KADİR GECESİNE ÖZEL DUA (ARAPÇA-TÜRKÇE) Kadir Gecesi'nde nasıl dua edilir? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası; Allahümme inneke afüvvün...
KADİR GECESİNE ÖZEL DUA (ARAPÇA-TÜRKÇE) Kadir Gecesi'nde nasıl dua edilir? Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası; Allahümme inneke afüvvün... Kadir Gecesi tarihi bugün...Ramazan ayının en önemli gecesi olan ve bin aydan daha hayırlı gece olarak bilinen Kadir Gecesi 5 Nisan Cuma günü idrak edilecek. Kadir Gecesi, İslam inancına göre çok önemli bir gece olarak kabul edilir. İslam inancına göre Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği gece olarak bilinir ve bu geceyi anlatan Kuran ayeti şöyledir: "Biz onu Kadir gecesinde indirdik. "Müslüman vatandaşlar, Kadir suresi, Kadir Gecesi duası kısa, uzun, Arapça, Türkçe seçenekleriyle birlikte araştırılıyor. İşte Diyanet'ten Kadir Gecesi ibadetleri...
5.04.2024 Bilgi Rehberi
NASIL İBADET EDİLİR? KADİR GECESİ İBADETLERİ NELERDİR? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilir?
NASIL İBADET EDİLİR? KADİR GECESİ İBADETLERİ NELERDİR? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilir? Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi (bu gece) idrak ediliyor. Gündüz tutulan oruçlar akşam ezanı ile birlikte açıldı. Yatsı namazının hemen ardından Teravih namazı camide cemaat ile kılınacak. Tan yeri ağarana kadar esenlik ve dua kapılarının açık olduğu Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilir?
5.04.2024 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ İBADETLERİ: Mübarek Kadir Gecesi'nde nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir namaz veya ibadet şekli var mıdır?
KADİR GECESİ İBADETLERİ: Mübarek Kadir Gecesi'nde nasıl ibadet edilir, bu geceye özel bir namaz veya ibadet şekli var mıdır? Kadir Geceniz mübarek olsun! Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi her yıl Ramazan ayının 27'inci gecesi idrak edilmektedir. Bu anlamlı ve özel geceyi değerlendirmek isteyen müslümanlar Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir, bu geceye özel bir ibadet şekli var mıdır sorusuna yanıt arıyor. İşte Kadir Gecesi'nde yapılabilecek ibadetler...
17.04.2023 Bilgi Rehberi
Kadir Gecesinde Ne Zaman Uyunur? Kadir Gecesi İbadetleri İçin En Uygun Saat Nedir?
Kadir Gecesinde Ne Zaman Uyunur? Kadir Gecesi İbadetleri İçin En Uygun Saat Nedir? Bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesi Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Sema kapılarının aralanıp dua ve tövbelerin kabul edildiği bu gece ibadetle geçirilir. İslam alemi Kadir Gecesini namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tesbih çekerek, salavat getirerek geçirir. Bu geceye mümkün mertebe ibadet ederek geçirmek oldukça sevaptır. Kadir Gecesi ibadetleri için en uygun saat nedir? Kadir Gecesinde ne zaman uyunur? Konu ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları Müslüman dünyası için önemli gecelerden birisi de Kadir Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in ilk vahdedilmeye başlandığı bu gece Ramazan ayının 27. gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gece müminler ibadet ederek vakitlerini geçirecek. Bu geceye özel yapılması gereken bazı ibadetler bulunur. Yapılan bu ibadetlerin sonundu eller semaya açılacak ve dualar edilecek. Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? Kadir Gecesi zikirleri, salavatları, tesbihleri, duaları ve namazları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ İBADETLERİ 2022 || Kadir Gecesinde ne yapılır, nasıl ibadet edilir, hangi salavatlar getirilir?
KADİR GECESİ İBADETLERİ 2022 || Kadir Gecesinde ne yapılır, nasıl ibadet edilir, hangi salavatlar getirilir? Kadir Gecesi bu akşam idrak edilecek. İslam alemi için büyük anlam ve önemi olan Kadir Gecesi ile ilgili araştırmalar başladı. Müslüman vatandaşlar bu mübarek gecede dini görevlerini yerine getirmek istiyor. Peki Kadir gecesi ibadetleri nelerdir? Kadir Gecesi hangi salavatlar getirilir? 2022 Yılının Kadir Gecesinde yapılması gereken ibadetleri ve çekilmesi gereken salavatları bir araya getirdik.
27.04.2022 Gündem
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi'nin önemi nedir?
Kadir Gecesi'nin önemi nedir? İslam alemi için en önemli ay olan ve oruç ibadeti ile geçen Ramazan ayının en önemli gecesi Kadir Gecesi. Kur-an'ı Kerim'in Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahdedilmeye başlandığı gece olduğu için bu gece bin aydan daha hayırlı bir gece olarak ifade edilir. Kadir Gecesi, her yıl Ramazan ayının 26. günü idrak ediliyor. Buna göre Diyanet İşleri dini günler takvimine göre 2021 Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor. Biz de Kadir Gecesi'nin önemini Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ile konuştuk. Musa Bilgiç'e, Kadir Gecesi'nin önemini, Kadir Gecesi'nde yapılabilecek ibadetleri sorduk. Tüm sorularınızın yanıtları videomuzda.
29.04.2021 Ramazan