KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir?
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an, Allah tarafından Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek günde müminler ibadet eder, namaz kılar ve dualar eder. Kadir gecesinde okunacak dualar ve Kur'an da yer alan sureler müminler tarafından okunur. Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası ile Kadir Gecesinde okunacak dualar, ayetler ve tesbihler nelerdir? Kadir Gecesi duasını okumak ve detay bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Dualar
2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi, Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek?
2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi, Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek? Kadir Gecesi tüm İslam aleminde heyecanla idrak ediliyor. Ramazan ayının içerisinde idrak edilen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi tarihi merak ediliyor. Peki, Kadir Gecesi bu gece mi, yarın mı? İşte 2022 Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi'nin önemi.
27.04.2022 Gündem
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...)
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...) İslam dünyası için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi duasını bu mübarek günde okumak ayrı bir öneme ve fazilete sahip. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) okumayı önerdiği dualar arasında yer alan ‘allahümme inneke afüvvün’ duası adını bu sözlerle başladığı için almıştır. Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül af ve fa'fü anni (Kadir gecesi duası okunuşu ve anlamı) duasını okumak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 
27.04.2022 Ramazan
NASIL İBADET EDİLİR? KADİR GECESİ İBADETLERİ NELERDİR? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilir?
NASIL İBADET EDİLİR? KADİR GECESİ İBADETLERİ NELERDİR? Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilir? Mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi (bu gece) idrak ediliyor. Gündüz tutulan oruçlar akşam ezanı ile birlikte açıldı. Yatsı namazının hemen ardından Teravih namazı camide cemaat ile kılınacak. Tan yeri ağarana kadar esenlik ve dua kapılarının açık olduğu Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Kadir Gecesi'nde hangi ibadetler yerine getirilir?
5.04.2024 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI NASIL, KAÇ REKAT? 🕌 Kadir Gecesi'nde hangi namaz kılınır? Kadir Gecesi namazı saat kaçta, nasıl niyet edilir?
KADİR GECESİ NAMAZI KILINIŞI NASIL, KAÇ REKAT? 🕌 Kadir Gecesi'nde hangi namaz kılınır? Kadir Gecesi namazı saat kaçta, nasıl niyet edilir? Kadir Gecesi namazı kılınışı, saati ve rekat sayısı ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kadir Gecesi, Müslüman alemi için önemli günler arasında bulunuyor. Bu önemli günde dualar edilecek, namazlar kılınacak ve ibadetler yapılacak. Peki Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır ve kaç rekat? 2024 Kadir Gecesi namazı saat kaçta?
5.04.2024 Bilgi Rehberi
KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? İşte Kadir Gecesi namazı kılınışı...
KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir? İşte Kadir Gecesi namazı kılınışı... Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Müslüman alemi tarafından idrak edilecek. Dualar edilerek, namaz kılınarak geçirilen Kadir Gecesinde yapılacak ibadetler araştırılanlar arasında. Kadir Gecesi namazı kılacaklar, 'Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, kaç rekat, ne zaman kılınır?' sorularını yöneltiyor.
17.04.2023 Bilgi Rehberi
Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat, bu sene saat kaçta kılınacak 2022? || Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur?
Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, kaç rekat, bu sene saat kaçta kılınacak 2022? || Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, hangi dualar okunur? Kadir Gecesi namazı kılınışı, rekat sayısı, saati ve niyeti konusu detayları ile araştırılıyor. Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27.gününe denk geliyor. Bu sene ise Kadir Gecesi 27 Nisan tarihinde idrak edilecek. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu mübarek gecede ibadetler yapılacak. Kadir Gecesi'nde namaz kılacaklar ise "Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır?" sorusunun cevabını araştırılıyor. Peki Kadir Gecesi namazına nasıl niyet edilir, kaç rekat ve saat kaçta kılınır 2022?
27.04.2022 Gündem
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Diyanet İşleri Başkanı'ndan Regaib gecesi mesajı
Diyanet İşleri Başkanı'ndan Regaib gecesi mesajı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yayımladığı üç aylar ve Regaib gecesi mesajında "İdrak ettiğimiz mübarek gün ve gecelerin başta aziz milletimiz olmak üzere Müslümanların birlik beraberliğine; insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
3.02.2022 Siyaset
ÜÇ AYLAR 2022 MESAJLARI: Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylara girdik mi?
