AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER NELER? Arefe gününde neler yapılır, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur? İşte Arefe günü tesbih ve zikirleri
AREFE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER NELER? Arefe gününde neler yapılır, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur? İşte Arefe günü tesbih ve zikirleri 2024 Ramazan ayının son günü olan arefe gününe ulaşma şerefine nail olan Müslümanlar bu özel günde yapılması gerekenlerin ne olduğu konusunda araştırmalara başladı. Bugün yani 9 Nisan Salı günü Ramazan Bayramı'nın arefe günü idrak edilecek. Arefe gününde yapılacak olan ibadetler ve edilecek olan duaların yanı sıra arefe günü tesbih ve zikirleri araştırma konusu olmaya devam ediyor. Müslümanlar "Arefe gününde hangi ibadetler yapılır? Arefe gününde neler yapılır, nasıl ibadet edilir ve hangi dualar okunur?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte Arefe günü ibadetleri ve dualarının yanı sıra yapılacak olan tesbih ve zikirler...
9.04.2024 Bilgi Rehberi
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl?
Namaz Nasıl Kılınır? Kadın ve Erkek Sabah - Öğle - İkindi - Akşam - Yatsı Namazı Kılınışı Nasıl? İslam alemi için farz kılınan ibadetlerden birisi de namazdır. Namaz İslam'ın en önemli ibadetlerindendir. 5 vakit kılınır. Bunlar sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı şeklindedir. Tekbir, kıyam, rükü, secde ve selam gibi kısımlardan oluşan namaz İslam'ın 5 şartından biridir. Namaz ibadetini yerine getirmek isteyenler namaz sureleri ve namaz kılınışı hakkında bilgi sahibi edinmek ister. Her vakit namazın rekatları farklıdır. Sabah namazı . Sabah namazı, 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat, yatsı namazı 13 rekattır. Namaz nasıl kılınır? 5 vakit namaz kılınışı ve rekatları...
4.04.2024 Gündem
Dualar, Sureler ve Anlamları: Her Gün Okunacak Dualar Ve Sureler... Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı...
Dualar, Sureler ve Anlamları: Her Gün Okunacak Dualar Ve Sureler... Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı... Her gün okunacak duaların başında namazlarda okunması farz olan Fatiha Suresi geliyor. Fatiha Suresi İslam itikadını ve imanın şartlarını özetler niteliktedir. Sizin için her gün okunacak dualar ve sureleri anlamları ile birlikte derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları İslam’ın ikinci şartı olan namaz Müslüman alemi için farz kılınmıştır. Dinin direği olarak da nitelendirilen namaz 5 vakit kılınır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı vakitlerinde kılınan namaz surelerinin sıralaması vardır. Namaz sureleri sıralaması ve namazda okunan dualar ile anlamları ibadette önemli yere sahiptir. Zammı sureler namazda okunan kısa surelere denir ve Kur'an-ı Kerim'in son sayfalarında yer alır. Namazda okunan zammı sureler sıralaması ve okunuşu nelerdir? diyorsanız "Namaz sureleri sırası" içeriğimizden detaylıca okuyabilrsiniz.
28.03.2024 Sureler
Nafile Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat, En Uygun Vakit Ne Zamandır? Nafile Namazlar Hangileridir?
Nafile Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat, En Uygun Vakit Ne Zamandır? Nafile Namazlar Hangileridir? Namaz farz, sünnet ve nafile olmak üzere üç grupta yer almaktadır. Müslümanların farz ve zorunlu sünnet namazların dışında kıldıkları namaz nafiledir. Nafilenin ne olduğu ve hangi namazların nafile olduğu hakkında bilgileri derledik.
6.02.2024 Dini Bilgiler
Şükür Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Şükür Namazında Okunacak Dualar Ve Sureler!
Şükür Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Şükür Namazında Okunacak Dualar Ve Sureler! Şükür namazı nedir? Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekattır? Şükür namazı kılarken okunacak dualar nelerdir? Şükür namazı hangi durumlarda kılınmaktadır? Şükür namazı kılarken niyet nasıl yapılır? Şükür namazının önemi nedir? Şükür namazında hangi sureler okunmaktadır? Şükür namazı nasıl kılınır ve şükür namazı kılarken okunacak dualar hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
5.02.2024 Dini Bilgiler
Vitir Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Diyanet Vitir Vacip Namazı Kılınışı, Okunan Sureler ve Duaları
Vitir Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Diyanet Vitir Vacip Namazı Kılınışı, Okunan Sureler ve Duaları Müslümanlara günde 5 vakit namaz ibadeti farz kılınmıştır. İslam'ın 5 şartından ikinci olan namaz ibadeti dinin direği olarak kabul edilir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı olarak günde 5 vakittir. Yatsı namazının ardından hemen kılınan vitir namazı ise vacip olarak kabul edilmektedir. Vitir namazı 3 rekattır. Kılınışı diğer namazlarla aynıdır. Bu namazın 3. rekatında tekbir getiriler ve ardından kunut duaları okunur. Vitir namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Vitir vacip namazı kılınışı ve okunan sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Dini Bilgiler
Gece Duası: Gece Yatmadan Önce Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir?
