KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri Kadir suresi İslam aleminde kandil ve Mübarek ramazan ayı içerisinde en fazla araştırma konusu olan sureler arasında yer alıyor. Kadir Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Kadir Suresinde Kadir Gecesinin önemi ve Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlandığından bahsedilir. 5 ayeti kerimeden oluşan Kadir Suresi bu özel gecenin önemi bildirilmektedir. İlk ayeti kerimede doğrusu biz onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik buyrulmuştur. İşte Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet tefsiri ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Tesbih Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır? 2024 Tesbih Namazı Kılınışı, Fazileti, Okunan Dualar ve Sureler!
Tesbih Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır? 2024 Tesbih Namazı Kılınışı, Fazileti, Okunan Dualar ve Sureler! Tesbih namazı Müslümanların hayatı boyunca bir kez de olsun kılması gereken namazlardan birisidir. Diğer namazlara göre uzun bir namaz olması yönüyle diğerlerinden ayrılır. İslam aleminde hayırlı bir gece olması nedeniyle genellikle Kadir Gecesi'nde kılınır. Toplamda 4 rekattan oluşur. Kılması oldukça faziletli olan bu namaz kerahet vakitlerinde kılınmaz. Diyanet tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Tesbih namazı kılınışı ve fazileti ile ilgili detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
6.02.2024 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de Müslüman alemi resimli, kısa, uzun, anlamlı kadir gecesi mesajları ve kadir gecesi sözlerini birbirleri ile paylaşacak. ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ mesajları ile İslam alemi birbirlerine dualarını ve iyi dileklerini iletecek. Eğer sizlerde yeni, resimli, anlamlı, en güzel kısa ve uzun Kadir Gecesi sözlerini sevdiklerinize iletmek istiyorsanız ‘Kadir Gecesi Mesajları 2023’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Gündem
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır? Başka Hangi Namazlar Kılınabilir?  2 Rekat, 4 Rekat ve 100 Rekat Kadir Gecesi Namazı Kılınışı
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır? Başka Hangi Namazlar Kılınabilir? 2 Rekat, 4 Rekat ve 100 Rekat Kadir Gecesi Namazı Kılınışı Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı bu gece Ramazan ayına denk gelmektedir. 11 Ayın Sultanı Ramazan’ın 27. Gecesidir. İslam aleminin en önemli gecelerinden bu mübarek günde müminler vakitlerini ibadet ederek geçiriyor. Tüm Müslüman alemi Kadir Gecesi’nin faziletlerinden yararlanmak istiyor. Bu özel günde Kadir Gecesi namazı ve Tesbih namazı kılınıyor. 2 rekat, 4 rekat ve 100 rekat Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır? Başka hangi namazlar kılınabilir? Kadir Gecesi namazı kılınışı ile ilgili detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
17.04.2023 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi 2023 Ne Zaman, Bugün Mü? Kadir Gecesi Önemi ve Fazileti Nedir, Kadir Gecesi Kandil Mi Sayılır?
Kadir Gecesi 2023 Ne Zaman, Bugün Mü? Kadir Gecesi Önemi ve Fazileti Nedir, Kadir Gecesi Kandil Mi Sayılır? Kadir Gecesi İslam dünyası için önemli bir yere sahiptir. Kadir Gecesi ile ilgili hadislerde önemi, faziletlerine değinilmiştir. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinde Müslümanlar dualar eder, namaz kılar ve Kur’an-ı Kerim okur. Bu geceyi ibadet ederek geçirmek oldukça sevaptır. Dini literatürde ise “leyletü’l-Kadr” şeklinde kullanılır. Kadir Gecesi Nedir? Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinde ne olmuştur, anlamı, önemi ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
17.04.2023 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır? Nasıl Niyet Edilir ve Ne Zaman Kılınmalıdır?
Kadir Gecesi Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekattır? Nasıl Niyet Edilir ve Ne Zaman Kılınmalıdır? Mübarek gecelerden bir tanesi olan Kadir Gecesi'nde geceyi ibadet ederek geçirenler Kur'an-ı Kerim'den sureler okuyup, namaz kılıp, dualar edip, tesbih çekiyor. Bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece Ramazan ayının son günlerine denk gelmektedir. İslam aleminde Kadir Gecesi Ramazan'ın ayının 27. gecesi olarak kabul edilmektedir. Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınabilir. Kadir Suresi ile birlikte kılınması şarttır. İhya namazı nasıl kılınıyor, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir, ne kadar sürer, kaç rekat? Kadir Gecesi namazı kılınışı ve duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
30.06.2022 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Suresi'nin Kuran-ı Kerimde Bulunduğu Sayfa Kaçtır?
