Kahve Tüketimi

Kahve Tüketimi

Son dakika kahve tüketimi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kahve tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kahve tüketimi haber sayfamızda...

Kahve Tüketimi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 828 kahve tüketimi haberi bulunmuştur.
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe!
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe! Tchibo Türkiye Genel Müdürü Hasan Ulutürk kahve satışlarındaki yükselişi baristalıktan genel müdürlüğe uzanan kendi hikâyesi eşliğinde anlattı.
5.04.2024 Milliyet Executive
Kahve içmek için en doğru saat! Bu anı beklerseniz etkisi 2 katına çıkıyor
Kahve içmek için en doğru saat! Bu anı beklerseniz etkisi 2 katına çıkıyor Çoğumuz gün içinde uyanık kalabilmek için kafeine ihtiyaç duyarız, ancak fazla tüketmek uykusuzluğa ve gerginliğe sebep olabilir. Peki, bu riskleri önlemek için ne zaman ve ne kadar kahve içmeliyiz? Araştırmalar, gerçeği ortaya çıkardı.
13.01.2024 Genel Sağlık
Kahvaltıdan önce kahve içmek zarar veriyor! İşte vücuda 4 etkisi
Kahvaltıdan önce kahve içmek zarar veriyor! İşte vücuda 4 etkisi Uyanır uyanmaz yaptığınız ilk şey bir fincan kahveye uzanmaksa, bu alışkanlığınızı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Sabah kahvesi olmadan güne başlamak zor olsa da, kahvaltıdan önce kahve içmek, yüksek kan şekeri seviyeleri ve şiddetli anksiyete gibi oldukça ciddi sonuçlara yol açabilir. İşte kahvaltıdan önce kahve içtiğinizde vücudunuzda yaşanabilecek bazı gelişmeler.
13.01.2024 Genel Sağlık
Kadınlarda baş ağrısını gideriyor! 120 dakikada neredeyse tamamen bağırsakta emiliyor
Kadınlarda baş ağrısını gideriyor! 120 dakikada neredeyse tamamen bağırsakta emiliyor Dünyada kahvenin sudan sonra en çok tüketilen içecek olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, kahvenin çok hızlı emildiğini hatta 120 dakikada neredeyse tamamen bağırsakta emildiğini açıkladı.
28.11.2023 Genel Sağlık
Kahvenin bilinmeyen 5 mucizesi! Açlığı bastırıyor, yağları parçalıyor
Kahvenin bilinmeyen 5 mucizesi! Açlığı bastırıyor, yağları parçalıyor Kahve , yüksek kafein içeriği nedeniyle insan vücudu üzerinde önemli etkilere sahip olabilir. Kafein tüketildiğinde hızla kan dolaşımına karışarak merkezi sinir sistemini uyarır ve rahatlamayı ve uykuyu teşvik eden bir nörotransmitter olan adenosinin etkilerini bloke eder. Bu iyi bilinen etkinin yanı sıra kahveye dair başka ilginç sonuçlar da var.
Kadın çorabıyla filtre kahve... Dikkat! İnsan sağlığını tehdit ediyor
Kadın çorabıyla filtre kahve... Dikkat! İnsan sağlığını tehdit ediyor Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, kahvelerle ilgili yapılan araştırmanın sonucunu paylaştı.
4.10.2023 Gündem
Uyku ilaçları bir süre sonra uyutmayabilir! 'Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı'
Uyku ilaçları bir süre sonra uyutmayabilir! 'Doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalı' Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Barış Metin, "Uyku ilaçlarının etkisi kısa sürelidir, bugün uyumanıza yardımcı olan bir ilaç 1-2 ay sonra sizi uyutmayabilir" dedi. Herkesin 8 saat uyumak zorunda olmadığına da değinen Metin, uyku ihtiyacının kişiye göre değişebileceğini vurguladı.
1.10.2023 Genel Sağlık
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var'
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var' Sağlıklı bir uyku, vücudun düzenli çalışması için de olmazsa olmaz olarak görülüyor. Uzmanlar, uyku düzeni bozukluğunun beraberinde birçok sağlık sorununa sebep olduğuna dikkat çekerek kalitesiz bir uykunun sindirim sistemi rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtiyor.
