KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri
KADİR SURESİ Oku: Kadir Gecesi Suresi Okunuşu (İnna Enzelnahü), Türkçe Anlamı (Meali), Arapça Yazılışı, Fazileti ve Tefsiri Kadir suresi İslam aleminde kandil ve Mübarek ramazan ayı içerisinde en fazla araştırma konusu olan sureler arasında yer alıyor. Kadir Suresi Kuran-ı Kerim'de yer alan 97. sure olarak bilinmektedir. Kadir Suresinde Kadir Gecesinin önemi ve Kuran-ı Kerim'in bu gece indirilmeye başlandığından bahsedilir. 5 ayeti kerimeden oluşan Kadir Suresi bu özel gecenin önemi bildirilmektedir. İlk ayeti kerimede doğrusu biz onu (Kuran-ı) Kadir gecesinde indirdik buyrulmuştur. İşte Kadir Suresi Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra diyanet tefsiri ve faziletini haberimizde bulabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
EN GÜZEL BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2024 💌 YENİ KANDİL MESAJLARI & SÖZLERİ RESİMLİ | KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN | Maneviyatı yüksek, kalbe dokunan 7 tane Berat Kandili mesajları ve sözleri
EN GÜZEL BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2024 💌 YENİ KANDİL MESAJLARI & SÖZLERİ RESİMLİ | KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN | Maneviyatı yüksek, kalbe dokunan 7 tane Berat Kandili mesajları ve sözleri Bu yılki Berat Kandili'nde bir önceki yıllardaki gibi mesaj ve söz araştırması başladı. Böyle özel günlerde araştırılan kandil mesajları aile ve arkadaşlar arasında paylaşılıyor. Tercihe göre Berat Kandili resimli, kısa - uzun yazılı, anlamlı sözler ilgi görüyor.
25.02.2024 Bilgi Rehberi
2024 YENİ BERAT KANDİLİ MESAJLARI SÖZLERİ DUALI RESİMLİ | Kandiliz Mübarek Olsun: Berat Kandili için kısa, uzun, anlamlı, en güzel Hayırlı Kandiller Mesajları
2024 YENİ BERAT KANDİLİ MESAJLARI SÖZLERİ DUALI RESİMLİ | Kandiliz Mübarek Olsun: Berat Kandili için kısa, uzun, anlamlı, en güzel Hayırlı Kandiller Mesajları Berat Kandili mesajlarını sizler için derledik. 2024 yılı dini günler takvimine göre yılın üçüncü kandili Berat Kandili 24 Şubat 2024 tarihinde idrak edilecek. İslam alemi ve Müslümanlar için mübarek olan Berat Kandili'nde ailesine, dostlarına ve arkadaşlarına kandil mesajı atmak isteyenler için en güzel, farklı, yeni, anlamlı, uzun, kısa, resimli Berat Kandili mesajlarına haberimizde yer verdik. Beğendiğiniz kandil mesajlarını sosyal medya üzerinden ya da mesaj ile sevdiklerinize iletebilirsiniz. İşte 2024 en güzel ve yeni Berat Kandili mesajları.