ÜÇ AYLAR 2022 MESAJLARI: Üç aylar ne zaman başlıyor? Üç aylara girdik mi? İslam alemi için anlam ve önemi büyük olan Üç aylara bugün girdik. Mübarek üç aylar, Hicri takvim'de mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Faziletli sayıldığı için ibadetler artırılır, günahlardan en azından saygıdan dolayı sakınılır ve Ramazan ayına hazırlık yapılır. Hadise göre Recep Allah'ın ayıdır, Şaban Peygamber Muhammed'in ayıdır, Ramazan da ümmeti'nin ayıdır.Ayrıca, Recep Regaib Kandili ve Miraç Kandilini, Şaban Beraat Kandilini ve Ramazan Kadir Gecesini barındırır. Bu özel ayların bilincine varmak ve yakınlarının da bilgilenmesini isteyenler üç aylar mesajları arayışında. Birbirinden anlamlı ve güzel üç ayları mesajlarını haberimize ekledik.
2.02.2022 Gündem
Üç Aylar başladı! Recep ayında hangi ibadetler yapılır? Recep ayında yapılacak ibadetler ve çekilecek tesbihler...
Üç Aylar başladı! Recep ayında hangi ibadetler yapılır? Recep ayında yapılacak ibadetler ve çekilecek tesbihler... Mübarek üç aylar başladı. İçerisinde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını barındıran üç aylar içerisinde aynı zamanda önemli gün ve gecelerde yer almaktadır. Mübarek üç ayları ibadet ve tesbihat ile geçirmek isteyen vatandaşlar hangi ibadetler yapılmalıdır çekilecek tesbihler nelerdir sorularına yanıt arıyor.
2.02.2022 Gündem
Üç Aylar mesajı tercihleri ve duası | Üç Aylar takvimi başlangıç tarihi ne zaman 2022?
Üç Aylar mesajı tercihleri ve duası | Üç Aylar takvimi başlangıç tarihi ne zaman 2022? Recep, Şaban ve Ramazan ayının bir arada olduğu Üç aylar mesajı tercihlerini de haberimize ekledik. Bugünden itibaren üç aylar duası etmek isteyen vatandaşlar için de en anlamı duaya haberimizde yer verdik. İşte Üç aylar takvimi 2022...
12.01.2022 Gündem
Arefe Günü ne zaman, hangi gün? Arife Günü tatil mi?
Arefe Günü ne zaman, hangi gün? Arife Günü tatil mi? Kurban Bayramı için artık sayılı günler var. 4 günlük bayram öncesi Arefe Günü aramaları başladı. Arife gününün hangi tarihe denk geldiği sorgulanırken tatil olup olmadığı da merak ediliyor. İşte detaylar...
27.07.2020 Gündem
Arefe günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arife günü tatil mi?
Arefe günü ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arife günü tatil mi? Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayram yaklaştıkça arefe günü aramaları da artıyor. Vatandaşlar arefe günü ve bayramın hangi güne denk geldiğini sorguluyor. Öte yandan arefe gününün tatil olup olmadığı da merak konusu...
23.07.2020 Gündem
Ramazan ayı ayetleri nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili hadisler ve ayetler...
Ramazan ayı ayetleri nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili hadisler ve ayetler... Ramazan ayı bu yıl 24 Nisan tarihinde başlıyor. Mübarek üç aylar içerisinde bulunan Ramazan ayında oruçlar tutulacak, namazlar kılınacak ve ibadetler yapılacak. On bir ayın sultanını gelirken Ramazan ayı hadisleri ve ayetleri araştırılıyor. İşte Ramazan ayı ayetleri ve hadisleri...
17.02.2022 Ramazan
Bugün kandil mi? 2020 Regaip Kandili bu gece mi? Diyanet 2020 dini günler takvimi
Bugün kandil mi? 2020 Regaip Kandili bu gece mi? Diyanet 2020 dini günler takvimi Bugün kandil mi sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2020 özel gün ve gecelerin içerisinde yer aldığı Dini günler takvimi yayımlandı. Mübarek üç aylar geldi çattı. Bolluk, bereket, rahmet ve mağfiret ayları olan bu mübarek aylar içerisinde birçok özel gün ve gece yer alıyor. Bunlardan ilki Regaip Kandili olarak biliniyor. Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi üç aylar içerisinde yer alan önemli gün ve geceler arasında dikkat çekiyor. Peki bugün kandil mi?