Gece Duası: Gece Yatmadan Önce Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Gece yatmadan önce rahat bir uyku için gece duası yapmak önemlidir. Hadis kaynaklarında da gece yatarken okunan bazı dualar ve sureler geçmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) gece yatmadan önce okumayı tavsiye ettiği gece duası vardır. Gece yatmadan önce okunan dualar nelerdir? Yatarken okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere Gece Duası başlıklı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sebe suresi, Mekke döneminde inmiştir. Yalnızca 6. ayetin Medine’ de nazil olduğuna inanılır. Sebe suresi, Kur’an-ı Kerim’in 34. suresidir. Sure toplamda 54 ayetten oluşmaktadır. Surenin mushaftaki sıralamaya göre otuz dördüncü, iniş sırasına göre elli sekizinci olduğu bilinmektedir.
24.10.2023 Sureler
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet?
Bakara suresi Türkçe - Arapça meali (oku - dinle) Bakara suresi kaç ayet? Bakara Sûresi, Kur’an’ın ikinci suresidir. Kur'anın en uzun sûresi olan Bakara suresi, 286 ayetten oluşur. Arapça veya Türkçe olarak Bakara suresini araştıranlar için Bakara suresinin mealini ve tüm ayrıntılarını haberimizde derledik. İşte Bakara suresi okumak veya dinlemek isteyenler içinde seçenekler haberimizde...
24.10.2023 Sureler
Hud Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Hud Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Hud Suresi, ismini Ad Kavmi’ne gönderilen Hz. Hud’dan almaktadır. Bu peygamberin ismi surenin 50. ve 60. Ayetlerinde geçmektedir. Bu sure, Mekke’de nazil olan sureler arasında sayılmakta ve 123 ayetten meydana gelmektedir. Ancak; 12, 17 ve 114 numaraları ayetleri Medine döneminde indirilmiştir. Kur’an-ı Kerim’in 11. Suresi olan Hud’dan önce Yunus Suresi’nin, sonra ise Yusuf Suresi’nin indirildiğine inanılmaktadır. Hz. Muhammed’in bu sure hakkında “Beni Hud Suresi ihtiyarlattı” dediği bilinmektedir. Hud Suresi’nin içeriği, Yunus Suresi’nin devamı olarak kabul edilmektedir.
24.10.2023 Sureler
Fil Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?
Fil Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır? İniş sırasına 19. sure olan Fil Suresinde Kabe'yi fethetmek isteyen Ebrehe ve ordusunun Allah'ın yardımı ve ebabil kuşlarıyla nasıl bozguna uğratıldığı anlatılır. Kafirun Suresinden sonra indirilen Fil Suresi toplam 5 ayetten oluşur. Kuran'ı Kerim'deki en kısa surelerden biri olduğu için kolaylıkla ezberlenebilir ve günlük ibadetlerde okunabilir. Fil suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?
Kafirun Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu? Kafirun Suresi, Kur'an'da geçen kısa surelerden biridir. Oldukça anlamlı bir suredir. Bu nedenle faziletleri ve faydaları da oldukça fazladır. Kafirun Suresi namazlarda da okunan surelerden bir tanesidir. Kafirun suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Günde Kaç Kere Okunur?
Kafirun Suresi Günde Kaç Kere Okunur? Kafirun suresi, Müslümanlar tarafından sıklıkla okunan surelerden bir tanesidir. Bu surenin faziletleri de oldukça fazladır. Bu nedenle insanların merak ettiği sureler arasında yer almaktadır. Kafirun suresi günde kaç kere okunur? İşte, tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır?
Kafirun Suresi Hangi Cüzde Ve Kaçıncı Sayfadadır? Kafirun suresi toplamda 6 ayetten meydana gelmektedir. Bu nedenle Kur'an'da bulunan en kısa surelerden biri olma özelliğine sahiptir. Surenin ilk ayetinde Allah'ın gönderdiği dini inkar eden kafirlerden bahsedildiği için ismi Kafirun suresidir. Kafirun suresi hangi cüzde ve kaçıncı sayfadadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Hangi Durumlarda Okunur?
Kafirun Suresi Hangi Durumlarda Okunur? Kafirler kelimesinin çoğulu olan kafirun, küfür sözcüğünden türetilmiştir. Küfür, örtmek ve gizlemek anlamına gelirken, kafirun da gerçeğin üstünü örten, yalanı ve batılı hakikatmiş gibi gösteren kişiler manasına gelir. İniş sırasına göre 18. sure olan Kafirun Suresi toplam 6 ayetten oluşur. Bu sure Kuran'ı Kerimdeki en kısa surelerden biri olduğu için kolayca ezberlenebilir ve günlük namazlarda okunabilir. Kafirun suresi hangi durumlarda okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?
