Gecesi önemi
5 NİSAN CUMA BUGÜN KANDİL Mİ, KADİR GECESİ Mİ? Bu gece ne kandili? Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün idrak edilecek? 2024 Kadir Gecesi önemi Kadir Gecesi 2024. Ramazan ayı devam ediyor. İslam alemi ve Müslümanlar için mübarek olan ve On Bir Ayın Sultanı olarak bilinen Ramazan ayı manevi duyguların arttığı, oruç ibadetinin yerine getirildiği bir aydır. Kadir Gecesi Ramazan ayı içerisinde idrak edilmektedir. Kadir Gecesi'nin tarihini araştıranlar 'Bugün kandil mi, Kadir Gecesi bugün mü, ne zaman?' sorularının yanıtını arıyor. 2024 Kadir Gecesi tarihi.
5.04.2024 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Hangi Günü Güne Bağlayan Gecedir? Her Yıl Aynı Güne Mi Denk Gelir?
Kadir Gecesi Hangi Günü Güne Bağlayan Gecedir? Her Yıl Aynı Güne Mi Denk Gelir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesi İslam alemi için önemli bir yere sahiptir. Kur’an-ı Kerim bu gece indirilmeye başlamıştır. Kadir Gecesinin hangi gün olduğu her yıl aynı güne gelip gelmediği merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi hangi günü güne bağlayan gecedir? Kadir Gecesi her yıl aynı güne mi denk gelir? Kadir Gecesi günü hakkında detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Bugün kandil mi ne kandili? 10 Mart 2021 Çarşamba bugün hangi kandil?
Bugün kandil mi ne kandili? 10 Mart 2021 Çarşamba bugün hangi kandil? Bugün kandil mi sorusu arama motoruna sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki Bugün kandil mi, ne kandili? İşte sorunun yanıtına dair merak edilenler...
10.03.2021 Gündem
Bugün ne kandili, bugün kandil mi? Kandil tarihleri arasında 18 Şubat Perşembe hangi kandil idrak ediliyor?
Bugün ne kandili, bugün kandil mi? Kandil tarihleri arasında 18 Şubat Perşembe hangi kandil idrak ediliyor? Bugün ne kandili sorusuna cevap arayanlar için haberimizde detaylı bilgiye yer verdik. Sabahın ilk ışıklarında telefonuna kandil mesajları düşen vatandaşlar, bugün kandil mi, bugün ne kandili sorularını araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı kandil tarihleri arasında 18 Şubat Perşembe hangi kandil idrak ediliyor? İşte cevabı...
18.02.2021 Gündem
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! 'Sen ne yüzsüzsün'
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! 'Sen ne yüzsüzsün' Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum, seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin' dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...
17.02.2021 Siyaset
Ramazan ayının başlamasına kaç gün kaldı? Ramazan ayının ertelenmesi söz konusu mu? Diyanet açıkladı
Ramazan ayının başlamasına kaç gün kaldı? Ramazan ayının ertelenmesi söz konusu mu? Diyanet açıkladı Ramazan ayı için geri sayım sürüyor. İslam aleminde mübarek üç ayların içerisinde yer alan Ramazan-ı Şerif ayı bilindiği üzere içerisinde yer alan Oruç ibadeti ve Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi münasebetiyle ayrı bir önem arz etmektedir. Bu ay içerisinde sağlığı yerinde olan her müslümana Oruç ibadeti farz kılınmıştır. Corona virüs nedeniyle son günlerde Ramazan ayının ertelenebileceği söylentileri ve soruları üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugün açıklama yapıldı. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak?
17.02.2022 Ramazan
Bugün kandil mi? 2020 Regaip Kandili bu gece mi? Diyanet 2020 dini günler takvimi
Bugün kandil mi? 2020 Regaip Kandili bu gece mi? Diyanet 2020 dini günler takvimi Bugün kandil mi sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2020 özel gün ve gecelerin içerisinde yer aldığı Dini günler takvimi yayımlandı. Mübarek üç aylar geldi çattı. Bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayları olan bu mübarek aylar içerisinde birçok özel gün ve gece yer alıyor. Bunlardan ilki Regaip Kandili olarak biliniyor. Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi üç aylar içerisinde yer alan önemli gün ve geceler arasında dikkat çekiyor. Peki bugün kandil mi?
27.02.2020 Gündem
Ramazan bu yıl 29 gün sürecek
Ramazan bu yıl 29 gün sürecek Bu yıl ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için 29 gün sürecek.
1.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİKA'yı AFAD'ı kapatmaktan bahsediyorlar, şu cehalete bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİKA'yı AFAD'ı kapatmaktan bahsediyorlar, şu cehalete bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde konuştu. Muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Projelerimizi rafa kaldırmayı planlıyorlar. TİKA'yı, AFAD'ı kaldırmayı düşünüyorlar. Sen bütün işleri bitirdin de şimdi onları mı kapatacaksın. Sen kimsin ya haddini bil. Cumhurbaşkanı seçmenin anahtarını halktan almayı düşünüyorlar. FETÖ ağzıyla konuşuyorlar." dedi.
10.06.2018 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİKA'yı AFAD'ı kapatmaktan bahsediyorlar, şu cehalete bakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TİKA'yı AFAD'ı kapatmaktan bahsediyorlar, şu cehalete bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde konuştu. Muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Projelerimizi rafa kaldırmayı planlıyorlar. TİKA'yı, AFAD'ı kaldırmayı düşünüyorlar. Sen bütün işleri bitirdin de şimdi onları mı kapatacaksın. Sen kimsin ya haddini bil. Cumhurbaşkanı seçmenin anahtarını halktan almayı düşünüyorlar. FETÖ ağzıyla konuşuyorlar." dedi.
10.06.2018 Siyaset
Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili'nde yapılması gerekenler
Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili'nde yapılması gerekenler Berat Kandili ne zaman? sorusu merakla aranmaya başladı. 2018 yılının Berat Kandili tarihi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Regaip ve Miraç kandilleri ardından Berat Kandili için geri sayım başladı. İşte Müslüman alemini yakından ilgilendiren o tarih...
24.04.2018 Gündem
Berat Kandili ne zaman? 2018 Berat Kandili'nin önemi
Berat Kandili ne zaman? 2018 Berat Kandili'nin önemi Berat Kandili ne zaman? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından gündemde çok sık araştırılıyor. Regaip ve Miraç Kandili'nden sonra Berat kandili için de sayılı günler kaldı. İşte 2018 yılının Berat Kandili tarihi ve bu özel günde yapılması gereken ibadetler...
22.04.2018 Gündem
Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil yapılacak?
Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil yapılacak? Kurban Bayramı ne zaman başlayacak sorusu herkes tarafından merak ediliyordu. Kamuda çalışanlar için Kurban Bayramı tatili bugün başlıyor. 9 günlük bayram tatili özel sektörü kapsamıyor. İşte Kurban Bayramı tatili ve ayrıntılar..
19.09.2015 Gündem