27.02.2020 Gündem
Regaip Kandili hangi gün? 2020 Kandil tarihleri (Miraç - Berat - Kadir Gecesi - Mevlid Kandili)
Regaip Kandili hangi gün? 2020 Kandil tarihleri (Miraç - Berat - Kadir Gecesi - Mevlid Kandili) Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden, 2020 Kandil tarihlerini yayımladı. Kandil ne zaman sorusu yoğun ilgi görmeye başlarken, saatler ilerledikçe hangi Kandilin idrak edileceği merak konusu oldu. 2020 Yılının ilk kandili yarın...Peki ne kandili? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Regaip, Miraç, Berat, Kadir Gecesi ve Mevlid Kandili tarihleri...
26.02.2020 Gündem
Berat Kandilinde nasıl ibadet edilir? Kandil gecesinde hangi ibadetler yapılır?
Berat Kandilinde nasıl ibadet edilir? Kandil gecesinde hangi ibadetler yapılır? Kandil geceleri islam aleminde çok özel bir yere sahiptir. Şaban ayı içerisinde yer alan Berat Kandilini bu gece idrak edeceğiz. Kandil gecelerinde hangi ibadetleri yapmak daha faziletlidir? Berat Kandili gecesi nasıl değerlendirilmeli?
19.04.2019 Gündem
Regaip Kandili ne zaman? (Regaip Kandili bu gece mi?)
Regaip Kandili ne zaman? (Regaip Kandili bu gece mi?) Regaip Kandili nedir ve Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili bu yıl 30 Mart 2017 Perşembe akşamını 31 Mart Cuma gününe bağlayan geceye denk geliyor. İslam âleminin heyecanla beklediği mübarek üç aylar, Regaip Kandili ile taçlanacak.
29.03.2017 Gündem
Bayram arefesi günü hangi ibadetler yapılmalıdır? İşte o dualar!
Bayram arefesi günü hangi ibadetler yapılmalıdır? İşte o dualar! Mübarek Ramazan ayını geride bırakıyoruz. Tüm ay boyunca ibadetlerini yerine getirenler şimdi de arefe günü yapılması gereken ibadetleri merak ediyor. Arefe günü yapılacak ibadetler nelerdir? Konuyla ilgili detayları haberimizde derledik. İşte Arefe günü yapılacak ibadetler ve Arefe günü mesajları...
4.07.2016 Gündem
Berat Kandili ne zaman?
Berat Kandili ne zaman? Müslümanların en değerli gecelerinden olan Berat Kandili büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki Berat Kandili 2016 yılında hangi güne denk gelecek? İşte Berat Kandili hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları...
5.05.2016 Gündem
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman?
Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak merak konusu. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Kurban Bayramı tatilinin uzatılabileceği müjdesini verdi. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi tatilin pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacağı ifade edildi. Peki Kurban Bayramı ne zaman?
12.09.2015 Gündem
Kurban Bayramı ne zaman? İşte resmi tatil günleri
Kurban Bayramı ne zaman? İşte resmi tatil günleri 'Kurban Bayramı ne zaman?' sorusunun cevabı büyük bir heyecanla bekleniyor. Dini bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek? İşte Kurban Bayramı ile ilgili detaylar..
10.09.2015 Gündem
Ramazan ne zaman başlıyor-Ramazan Bayramı ne zaman?
Ramazan ne zaman başlıyor-Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan'ın gelmesine çok az bir zaman kaldı. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan için son hazırlıklar sürerken ilk oruç ne zaman tutulacak sorusu akıllarda. İşte 'Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı ne zaman' sorularının cevabı..
14.06.2015 Gündem
Ramazan ayı ve bayramı ne zaman başlıyor?
Ramazan ayı ve bayramı ne zaman başlıyor? Ramazan ayı için sayılı günler kaldı. Üç aylardan biri olan Ramazan için son hazırlıklar yapılıyor. Peki Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı ve Ramazan ayı ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde.
11.06.2015 Gündem