23.02.2024 Bilgi Rehberi
Kandil için en güzel MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI SÖZLERİ 2024: Miraç Kandili'ne özel dualı, ayetli, kısa Miraç Kandili mesajları ve sözleri
Kandil için en güzel MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI SÖZLERİ 2024: Miraç Kandili'ne özel dualı, ayetli, kısa Miraç Kandili mesajları ve sözleri Miraç kandili, İslam inancında büyük bir öneme sahiptir. Bu kutsal gecede Hz. Muhammed'in göğe yükselişi gerçekleşmiş ve bu olay, Müslümanlar için büyük bir sevinç kaynağı olmuştur. Miraç gecesi, peygamberimizin Allah'ın huzuruna çıktığı ve bizzat O'ndan ilahi mesajları aldığı anlamlı bir gece olarak kabul edilir. Bu özel gece, Müslümanlar arasında manevi bir olgunlaşma, ibadet, dua ve yakınlaşma zamanıdır. Miraç kandili mesajları aracılığıyla da sevdiklerimize Miraç'ın hikmet ve anlamlarını hatırlatır, bu mübarek gecenin hayırlarını ve bereketini paylaşırız. Bu kutsal gece, tüm Müslümanlar için manevi bir diriliş ve yeniden doğuş fırsatı sunar. Miraç kandili, İslam'ın temel prensiplerini hatırlamak, ibadetlerimizi güçlendirmek ve peygamberimizin yüce ahlakını yaşamak için önemli bir vesile olarak değerlendirilir. Miraç kandili, bizlere Allah'a yönelme, özlem duyulan Rabbimiz ile bağımızı güçlendirme ve dünyevi hayatın sınırlılıklarını bir kenara bırakarak manevi yükselişi gerçekleştirme fırsatı sunar. Bu nedenle, Miraç kandili, Müslümanlar için önemli bir dönüm noktasıdır ve yeniden doğuşa vesile olan bir kandildir. Siz de en güzel ve güçlü duygularınızı Miraç Kandili Mesajları ile sevdiklerinize gönderebilirsiniz.
6.02.2024 Bilgi Rehberi
2024 Kandil Mesajları ve Kadir Gecesi Sözleri... Dileklerinizi İletebileceğiniz Güzel Anlamlı, Resimli, Dualı Kadir Gecesi Mesajları Sizleri Bekliyor...
2024 Kandil Mesajları ve Kadir Gecesi Sözleri... Dileklerinizi İletebileceğiniz Güzel Anlamlı, Resimli, Dualı Kadir Gecesi Mesajları Sizleri Bekliyor... Müslüman dünyasında önemli yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesine denk gelmektedir. Kur'an-ı Kerim'in vahyedilmeye başlandığı bu gecenin önemi büyüktür. Kadir Gecesinde müminler evlerde veya camiler ibadetlerini gerçekleştirir. Kur'an-ı Kerim okunur, namaz kılınır ve bol bol eller semaya açılarak bu gecede dua edilir. İslam aleminin sevinçle karşıladığı Kadir Gecesinde müminler kandil mesajları ile sevdiklerinin kadir gecesini kutlayacak. Sosyal medya mecralarında veya sevdiklerinize mesaj yoluyla iletebileceğiz birbirinden güzel, anlamlı, resimli kandil mesajları bulunuyor. Anlamlı, kısa, uzun ve birbirinden güzel resimli kadir gecesi kutlama sözleri için 'Kandil Mesajları 2024' içeriğimize göz atabilirsiniz.
7.01.2024 Güzel Sözler
Dini Sözler 2024: En Güzel Resimli, Anlamlı, Etkili, İslami, Kısa ve Uzun Dini Sözler
Dini Sözler 2024: En Güzel Resimli, Anlamlı, Etkili, İslami, Kısa ve Uzun Dini Sözler İslam aleminin mübarek günlerinden olan Cuma günler, kandil ve bayram gibi dini günler için anlamlı sözler uzaktaki sevdikleriniz için mesaj yoluyla iletmek için en güzel yöntemlerden bir tanesidir. Sosyal medya platformları veya anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden resimli diniz sözler iletilebilir. Dini sözler sadece özel günlerde değil kişinin kendi maneviyatını da zenginleştirir. Dini sözleri okuyarak aradığınız huzuru bulabilir ve bunu yakınlarınızla paylaşarak onların da huzur dolmasını sağlayabilirsiniz. En güzel resimli, anlamlı, etkili, İslami, kısa ve uzun dini sözler için “Dini Sözler 2024” içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Güzel Sözler
Kandil Mesajları 2024: En Güzel, Dokunaklı, Dualı, Ayetli, Resimli Kısa ve Uzun Yeni Kandil Mesajları
