Kanser Haftası

Kanser Haftası

Son dakika kanser haftası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser haftası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser haftası haber sayfamızda...

Kanser Haftası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 240 kanser haftası haberi bulunmuştur.
Erken teşhis hayat kurtarır
Erken teşhis hayat kurtarır Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı tarafından Kanser Haftası’nda panel düzenlendi.
6.04.2024 Ege
Kanser hastasına 'sen güçlüsün' baskısı kurmayın
Kanser hastasına 'sen güçlüsün' baskısı kurmayın Kanser hastası olmak kadar, hasta yakını olmak da son derece zor. Nasıl yaklaşacağınızı bilemediğiniz zamanlarda destek almaktan çekinmeyin. Kanser hastası yakınınıza sürekli, “Sen güçlüsün, bunu atlatacaksın” dediğinizde ve onlar kendilerini güçsüz hissettiklerinde hastalıkla mücadelenin yanı sıra kendilerini size karşı mahcup da hissedip strese girebiliyorlar.
5.04.2024 Gündem
Teknoloji bağımlılığı kanser mi yapıyor?
Teknoloji bağımlılığı kanser mi yapıyor? Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağlı uluslararası Kanser Araştırma Ajansının (IARC) bu yıl yayımladığı rapora göre, 2022’de 20 milyon yeni kanser vakası görülmüşken, düzensiz beslenme, tütün ürünleri kullanımı, hareketsizlik, stresle birlikte bu rakamların artacağı tahmin ediliyor.
5.04.2024 Gündem
Ünlü basketbolculardan kanser hastalarına moral
Ünlü basketbolculardan kanser hastalarına moral Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ana sponsoru Medicana, 1-7 Nisan Kanser Haftası’na dikkat çekmek için ünlü basketbolcuları onkoloji hastalarıyla buluşturdu. Bu kapsamda Darüşşafaka Lassa’dan Berk Demir, Fenerbahçe Beko’dan Emre Ekşioğlu ve Galatasaray Ekmas’tan Göksenin Köksal hastaları ziyaret ederek, forma hediye etti.
4.04.2024 Diğer
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı! 'İsyanım cezalandırıldı'
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı! 'İsyanım cezalandırıldı' ‘1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası’ vesilesiyle düzenlenen ‘Korkmuyorum, Farkındayım’ etkinliğine, kızı Gülşah Alkoçlar meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı. Ailecek kanserle mücadele dönemini anlatan Yeşilçam efsanesi, "Allah kimseyi evladıyla sınamasın. ‘Neden evladıma, neden bana değil?’ diye isyanlar ettim. Üç yıl sonra ben de kanser oldum” dedi.
5.04.2023 Cadde
Gecenin geliri kanser hastalarına
Gecenin geliri kanser hastalarına Kızılay İzmir Şubesi Kadın Teşkilatı, Kanser Haftası nedeniyle toplumda bilinç oluşturmak için ‘Bilirsen Yönetirsin’ sloganıyla bir etkinlik düzenledi
11.04.2022 Ege
Kanserden KORKMA, geç kalmaktan KORK!
8.04.2022 Cadde
Kansere karşı en önemli güç: Farkındalık
Kansere karşı en önemli güç: Farkındalık Dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan ve önemli bir halk sağlığı problemi olan kansere karşı uzmanlar en büyük silahın farkındalık olduğuna dikkat çekti.
8.04.2022 Gündem
Başçavuş, eşinin acısıyla başladığı rölyefte kanser hastaları için sergi açıyor
Başçavuş, eşinin acısıyla başladığı rölyefte kanser hastaları için sergi açıyor Sivas İl Jandarma Komutanlığı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Yıldıray Şahin (43), 2018'de meme kanseri nedeniyle kaybettiği eşi Baldaş Şahin (37) adına rölyef sergisi açacak. Eşini kaybetmesinin ardından rölyefe başlayan Şahin'in 'Baldaş' adıyla açacağı sergideki rölyeflerin satışından elde edilecek gelir de kanser hastalarının tedavisi için bağışlanacak.