14.09.2023 Genel Sağlık
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor Demir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
7.08.2023 Alternatif Tıp
Mide ağrısına neden olan tahmin bile edemeyeceğiniz 14 farklı sebep
Mide ağrısına neden olan tahmin bile edemeyeceğiniz 14 farklı sebep Mide ağrısına sebebiyet veren birçok farklı sebepler söz konusu olmaktadır. Mide rahatsızlıklarına en fazla neden olan rahatsızlıklar arasında ülser ve reflü baş sırada yer alıyor. Mide ağrısına sebebiyet veren tahmin bile edemeyeceğiniz 14 farklı sebep nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.
31.07.2023 Genel Sağlık
Kahve tutkusu ‘fiyatı’ yeniyor!
Kahve tutkusu ‘fiyatı’ yeniyor! Kahve bitkisi üzerindeki maliyet baskısı ve iklim sorunları nedeniyle dünya piyasalarında fiyat artışları yeniden başladı. Yeni rekolte öncesi kalan stokların azalması da fiyatı yukarı taşıyor. Bu gelişmeye rağmen tüketimde bir düşüş beklenmiyor.
25.04.2023 Ekonomi
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besin
Her gün tüketsek de bilmiyoruz! Uzman yorumuyla her derde deva denilen 6 besin Sağlıklı ve uzun bir yaşamın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Hatta bu nedenle çoğumuz şikâyetlerimize iyi geldiğini düşündüğümüz pek çok gıdayı da beslenmemize dahil ediyoruz. Peki bu ne kadar doğru? Tansiyondan şekere, diyabetten kolesterole her derde deva denilen 6 besini uzmanına sorduk.
20.10.2022 Gündem
Ezber bozan araştırma: İçilen her bir fincan kahve ritim bozukluğunu azaltabilir
Ezber bozan araştırma: İçilen her bir fincan kahve ritim bozukluğunu azaltabilir Halk arasında kahve içmenin kalp ritmini olumsuz etkilediğine dair yaygın bir inanış vardı. Ancak yapılan bir çalışma bu durumun gerçeği yansıtmadığı ortaya konuldu. Ezber bozan araştırmaya dair açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, "Bu bilimsel çalışmanın sonucuna göre kahvenin aritmi riskini artırmadığı, aksine içilen her bir fincan kahvenin ritim bozukluğu riskini yüzde 3 oranında düşürdüğü kanıtlandı” dedi.
27.07.2022 Genel Sağlık
Bizimkisi bir sevda işi
Bizimkisi bir sevda işi Gönül Kahvesi’nin CEO’su Kemal Yardımcı, bu topraklara ait kültürü dünyaya taşıdıklarını belirtti, “UNESCO’nun, Türk kahvesini kültürel miras listesine alması önemli. Butik ve özgün olan yeni nesil kahvecilere teşekkür etmek gerekir” dedi.
25.07.2022 Ege
Yaz mevsiminde su tüketimini artırmanın yolları
Yaz mevsiminde su tüketimini artırmanın yolları Özellikle yaz aylarında sıcak havanın etkisiyle terlemenin fazlalaşması sonucu vücuttan atılan su miktarı artar. Bu nedenle yaz mevsiminde su tüketimi daha da önem kazanır. Fazla su kaybı durumunda vücut ısısı kontrol edilemeyerek yükselir ve hipertermi yani sıcak çarpmasına neden olabilir. İşte yaz mevsiminde su tüketimini artırmanın yolları...
Sıcak havalar için sağlıklı beslenme tüyoları
Sıcak havalar için sağlıklı beslenme tüyoları Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş yaz mevsiminin gelişiyle artan sıcaklığın ve vücut ısısının su kaybı ile beslenme üzerindeki etkilerini, kilo kontrolü için dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli noktaları açıkladı.
Avrupa’yı karış karış gezdi Pablo Artisan’ı oluşturdu
Avrupa’yı karış karış gezdi Pablo Artisan’ı oluşturdu Yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan Pablo Artisan, Irak Erbil de dahil 73 noktada kahveseverlere hizmet veriyor.
23.06.2022 Ege
Uzmanlardan kahve uyarısı: Masum görünüyor ama gerçek farklı!