Kandil Mesajları 2024: En Güzel, Dokunaklı, Dualı, Ayetli, Resimli Kısa ve Uzun Yeni Kandil Mesajları Müslümanlar için kutsal sayılan bazı geceler vardır. Kandil geceleri bunlardan bazılarıdır. Peygamber Efendimizin doğum gecesi olan Mevlid Kandili’nin de İslam alemi için önemi büyüktür. Ellerin semaya açılıp duaların edildiği bu gecede Müslümanlar gecelerini ibadet ederek geçirir ve birbirlerine ‘Hayırlı Kandiller’ mesajları göndererek kandillerini kutlar. WhatsApp, Instagram gibi sosyal medya platformlarından sevdiklerinin kandilini kutlamak isteyen kişiler için birbirinden güzel, anlamlı ve duaları Mevlid Kandili mesajları varıdır. Sizde yakınlarınızın kandilini kutlamak için en güzel, anlamlı, dualı, yeni, resimli kısa ve uzun Mevlid Kandili ve Hayırlı Kandiller mesajları arayışı içerisine girdiyseniz sizin için oluşturduğumuz ‘Kandil Mesajları 2024’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
1.11.2023 Güzel Sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere yeni zam müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere yeni zam müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirme konusunda Bakanlara talimat verdiğini, çalışmaların başladığını söyledi.
6.07.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere yeni zam müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere yeni zam müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirme konusunda Bakanlara talimat verdiğini, çalışmaların başladığını söyledi.
7.07.2023 Gündem
‘Tokat yemekten kurtulamaz’
‘Tokat yemekten kurtulamaz’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “16’lı masa” açıklamasını eleştirerek “Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. CHP Genel Başkanı değil 16, 160’lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemekten kurtulamaz” dedi.
22.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşları için son dakika açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşları için son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili, grup toplantısında dikkat çeken bir açıklama yaptı.
21.06.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşları için son dakika açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur maaşları için son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili, grup toplantısında dikkat çeken bir açıklama yaptı.
21.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaretle siyaset olmaz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Ulaşım Sektörü Buluşması’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu deprem bölgesindeki şehirleri ziyaret edeceğini söyledi ve 'Milleti tehdit ederek, hakaret ederek siyaset yapılmaz. Depremzede vatandaşlarıma hakaret ederek siyaset olmaz.' ifadelerini kullandı. Erdoğan 'Vergileri düşürerek esnafımıza ve çiftçimize özel sübvansiyonlar yaparak, insanımızı rahatlatacağız.' dedi.
18.05.2023 Gündem
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de Müslüman alemi resimli, kısa, uzun, anlamlı kadir gecesi mesajları ve kadir gecesi sözlerini birbirleri ile paylaşacak. ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ mesajları ile İslam alemi birbirlerine dualarını ve iyi dileklerini iletecek. Eğer sizlerde yeni, resimli, anlamlı, en güzel kısa ve uzun Kadir Gecesi sözlerini sevdiklerinize iletmek istiyorsanız ‘Kadir Gecesi Mesajları 2023’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Gündem
RESİMLİ KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: (Kandil Mesajları) Yeni, kısa, yeni, dualı, en güzel mübarek Kadir Gecesi mesajları sözleri
RESİMLİ KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: (Kandil Mesajları) Yeni, kısa, yeni, dualı, en güzel mübarek Kadir Gecesi mesajları sözleri Kadir Gecesi mesajları ve sözleri. Müslümanlar ve İslam alemi için önemli olan ve Ramazan ayı içerisinde idrak edilen Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kur'an- Kerim'in yeryüzüne indirildiği gece olan Kadir Gecesi en mübarek gecelerdendir. Bu önemli gecede bol bol dua etmek, namaz kılmak, ibadet etmek kat kat sevap anlamına gelir. Kadir Gecesi'ni ibadet ederek geçirecek olan Müslümanlar dua ve dileklerini de en güzel, dualı ve resimli Kadir Gecesi mesajları ile sevdiklerine, dostlarına ve yakınlarına iletebiliyor. Haberimizde yer alan Kadir Gecesi mesajlarından beğendiklerinizi Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp aracılığıyla iletebilirsiniz.