6.04.2022 Gündem
Eşinin acısıyla başladı, rölyefte kanser hastaları için sergi açıyor
Eşinin acısıyla başladı, rölyefte kanser hastaları için sergi açıyor Sivas İl Jandarma Komutanlığı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Yıldıray Şahin (43), 2018'de meme kanseri nedeniyle kaybettiği eşi Baldaş Şahin (37) adına rölyef sergisi açacak. Eşini kaybetmesinin ardından rölyefe başlayan Şahin'in 'Baldaş' adıyla açacağı sergideki rölyeflerin satışından elde edilecek gelir de kanser hastalarının tedavisi için bağışlanacak.
6.04.2022 Gündem
‘Erken teşhis hayat kurtarıyor’
‘Erken teşhis hayat kurtarıyor’ Türk Kanser Derneği’nin Kanser Haftası kapsamındaki basın toplantısında, erken teşhisin önemine vurgu yapıldı.
6.04.2022 Cadde
Türk Kanser Derneği Başkanı Duruman: Erken teşhiste kanser yüzde 100 tedavi edilebilir
Türk Kanser Derneği Başkanı Duruman: Erken teşhiste kanser yüzde 100 tedavi edilebilir Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, "Erken teşhis kanserde en önemli nokta. Erken teşhis edildiği sürece kanser yüzde 100 tedavi edilebilen bir hastalık" dedi.
5.04.2022 Gündem
İmmünoterapi kanser tedavisinde giderek yaygınlaşıyor
İmmünoterapi kanser tedavisinde giderek yaygınlaşıyor Kanser tedavisinde her geçen gün daha çok kullanılan immünoterapi yönteminin, başka kanser türlerinde de kullanım onayı almak için gün saydığını belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent, "İmmünoterapilerin kemoterapilerden en önemli farkı, kimyasal içermemesi ve vücudun doğal savaşçı hücrelerini tümöre yönlendirmesi. Doğal olarak yan etkiler de kemoterapiye göre çok daha az oluyor" diyerek önemli bilgiler paylaştı.
31.03.2022 Genel Sağlık
HPV aşısıyla rahim ağzı kanseri yeryüzünden silinebilir
HPV aşısıyla rahim ağzı kanseri yeryüzünden silinebilir Türkiye'de yüz binde 4,5 oranında görülen serviks yani rahim ağzı kanserine her yıl dünya çapında 500 binden fazla kadın yakalanıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Hüseyin Hüsnü Gökaslan, rahim ağzı kanserinin cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak kabul edildiğini belirterek bu kansere karşı yaklaşık 16 yıldır uygulanan HPV aşılarının önemine işaret etti. Peki, HPV aşısı nedir ve nasıl uygulanır? HPV ile rahim ağzı kanseri arasında nasıl bir ilişki var? HPV vücuttan atılır mı? Erkeklere HPV aşısı yapılır mı? HPV aşısı için en ideal yaş nedir? Prof.Dr. Hüseyin Hüsnü Gökaslan, Kanser Haftası kapsamında milliyet.com.tr okurları için anlattı
28.02.2022 Genel Sağlık
'Erken teşhis önemli'
'Erken teşhis önemli' Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, “Vaka sayısı neredeyse ikiye katlanıyor. Taramalara geç kaldıkça ‘Erken teşhis hayat kurtarır’ sözünü kullanamaz hale geliyoruz” dedi
6.04.2021 Cadde
Erken teşhise dikkat çektiler
Erken teşhise dikkat çektiler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında kurulan farkındalık standını ziyaret etti.
4.04.2021 Ege
Meme kanserinde doğru bilinen 11 yanlışa dikkat
Meme kanserinde doğru bilinen 11 yanlışa dikkat Toplumda meme kanserine ilişkin 11 yanlış görüşün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez, "Sadece kadınlar değil, erkekler de meme kanserine yakalanabilir. Deodorant ve sütyen kullanımının kanserle bir ilişkisi yoktur. Mamografi ve biyopsi kansere neden olmaz" dedi.