Kadir Suresi'nin Kuran-ı Kerimde Bulunduğu Sayfa Kaçtır? Kadir Suresi adını İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinden bahsettiği için almıştır. Mübarek Kadir Gecesinde Kur’an-ı Kerim’in indirilmesinden, Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğundan bahsedilmektedir. Kadir Gecesinde ibadet edecek kişilerin merak ettiği konular arasında yer alır. Kadir Suresi'nin Kuran-ı Kerimde bulunduğu sayfa kaçtır? Kadir Suresi ve anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Suresi Nasıl Ezberlenir? Yeni Ezberleyenler İçin Tekrarlı Kadir Suresi Ezberleme Yöntemi
Kadir Suresi Nasıl Ezberlenir? Yeni Ezberleyenler İçin Tekrarlı Kadir Suresi Ezberleme Yöntemi Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesinde Müslüman dünyası vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Kadir Gecesi namazından okunması gereken duaların arasında Kadir Suresi yer alır. Bu yüzden Kadir Suresinin ezberlenmesi gerekir. Kadir Suresini ezbere bilmeyenler için birkaç farklı yöntem bulunur. Kadir Suresi nasıl ezberlenir? Yeni ezberleyenler için tekrarlı Kadir Suresi ezberleme yöntemi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir?
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesinde Müslümanlar vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Dua kapılarının aralandığı bu mübarek gecede Kadir Gecesi namazı kılınır. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi okunması gerekir. Anca Kadir Suresini bilmeyen kişiler için yerine okunabilecek farklı sure bulunur. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi yerine ne okunabilir? Kadir Gecesi namazından okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...)
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...) İslam dünyası için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi duasını bu mübarek günde okumak ayrı bir öneme ve fazilete sahip. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) okumayı önerdiği dualar arasında yer alan ‘allahümme inneke afüvvün’ duası adını bu sözlerle başladığı için almıştır. Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül af ve fa'fü anni (Kadir gecesi duası okunuşu ve anlamı) duasını okumak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesinde Çekilecek Tesbihler Nelerdir? Tesbih Nasıl Çekilir ve Çekerken Ne Söylenir?
Kadir Gecesinde Çekilecek Tesbihler Nelerdir? Tesbih Nasıl Çekilir ve Çekerken Ne Söylenir? Müslüman dünyasının önemli gecelerinden Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim’de önemine değinilen tek gecedir. Ellerin semaya açılıp duaların edildiği bu gecede müminler vakitlerini ibadet ederek geçirecek. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu günde çekilecek zikirler, tesbihler ve okunacak dualar merak ediliyor. Tesbih nasıl çekilir ve çekerken ne söylenir? Kadir Gecesinde çekilecek tesbihler ile ilgili detaylı bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi İle İlgili Anlamlı Sözler, Güzel Mesajlar, Ayetler, Hadisler ve Kısa Bilgiler Nelerdir?
Kadir Gecesi İle İlgili Anlamlı Sözler, Güzel Mesajlar, Ayetler, Hadisler ve Kısa Bilgiler Nelerdir? Kadir Gecesi İslam alemi için önemli bir yere sahiptir. Ellerin semaya açılıp duaların edildiği bu gece Kur’an-ı Kerim Cebrail melek aracılığıyla Peygamber Efendimiz vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kur’an-ı Kerim’de öneminde değinilen tek gecedir. Ramazan ayının 27. gecesi olan bu mübarek günde müminler vakitlerini ibadet ederek geçirir ve yakınlarına en güzel dileklerini iletmek için Kadir Gecesi ile ilgili anlamlı sözler ve mesajlar gönderir. Kadir Gecesi ile ilgili anlamlı sözler, mesajlar, ayetler, hadisler ve kısa bilgiler için detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları Müslüman dünyası için önemli gecelerden birisi de Kadir Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in ilk vahdedilmeye başlandığı bu gece Ramazan ayının 27. gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gece müminler ibadet ederek vakitlerini geçirecek. Bu geceye özel yapılması gereken bazı ibadetler bulunur. Yapılan bu ibadetlerin sonundu eller semaya açılacak ve dualar edilecek. Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? Kadir Gecesi zikirleri, salavatları, tesbihleri, duaları ve namazları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Berat Kandili nedir, bugün mü? Berat Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir, hangi ibadetler yapılır?