Uzmanlardan kahve uyarısı: Masum görünüyor ama gerçek farklı! Türkiye'de kahve tüketimi 12 yaşa kadar düştü! Bu düşüş ciddi şekilde endişe verici olarak nitelendiriliyor. Çünkü çocuk sağlığını tehdit eden kafein tüketimi sebebiyle erken yaşta birçok hastalıkla karşılaşma riski söz konusu. Kahve tüketimi yaşının düşmesinin arkasındaki sebep ise oldukça dikkat çekici.
7.06.2022 Gündem
‘Yurtdışında mutlaka Türk kahvesi isteyin’
‘Yurtdışında mutlaka Türk kahvesi isteyin’ Türk kahvesinin dünyaya yayılması için çalışan Murat Kolbaşı, ”Türk kahvesinin Türk lokumu kadar talep görmesi en büyük isteğimiz. Yurtdışında hangi restorana, kafeye giderseniz gidin mutlaka bir Türk kahvesi isteyin” diyor.
6.06.2022 Milliyet Executive
Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Köreldik! İnsanlığın kokuyla sınavı
Şaşırtan sonuç ortaya çıktı: Köreldik! İnsanlığın kokuyla sınavı İnsanoğlu temel duyularından biri olan koku alma yeteneğini yavaş yavaş kaybediyor! Farklı etnik kökenlere sahip kişiler üzerinde yapılan bir çalışma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. "Her şey insanoğlunun köpekleri evcilleştirmesiyle başladı" diyen Prof. Dr. Aytuğ Altundağ'a göre bu azalmaya rağmen insanlar farklı bir özellik daha kazandı.
20.03.2022 Gündem
Masum görünüyor ama gerçek farklı! 12 yaşından itibaren kahve tüketimi...
Masum görünüyor ama gerçek farklı! 12 yaşından itibaren kahve tüketimi... Türkiye'de kahve tüketimi 12 yaşa kadar düştü! Bu düşüş ciddi şekilde endişe verici olarak nitelendiriliyor. Çünkü çocuk sağlığını tehdit eden kafein tüketimi sebebiyle erken yaşta birçok hastalıkla karşılaşma riski söz konusu. Kahve tüketimi yaşının düşmesinin arkasındaki sebep ise oldukça dikkat çekici.
15.02.2022 Haberler
Kahveye talep azaldı
Kahveye talep azaldı Brezilya’da yaşanan iklim krizi nedeniyle Türk kahvesinin kilosu 140 TL’ye kadar çıkmıştı. Kahve satıcıları talebin düştüğünü belirtti.
1.02.2022 Ekonomi
Latte Nedir, İçinde Ne Var? En Güzel Latte Nasıl Yapılır?
Latte Nedir, İçinde Ne Var? En Güzel Latte Nasıl Yapılır? Kahve tüketimi günümüzde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Kahve severler tarafından tüketilmekte olan birçok farklı kahve çeşidi olduğunu söylemek de mümkündür. Kahve çeşitlerinden birisi de latte olarak bilinmektedir. Latte nedir, içinde ne var? En güzel Latte nasıl yapılır? Lattenin ne olduğunu ve ne şekilde yapıldığını detayları ile derledik.
7.01.2022 Püf Noktası
Osteoporoz neden kadınlarda daha fazla görülüyor?
Osteoporoz neden kadınlarda daha fazla görülüyor? Osteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, osteoporoz hakkında bilgi verdi.
18.12.2021 Genel Sağlık
Karaciğerin sinsi hastalığına dikkat! Hiçbir yakınmanız olmasa bile…
Karaciğerin sinsi hastalığına dikkat! Hiçbir yakınmanız olmasa bile… Karaciğer hücrelerinde yaklaşık yüzde 5 oranında yağ bulunması olağan bir durum ve sağlığımızı olumsuz etkilemiyor. Karaciğer yağlanması; karaciğer hücrelerinde normalden fazla yağ depolanması durumu olarak tanımlanıyor. Günümüzde tüm dünyada görülme sıklığı her geçen gün artan obeziteye paralel olarak karaciğer yağlanması da giderek yaygınlaşıyor. Öyle ki ülkemizde her 4 kişiden biri, karaciğer yağlanması problemiyle mücadele ediyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, karaciğer yağlanması hakkında bilgi verdi.
25.10.2021 Genel Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kahve Tüketimi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.