17.04.2023 Bilgi Rehberi
Kadir Gecesi 2023 Ne Zaman, Bugün Mü? Kadir Gecesi Önemi ve Fazileti Nedir, Kadir Gecesi Kandil Mi Sayılır?
Kadir Gecesi 2023 Ne Zaman, Bugün Mü? Kadir Gecesi Önemi ve Fazileti Nedir, Kadir Gecesi Kandil Mi Sayılır? Kadir Gecesi İslam dünyası için önemli bir yere sahiptir. Kadir Gecesi ile ilgili hadislerde önemi, faziletlerine değinilmiştir. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinde Müslümanlar dualar eder, namaz kılar ve Kur’an-ı Kerim okur. Bu geceyi ibadet ederek geçirmek oldukça sevaptır. Dini literatürde ise “leyletü’l-Kadr” şeklinde kullanılır. Kadir Gecesi Nedir? Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesinde ne olmuştur, anlamı, önemi ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
17.04.2023 Dini Bilgiler
HÜDA PAR kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğiz
HÜDA PAR kararını açıkladı: Erdoğan'ı destekleyeceğiz HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ittifak kararını açıkladı. Yapıcıoğlu: "14 Mayıs seçimlerinde sayın Erdoğan'ı destekleyeceğiz" dedi.
11.03.2023 Haberler
Cumhur İttifakı genişliyor mu? AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret
Cumhur İttifakı genişliyor mu? AK Parti'den Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, 'Arzu ediyoruz ki bu seçimde birlikte yol yürüyelim' dedi.
10.03.2023 Gündem
YEPYENİ BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2023:  Özel, en güzel, anlamlı, uzun-kısa, dualı Berat Kandil mesajları ve sözleri...
YEPYENİ BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2023: Özel, en güzel, anlamlı, uzun-kısa, dualı Berat Kandil mesajları ve sözleri... Bugün Berat Kandili... Müminler birbirlerine en güzel Berat Kandili mesajlarını göndermek için deyim yerindeyse yarışıyor. Eşine, dostuna, akrabasına iyi dileklerde bulunmak isteyenler mesaj araştırmalarını sürdürürken bizde sizler için en güzel, anlamlı, resimli, uzun-kısa, dualı Berat Kandili mesajlarını ve sözlerini derledik.
6.03.2023 Bilgi Rehberi
Berat Kandili Mesajları 2023: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Yeni, Kısa ve Uzun En Güzel Kandil Mesajları ile Sözleri
Berat Kandili Mesajları 2023: Dualı, Ayetli, Hadisli, Resimli, Yeni, Kısa ve Uzun En Güzel Kandil Mesajları ile Sözleri İslam dünyasında bazı önemli geceler vardır. Bunlardan bazıları kandil günleridir. Berat Kandili heyecanı yaşanırken sevdiklerine en güzel hayırlı kandiller dileklerini iletmek isteyenler için birbirinden güzel berat kandili mesajları geliyor. Ramazan’a son 15 gün kaldığını müjdeleyen Berat Kandili’nde bol bol dualar edilir. İslam aleminin ibadet ederek geçirdiği bu gecede en güzel Berat Kandili mesajları ile sözlerini WhatsApp, İnstagram, Facebook ve Twitter’dan paylaşanlar olacak. Bizlerde sizin için dualı, ayetli, resimli en güzel Berat Kandili mesajlarını derledik.
6.03.2023 Bilgi Rehberi
EN ÖZEL MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI 2023 || En güzel, anlamlı, kısa ve uzun, resimli Miraç Kandili mesajı ve sözleri....