Berat Kandili nedir, bugün mü? Berat Kandili gecesinde nasıl ibadet edilir, hangi ibadetler yapılır? Berat Kandili nedir, bugün mü sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Üç aylar içerisinde yer alan Şaban ayının 14'üncü gecesini 15'inci gecesine bağlayan gece Berat Kandili gecesi olarak idrak ediliyor. Bu özel geceyi ibadet ile geçirecek olan binlerce müslüman Berat Kandili gecesi ne zaman, bugün mü, bu gecede nasıl ibadet edilir sorularına yanıt aramayı sürdürüyor. İşte bu geceye özel yapılacak olan ibadetler...
27.03.2021 Gündem
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler
Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar ve sureler Bu gece Miraç Kandili. Müslümanlar ve tüm İslam alemi için en mübarek gecelerden olan Miraç gecesinde dua etmek ve ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Hz. Peygamber (S.A.S)'in Allah katına yükselişini ifade eden bu gecede namaz kılmak, tövbe etmek ve günahlardan arınmak gerekir. Peki, Miraç Kandilinde hangi dualar okunur? Kandil gecesi için özel bir namaz var mıdır?
10.03.2021 Gündem
Bugün Kandil mi 13 Şubat 2021 Cumartesi? Bugün ne kandil mi var, ne kandili? Diyanet Dini günler takvimi
Bugün Kandil mi 13 Şubat 2021 Cumartesi? Bugün ne kandil mi var, ne kandili? Diyanet Dini günler takvimi Bugün kandil mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar için 13 Şubat 2021 Cumartesi gününe dair tüm merak edilenleri bir araya getirdik. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2021 Dini Günler takvimini de haberimize ekledik. Peki bugün kandil mi var, ne kandili?
13.02.2021 Gündem
Allah’ın rahmetinin ve bereketinin indiği gece
Allah’ın rahmetinin ve bereketinin indiği gece Kadir Gecesi, Kuran’daki ayetlerde açıkça isminden bahsedilen mübarek bir gecedir. ‘Bin aydan hayırlı gece’dir. Zira Allah kelamı olan Kuran-ı Kerim, bu kutlu geceden itibaren Resulullah Efendimize inmeye başlamıştır
31.05.2019 Gündem
Berat Kandilinde nasıl ibadet edilir? Kandil gecesinde hangi ibadetler yapılır?
Berat Kandilinde nasıl ibadet edilir? Kandil gecesinde hangi ibadetler yapılır? Kandil geceleri islam aleminde çok özel bir yere sahiptir. Şaban ayı içerisinde yer alan Berat Kandilini bu gece idrak edeceğiz. Kandil gecelerinde hangi ibadetleri yapmak daha faziletlidir? Berat Kandili gecesi nasıl değerlendirilmeli?
19.04.2019 Gündem
2017 Berat Kandili ne zaman? (Berat Kandili hangi güne denk geliyor?)
2017 Berat Kandili ne zaman? (Berat Kandili hangi güne denk geliyor?) Berat Kandili bu sene 10 Mayıs Çarşamba gecesini 11 Mayıs Perşembe'ye bağlayan gece idrak edilecek. Şaban ayının içerisinde yer alan Berat Kandili gecesinde Müslümanlara günahlarından affolunma müjdesi verilmiştir. Peki Berat Kandili gecesinde nasıl ibadet edilmeli?
10.05.2017 Gündem
Kadir gecesinde nasıl ibadet edilir?
Kadir gecesinde nasıl ibadet edilir? İlk vahiyin indirildiği gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. günü olarak kabul edilir. Bu sene Kadir Gecesi 1 Temmuz Cuma gecesi ihya edilecek.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Bin aydan hayırlı  ‘Kadir Gecesi’
Bin aydan hayırlı ‘Kadir Gecesi’ Bu gece Allah’ın vereceği görevleri üstlenmek üzere melekler ve Cebrail yeryüzüne iner. 5. ayette bu gecenin esenlik ve mutluluk gecesi olduğu ifade edilmiştir
30.06.2016 Gündem
Mübarek Ramazan diriliş mevsimidir
Mübarek Ramazan diriliş mevsimidir Onbir ayın sultanı ramazan geldi. Bugün ilk teravih namazını kılacağız ve ilk sahura kalkacağız. Ramazan ayı, bütün günahlarımıza rağmen ilahi rahmet tarafından bir bağışlanma müjdesidir
17.02.2022 Ramazan
Mevlid Kandili ne zaman?
Mevlid Kandili ne zaman? 2015 yılına Mevlid Kandili ile merhaba diyeceğiz. Peki Mevlid Kandili ne zaman? Peygamber Efendimiz'in doğum günü olan Mevlid Kandili bugün idrak edilecek.
23.07.2015 Gündem