Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır? Başka Hangi Namazlar Kılınabilir?  2 Rekat, 4 Rekat ve 100 Rekat Kadir Gecesi Namazı Kılınışı
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır? Başka Hangi Namazlar Kılınabilir? 2 Rekat, 4 Rekat ve 100 Rekat Kadir Gecesi Namazı Kılınışı Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı bu gece Ramazan ayına denk gelmektedir. 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın 27. Gecesidir. İslam aleminin en önemli gecelerinden bu mübarek günde müminler vakitlerini ibadet ederek geçiriyor. Tüm Müslüman alemi Kadir Gecesi’nin faziletlerinden yararlanmak istiyor. Bu özel günde Kadir Gecesi namazı ve Tesbih namazı kılınıyor. 2 rekat, 4 rekat ve 100 rekat Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Başka hangi namazlar kılınabilir? Kadir Gecesi namazı kılınışı ile ilgili detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
17.04.2023 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır? Nasıl Niyet Edilir ve Ne Zaman Kılınmalıdır?
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır? Nasıl Niyet Edilir ve Ne Zaman Kılınmalıdır? Mübarek gecelerden bir tanesi olan Kadir Gecesi'nde geceyi ibadet ederek geçirenler Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyup, namaz kılıp, dualar edip, tesbih çekiyor. Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece Ramazan ayının son günlerine denk gelmektedir. İslam aleminde Kadir Gecesi Ramazan'ın ayının 27. gecesi olarak kabul edilmektedir. Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınabilir. Kadir Suresi ile birlikte kılınması şarttır. İhya namazı nasıl kılınıyor, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir, ne kadar sürer, kaç rekat? Kadir Gecesi namazı kılınışı ve duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
30.06.2022 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir?
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesinde Müslümanlar vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Dua kapılarının aralandığı bu mübarek gecede Kadir Gecesi namazı kılınır. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi okunması gerekir. Anca Kadir Suresini bilmeyen kişiler için yerine okunabilecek farklı sure bulunur. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi yerine ne okunabilir? Kadir Gecesi namazından okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları Müslüman dünyası için önemli gecelerden birisi de Kadir Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in ilk vahdedilmeye başlandığı bu gece Ramazan ayının 27. gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gece müminler ibadet ederek vakitlerini geçirecek. Bu geceye özel yapılması gereken bazı ibadetler bulunur. Yapılan bu ibadetlerin sonundu eller semaya açılacak ve dualar edilecek. Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? Kadir Gecesi zikirleri, salavatları, tesbihleri, duaları ve namazları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ RESİMLİ MESAJLARI 2022 - Anlamlı, Dualı ve Birbirinden Güzel Kadir Gecesi Mesajları Milliyet'te Sizleri Bekliyor!
KADİR GECESİ RESİMLİ MESAJLARI 2022 - Anlamlı, Dualı ve Birbirinden Güzel Kadir Gecesi Mesajları Milliyet'te Sizleri Bekliyor! Kadir Gecesi mesajları konusunda araştırmalar devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan mübarek Kadir Gecesi önümüzdeki günlerde eda edilecek. Kılınacak olan namazların yanı sıra bu gece yüce kitabımız Kuran-ı Kerim okunacak. Okunan duaların ardından eller semaya açılacak ve dualar edilecek. Bu özel gecede ailesinden ve sevdiklerinden uzakta olan vatandaşlar en güzel en farklı dualı-ayetli resimli kadir gecesi mesajları için araştırmalarını sürdürüyor. İşte en yeni en güzel Kadir Gecesi mesajları...
27.04.2022 Gündem
Vali Ali Yerlikaya'dan İstanbullulara teşekkür
Vali Ali Yerlikaya'dan İstanbullulara teşekkür İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Salgınla mücadele ettiğimiz bugünlerde hep hafta sonlarında ve resmi tatillerde Hükümetimiz sokağa çıkmaya ilişkin kısıtlama kararı alıyor. Bu kararlara İstanbul gerçekten riayet ediyor, harfiyen uyuyor. Her kısıtlamanın kalktığı saatlerde, hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Birlikte başarıyoruz." dedi.
20.05.2020 Gündem
Mümin, aşırılıklardan uzak, denge insanıdır
Mümin, aşırılıklardan uzak, denge insanıdır Peygamber Efendimizin hadislerinde ibadetlerden yeme içmeye kadar hayatın her alanında dengeli, ölçülü olmaya önem verilmiş, genel olarak duyguların, tutum ve davranışların normal ve dengeli olması istenmiştir
11.06.2018 Gündem
Berat Kandili ne zaman?
Berat Kandili ne zaman? Müslümanların en değerli gecelerinden olan Berat Kandili büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki Berat Kandili 2016 yılında hangi güne denk gelecek? İşte Berat Kandili hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları...
5.05.2016 Gündem
Türkiye'de Kadir Gecesi böyle kutlandı
Türkiye'de Kadir Gecesi böyle kutlandı Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken dün akşam Kadir Gecesi’ni idrak etmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Camiler bu mübarek gecede adeta doldu taştı. Türkiye'de Kadir Gecesi işte böyle kutlandı...
14.07.2015 Gündem
Esenlik ve barış dileği: Selamlaşma
Esenlik ve barış dileği: Selamlaşma İnsanların birbirine karşı iyi dileklerini iletme aracı olan selam sadakadır, el uzatmadır, paylaşmanın ilk adımıdır. Sevgili Peygamberimiz, selamın insanı Allah’a yaklaştıracağını bildirmiştir
19.06.2015 Gündem
Rahmet ve bereket dolu 11 Ayın Sultanı
Rahmet ve bereket dolu 11 Ayın Sultanı Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan tek ay olan ramazan bugün başlıyor. Bu mübarek ay, teravihiyle, orucuyla, sahuruyla, hatimleriyle, iftar vaktini beklemenin heyecanıyla, Kadir Gecesi’ndeki manevi coşkusuyla sanki bir ömrün hasat vakti gibidir
16.06.2015 Gündem
Mevlid Kandili ne zaman?
Mevlid Kandili ne zaman? 2015 yılına Mevlid Kandili ile merhaba diyeceğiz. Peki Mevlid Kandili ne zaman? Peygamber Efendimiz'in doğum günü olan Mevlid Kandili bugün idrak edilecek.
23.07.2015 Gündem
Mevlid Kandili ibadeti ve duası
Mevlid Kandili ibadeti ve duası 2015 yılına Mevlid Kandili ile merhaba diyeceğiz. Peki Mevlid Kandili ne zaman? Peygamber Efendimiz'in doğum günü olan Mevlid Kandili bugün idrak edilecek.
23.07.2015 Gündem
Kadir Gecesi oruç  tutar, Yasin okurdu
Kadir Gecesi oruç tutar, Yasin okurdu Atatürk’ün şimdiye kadar gün yüzüne çıkmayan notlarına göre güzel sesle okunan Kuran’ı dinlemeyi sever, Ramazan ayı ve kandil gecelerinde köşke saz ekibini sokmazdı. Çanakkale şehitleri için de özel mevlit okuturdu.
29.07.2014 Gündem