4.04.2021 Genel Sağlık
Taramalarınızı ihmal etmeyin
Taramalarınızı ihmal etmeyin Kent Sağlık Grubu, 1 Nisan’da başlayan Ulusal Kanser Haftası’nda, Kent Alsancak ve Bayraklı tıp merkezlerinde uygun fiyatlı erken teşhis tarama paketleri sunuyor. K
2.04.2021 Ege
Onkologlardan kanser hastalarına özel “başucu şarkısı”
Onkologlardan kanser hastalarına özel “başucu şarkısı” Yıllarını hastalarının tedavisine adamış 8 onkolog ve ünlü oyuncu Salih Bademci, kanser hastaları için bestelenen ‘Yalnız Değilsin!’ şarkısını seslendirdiler ve bu özel şarkının klibinde rol aldılar. Özel çalışma Kanser Haftası’nın ilk günü, 1 Nisan’da DMC Müzik tarafından tüm dijital platformlarda yayınlanacak. Elde edilecek gelir ise Pİ Kadın Kanserleri Derneği’nin online, psikiyatri/psikoterapi desteği sağlayan Pinkline projesi ile yine kanser hastalarına umut olacak.
31.03.2021 Kültür Sanat
Kanserden korunmak için dikkat edilecek 7 önemli nokta
Kanserden korunmak için dikkat edilecek 7 önemli nokta Kanserin büyük oranda önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Aziz Yazar, “Kanser yüzde 90 çevresel ve yüzde 10 oranında ise genetik faktörlere bağlı. Çevresel faktörler arasında en önemli yeri sigara, obezite, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam, alkol ve enfeksiyonlar tutuyor" dedi. Risk faktörleri hakkında toplumun aydınlatılması gerektiğine işaret eden Prof.Dr. Aziz Yazar, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında kanserden korunmak için dikkat edilecek 7 noktayı sıraladı
31.03.2021 Genel Sağlık
Kanser riskini düşüren “14” günlük yaşam önerisi
Kanser riskini düşüren “14” günlük yaşam önerisi Covid-19 pandemisiyle birlikte toplumsal sağlık 21. yüzyılın en önemli konusu haline geldi. Sağlık denildiğinde ise akla ilk olarak, en çekinilen hastalıklar arasında yer alan kanser geliyor. Toplumda görülme sıklığı her geçen gün artan kanser hastalığı ile baş etmek için gerekli hayat tarzı değişikliklerine gitmek, sağlıklı beslenmeyi ve hareketli bir yaşamı benimsemek en önemli faktörler olarak gösteriliyor. Doç. Dr. Teoman Yanmaz,”1-7 Nisan Kanser Haftası” öncesinde kanser türleri ve korunma yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
31.03.2021 Genel Sağlık
Kanserden korunmanın yolları
Kanserden korunmanın yolları Prof. Dr. Meltem Nalça Andrieu, kanser haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, dünyada kanser görülme sıklığının giderek arttığını belirterek önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tüm dünyada kanserin ölüm sebepleri arasında birinci sırada yer alacağını söyledi.
19.04.2019 Sağlık
Onkoloji tedavisi gören miniklere umut aşıladı
Onkoloji tedavisi gören miniklere umut aşıladı Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki özel hastanede biyolog olarak görev yapan Birnaz Turhal, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, mezunu olduğu Adnan Menderes Üniversitesi’nin Uygulama ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocukları mutlu etmek için bir program düzenledi...
9.04.2019 Ege
Pembe destek
Pembe destek Pembe İzler Derneği, Kanser Haftası kapsamında, meme kanserinin tanı ve tedavisindeki yeniliklere dikkat çekmek amacıyla, önemli bir organizasyona imza attı
9.04.2019 Cadde
‘Yaşam Korosu’ndan mutluluk şarkıları
‘Yaşam Korosu’ndan mutluluk şarkıları Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Tayfun Hancılar’ın, kanser tedavisi görerek, tedavisi olumlu sonuçlanan hastaları ile oluşturduğu “Yaşam Korosu” ilk konserini önceki akşam verdi...
5.04.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Haftası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.