EN ÖZEL MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI 2023 || En güzel, anlamlı, kısa ve uzun, resimli Miraç Kandili mesajı ve sözleri.... Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) göğe yükseldiği ve Allah'ın huzuruna çıktığı gün olarak kabul edilen Miraç Kandili için geri sayım başladı. Bu mübarek günde Müslümanlar sevap kazanmak için gün boyunca ibadet edecekler... Öte yandan insanlar eşine, dostuna, akrabasına güzel dileklerde bulunmak için mesajlar yollayacak. Biz de sizler için bu anlamlı günde sevdiklerinize göndermek için kandil mesajları derledik. İşte En özel, anlamlı, birbirinden güzel, kısa ve uzun, dualı, resimli Miraç Kandili mesajları...
16.02.2023 Bilgi Rehberi
CUMA MESAJLARI & SÖZLERİ Resimli, Anlamlı 2023 || Cuma mesajları kısa ve öz, dualı, farklı...
CUMA MESAJLARI & SÖZLERİ Resimli, Anlamlı 2023 || Cuma mesajları kısa ve öz, dualı, farklı... Cuma mesajları, mübarek günde sıklıkla araştırılıyor. En güzel, resimli, uzun ve kısa cuma mesajı ve sözleri için alternatifleri derledik. 2023 yılında İslam alemi tarafından üç aylar eda edilmeye başladı. Üç ayların başlangıcı olan Recep ayı içerisinde bulunan Regaip Kandili, haftalık bayram olarak kabul edilen cuma günü ile peş peşe geldi. İşte, dualı, ayetli, farklı ve yepyeni Kandil ve cuma mesajları...
27.01.2023 Bilgi Rehberi
EN ÖZEL KANDİLİ MESAJLARI | 2023'e özel birbirinden farklı ve manalı Kandil mesajları...
EN ÖZEL KANDİLİ MESAJLARI | 2023'e özel birbirinden farklı ve manalı Kandil mesajları... Üç aylara girdik ve bu ay içerisinde iki mübarek kandil bizleri bekliyor. Bunlardan ilki Regaib Kandili... Bu hayırlı gecede bol bol dua edilecek ve Allah'tan af dilenecek. Öte yandan binlerce kişi güzel temennilerde bulunmak için kandil mesajlarını aratacak. Biz de sizler için En güzel, anlamlı, resimli, kısa ve uzun Regaib Kandili mesajları ve sözlerini derledik.
26.01.2023 Bilgi Rehberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ümit Özdağ'a tepki: Bunlar daha iyi günleriniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ümit Özdağ'a tepki: Bunlar daha iyi günleriniz Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Karkamış ziyaretine tepki gösterdi. Erdoğan, "Orada mülteci kardeşlerimizle ilgili söz etmesiyle 'milletim burada siyaset yapmayın' diyerek kovdu. O da gidip bir dükkana sığındı. Daha durun, bunlar iyi günleriniz." ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2022 (Resimli, dualı, anlamlı) || En güzel Mevlid Kandili mesajları ile sözleri ! Türk bayraklı, güllü, uzun ve kısa kandil mesajları...
MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2022 (Resimli, dualı, anlamlı) || En güzel Mevlid Kandili mesajları ile sözleri ! Türk bayraklı, güllü, uzun ve kısa kandil mesajları... Mevlid Kandili mesajları ve cuma mesajları birlikte araştırılıyor. Bugün yılın son kandili olan Mevlid Kandili idrak ediliyor. Müslüman alemi için önemli olan Mevlid Kandili İslam alemi için diğer bir önemli olan cuma gününe denk geldi. kandil ve cuma mesajları birlikte merak ediliyor. İşte 2023 en güzel, güllü, Türk bayraklı, anlamlı, dualı ve resimli Mevlid Kandili mesajları ve cuma mesajları birlikte...
7.10.2022 Bilgi Rehberi