Prof. Dr. Canan Karatay kalbi koruyan besinleri açıkladı
Prof. Dr. Canan Karatay kalbi koruyan besinleri açıkladı Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, işlem görmemiş ve pakete girmemiş besinlerin kalbi koruduğunu söyleyerek, “Doğal köy tereyağı, az pişmiş yumurta yiyeceksiniz. Doğal zeytinyağı tüketip, bol su içeceksiniz” dedi.
Kalbi koruyan altın öneriler
Kalbi koruyan altın öneriler 8- 14 Nisan Dünya Kalp Haftası nedeniyle kalp ve damar hastalıklarıyla kolesterol ilişkisinin halk arasında yanlış bilindiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Kolesterol, tamir edici özelliğiyle adeta vücudun yara bandıdır. Kolesterolden korkmayın, kan şekeri ve insülin seviyesinin yüksek olmasından korkun!” diye uyarıyor.
8.04.2019 Genel Sağlık
Kalp hastalıklarından koruyan 5 önemli beslenme kuralı
Kalp hastalıklarından koruyan 5 önemli beslenme kuralı Kalp damar hastalıkları dünyada ölümlerin birinci derecede nedeni olmaya devam ediyor. Öyle ki dünyada her 4 kişiden biri kalp damar hastalıklarına yakalanıyor ve her yıl 18 milyon kişi bu hastalıklardan yaşamını yitiriyor.
Kalbe iyi gelen besinler
Kalbe iyi gelen besinler Pınar Kural Enç, kuru erik, çikolata, yeşil çay, somon ve ton balığı, ceviz, yulaf ezmesi, kuşkonmaz, kuru erik, yer elması ve papaya’nın kalbe iyi geldiğini belirtti.
11.04.2014 Genel Sağlık