Kafirun Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur? Kafir kelimesinin çoğulu olan kafirun, Allah'ı, gönderdiği elçileri, Kuran'ı Kerim'i ve ahiret gününü inkar edenler demektir. İniş sırasına göre 18. sure olan Kafirun Suresi, Maun Suresinden sonra ve Fil Suresinden önce Mekke'de nazil olmuştur. Surede, İslam'da hiçbir şekilde zorlama ve baskı olmadığı ''sizin dinininiz size, benim dinim bana'' ayetiyle bildirilir. Kafirun suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur? İşte, tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri
Kafirun Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri Mekke dönemi içerisinde inmiş olan Kâfirûn suresi, 6 ayetten oluşmaktadır. Kâfirûn suresinde Hz. Peygamber’in inkârcılar ile şirkte ve sapkınlıkta birleşemeyeceği konusundaki fikirleri net bir üslup ile ifade edilmektedir ve inancın şirkten tamamen uzak tutulması amaçlanmaktadır. Sizin için Kafirun suresinin önemini ve Kafirun suresinin ezberlenebilmesi için gerekli olan teknikleri derledik.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?
Kafirun Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir? Kafirun suresi, Kur'an'da geçen önemli surelerden biridir. Bu sure ibadet edilirken de sıklıkla okunmaktadır. Bu sebeple pek çok insan Kafirun Suresi ile ilgili özellikleri merak etmektedir. Kafirun suresi nerede ve ne zaman inmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?
Kafirun Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir? Kuran-ı Kerim'de yer alan kafirun suresini okumanın birçok fazileti ve faydası bulunmaktadır. Kafirun suresi içerisinde manevi sırların yer aldığı bir sure olmasının yanında faziletleri pek çok olan bir suredir. Kafirun suresi okumanın en öenmli fazileti imanı koruyarak kişiyi şirke düşmekten koruyup uzaklaştırmaktadır. Kafirun suresi okumanın faziletleri ve faydalarını sizler için derledik.
24.10.2023 Sureler
Kafirun Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?
Kafirun Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir? İniş sırasına göre 18. Sure olan Kafirun Suresi, Maun Suresinden sonra ve Fil Suresinden önce Mekke'de indirilmiştir. 6 ayet ve 27 sözcükten oluşan Kafirun Suresi, Mekke'de nazil olan en kısa surelerden biridir. İlk ayetinde ''Ey kafirler'' diye seslenildiği için sureye bu isim verilmiştir. Kafirun suresinin konusu ve önemi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kasas Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kasas Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kuran-ı Kerim’de yer alan ve ayetlerden oluşan 114 bölümden her birine sure denilmektedir. Bu bağlamda kitaptaki sıralamaya göre 23. sırada bulunan sure Kasas Suresi’dir.
24.10.2023 Sureler
Kevser Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?
Kevser Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu? Kesret kelimesi ile aynı kökten türemiş olan Kevser sözcüğü bolluk ve bereket manasına gelir. Bu sözcük Kuran'ı Kerim'de ise cennette akan ırmak anlamında kullanılmıştır. Bazı müfessirlere göre ise Kevser, cennetteki bir ırmağın değil havuzun adıdır. İniş sırasına göre 15. sure olan Kevser Suresi, Adiyat suresinden sonra ve Tekasür Suresinden önce Mekke'de nazil olmuştur. Toplam 3 ayet ve 10 kelimeden oluşan bu sure Kuran'ı Kerim'in en kısa suresidir. Kevser suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Kevser Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?
Kevser Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir? Arapça kökenli bir sözcük olan Kevser, cennette akan bir ırmak ya da havuzun adıdır. Bu kelime aynı zamanda çokluk anlamına gelen kesret kelimesinin yerine kullanılır. İniş sırasına göre 15. sure olan Kevser Suresi, Kuran'ı Kerim'deki en kısa suredir. Sure, Adiyat Suresinden sonra ve Tekasür Suresinden sonra Mekke'de nazil olmuştur. 3 ayet, 10 kelime ve 32 harften oluşan Kevser suresinin konusu ve önemi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.10.2023 Sureler
Mü’Min Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Mü’Min Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Mü’min suresi, Kur’an-ı Kerim’in 40. suresidir. Sure toplam 85 ayetten oluşur. Bu surenin diğer bir adı da Gafir suresidir. Mekke döneminde indirildiğine inanılır. Mü’min suresinin 56. Ve 57. ayetleri islam inancına göre Medine döneminde nazil olmuştur.
24.10.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri