Kan Basıncı

Kan Basıncı

Son dakika kan basıncı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kan basıncı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kan basıncı haber sayfamızda...

Kan Basıncı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.015 kan basıncı haberi bulunmuştur.
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor
Araştırma: Vegan etler kalp sağlığına iyi gelmiyor Singapur Ulusal Üniversitesi'nden bilim insanlarının ortaya koyduğu araştırma ağırlıklı olarak vegan-vejetaryen beslenenlerin tercih ettiği bitkisel etlerin kalp sağlığına iyi gelmediği ortaya kondu.
15.04.2024 Dünya
Kalp yaşa bakmıyor
Kalp yaşa bakmıyor Kalp ve damar hastalıklarında ailede genetik geçiş ortalama yüzde 60 oranındadır. Kalp krizi yaşa değil, riske bağlıdır. Risk faktörlerine sahip olan kişilerin de mutlaka periyodik kalp kontrollerini yaptırmaları önem taşımaktadır.
13.04.2024 Pazar
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İlk ifadesi ortaya çıktı
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı! İlk ifadesi ortaya çıktı Hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayı ile ilgili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ile beraber toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Daha sonrasında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.
12.12.2023 Futbol
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın doktorundan açıklama! 'Hayati riski var, müşahede altında tutulacak'
Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın doktorundan açıklama! 'Hayati riski var, müşahede altında tutulacak' Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e sahaya inerek yumruk atan sarı-lacivertli kulübün Başkanı Faruk Koca’nın doktoru Başhekim Prof. Dr. Erdoğan İlkay'dan açıklama geldi. İlkay, “İlk 24 saat boyunca müşahede altında tutulacak” dedi.
12.12.2023 Ankaragücü
Diyabete savaş açan o sebze: Tarçın kadar şekere etkisi var
Diyabete savaş açan o sebze: Tarçın kadar şekere etkisi var Diyabet hastaları için en çok önerilen baharatlar arasında tarçın yer alıyor. Ancak tarçın dışında diyabete savaş açan bir bitki daha var. Düzenli tüketildiğinde kan şekerini düzenliyor…
12.10.2023 Alternatif Tıp
Yürümek vücudumuzu tepeden tırnağa yeniliyor! Ne tansiyon ne kolesterol bırakıyor
Yürümek vücudumuzu tepeden tırnağa yeniliyor! Ne tansiyon ne kolesterol bırakıyor Hem bedeni hem de ruhu olumlu yönde etkileyen yürüyüş, herkesin gün içerisinde zaman ayırması gereken sağlıklı aktivitelerden biri. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Batur Gönenç Kanar yürümenin kalbe sağladığı etkileri tek tek anlattı.
2.10.2023 Genel Sağlık
Yağın miktarı değil türü önemli! 'Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir'
Yağın miktarı değil türü önemli! 'Çözünebilir lifler kolesterolü düşürebilir' Yüksek kolesterol seviyesi birçok kişinin sağlığını tehdit ediyor. Yediğimiz besinler, fazla kilolu olmak, hareketsiz yaşam, yaş, aile geçmişi ve genel sağlık durumunun etkili olduğu yüksek kolesterolü düşürmek için ise çeşitli yollara başvuruluyor. Uzmanlar, bu konuda beslenme düzenine dikkat çekiyor.
30.09.2023 Genel Sağlık
İlaca rağmen düşmeyen tansiyonu dengeleyen yöntem: Renal denervasyon
İlaca rağmen düşmeyen tansiyonu dengeleyen yöntem: Renal denervasyon Hipertansiyon yaşam alışkanlıklarında yapılan düzenlemeler ve ilaç tedavisiyle çoğunlukla kontrol altına alınabiliyor. Ancak bazı hastalarda düzenli ve çoklu ilaç kullanımına rağmen kan basıncında hedeflenen düşüş sağlanamıyor. İlaç tedavisine dirençli olan bu tablolarda başvurulan ‘renal denervasyon’ yöntemiyle hastalarda yüz güldüren sonuçlar elde edilebiliyor.
29.09.2023 Genel Sağlık
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü? Sağlıklı bir ömrün anahtarı; kalp ve damar sağlığınızı korumaktan geçiyor. Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
2.09.2023 Pazar
Her 10 kişiden 1'inde görülen hastalık! Nedeni C vitamini ve protein tozları olabilir
Her 10 kişiden 1'inde görülen hastalık! Nedeni C vitamini ve protein tozları olabilir Böbrek taşlarının başlıca oluşma nedeninin genetik olduğunu ancak beslenme gibi çevresel koşulların da etkili olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Tuğrul Eren, böbrek taşı oluşumundan korunmak için faydası kanıtlanmış temel önlemleri 10 maddede açıkladı.
29.08.2023 Genel Sağlık
Nergis çiçeğinin duyulmamış faydası! 'Direkt tedavi etmese de ilerlemeyi durduruyor'
Nergis çiçeğinin duyulmamış faydası! 'Direkt tedavi etmese de ilerlemeyi durduruyor' Alzheimer, günümüzün en ciddi nörolojik hastalıklarından biri olarak biliniyor. Uzmanlar, henüz tam olarak tedavi geliştirilemeyen Alzheimer ile mücadelede nergis çiçeğinin faydalarına dikkat çekiyor. Tıbbi Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a göre içindeki madde bu hastalığı direkt tedavi etmese de ilerlemesini durduruyor.
26.08.2023 Genel Sağlık
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış
Hamileyken saç boyatılmaz, cinsel ilişkiye girilmez! İşte doğru bilenen 10 yanlış Anne adaylarının hamilelik ile ilgili merak ettikleri her konuyu hekimlerine danışmalarını öneren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aysel Nalçakan, toplumda hamilelikle ilgili doğru sanılan 10 hatalı bilgiyi de açıkladı.
25.08.2023 Genel Sağlık
Neden günde 2-2.5 litre sıvı tüketmeliyiz? 'İdrar tahlilinden anlamak mümkün'
Neden günde 2-2.5 litre sıvı tüketmeliyiz? 'İdrar tahlilinden anlamak mümkün' Özellikle gelişmiş toplumlarda yaşam süresinin uzaması nedeniyle kronik hastalıkların sayısında da artış yaşanıyor. Bu rahatsızlıklardan biri de böbrek fonksiyonlarında çeşitli sebeplerle meydana gelen bozulmalar. Uzmanlar, bir böbrek hastalığının varlığını saptamak için çoğu kez basit tetkiklerin yeterli olabildiğini söylüyor.
24.08.2023 Genel Sağlık
Sabahları yorgun uyanıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz! Bunları dikkate alın...
Sabahları yorgun uyanıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz! Bunları dikkate alın... Yapılan araştırmalara göre birçok insan sabahları yorgun uyanmaktadır. Tabi bunun nedenleri arasında birçok farklı unsur yer alır. İşte, konu hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
Korkunun azı karar, çoğu zarar! Tek bir tedaviyle bu sorunu aşmak mümkün
Korkunun azı karar, çoğu zarar! Tek bir tedaviyle bu sorunu aşmak mümkün 'Korkudan korkmak' olarak tanımlanan psikolojik rahatsızlığın günümüzde çok yaygın görüldüğünü söyleyen uzmanlar, korkuları yönetebilmek için yapılması gerekenlere dikkat çekiyor.
7.08.2023 Genel Sağlık
Beyin ve kalp sağlığı için meyve! Araştırmacılar çileğin sırrını açıkladı
Beyin ve kalp sağlığı için meyve! Araştırmacılar çileğin sırrını açıkladı Araştırmalar, çilek yemenin daha yüksek bilişsel işlev, düşük kan basıncı ve daha yüksek antioksidan sağladığını ortaya koydu.
2.08.2023 Genel Sağlık
Birinden biri iyi gelir! Diş ağrısına iyi gelen 24 yöntem...
Birinden biri iyi gelir! Diş ağrısına iyi gelen 24 yöntem... Diş ağrısı, bilindiği üzere insanın yaşayabileceği en şiddetli ve korkunç ağrıların başında gelir. Eski ata sözlerinden biri olan "kabir azabına benzer" deyimi diş ağrısı için kullanılmamıştır. Bu deyim ile bu ağrının ne kadar kuvvetli ve etkili olduğunu ifade etmek mümkündür. Aniden gelen ve çaresiz bırakan bu diş ağrısına ne iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
24.07.2023 Sağlık
Boy Kilo Endeksiniz Normalin Dışındaysa Bu Rahatsızlıklar Sizi Bekliyor Olabilir
Boy Kilo Endeksiniz Normalin Dışındaysa Bu Rahatsızlıklar Sizi Bekliyor Olabilir Obezite prevalansı ve obeziteye bağlı hastalık yükleri dünya çapında artmaktadır. DSÖ, küresel olarak 650 milyondan fazla obezite hastası olduğunu tahmin etmektedir. Büyük gözlemsel çalışmalara göre obezite, hastalıksız yaşamda 3-8 yıllık bir azalma ile ilişkilidir ve sağlıklı kilolu kişilerle karşılaştırıldığında yaklaşık 1,3 kat fazla erken ölüm riski vardır. Obeziteden ve getirdiği hastalıklardan kurtulmak için en başta Vücut Kitle Endeksini bilmek gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
20.07.2023 Genel Sağlık
Kavurucu sıcaklar geldi! Hipertermi ile yüksek ateşi birbirine karıştırmayın
Kavurucu sıcaklar geldi! Hipertermi ile yüksek ateşi birbirine karıştırmayın Son günlerde aşırı sıcaklar ile gündeme gelen hipertermi veya ısı hastalığı, anormal derecede yüksek bir vücut sıcaklığıdır. Hastalığın genellikle sıcak, nemli havalarda çok fazla fiziksel aktivite sonucunda meydana geldiğini söyleyen Doç. Dr. Ali Osman Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.
15.07.2023 Genel Sağlık
Karpuzun bu faydasını hiç duymadınız! O hastalığa karşı zırh gibi koruyor
Karpuzun bu faydasını hiç duymadınız! O hastalığa karşı zırh gibi koruyor Sulu sulu insanın içini ferahlatan karpuzun duymadığınız faydası hastalıklara karşı savaşıyor.
16.06.2023 Sağlık
Günde bir avucu hayat kurtarır! Şekere ve kalbe iyi geliyor
Günde bir avucu hayat kurtarır! Şekere ve kalbe iyi geliyor Badem hiç şüphesiz en sevilen atıştırmalıklardan birisi. Günde bir avuç tüketmenin ise sağlığa olan faydaları yadsınamaz. Düzenli tüketiminde göreceğiniz mucizevi etkileri...
5.06.2023 Alternatif Tıp
Ot deyip geçmeyin! Yağından çayına kadar her şeyi şifa deposu
Ot deyip geçmeyin! Yağından çayına kadar her şeyi şifa deposu Akdeniz’e özgü bir bitki olan biberiyenin yağı da çayı da şifa deposu. Sindirimden kanser hastalıklarına savaş açan biberiye her derde deva oluyor.
5.06.2023 Alternatif Tıp

Benzer Haber Etiketleri

Kan Basıncı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.